De officiële clubsite

Wedstrijdverslag K.V.C. Jong Lede - KMSK Deinze (20.08.2017)

Wedstrijddatum: 
20.08.2017
Scheidsrechter: 
Kenneth Dhont bijgestaan door Benny Clemmens en Mario Baele
Invallers: 
SpelerGele kaart?Rode kaart?DoelpuntenGewisseld?
0
57'
1
63'
0
75'

Zesde oefenpot

Doordat K.M.S.K. Deinze vorig weekend werd uitgeschakeld in de derde ronde van de Beker van België, moest men op zoek gaan naar een oefenpartij. Men vond die in Oost-Vlaanderen. Doordat K.V.C. Jong Lede ook uitgeschakeld werd in de derde ronde van de “Croky Cup”, door K.S.V. Oudenaarde (1 - 3), was het ook “vrij” ... en vermits Olivier Romero Gomez een “copain” blijkt te zijn van trainer Stefano “Fanno” Nijst van Jong Lede kwam een overeenkomst vlug tot stand. De partij werd gespeeld in het knappe Sportcomplex Ommeganglaan in Lede, een heel eind van het station vandaan, maar met de wagen niet zo ver van de E40 gelegen. Dat laatste konden we vaststellen op de terugweg, met dank aan Dirk!

 

K.V.C. Jong Lede

We stelden de club al voor in onze pre-match presentatie, maar gaan daarbij niet verder in details treden ... wel over de afdeling waarin men uitkomt, de 3de Klasse Amateurs 'A' Voetbal Vlaanderen. Daarvan is de samenstelling nu eerst bekend gemaakt. Dat komt omdat de “Vlaamse Clubs” nu in slechts twee reeksen zijn onder-gebracht ... tegen drie van voor de hervorming! Er waren zelfs heel wat klacht-procedures en uiteindelijk diende het B.A.S. een uitspraak te doen. Dat gebeurde in het begin van de vorige week. Daarbij werd de eerste suggestie van Voetbal Vlaanderen uiteindelijk weerhouden en dat gaf ...

A ... West-Vlaanderen (4) ; K.S.K. Vlamertinge, K.V.C. Wingene, K. S.C. Toekomst Menen en K. Eendracht Wervik. Oost-Vlaanderen (9) ; R.F.C. Wetteren, Avanti Stekene, F.C. Lebbeke, K.V.K. Ninove, S.C. Dikkelvenne, F.C. Mariekerke, K.V.K. Svelta Melsele, K.V.C. Jong Lede en K.F.C. Merelbele. Vlaams-Brabant (3) ; K.S.C. Grimbergen, K. H.O. Wolvertem-Merchtem en K.F.C. Eppegem.

Vooral de clubs uit Vlaams Brabant maakten bezwaar tegen deze indeling, omdat ze liever allemaal in een en dezelfde reeks ondergebracht werden. Dat scheen dus niet te lukken, waardoor in reeks B ook de clubs uit de provincies Antwerpen en Limburg werden toegevoegd, aan die uit Vlaams-Brabant (6) ... K. Diegem Sport, K.O.V.C. Sterrebeek, K.V. Woluwe-Zaventem, K. Sporting Kampenhout, K.F.C. Diest en Eendracht R.C. Hoeilaart. Antwerpen (4) ; K.V.C. Houtvenne, K.F.C. Nijlen, K. Ternessse Wommelgem V.V. en V.C. Herentals. Ten slotte Limburg (6) ; K.F.C. Esperanza Neerpelt, K. Bilzerse-Waltwilder V.V., K.E.S.K. Leopoldsburg, K.V.K. Wellen, Eendracht Termien en K.F.C. Heur Tongeren.

Wat vooraf gaat was een héél moeilijke bevalling! Dat was uiteindelijk ook het geval m.b.t. de wedstrijd K.V.C. Jong Lede - K.M.S.K. Deinze, want de eerste helft had niet veel om het lijf wat de amusementswaarde betreft, ma.w. doelpogingen en doelpunten.

 

Rust 0 – 1

Desalniettemin bereikte K.M.S.K. Deinze de rust met een 0 - 1 voorsprong. De eersteling van Olivier ROMERO GOMEZ. Die drong met een persoonlijke actie centraal-links de grote rechthoek binnen en trapt op doel. Doelman Bart Meulewaeter liet de poging op een nog al knullige wijze onder zijn lichaam doorgaan en het ronde ding, de bal dus, huppelde rustig tot in het doel ... 40e 0 - 1. In die eerste helft, die de thuisploeg op gang had getrapt, konden we slechts twee andere doelpogingen noteren. Op voorzet van rechts van Bart Goossens besluit centraal in de grote rechthoek Lennart Mertens in de vlucht rechts naast (28e).

Op slag van rust (45e) was er nog een stevige uithaal van Olivier Romero Gomez (?), doelman Meulewaeter weert af en Lennart Mertens (?) trapt naast (45e). Het weze gezegd, K.M.S.K. Deinze domineerde en had heel veel balbezit, maar de verdediging van Jong Lede was toch wel op degelijke wijze georganiseerd.

 

Meer animo en vervangingen

Tijdens de rust zaten we niet allèèn op de knappe receptie, want Dr. Pierre De Witte en G.C. Sven Vandendriessche hielden ons gezelschap. Deze laatste kon zodoende antwoord verschaffen op alle vragen die Voorzitter Rudi Van Limbergen stelde, waarbij het vooral ging over de uitbouw van het stadion en de sportieve ambities. Nadat de tweede helft was afgetrapt namen we afscheid van de sympathieke gastheren, om ons huiswerk te maken ... de vervangingen. Vermits we niet beschikten over de namen van de hele kern van K.V.C. Jong Lede is dat een onvoltooide symfonie. K.M.S.K. Deinze had nog niet gewisseld en verhoogde bijna onmiddellijk de score. Olivier ROMERO GOMEZ wordt links in de 16-meter vrijgespeeld, loopt even door en trapt dan hard overhoeks binnen ... 50e 0 – 2. Even voor het uur toont Jong Lede zich even gevaarlijk. Robin Nelis zet zich door op links en geeft voor doel, de grote anderskleurige test-spits met het nummer 12 trapt van dichtbij over en naast (55e).

Jong Lede toont zich in de tweede helft gretiger en Tom Vandenberghe dient een verre poging van Yordi Pieren in hoekschop te tikken (58e). K.M.S.K. Deinze teert wat op zijn voorsprong en de groen-witten dwingen twee hoekschoppen af. Op de eerste kopt onze 'nummer 12' op doel, ... re-corner die daarna wordt weggewerkt. K.V.C. Jong Lede dwong in de wedstrijd drie hoekschoppen af, allemaal in de tweede speelhelft. Op voorzet van rechts kopt de test-speler (12) nog eens over het doel (65e), maar in het laatste kwartier drijft K.M.S.K. Deinze de score nog op. Eerst wordt de ingevallen Seger Scheyving diep gestuurd, maar hij trapt rechts naast (81e). Twee minuten later verstuurt Philippe Janssens een diepe bal naar Steve BAEL, die centraal en alleen voor doelman Bart Meulewaeter de bal even laat botsten, om dan met rechts in de linker kruising te trappen ... 83e 0 - 3. Even voor het einde van de wedstrijd duwt Meulewaeter nog een poging van Seppe Brulmans in hoekschop (88e). Opbeurende zege met 0 - 3 voor K.M.S.K. Deinze in de zesde oefenwedstrijd!

 

De ploegen

Voor K.V.C. Jong Lede hebben we alleen maar de begin-elf, voor/van de invallers alleen maar de nummers. Bart Meulewater/1 ; Bram De Taeye/2 (75e 3), Boateng Wana/8, Sibren Mertens/3 (73e 15), Thomas Spotbeen/7 ; Robin Nelis/10, Jarich Hellinckx/14, Klaas Van den Bossche/6, Yorick Verplancke/4 (73e 5), Yari De Bruyne/11 (46e Yordi Pieren/9) ; Jonas De Landtsheer/13 (46e 12). 

Coach Regi Van Acker begon met wellicht zijn basis-elftal, of toch zo ongeveer. Moest wel in de vervanging voorzien van Jasper Sols, die zes weken “out” zal zijn met een kwetsuur aan de knie. K.M.S.K. Deinze begon er aan met ... Tom Vandenberghe/23 ; Bart Goossens/2, Arnaud De Greef/4, Matthias Lievens/3, Gauthier Libbrecht/5 ; Youssef Challouk/11 (63e Steve Bael/11), Seppe Brulmans/16, Gert Van Walle/12, Philippe Janssens/10 ; Olivier Romero Gomez/24 (75e Seger Scheyving/19), Lennart Mertens/9 (56e Jérôme Mezine/21).

 

Het scheidsrechterstrio

Kenneth DHONT (° 23 december 1986). Is aangesloten bij K.W.I.K. Eine, stamboek-nummer 4294, waarbij de “W.I.K.” staat voor 'Willen is Kunnen'. De club komt uit in 2de provinciaal 'B' Oost-Vlaanderen en ook in 4de provinciaal 'B'.

Hij is commissaris-bestuurslid van de Refs van de Vlaamse Ardennen, de Koninklijke Vriendenkring Oudenaarde-Ronse. Debuteerde op nationaal vlak in het seizoen 2013-2014. Eind seizoen 2016-2017 toe aan 89 wedstrijden, 82 als referee en 7 als grensrechter. In de loop van de competitie kunnen we nog verder ingaan op zijn staat van dienst.

Over grensrechter Benny Clemens hebben we niets kunnen terugvinden. Mario Baele (° 13 oktober 1972) maakt op 26 augustus 2017 a.s. zijn debuut als “nationaler” in de Bekerwedstrijd Eendracht Wervik – K. Rupel-Boom F.C.. Is aangesloten bij K.S.V. Sottegem.

 

Marcel Dingemans

website door GRAMMA