Wedstrijdverslag K.S.K. Ronse - KMSK Deinze (28.07.2018)

28.07.2018
Briek Vermeesch bijgestaan door Joachim Vercamer en Johan D’Haeze

K.S.K. Ronse – K.M.S.K. Deinze

Deze wedstrijd werd geleid door het arbitrale trio Briek Vermeesch, Joachim Vercamer en Johan D’Haeze. Ze zijn uit de buurt afkomstig, wat we konden afleiden uit het kleine aantal blokken. De tweede genoemde is woonachtig in Kruishoutem en is lid van de Refs van de Vlaamse Ardennen, of de K. Vriendenkring Oudenaarde-Ronse. Meer gegevens hebben we niet kunnen terugvinden, het drietal is trouwens nog actief in de provinciale afdelingen van Oost-Vlaanderen. De leiding was degelijk, alleen moest de ref enkele malen de soms potige spelers van de thuisploeg tot de orde roepen.

Volgende teams verschenen aan de aftrap K.S.K. Ronse Luc Baas/27 ; Marvin Foucart/3, Thomas Boucart/17, Guillaume Langlet/8, Vincin Milito/18 ; Gaetan Makongo-Tara/5, Justin Pieters/24 ; Loïc Thissen/9, Sofiane N.Lekehal/14, Mohamed Achahbar/10 ; Alexandre Frutos/16.

K.M.S.K. Deinze ging met de volgende elf de wedstrijd in Tom Vandenberghe/23 ; Arnaud De Greef/4, Viktor Boone/3, Gauthier Libbrecht/5 ; Bart Goossens/2, Mehdi Tarfi/8, Flavien Le Postelec/15, Seppe Brulmans/16, Lennart De Smul/20 ; Michael Lallemand/10, Lennart Mertens/9.

K.M.S.K. Deinze leverde een zeer degelijke prestatie, bij een club waar nog niet lang de oefeningen waren herstart en dat twee dagen ervoor een striemende 0 - 6 nederlaag van gebuur K.S.V. Oudenaarde moest slikken. Die score had op zaterdag ook op het scorebord kunnen staan, maar uiteindelijk bleef de uitslag beperkt tot een 0 - 4. In de beide speelhelften werd er tweemaal gescoord. Als vroeg in de wedstrijd zet Mehdi Tarfi zich door op de links, tot bijna tegen de doellijn. Zijn korte lage voorzet wordt door Lennert DE SMUL in doel gedevieerd 10e 0 - 1. Oranje-zwart domineert en bij een vrijschop, centraal links, trapt Seppe Breulmans tegen de dwarsligger (16e). Ook op vrijschop, maar van rechts, vindt Lennert De Smul doelman Luc Baas op zijn weg (19e).

Nog voor het half uur drijft K.M.S.K. Deinze de score op. Knappe aanval via Mehdi Tarfi op links, die ver door gaat en van vleugel verandert tot bij Bart Goossens. Deze speelt rechts in de 16 meter Seppe BRULMANS aan die laag in de linker hoek binnen knalt 21e 0 - 2. Nadat voor K.S.K. Ronse, op voorzet van links, Gaetan Makonga over heeft gekopt (23e) wordt er een drankpauze ingelast. Daarna wordt Michaël Lallemand in positie gebracht, maar zijn stifter gaat wel over de doelman maar rechts naast (25e). In het derde kwartier krult Mohamed Achahbar voor Ronse, van links, nog een poging tegen de dwarsligger (33e), trapt Mehdi Tarfi, na een vlugge aanval via de rechter flank, in de vlucht over (38e) en geeft van op links Alexandre Frutos een vrijschop recht in de grijparmen van Tom Vandenberghe (42e). Ruststand … 0 - 2.

Na de hartelijke ontvangst tijdens de rust door de mensen van K.S.K. Ronse, trekken we terug naar onze plaats in de warme inside business seats. Er wacht ons dan de even moeilijke als traditionele opvolging van de vervangingen. Die geven we op het einde mee. Toch vermelden dat K.M.S.K. Deinze met dezelfde “elf” startte. In dat eerste kwartier toonde K.S.K. Ronse zich het meeste ondernemend. Doelman Tom Vandenberghe moet al direct een poging van Gaetan Makonga keren en pakken (46e) en hij pakt ook een vrijschop van Sofiena Lekehal (49e). Het duurt nog even eer K.M.S.K. Deinze de score kan verhogen. Eerst gaat een verre poging van Lennart Mertens over (56e) en daarna pakt de taalgrensploeg uit met een stevige tegenprik die Mohamed Achahbar voorbij Arnaud De Greef loodst ; de voorzet wordt door Yacine Boulmenakher (?) in het bereik van Tom Vandenberghe getrapt (59e). Nadat Mehdi Tarfi een voorzet van rechts over had gekopt (60e), wordt de score toch opgedreven. Diezelfde Tarfi zet zich door op de linker flank en zet dan van kortbij voor tot bij Lennart MERTENS, die aan de eerste paal de bal binnen glijdt 61e 0 - 3.

Ondertussen volgen de vervangingen elkaar op, pakt doelman Robin Bradt een schot van Michaël Lallemand (67e) en volgt er een knappe aanval van oranje-zwart. Bart Goossens is er bij betrokken en ook Arnaud De Greef die Gert Van Walle diep stuurt. Alleen voor doelman Robin Bradt legt Van Walle terug op Lennart MERTENS die met de bal binnen loopt 75e 0 - 4. Op het einde van de wedstrijd trapt diezelfde Lennart Mertens nog eens op de dwarsligger. Degelijke partij en ruime zege van K.M.S.K. Deinze.

Volgende ploegen traden in die tweede helft aan K.S.K. Ronse Robin Bradt/1 (?) ; Marvin Foucart/3, Thomas Boucart/17, Guillaume Langlet/8, Yacine Boulmenakher (6) (?) ; Gaetan Makongo-Tara/5 (70e Justin Pieters/25 ?), Justin Pieters/24 ; Youssef El Ghouch/19 (?) ; Loïc Thissen/9 (68e Kenneth Deviaene/12 ?), Sofiane N. Lekehal/14, Mohamed Achahbar/10 (84e Hakim Boucheta/22 ?). Uiteraard staat er bij sommige wisselspelers een … ? … dat is dus onder voorbehoud.

K.M.S.K. Deinze begon ongewijzigd aan de tweede helft Tom Vandenberghe/23 ; Arnaud De Greef/4, Viktor Boone/3 (66e Arne Vandecasteele/18), Gauthier Libbrecht/5 ; Bart Goossens/2, Mehdi Tarfi/8 (66e Youssef Challouk/11), Flavien Le Postelec/15, Seppe Brulmans/16 (66e Gert Van Walle/12), Lennart De Smul/20 ; Michael Lallemand/10 (76e Jérôme Mezine/21), Lennart Mertens/9.

U heeft alles, behoudens de hoekschoppenverhouding. K.S.K. Ronse 3 of 1 / 2 en K.M.S.K. Deinze 7 of 4 / 3. Daarna kon men zich klaarmaken voor de “derby” in Deinze.