De officiële clubsite

Wedstrijdverslag RFC Tilleur - KMSK Deinze (12.08.2017)

Wedstrijddatum: 
12.08.2017
Scheidsrechter: 
Timothy Crul bijgestaan door Thomas Zamuto en Thibault Holvoet
Invallers: 
SpelerGele kaart?Rode kaart?DoelpuntenGewisseld?
0
0
76'
0
0
24'

Baal - d a g

Dat was die zaterdag 12 augustus 2017 alleszins. Nochtans hadden we ook kunnen beginnen met een “Bael-dag”, maar dat heeft niet mogen zijn wat u uit het wedstrijdverslag zult kunnen opmaken. Laat ons beginnen met het begin ... waarbij we de song van Doris Day kunnen aanhalen ... “Que sera, sera“. Inderdaad, want doordat onze trein van Brugge naar Luik met acht minuten vertraging in “Liège Guillemins” was aangekomen, misten we de trein naar “Liège Jonfosse”, waar we de T.E.C.- bus nummer 61 dienden te nemen naar Tilleur. Vermits we een half uur dienden te wachten op de volgende namen we het alternatief, dat we ons nog altijd beklagen! T.E.C. Bus 1 genomen naar de Place Saint-Lambert, waar we de “61” konden nemen. Net voor het uitstappen voelden we iets in onze rug ... “men” zat toch niet in onze hand-zak? Bij nader inzicht, na het uitstappen en bij het opstappen op bus 61 werd onze vrees bevestigd ... portefeuille “foetsie”! De vriendelijke bus-chauffeur bracht ons, desalniettemin, tot aan het stadion Bureaufosse. Zonder één eurocent op zak en vol van frustraties. Immers, zonder die vertraging van de trein was dat niet gebeurd! “Que sera, sera”, maar dat was nog niet het einde, onze “Baal-dag”.

 

Bureaufosse

Het stadion waarin destijds eerste-klasse voetbal werd gespeeld, de laatste maal in het seizoen 1966-67 waarin R. Tilleur F.C. als allerlaatste degradeerde en op verplaatsing slechts één puntje vergaarde ... 0 - 0 bij K.S.V. Waregem. Op “Bureaufosse” toch wel altijd een gevaarlijke tegenstrever, in een stadion dat sindsdien trouwens weinig of geen veranderingen heeft ondergaan. Zal dan ook nooit een licentie voor de 1ste Klasse Amateurs kunnen bekomen. Maar voor het ogenblik speelt R.F.C. Tilleur, dat dus niets te maken heeft met dat van destijds onder het stamboeknummer 21, in de 3de Klasse Amateurs 'D' A.C.F.F.. Vorig seizoen daarin nog tweede ... nu start men met de ambitie om kampioen te worden ! Dat wat het sportieve betreft ... “Bureaufosse, waar K.M.S.K. Deinze eerst een uur voor de aftrap zijn opwachting maakte. Het is ook niet evident om met een autobus door die smalle straatjes te “laveren”. En dan nog bergop, want “Bureaufosse” ligt zelf halfweg van de steile helling.

 

Rustige dominantie

Zo kan men de eerste helft omschrijven, die door K.M.S.K. Deinze afgetrapt werd. Dat gebeurde na de hartelijke ontvangst in de kantine achter het noord-oostelijke doel, waar we dan toch een pilsje konden nuttigen. Eens de “perstribune” opgezocht te hebben, die betere tijden had gekend, maakten de spelers hun opwachting op de tonen van de “Walkure” van Wagner ; merkwaardig hebben we nog nergens gehoord. Na een minuut stilte ter nagedachtenis van enkele overledenen en de “kick off” door de ene of andere “Miss” bracht oranje-zwart de bal dus aan 't rollen. K.M.S.K. Deinze tastte de thuis-verdediging af, had het meeste balbezit en was dus dominant. Maar echte doelpogingen waren schaars. Op voorzet van links van Gert Van Walle infiltreert Olivier Romero Gomez aan de eerste paal en trapt in de vlucht op doel, doelman Jullian Fillieux pakt (9e). In die eerste helft is R.F.C. Tilleur slechts éénmaal doelgericht, Gaëtan Gerstmans trapt over het doel (20e), bijna pal tegen een van de ramen van de kantine ... die daartegen bestand zijn, zoals bij de opwarming bleek.

Even later (23e) dient Jasper Sols vervangen te worden, nadat hij daarvoor op het middenveld stevig was aangepakt door Gilles Kinif die op het halfuur ook 'geel' kreeg. Jérôme Mezine is de vervanger voor Sols.

Op voorzet van links van Philippe Janssens waagt hij rechts in de grote rechthoek zijn kans in de vlucht, doelman Jullian Fillieux keert in hoekschop (26e). K.M.S.K. Deinze houdt zijn “grip” op de wedstrijd, combineert soms vrij aardig, zoals even voor het half uur van links naar rechts ; uiteindelijk geeft Jérôme Mezine voor doel, de afgeblokte poging van Olivier Romero Gomez gaat rechts van het doel in hoekschop (27e). Een minuut later trapt Steve Bael hard op doel, de bal wordt wat afgeblokt maar wijkt niet uit en doelman Jullian Fillieux pakt (28e). In het laatste kwartier van de eerste helft, steriel overwicht van K.M.S.K. Deinze. Het zal in de tweede helft wel lukken, dacht men wellicht? ... ruststand 0 - 0.

 

Bekerstunt

Tijdens de rust hartelijke receptie, achteraan in la Buvette ... met aardbeien- en rijsttaart, koffie en “le pékèt” waarvan het op dinsdag 15 augustus 2017 a.s. “la fête” is. We waren zo vrij om K.M.S.K. Deinze te vertegenwoordigen! En dan aanvang van het tweede bedrijf, waarbij oranje-zwart richting “buvette” speelt en de thuisploeg naar desolate “gradins” achter het andere doel, wel voorzien van de nodige publiciteiten. En K.M.S.K. Deinze probeert het direct via Steve Bael, maar doelman Jullian Fillieux is attent (47e). Daarna volgt een kwartiertje zonder noemenswaardige doelpogingen, maar op een aanval van oranje-zwart, bij het ingaan van het vijfde kwartier, een carambole in de kleine rechthoek. Steve Bael met een trekbal, die echter op de doellijn nog door een verdediger van Tilleur wordt gekeerd (62e). Het was in deze fase dat het een “Bael-dag” had kunnen worden. Eerste grote verwittiging aan de overzijde.

Na een hoekschop van R.F.C. Tilleur, dat er over heel de wedstrijd slechts drie afdwong, volgt een geharrewar centraal in de grote rechthoek. In eerste instantie keert Matthias Lievens de bal van de doellijn, waarna Jean-Michel Vansteenberghe de rebound over het doel trapt (66e). Aan de overzijde stoomt Steve Bael door op rechts en geeft tot bij Philippe Janssens. Diens poging wordt afgeweerd tot bij de op links vrijstaande Olivier Romero Gomez ; die zijn schot wordt in hoekschop gekeerd (67e). Ineens meegeven dat K.M.S.K. Deinze in totaal elf hoekschoppen versierde (5 / 6), maar het zijn alleen de doelpunten die tellen! Op de laatste corner van de wedstrijd voor “Tilleur” trapt Jérémy Falcione op doel ... Matthias Lievens kan die poging afweren (69e). Op de tegenaanval pakt Gert Van Walle uit met een heuse slalom, om dan feitelijk zijn schot wat te kraken ... dat lijkt rechts naast te gaan maar Steve Bael kan er nog net bij en besluit op doel, doelman Jullian Fillieux keert de poging met de voet (70e). We gaan het laatste kwart in, en er mag al stilaan aan strafschoppen gedacht worden, ook nadat Jérémy Falcione een vrijschop over de dwarsligger heeft gegeven (75e). Uiteindelijk moet K.M.S.K. Deinze de kelk tot het bittere einde ledigen.

Arnaud De Greef legt Michaël Janin neer in de grote rechthoek en referee Timothy Crul wijst onmiddellijk naar de stip. Jérémy FALCIONE zet hard om, recht in het dak van het doel ... 78e 1 - 0. K.M.S.K. Deinze gaat op zoek naar de gelijkmaker, maar daar blijft het bij. Felle counter op rechts via Morad Andich, die ver doorgaat en dan Jérémy FALCIONE aanspeelt centraal rechts in de 16-meter ... zijn harde knal gaat in de rechter bovenhoek ... 84e 2 - 0. Meteen boeken toe voor de Oost-Vlamingen, die nog wel proberen maar niet verder geraken dan een kopbal van Olivier Romero Gomez over het doel na hoekschop (89e). De eerste verrassing van het “cup” weekend is een feit, het was dan ook de eerste wedstrijd die gespeeld werd. Er blijven nog drie weken over om de competitiestart voor te bereiden, met trouwens een aandachtige trainer Patrick Witters van K.F.C. Dessel Sport in de tribune van het “Bureaufosse” stadion! Als puntje bij paaltje komt mogen we, en wij niet alleen persoonlijk, toch wel spreken van een echte Baal-dag!

 

De ploegen

Coach Christophe Kinet, die vooral gekend is voor zijn 'passage' bij R.F.C. de Liège, koos voor de volgende elf ... R.F.C. Tilleur ... Jullian Fillieux/77 ; Morad Andich/22 (89e David Sciullintano/2), Jean-Michel Vansteenberghe/28, Franco Zennaro/4, Fabrice Stoffels/21 ; Malik Sarr/7, Gaëtan Gerstmand/31 ; Michaël Janin/11 (80e Cyril Brissinck/20), Jérémy Falcione/9 (87e Dylan Beltrame/10), Julien Meunier/92 ; Gilles Kinof. Niet gebezigd : Romain Blavier/23.

Regi Van Acker had bijna zijn hele kern mee, maar er diende uiteraard een keuze gemaakt te worden. Uiteindelijk koos hij voor ongeveer het team dat woensdag l.l. toch een degelijke tweede helft speelde ... K.M.S.K. Deinze ... Vandenberghe/23 ; Bart Goossens/2, Arnaud De Greef/4, Matthias Lievens/3, Gauthier Libbrecht/5 ; Seppe Brulmans/16, Jasper Sols/8 (23e Jérôme Mezine/21) , Philippe Janssens/10 (76e Youssef Challouk/12). Niet gebezigd : Kevin Frans/1, Arne Vandecasteele/18.

 

Het scheidsrechterstrio

Dat kwam uit het Franstalige landsgedeelte van onze landje. Desalniettemin mochten ze op een degelijke wedstrijd terugblikken, hoewel het soms nog al potige optreden van de thuisploeg met méér dan twee gele kaarten had mogen bestraft worden. Die waren er nu voor Gilles Kinif (30e) en Franco Zennaro (60e). Daar tegenover staan er wel vier voor K.M.S.K. Deinze ... allemaal in de tweede helft ; Matthias Lievens (64e), Jérôme Mezine (??e), Gauthier Libbrecht (??e) en Bart Goossens (90e). Die kaarten hebben uiteraard geen betrekking op de competitie en vermits K.M.S.K. Deinze al uitgeschakeld is, ook niet meer voor dit seizoen in de “Croky Cup”! We dachten dat de strafschop terecht was, alleen belemmerde een 'paal' ons een beetje het gezicht. 

Timothy CRUL (° 30 oktober 1989), de scheidsrechter, is aangesloten bij F.C. Paliseulois, stamboeknummer 6138. Deze club was al eerder actief in de schoot van de K.B.V.B., onder stamboeknummer 2597. Het betreft een wederoprichting. Komt uit in 2de provinciaal B van de provincie ... Luxemburg! Is gelegen ten Westen van Libramont en net ten Noord-Westen van Bertrix. Debuteerde in het seizoen 2013-2014. Eind seizoen 2016-2017 toe aan 105 wedstrijden, 99 als referee en 6 als grensrechter. Met K.M.S.K. Deinze nog maar één wedstrijd, d.d. 05/04/2014 at home tegen K.S.V. Temse (1 - 0), als grensrechter. Ook met R.F.C. Tilleur slechts één wedstrijd, op 11/01/2015 referee at home tegen R.R.C. Mormont (1 - 4). In het voorbije seizoen hoofdzakelijk referee in de 1ste Klasse Aamteurs, maar ook in de 2de en 3de Klasse Aamteurs A.C.F.F. en ook éénmaal grensrechter.

Thomas Zambuto (° 10 juli 1983), aangesloten bij F.C. Horion, stamboeknummer 9126, dat uitkomt in 4de provinciaal 'A' Luik en niet ver van Tilleur ligt. Eind seizoen 2016-2017 toe aan 91 wedstrijden als 'agrr'. Debuteerde als nationaler in 2014-2015. Vlagde hoofdzakelijk in de 3de klasse 'B' en sporadisch in 'A', ook in 2015-2016. In 2016-2017 veel in 1ste Klasse Amateurs, o.a. 'a.r.' bij R. Excelsior Virton - K.M.S.K. Deinze (1 - 1). Met R.F.C. Tilleur één wedstrijd, 05/02/2017 home R.D.C. Cointe Liège (2 - 0).

Thibault Holvoet (° 28 juni 1994) mag als nieuweling beschouwd worden want nog maar in het seizoen 2015-2016 begonnen met twee wedstrijden in de derde nationale afdeling. In 2016-2017 actief in de 3de klasse Amateurs 'D' A.C.F.F.. Op het einde van dat seizoen toe aan 21 wedstrijden als grensrechter. Nog geen wedstrijden met K.M.S.K. Deinze, met R. Tilleur F.C. twee wedstrijden in het vorige seizoen ... 16/10/2016 away R.Aywaille F.C. (0 – 3) en at home R? Jeunesse Aischoise (2 - 0). Is aangesloten bij F.C. Rochefortoise Jemelle, stamboeknummer 2799 dat uitkomt in eerste en 4de provinciaal 'D' Namen.

 

Epiloog

In de eerste plaats met dank aan Dirk De Waele, die met Marnix Cornelis de verplaatsing met de wagen had gedaan en ons terug naar Gent Sint-Pieters voerde. Ineens meegeven dat ons treinticket Gent - Blankenberge niet gepikt was! Maar we hebben de trip-terug via Zeebrugge gedaan, om dan met de tram naar Blankenberge te rijden. Een risico, want onze kaart van de Lijn zat ook in onze portefeuille, en vermits we geen eurocent op zak hadden ... ! In Blankenberge dan bij de politie melding gemaakt van de diefstal. Ineens meegeven dat we er uiterst vriendelijk ontvangen werden en dat de inspecteur, een dame, ons meegaf dat men steeds naar een klant-vriendelijke oplossing zoekt! Top! Alle nodige documenten werden ons ter beschikking gesteld en ze belde zelfs nog voor ons naar de bancontact-stop. We kunnen concluderen dat we nog het meeste verloren hebben aan de nostalgische zaken die in ons portefeuille zaten, en die we wellicht nooit meer zullen recupereren!

 

Marcel Dingemans

website door GRAMMA