De officiële clubsite

Wedstrijdverslag K.S.V. Oudenaarde - KMSK Deinze (07.10.2017)

Wedstrijddatum: 
07.10.2017
Scheidsrechter: 
Robin Lefever bijgestaan door Mario Vanlommel en Niels D'Haene
Invallers: 
SpelerGele kaart?Rode kaart?DoelpuntenGewisseld?
0
0
0
65'
0
0
65'

Diamonds are for ever

Mogen wij zo vrij zijn om eens te beginnen met wat feitelijk het einde van de avond was, of veeleer het begin van de zondag. Inderdaad, na onze terugkeer van de verplaatsing naar Oudenaarde ... met dank aan Ronny De Keyser om ons terug naar Blankenberge te hebben gevoerd, toch nog even “gezapt” op T.V.. Het was al bijna kwart voor één toen daar een klassieke James Bond film begon ... “Diamonds are for ever”. We hebben alleen de song van Shirley Bassey meegepikt, de film duurde immers tot 2u30, om dan nostalgisch te gaan mijmeren. Immers, het was exact 44 jaar en één week geleden dat we die film gingen bekijken op onze eerste echte “date” met onze (toekomstige) echtgenote.

Men kan ook nostalgisch terugdenken aan de laatste zege van K.M.S.K. Deinze in het Burgemeester Thienpont stadion te Oudenaarde, 1 - 2 op zondag 16 oktober 1988 ... of een week méér dan 29 jaar geleden. Het “echte” Beerschot kwam toen nog uit in de eerste nationale afdeling, de beide Oost-Vlaamse ploegen in ... bevordering 'D'. Volgend seizoen zal het, uiteraard, dertig jaar geleden zijn, want het lukte nu wèèr eens niet! Nu is het alleen maar te hopen dat dit gegeven niet zo lang meer gaat duren, immers zou al in 2500 v.Chr. door de Chinezen “diamant” gebruikt zijn. Het zou bekend zijn als het hardste materiaal dat in de natuur voorkomt. Vandaar dat de auteur van het boek, Ian Fleming, misschien voor die titel heeft geopteerd ... diamanten zijn eeuwig ... of ... “Diamonds are for ever”.

 

Nigrum bestia

Om niet verder af te dwalen keren we terug naar de vooravond, met de wetenschap dat “diamant” ongetwijfeld de mensheid zal overleven ... tenzij er opnieuw een “big bang” plaats heeft? “On the day” volstond een 'oerknal' van Dempsey Vervaecke om over winst en verlies te beslissen. We waren er trouwens al niet gerust in als we rond de klok van twintig voor vier uit Blankenberge met de trein vertrokken, want het ging uiteindelijk toch om een wedstrijd bij het “nigrum bestia”, het zwarte beest. Het was dan ook nog eens “triestig” weer, waardoor we na aankomst in het station van Oudenaarde, en een kwartiertje stappen, meer nat dan droog aankwamen in het Burgemeester Thienpont stadion. De meer dan hartelijke ontvangst aldaar, nadat Elimane Coulibaly de code van de poort uiteindelijk kon “kraken”, deed ons wat net voorafgaat vergeten. We konden ons dus opmaken voor een provinciale derby die in de regio steeds tot de verbeelding spreekt en waarvoor ruim 120 disgenoten waren opgekomen. Nadat we de zege van het Nationale team hadden gevolgd was het tijd om de onze plaats in de tribune op te zoeken, een zittribune die helemaal zal verdwijnen en alwaar een nieuwe zal opgetrokken worden. Doordat de perstribune te nat was, een beetje hoger gaan zitten met ook veel beter uitzicht. Daarna een beetje “stijve nek” gekregen, want bijna altijd een-richtings-voetbal met K.M.S.K. Deinze als dominante ploeg. Men diende het “Nigrum Bestia” nu toch eens eindelijk te overwinnen!

 

Iterum decem

Dat gebeurde op het einde van de eerste helft. K.S.V. Oudenaarde, helemaal in het geel, had de bal aan 't rollen gebracht richting Prins Leopoldstraat. Na een studie-ronde van een kwartier ging het helemaal de kant van de Schelde uit. De eerste echte doelpoging komt op rekening van Jérôme Mezine, die op voorzet van Michael Lallemand hard uithaalt, doelman Sören Dutoit redt in hoekschop (17e). Deze laatste probeert het met een afstand-schot, Dutoit keert met de vuisten (24e).

K.S.V. Oudenaarde stelt daar alleen een laag center-schot van rechts van Olivier Verstraete tegenover, Tom Vandenberghe pakt in zijn eerste hoek (28e) ; een andere doelpoging, van Jochen Van Waeyenberghe gaat over het doel (31e). Daarna blijft oranje-zwart de forcing voeren met veel balbezit en ook doelpogingen. Nadat Michaël Lallemand en Steve Bael zich niet kunnen doorzetten profiteert Jérôme Mezine er van om uit te halen, Sören Dutoit pakt (33e). Daniel Romero Gomez trapt wat later van op zo'n 25 meter over (37e) en Seppe Brulmans mag ook een centrale vrijschop geven van op dertig meter. De bal 'scheert' de deklat (39e). En dan toch wel een bewogen laatste minuut van die eerste helft. Eerst moet Matthias Lievens zich met lijf en leden voor een ingeschoten bal werpen (44e), waarna in diezelfde minuut een poging in hoekschop wordt verwerkt. Net voor affluiten overtreding van Jasper Sols, net centraal voor de grote rechthoek. Tweede gele kaart voor Jasper en dus rood ; de vrijschop wordt door uitblinker Olivier Verstraete over de dwarsligger getrapt (45e). Rust ... 0  -  0  ... maar K.M.S.K. Deinze in de tweede helft dus met “Iterem decem”!

 

Adhuc nihil

Wat zo veel wil zeggen als weer niets. Dit in tegenstelling tot de knappe ontvangst die ons tijdens de rust werd aangeboden, en ook na de wedstrijd trouwens. Misschien het overwegen waart om tijdens de rust ook de spelers zo'n klein “opkikkertje” te geven, of is dat een verboden product? In alle geval hadden die van Oudenaarde blijkbaar wel iets gekregen, want de combinaties waren dan wel voor oranje-zwart, maar de doelpogingen waren voor de “gelen”. De boeman was Olivier Verstraete, die aan zijn tweede seizoen bij de “Brilledragers” bezig is, na drie jaar K.F.C. Izegem. Hij gaat op rechts zeer ver door, tot bijna tegen het doel, zijn poging verdwijnt via een verdediger en de doelpaal in hoekschop (55e). Nieuwe aanval via de rechter flank, de lage voorzet van Jochen Van Waeyenberghe gaat aan het doel voorlangs, ter hoogte van de linker doelpaal aan de rand van de kleine rechthoek neemt Jesse Martens in de vlucht over, Tom Vandenberghe keert met de voeten (57e). Een laag schot van Lars Wantens wordt nog door Tom Vandenberghe gepakt (65e).

Neen, geen meldenswaardige doelpogingen van K.M.S.K. Deinze, dat op een gesloten gele verdediging stuit en moet opletten voor de counters. En dan komt er zo een. Olivier Verstraete stoomt door op de rechter flank en zet dan goed voor. Ongeveer centraal in de grote rechthoek, voor het penalty punt, neemt Dempsey VERVAECKE de bal in de vlucht op de slof en trapt binnen ... 69e 1 - 0. “The beast strikes again”, kan wel gesteld worden. K.M.S.K. Deinze kiest daarna voor het concept van de thuisploeg ... “sturm und drang”, of is het “kick and rush”? Veel levert dat niet op, want bijna alles wordt afgeblokt. We zitten al in het slot van de wedstrijd als Lennart Mertens knap in de vlucht uithaalt, de bal gaat maar nipt links naast (84e).

Maar de thuisploeg blijft gevaarlijk op de counter. De ingekomen Elimane Coulibaly speelt Olivier Verstraete aan, die links naast mikt (87e). En als Coulibaly nog eens Olivier Verstraete alleen voor Tom Vandenberghe afzondert, stift hij de bal naast (92e). Tot slot is er een center van Youssef Challouk voor K.M.S.K. Deinze, maar de kopbal van Jérôme Mezine verdwijnt in de grijparmen van doelman Sören Dutoit (94e). Toch merkwaardig dat onze spitsen moeilijk scoren ... Mezine vorig seizoen 9x ; Romero bij V.W. Hamme 20x en Challouk bij K.S.K. Heist 17x. Laat ons dat nochtans positief inzien, het zal eens wel keren ... en dan mogen we u aan onze hoofding herinneren ... “Diamonds are forever”!

 

De persbabbel

Die werd gehouden in de V.I.P. ruimte van het Burgemeester Thienpont stadion, waar toch ruim 150 personen zaten.

In eerste instantie zag Regi VAN ACKER het niet echt zitten, maar vergezelde daarna toch zijn oud-speler Stefan LELEU naar de gesprekstafel. Oud-speler? ... inderdaad, want gedurende acht opeenvolgende seizoenen ... respectievelijk bij K. Sint-Niklase S.K. “Exc.” (3) ; K.V. Kortrijk (3) en R. Antwerp F.C. (2) was Regi de trainer van Stefan! Een ontgoochelde coach van K.M.S.K. Deinze vond dat de nederlaag niet verdiend was, want hadden het meeste balbezit en “voetbalden” meer dan de thuisploeg. Is nochtans niet ontevreden met zijn ploeg, want is van oordeel dat men een degelijke en competitieve kern heeft samengesteld die een plaats in de eerste vier ambieert en die ook zou moeten kunnen behalen. Alleen is de productiviteit nog niet optimaal en werd men, “on the day” overlopen op de linkerflank (vooral in de tweede helft). Daar gaat op geoefend worden! Na de achterstand en naarmate de wedstrijd vorderde meer op de “kick and rush” gaan spelen, wat de tegenstrever van de dag wel meer pleegt te doen. Spijtig genoeg kwam de gelijkmaker niet op het bord.

Stefan LELEU is ondertussen bezig aan zijn tiende seizoen bij K.S.V. Oudenaarde, waar hij ook zijn trainers loopbaan begon. Zal in het verleden heel wat hebben opgestoken van zijn vroegere coach en heeft K.M.S.K. Deinze wellicht ook regelmatig gescout. Trok dus een gele muur op, bij wijze van spreken, en ging op de counter spelen. Dat heeft uiteindelijk geloond, tot er in de loop van de tweede helft een doelpunt viel. Is uiteraard opgetogen met de zege, want voordien slechts een 3 op 15 gehaald. Maar in de provinciale derby tegen K.M.S.K. Deinze kunnen zijn manschappen blijkbaar altijd een tandje meer opsteken. Beschikt, globaal, niet over de kern waarover oranje-zwart beschikt en is dan ook van oordeel dat het geen gemakkelijk seizoen voor zijn club gaat worden. Maar moeilijk gaat ook, ambitie om aan de “play offs” deel te nemen is er blijkbaar niet ... liefst een kommerloos seizoen afhaspelen. Het was een aangename “persbabbel”, waarbij beide coaches respect voor elkaar betoonden ... ze kennen elkaar dan ook al lang! Kan er hier ook gesteld worden ... “Diamonds are forever”? En welke “diamanten” brachten ze allebei in lijn?

 

Compositiones

Stefan Leleu pakte K.M.S.K. Deinze aan met het volgende elftal, waarvan er vorig seizoen er een tiental toch ook al in de kern zaten ... K.S.V. Oudenaarde ... Sören Dutoit/22 ; Dieter De Wilde/3, Daan Van Gyseghem/23, Klaas Van den Bossche/5, Lars Wantens/9 ; Jochen Van Waeyenberghe/21 (90e Lorenzo Van Hoolandt), Robbe Van Ruyskensvelde/4 ; Yannick Deppe/2 (80e Jaan Vanwildemeersch/18), Olivier Verstraete/6, Jesse Martens/10 ; Dempsey Vervaecke/7 (85e Elimane Coulibaly/11). Niet gebezigd : Jonas Uytterhaegen/1, Amarildo Gjoka/16

Regi Van Acker recupereerde Matthias Lievens en Gert Van Walle (die op de bank plaats nam) maar miste de geschorste Philippe Janssens Volgende elf trad uiteindelijk aan ... K.M.S.K. Deinze ... Tom Vandenberghe/23 ; Bart Goossens/2, Arnaud De Greef/15, Gauthier Libbrecht/5, Olivier Romero Gomez/24 ; Seppe Brulmans/16, Jasper Sols/8 ; Steve Bael/7 (65e Youssef Challouk/11), Michael Lallemand/15, Olivier Romero Gomez/24 (65e Lennart Mertens/9 ; Jérôme Mezine/21. Niet gebezigd : Kevin Frans/1, Gert Van Walle/12, Arne Vandecasteele/18.

 

Trio referendarius

Robin LEFEVER (° 2 januari 1990) is aangesloten bij Sassport Boezinge en secretaris van de Scheidsrechters Vriendenkring Diksmuide-Veurne-Westkust. Woonachtig in Oostende. Debuteerde op nationaal niveau in het seizoen 2013 - 2014, als referee, met op 04/08/2013 K.V.C. Sint-Eloois-Winkel Sport - K. Zwevegem Sport (3 - 2 en FF. 5 – 0 wegens opstellen niet gekwalificeerde spelers) in het kader van de tweede ronde van de Beker van België. Na een wedstrijd als a.r., in de vierde ronde van de B.v.B., debuut als referee in bevordering 'B' met S.K. Berlare - K.F.C. Sint-Gilles-Waas Sport (5 - 4), 24/08/2013. Voorts referee in bevordering 'A' en 'B' en grensrechter in derde afdeling 'A' ; debuut daarin d.d. 28/09/2013 met Torhout 1992 K.M. - K.F.C. V.W. Hamme (2 - 2). In 2014-2015 referee in de nationale bevordering. In 2015-2016 heel het seizoen scheidsrechter met debuut in “3deA” d.d. 12/08/2015 bij Torhout 1992 K.M. - K. Olsa Brakel (1 - 1). In 2016-2017 referee in de 2de en 3de Klasse Amateurs, debuut in de 1ste Klasse Amateurs als grensrechter d.d. 27/11/2016 bij K.V.V. Coxyde - K.F.C. Dessel Sport (2 – 0). Dit seizoen debuut als referee in de 1ste Klasse Amateurs als referee op 24/09/2017 bij R. Knokke F.C. - K.F.C. V.W. Hamme (0 - 0). Eind september 2017 toe aan 78 wedstrijden, 72x referee en 6x grensrechter. Met K.M.S.K. Deinze nog geen wedstrijden, wel twee met K.S.V. Oudenaarde, allebei away. Op 17/08/2014 4de ronde B.v.B. K.V.K. Westhoek (1 - 2), als 'a.r.,' en d.d. 06/12/2015 als referee K.F.C. Sparta Petegem (1 - 2).

Mario Vanlommel (° 8 december 1983) is aangesloten bij K.F.C.Heidebloem Pulderbos, stamboeknummer 1792, club uit de nabijheid van Zandhoven, waarvan het een deelgemeente is. Komt uit in 4de provinciaal 'B' Antwerpen. Gezien het aantal blokken vermoeden we nochtans dat hij verhuist is en ergens in de buurt van Gent woont. Wat lijkt te kloppen, na het nodige opzoekingswerk. Is immers werkzaam aan de Universiteit van Gent. Eind september 2017 toe aan 207 wedstrijden, 201x referee en 6x a.r.. Debuut in 2009-2010, als referee in bevordering en scheidsrechter in de derde afdeling. Sinds 2010-11 alleen nog scheidsrechter, eerst in bevordering en daarna ook in de derde nationale afdeling. In 2016-2017 actief in 2de en 3de Klasse Amateurs, en effectief debuut in de 1ste Klasse Amateurs, als referee, bij K.F.C. V.W. Hamme – K.F.C. Oosterzonen Oosterwijk (3 – 0).

Bij drie wedstrijden van K.M.S.K. Deinze betrokken geweest, telkens als referee en 'at home'. 01/12/2012 V. Geel-Meerhout (3 - 2) ; 07/12/2013 K.S.V. Bornem (3 - 0) en 08/11/2014 Torhout 1992 K.M. (1 - 0). Met K.S.V. Oudenaarde ook drie wedstrijden. 06/12/2009, grensrechter d.d. 06/12/2009 away K.S.K.L. Ternat (2 - 5) ; 16/04/2016 referee at home K.S.V. Temse (3 - 3) en 17/12/2016 away R. White Star Bruxelles, 'a.r.' ... wedstrijd die niet gespeeld werd want FF 0 - 5 voor K.S.V. Oudenaarde.

Niels D'Haene (° 18 januari 1986) ; eind september 2017 toe aan 109 wedstrijden, 32 als referee en 77 als a.r.. Sinds het seizoen 2014-2015 alleen nog grensrechter. Debuteerde op 19/08/2012 als grensrechter bij de wedstrijd K.S.K. Ronse - K.V. Woluwe-Zaventem (2 - 4) in het kader van de vierde ronde van de Beker van België. Daarna referee in bevordering 'A' en 'B', debuut op 02/09/2012 in bevordering 'A' met K.F.C. Sparta Petegem - K. Eendracht Appeleterre-Eichem (1 - 1). In 2013-2014 'ref' in bevordering, alle reeksen behalve 'D', en tweemaal grensrechter in “3deA”, zijn debuut trouwens bij Torhout 1992 K.M. - K.M.S.K. Deinze (0 - 2) d.d. 31/08/2012. In 2014-2015 'a.r.' in de derde nationale afdeling, zo ook in 2015-2016. Op 03/09/2016 debuut in de 1ste Klasse Amateurs bij K.S.V. Oudenaarde - R. White Star Bruxelles (1 - 1). Daarna afwisselend in de 1ste en 2de Klasse Amateurs, als grensrechter..

Met K.M.S.K. Deinze vijf wedstrijden ... de eerste reeds vernoemde match ; dan d.d. 27/08/2014 at home K.S.V. Bornem (3 - 1) ; op 25/10/2014 away RFC Tournai (2 - 1) ; 17/09/2016 at home K.F.C. Dessel Sport (0 - 0) en 29/10/2016 at home K.F.C.O.B. Wilrijk (0 - 1). Met K.S.V. Oudenaarde al 10 wedstrijden, allemaal als 'a.r.'. De eerste maal 16/03/2014 away K. Olsa Brakel (2 - 2) ; de laatste maal at home R. Knokke F.C. (1 - 2). Globaal zesmaal at home en viermaal away voor 4 overwinningen, 3 draws en 3 nederlagen.

 

Tanto aestimabitur

Valt er iets aan te merken op de leiding? Op de reacties van de trainers hoeft men niet voort te gaan. Zeker Stefan Leleu niet, want die konden we het best in 't oog houden, vlak voor ons in de dug-out. Beïnvloedde zeker het resultaat van de wedstrijd niet, maar vergiste zich allicht bij het invullen van de het scheidsrechtersblad, want het was Lennart Mertens die op minuut '65' inviel en niet Arne Vandecasteele! Mario Vanlommel, die aan 'onze' kant acteerde had het een paar keer moeilijk in de tweede helft met het al of niet buitenspel zijnde. Zo komen we bij de gele kaarten. Lars Wantens (50e) en Jochen Van Wayenberghe (78e) voor K.S.V. Oudenaarde ; voor K.M.S.K. Deinze was dat voor Jérôme Mezine (85e) en Jasper Sols. Deze laatste tweemaal (15e en 44e) … wat dus de uitsluiting betekende. Na het bekijken van de beelen was dat tweede geel er toch wat over, want zeer lichte duwfout in een bos van spelers net centraal voor de grote rechthoek! Tamelijk veel hoekschoppen, want vijftien in totaal. Voor K.S.V. Oudenaarde zeven (3 / 4), voor K.M.S.K. Deinze acht (5 / 3).

 

Marcel Dingemans

website door GRAMMA