De officiële clubsite

Wedstrijdverslag Lommel S.K. - KMSK Deinze (10.05.2018)

Wedstrijddatum: 
10.05.2018
Scheidsrechter: 
Maarten Toeback bijgestaan door Martijn Tiesters en Wesley Boets
Invallers: 

Lommel S.K.  – K.M.S.K. Deinze  2 – 0

Fin de saison

Voor de barkeepers op de stranden van de Belgische Kust is het seizoen pas begonnen, in ons nationaal voetbal zijn we toe aan de laatste loodjes. Die wegen soms het zwaarst, zoals in de eerste nationale afdeling ; maar in de 1ste Klasse Amateurs is/zijn die “play offs” een maat voor niets, althans wat de promotie naar het tweede niveau betreft. De titel is gewoonweg een erezaak, die wel mooi is meegenomen en waarvoor op de Algemene Statutaire Vergadering van de K.B.V.B. een mooie trofee wordt uitgereikt. K.M.S.K. Deinze is daar niet meer bij betrokken. Na een verdienstelijk gelijke spel (0 - 0) tegen K.F.C. Dessel Sport werd nu verloren bij de leider uit de 1ste Klasse Amateurs  Lommel S.K. (2 - 0). Wegens een computercrash konden we geen wedstrijdverslag maken van de eerstgenoemde wedstrijd, waarvoor onze verontschuldigingen. Hierna proberen we dat goed te maken met iets te brengen over de verplaatsing naar het verre Limburg. Mag toch gesteld worden, want 7 uur  over-en-weer  met de trein.

Het scheidsrechterstrio :

Daar beginnen we mee, omdat het feitelijk de eerste personen waren die we in het perslokaal tegen kwamen bij onze aankomst in het Souvereign stadion. Al wie met de spelersbus van K.M.S.K. Deinze was meegekomen hadden we daarvoor al gezien ; we konden daarbij vaststellen dat er véél méér personen in die prachtige oranje bus zaten dan anderen die met de wagen of, zoals ik, van het openbaar vervoer hadden gebruik gemaakt. Het referee trio dan.

Maarten TOEBACK (° 8 oktober 1991) had er nog maar één wedstrijd met K.M.S.K. Deinze opzitten  op 26/11/2016 at home tegen R. Sprimont Comblain Sport (2 - 0). Met Lommel S.K. één wedstrijd at home 03/03/2018 K.S.K. Heist (5 - 0), Is aangesloten bij K. Hoger Op Stade Bierbeek, stamboeknummer 3889, dat met twee ploegen uitkomt in de provincie Brabant ... het 'A' team in eerste provinciaal, team 'B' in derde provinciaal 'A' V.F.V.. Bierbeek is een gemeente in Vlaams-Brabant en ligt ten oosten van Haasrode bijna op de taalgrens. Debuteerde in het seizoen 2013-2014 als referee met een wedstrijd in de derde ronde van de Beker van België ... d.d. 11/08/2013 R. Wallonia Walhain - R. Cappelen F.C. (3 - 1). In dat seizoen volgden nog twee wedstrijden als a.r. ; een in de vierde ronde van de Beker van België, de andere zijn debuut in de derde nationale afdeling 'B' 28/09/2013 bij R.F.C. Huy - K.V. Woluwe-Zaventem (0 - 1). Alle andere wedstrijden als referee in de nationale bevordering. In het seizoenen 2014-2015 scheidsrechter in de nationale bevordering. In het seizoen 2015-2016 referee in bevordering en grensrechter in “3de”. In het seizoen 2016-2017 debuut als grensrechter in de 1ste Klasse Amateurs. ‘On the day’ toe aan 119 wedstrijden, 101 als referee en 18 als grensrechter.

Martijn Tiesters (° 5 augustus 1994) moest de minste kilometers afleggen, want aangesloten bij Vlug en Vrij Voorshoven, dat uitkomt in 4de provinciaal ‘C’ Limburg onder het stamboeknummer 8588. De gemeente is nabij Maaseik gelegen, ‘On the day’ toe aan 62 wedstrijden als grensrechter. Nog geen enkele wedstrijd met K.M.S.K. Deinze. Met Lommel S.K. drie wedstrijden. Als “a.r.” op 09/09/2017 away K. Patro Eisden Maasmechelen (1 - 5), at home 07/10/2017 K.F.C. Oosterzonen Oosterwijk (2 - 0) en 03/03/2018 K.S.K. Heist (5 - 0). In zijn eerste seizoen hoofdzakelijk actief in de 2de en de 3de Klasse Amateurs. Debuut in de 1ste Klasse Amateurs op 09/09/2017 met die eerder vernoemde wedstrijd.

Wesley Boets (° 26 maart 1979), Debuteerde op nationaal niveau in het seizoen 2014-2015 met d.d. 13/08/2014 in derde 'B' R. Wallonia Walhain - K. Hoogstraten V.V. (0 - 1). Was in dat eerste seizoen actief, als grensrechter, in de derde afdeling 'A' en 'B'. Dat was in 2015-2016 eveneens het geval, waarin hij 40x 'de lijn' deed.

Promoveerde voor 2016-2017 naar de 1ste Klasse Amateurs en debuteerde daarin op 03/09/016 bij K. Patro Eisden Maasmechelen - K.F.C. Dessel Sport (0 - 4). On the day 122 wedstrijden als “a.r.”. Is aangesloten bij Eendracht Racing Club Hoeilaart, stamboeknummer 1740, nabij Brussel gelegen en uitkomende met twee ploegen in de competities van de K.B.V.B. ; een in de 3de Klasse Amateurs 'B' V.V., de andere in 3de provinciaal 'B'. Is in Wespelaar woonachtig en afkomstig van Leuven. Blijkbaar een liefhebber van zware en snelle motoren. Met K.M.S.K. Deinze twee wedstrijden , d.d. 06/09/2014 at home R. Géants Athois (1 - 3) en 09/09/2017 away F.C.V. Dender E.H. (1 - 0) met Lommel S.K. één wedstrijd, op 17/09/2017 away K. Berchem Sport (0 - 0).

De teams

Coach Tom Van Imschoot liet enkele basisspelers op de bank beginnen, dit in het vooruitzicht van de belangrijke verplaatsing van zondag a.s. naar K.F.C. Dessel. Voor Lommel S.K. ... Michael Clepkens/1 ; Iebe Swers/7, Glenn Neven/6 (65e Laurens Vermijl/11), Ben Santermans/17, Timo Cauwenberg/3 ; Sebastiaan Brebels/14, Yassin Gueroui/21 ; Alexandre De Bruyn/10, Sam Valcke/16, Jentl Gaethofs/8 (65e Wouter Scheelen/18); Simon Vermeiren/9 (76e Din Sula/20). Niet gebezigd : Glenn Daniels/25, Gilles Ruyssen/22, Robin Henkens/24, Giel Deferm/26,

Regi Van Acker roteerde een beetje en bracht volgend team tussen de lijnen  K.M.S.K. Deinze … Tom Vandenberghe/23 ; Bart Gossens/2, Arnaud De Greef/4, Matthias Lievens/3, Arne Vandecasteele/18 ; Seppe Brulmans/16, Jasper Sols/8 (73e Jérôme Mezine/21) ; Philippe Janssens/10 (65e Youssef Challouk/11), Olivier Romero Gomez/24, Gert Van Walle/12 ; Lennart Mertens/9 (46e Michael Lallemand/15). Niet gebezigd : Jenne Van de Voorde/1, Steve Bael/7, Ken Van den Berghe/14, Robbe Van Steenkiste/17.

Bijzonderheden

Weinig hoekschoppen in deze partij, Als we goed geteld hebben voor Lommel S.K. slechts drie (1 / 2) en voor K.M.S.K. Deinze vier (1 / 3). Twee gele kaarten voor de thuisploeg, Yassin Gueroui (30e) en Iebe Swers (66e). Ook twee voor K.M.S.K. Deinze, allebei voor Arne Vandecasteele (72e en 88e) … en dus rood! Persoonlijk vonden we de leiding zeer degelijk met een opmerkelijk maar juiste beslissing van grensrechter Wesley Boets, in de loop van de tweede helft. Op een verre centrale uittrap van doelman Michael Clepkens werd er een buitenspel positie aangegeven van spits Simon Vermeiren. Protest van uit de tribune, waarbij de meeste toeschouwers ongetwijfeld niet zullen opgemerkt hebben dat de speler in kwestie, op het ogenblik dat de bal werd getrapt, nog “aan ‘t terugkomen was”, Zo’n zaken mogen toch ook wel eens vermeld worden.

De wedstrijd

Enige hoekschop

Lommel S.K. kwam zeer vroeg op voorsprong na de enige hoekschop uit heel de eerste helft voor de groen-witten, Sebastiaan Brebels gaf voor van op rechts en Yassin GUEROUI kopt krachtig rechts voorbij Tom Vandenberghe binnen 2e 1 - 0. Tijdens de korte persbabbel nà de wedstrijd stelde Regi Van Acker dat het dan altijd moeilijk is om terug te vechten tegen een ploeg met de beste aanval en de beste verdediging van de reeks (slechts 20 goals tegen). De thuisploeg teerde op die voorsprong en K.M.S.K. Deinze kwam moeilijk in de wedstrijd, op een uitbraak via Olivier Romero Gomez en Bart Goossens na dan, maar doelman Michael Clepkens anticipeerde gevat (11e). Na twintig minuten trok oranje-zwart de wedstrijd naar zich toe en op een vrijschop van Seppe Brulmans, links op de speelhelft van Lommel, kopt Lennart Mertens over (21e). K.M.S.K. Deinze hield er zijn enige hoekschop uit heel de eerste helft aan over.

Daarna weinig doelgevaar langst beide kanten, maar de Oost-Vlamingen wel met het meeste balbezit. Tom Vandenberghe dient dan ook slechts éénmaal tussen te komen, om een centerschot van Sam Valcke te pakken (23e).

Aan de overkant, voor de desolate zittribune achter het doel, doet Seppe Brulmans het met een verre centrale lage vrijschop, net naast de linker staander (31e), Na een knappe aanval van S.K.D. pakt Olivier Romero Gomez uit met een “fets” vluchtschot, waar Philippe Janssens nog op inloopt maar opnieuw anticipeert Michaël Clepkens gevat (33e), Aan de overkant, op de tegenaanval, voorzet van links van Tim Cauwenberg en de bedrijvige Alexander De Bruyn kopt net links naast (33e). Rusten geblazen bij een 1 – 0 tussenstand.

Met negen geëindigd

Maar dat gold alleen de laatste paar minuten van de wedstrijd, als eerst Michael Lallemand met een billetsel naar de kant moest en er al driemaal gewisseld was. Twee minuten voor affluiten keek Arne Vandecasteele tegen zijn tweede gele karton aan. Daarvoor echter, bij aanvang van de tweede helft, leek KM.S.K. Deinze wel op weg naar de gelijkmaker  nadat Lommel S.K. even voor wat aanvallende impulsen had gezorgd. Michael Clepkens zou zich daarop laten gelden. Na een degelijke aanval trapt Gert Van Walle op doel, “Clepkens” pakt in “zijn” linker benedenhoek (55e). In de daaropvolgende minuut volgt er een voorzet van Philippe Janssens. De kopbal van Olivier Romero Gomez wordt met een ultieme reflex door doelman Michaël Clepkens uit het doel geweerd (56e). Op hoekschop van Seppe Brulmans, van op links, kopt Matthias Lievens nog eens over de dwarsligger (57e). Daarna kantelt de wedstrijd in het voordeel van de Limburgers,

Na een afgeweerde hoekschop van K.M.S.K. Deinze volgt een vlugge tegenaanval. Jasper Sols glijdt uit op het middenveld, Arnaud De Greef doet dat ook in de 16-meter ... maar beroerd daarbij (blijkbaar) de bal met de arm. Niet vrijwillig, maar de referee geeft een penalty! Wordt door Alexandre De Bruyn gegeven, op de onderkant van de rechter doelpaal (59e). Dat is het keerpunt van de wedstrijd, want mede door de wissels laten de “leiders” zich gelden, Eerst keert Tom Vandenberghe nog een poging in hoekschop (65e), daarna is het “amen en uit” voor oranje-zwart, want op een tegenaanval dringt op rechts Alexandre DE BRUYN door tot in de grote rechthoek en plaats dan gekruist laag in de linker benedenhoek 66e 2 - 0. Meteen het laatste aanvallend wapenfeit van de vierde uit het eind klassement, want Youssef Challouk kopt nog naast op voorzet van Gert Van Walle (79e). De hierna volgende doelpogingen van Lommel S.K. gaan naast het kader  en vermits referee Maarten Toeback het hierbij voor bekeken houdt  is de zege voor de promovendus!

Epiloog

Want er is er wel een. De beide trainers hielden het zeer kort, veel hoefde er wel niet gezegd te worden  hoewel voor Lommel S.K. de zege belangrijk was door de overwinning van de directe concurrent  R. Knokke F.C.  dat de directe belager blijft! Wat ons, persoonlijk, betreft onze collega Piet Dingens (what’s in a name ?) voerde ons naar het station van Lommel (met hartelijke dank) alwaar wij de trein terug konden nemen ; met nog twee “overstappen” voor de boeg”. Maar bij de heenreis sloeg het fel tegen, We stonden op een verkeerde plaats aan de bushalte ... die ons in versneld tempo en met ruime vertraging voorbij reed! Verder “autostop” gedaan ... met succes ... want we werden uit ons “lijden” verlost door iemand die ons zo’n “dikke” twee jaar geleden ook had opgepikt! Merkwaardig toch!
 

Marcel Dingemans

 

website door GRAMMA