De officiële clubsite

Wedstrijdverslag KSK Zwevezele - KMSK Deinze (20.07.2018)

Wedstrijddatum: 
20.07.2018
Scheidsrechter: 
Koen De Bruyn bijgestaan door Joachim Huyghebaert en Dieter De Pestel
Invallers: 
SpelerGele kaart?Rode kaart?DoelpuntenGewisseld?
0
46'
0
46'
1
46'
0
46'
2
46'
0
46'
0
46'

The day before my birthday

Het heeft al eens anders geweest, want op mijn verjaardag ga ik niet meer naar het voetbal. De dag ervoor wel en dus met trein en bus naar Zwevezele getrokken waar het ambitieuze K.S.K. Voorwaarts Zwevezele gastheer was voor K.M.S.K. Deinze. In een pittige oefenpartij trok oranje-zwart uiteindelijk het laken naar zich toe, ook al omdat de thuisploeg toch wel wat wissels in de tweede helft doorvoerde. Dat deed Regi Van Acker eveneens, maar er mag gesteld worden dat die efficiënter bleken te zijn wat uiteindelijk ook op het scorebord werd uitgedrukt.

 

The teams

Volgende elftallen begonnen aan de partij in een aangename temperatuur, met eventjes wat regendruppels die uit de bewolkte hemel vielen. Het is duidelijk dat de speelvelden water nodig hebben. Het terrein waar op gespeeld werd zag nog voor het grootste gedeelte groen de nevenvelden echter ros. De ploegen dus K.S.K. Voorwaarts Zwevezele : Leandro Depaepe/1 ; Aurelien Verzele/20, Hans Cornelis/4, Neil Dildick/9 (?), Darius Hillewaere/21 ; Niels Coussement/32, Giovanni Franco Simoes/17 ; Aaron Vandendriessche/8, Nathaniel Lagrou/10, Brian Marmitte/27 ; Vince Geryl/28 ... (?) = onder voorbehoud. Ook meegeven dat er 4 heuse kampioenen (2014-2015) van K.V.V. Coxyde in dat elftal zaten, terwijl doelman Jonas Cool in de tweede helft zou inkomen!

 

K.M.S.K. Deinze begon er aan met Tom Vandenberghe/23 ; Viktor Boone/3, Arne Vandecasteele/18, Gauthier Libbrecht/5 ; Bart Goossens/2, Seppe Brulmans/16, Flavien Le Postollec/15, Youssef Challouk/11, Seger Scheyving ; Jérôme Mezine/21, Mehdi Tarif/8.

First half

K.M.S.K. Deinze begon aan de wedstrijd met veel balbezit. Doelpogingen kwamen daar niet uit voort, laat staan kansen. De eerste echte tegen-prik, in de “omschakeling” zoals nu regelmatig gesteld wordt, was echter direct raak. Op rechts stoomde Niels Coussement (vorig seizoen toch 22x in de basis van kampioen R. Knokke F.C.) en zette dan strak voor doel, waarna centraal Aaron VANDENDRIESSCHE de bal in de vlucht tot tegen de netten verlengde 15e 1 - 0. K.M.S.K. Deinze prikte tegen met een persoonlijke actie van Seppe Brulmans en een doelschot dat door doelman Leandro Depaepe in hoekschop wordt gekeerd (21e). Hoewel Voorwaarts Zwevezele zeker goed mee voetbalt, komen er geen echte doelpogingen meer. Richting prachtige kantine en sporthal probeert Gauthier Libbrecht het met een afstandsschot, over (27e). Vanuit een centrale positie, net voor de 16 meter, trapt Seppe Brulmans nog eens juist naast (35e) en twee minuten later, hoekschop van op rechts. Korte corner, waarna Seppe Brulmans de bal voor doel geeft en aan de verste paal Jérôme Mezine over de dwarsligger kopt (37e)Ruststand … 1 - 0.

Second half

Na de knappe en hartelijke receptie tijdens de rust, momenten die we persoonlijk steeds belangrijk vinden wegens de contacten die er gelegd worden, kunnen we terug aan ’t werk want de vervangingen vormen regelmatig een probleem. Hoe dan ook de teams K.S.K. Voorwaarts Zwevezele : Joans Cool/24 ; Thibo Rollier/3, Hans Cornelis/4, Aurelien Verzele/20 (58e Stijn Minne/6), Neil Dildick/9 (?) ; Vincent Provoost/14, Aaron Vandendriessche/8 ; Zaven Yagan/97, Joppe Vanheuverzwijn/12, Darius Hillewaere/21 (78e Brian Marmitte/27) ; Julien Weynants/19.

K.M.S.K. Deinze Emiel Martens/1; Arnaud De Greef/4, Arne Vandecasteele/18, Viktor Boone/3 ; Niels De Schutter/19, Michaël Lallemand/10, Victor Vandekerckhoven/14, Lennert De Smul/20, Gert Van Walle/12 ; Lennart Mertens/9, Mehdi Tarif/8.

K.S.K. Voorwaarts Zwevezele kon de prestatie van in de eerste helft niet herhalen, K.M.S.K. Deinze had dan ook het meeste balbezit , beheerste de wedstrijd en zette ze naar hun hand. Oranje-zwart komt al vlug langszij.

Tester Niels De Schutter (ex-Eendracht Aalst en K.V. Oostende, nu bij Waasland-Beveren waar hij minder aan spele toekwam) zet voor van op rechts, centraal ergens in de grote rechthoek kopt Lennart MERTENS in de linker hoek binnen 54e 1 - 1. Twee minuten later komt S.K. Deinze op voorsprong. Op links zet Gert Van Walle zich door, komt in de grote rechthoek en wordt door Thibo Rollier (?) neergelegd. Referee Koen De Bruyn wijst naar de stop en Michaël LALLEMAND zet keurig om in de linker benedenhoek 56e 1 - 2. De Oost-Vlamingen domineren rustig en dwingen enkele halve mogelijkheden af. Michaël Lallemand zet voor van rechts, voor doel kunnen noch Mehdi Tarfi noch Lennart Mertens net niet bij de bal en Jonas Cool raapt op (67e). Een afzwaaier van Lallemand wordt nog eens in hoekschop gedevieerd (70e) en Gert Van Walle trapt rechts naast, na voorzet van links van Michaël Lallemand (?) (81e). Ten slotte komt kort voor tijd de eindscore op het bord. Op de linker flank zet Mehdi Tarfi zich ver door en geeft voor doel, centraal aan de kleine rechthoek trapt Lennart MERTENS in 89e 1 - 3. Leuke verrichting en zege van K.M.S.K. Deinze “the day before my birthday”.

 

Het scheidsrechterstrio

Rustige leiding van het scheidsrechterstrio in een sportieve wedstrijd met één hoekschop voor de thuisploeg in de eerste helft en vijf voor K.M.S.K. Deinze (2 / 3 en een “babbel” tussen de ref en Regi Van Acker in de loop van de eerste helft.

Koen De Bruyn (° 9 februari 1980) is aangesloten bij het net ten zuiden van Antwerpen gelegen S.V. Aartselaar, dat in het seizoen 2018-2019 onder stamboeknummer 7302 zal uitkomen in 3de provinciaal B Antwerpen. Eind seizoen 2017-2018 toe aan 193 wedstrijden, 182 keer referee en 11 maal “a.r.”. Debuteerde in het seizoen 2008-09 op 03/08/08, als referee, in de B.v.B. de wedstrijd tussen Herk de Stad en K.V.V. Heusden-Zolder (5 - 0). Met K.M.S.K. Deinze één wedstrijd d.d. 27/02/2010 at home K. Hoogstraten V.V. (2 - 1), dit als grensrechter. Met K.S.K. Voorwaarts Zwevezele nog geen wedstrijden.

Joachim Huyghebaert (° 9 december 1987) is voor zowel K.M.S.K. Deinze als voor K.S.K. Voorwaarts Zwevezele een nieuweling. Begon er in de nationale afdelingen aan in het seizoen 2016-2017 in de 2de en de 3de Klasse Amateurs en deed hetzelfde een seizoen later. Op het einde van dat seizoen 2017-2018 toe aan 46 wedstrijden als grensrechter. Is aangesloten bij K.V. Oostende, stamboeknummer 31, en lid van de Koninklijke Vriendenkring van Scheidsrechters uit Oostende en Omliggende. Is afkomstig van Oostende maar woonachtig in Bredene.

Dieter De Pestel (° 18 april 1989) mag als nieuweling bestempeld worden, want debuut in het seizoen 2017-2018 en op het einde van dat seizoen slechts 8 wedstrijden als grensrechter in de 3de Klasse Amateurs Voetbal Vlaanderen. Is aangesloten bij de Vlaamse Sport Vereniging Gent uit Gentbrugge, stamboeknummer 9079, dat uitkomt in 2de provinciaal ‘C’ Oost-Vlaanderen. We hebben niet kunnen achterhalen of hij, eventueel, aangesloten is bij Koninklijke Vriendenkring Scheidsrechters Gewest Gent. Heeft er uiteraard nog geen wedstrijden opzitten met de beide clubs. 

 

Epiloog

De eerste, want de terugkeer naar de Kust ging niet met het openbaar vervoer vanuit Zwevezele. Eddy Van Gansbeke bracht ons naar het station van Brugge waarvoor hartelijke dank!

 

Marcel Dingemans

website door GRAMMA