De officiële clubsite

Wedstrijdverslag KMSK Deinze - Winkel Sport (26.08.2017)

Wedstrijddatum: 
26.08.2017
Scheidsrechter: 
Robin LEFEVER bijgestaan door Kris Messely en Peter Van Damme
Invallers: 
SpelerGele kaart?Rode kaart?DoelpuntenGewisseld?
0
13'
0
78'
0
46'

B a l a n s

De oefenpartijen zitter er op. Voor zowel K.M.S.K. Deinze als K.V.C. Sint-Eloois-Winkel Sport beginnen de serieuze zaken volgende weekend ... met de start van de competitie 2017 - 2018. Beide clubs hadden er een kort bekerprogramma opzitten. Winkel Sport begon er al in de tweede ronde aan en won bij U.R.S. Visé (Lixhe-Lanaye) met 2 - 4. In de derde ronde werd er in St.Eloois-Winkel 1 - 1 gelijk gespeeld tegen R.F.C. Seraing, maar met de strafschoppen haalden de Metallo's het met 2 - 4. Diezelfde derde ronde werd door K.M.S.K. Deinze bij R.F.C. Tilleur geopend. Door een 2 - 0 nederlaag diende oranje-zwart op zoek te gaan naar oefen-partners. Die werden gevonden, waardoor het aantal oefenwedstrijden acht stuks omvat. Wat dienen we te onthouden na die oefencampagne, die afgehaspeld werd op exact 40 dagen tijd? Er werd éénmaal verloren, tweemaal gewonnen en vijfmaal gelijk gespeeld. Er werd viermaal de “nul” gehouden, het totale doelpuntensaldo bedraagt ... 11 – 6.

 

Brilscore

In de wedstrijd K.M.S.K. Deinze - K.V.C. Sint Eloois-Winkel werd er niet gescoord, wat de derde 0 - 0 betekende in de oefencampagne. Positief mag gesteld worden dat opnieuw de “0” kon gehouden worden, maar vooraan ontbreekt dat tikkeltje meeval om tot scoren te komen. Het zou zelfs lang duren eer we een doelpoging konden noteren voor oranje-zwart. De bezoekers uit West-Vlaanderen, die uitkomen in de 2de Klasse Amateurs 'A' Voetbal Vlaanderen, brachten de bal aan 't rollen en voetbalden aardig mee ; maar lieten slechts één echte doelpoging noteren. Babacar Sy Seck kan tot links in de grote rechthoek doordringen en kapt naar binnen, om dan met rechts over en naast te trappen (8e). Rond het half uur schept K.M.S.K. Deinze gevaar via twee hoekschoppen van Seppe Brulmans. Op de eerste (28e) kopt Olivier Romero Gomez aan de eerste paal over (28e) ; de tweede (33e) is een indraaiende corner die door doelman Sven Dhoest met de beide handen kan ontzet worden.

De mooiste poging kwam er van Gert Van Walle, die van ver op doel trapt, doelman Sven Dhoest keert de bal van uit de linker kruising in hoekschop (39e). De derde corner van K.M.S.K. Deinze in de eerste speelhelft, tegenover geen enkele voor Winkel Sport. Er vielen ook twee gele kaarten te noteren ... voor Babacar Sy Seckt (32e) van Winkel en voor Philippe Janssens (33e) van S.K. Deinze. Al vroeg in die eerste helft diende oranje-zwart Gauthier Libbrecht te vervangen met een liesblessure (?), Arne Vandecasteele kwam in de plaats (13e)Ruststand ... 0  -  0.

In de tweede helft komen de wissels er aan, gelukkiglijk niet danig veel. Die worden vervat in de samenstelling der beide elftallen. Het bewijs dat de “bal niet rolt” voor K.M.S.K. Deinze wordt nog maar eens bewezen, als Olivier Romero Gomez op de dwarsligger kopt en Matthias Lievens met het hoofd herneemt, maar doelman Sven Dhoest redt magistraal in hoekschop (54e). Felix Reuse mikt voor Winkel Sport naar de rechter benedenhoek, de poging wordt nog net in hoekschop verwerkt (56e). Na een mooie 1-2 ergens op het middenveld, en voorzet, trapt Youssef Challouk in de vlucht over de dwarsligger (63e). Een paar minuten later knappe aanval van S.K.D., van uit het middenveld met Olivier Romero Gomez en Youssef Challouk die Michaël Lallemand afzonderen centraal links in de grote rechthoek, maar de nieuwe aanwinst besluit de “inlegger” links naast (65e). Matthias Lievens trapt in de vlucht nog eens vallend naast (72e) ; ten slotte wordt de rake kopbal van Seid Khiter voor Winkel Sport door Tom Vandenberghe in hoekschop getikt (82e). Geen doelpunten is deze partij die uitein-delijk op een scoorloze 0 – 0 eindigt.

 

De ploegen

Daarbij kan moeilijk gesteld worden dat het over de “elftallen” gaat, met al die invallers op het scheidsrechters-blad. Wordt bij oefenwedstrijden nog manueel ingevuld, in competitie is dat digitaal. Dan zouden er, in principe, geen problemen meer mogen zijn. Het recente verleden heeft ons geleerd dat dit niet het geval blijkt is!In alle geval kozen de beide coaches voor de volgende teams. Ineens meegeven dat Regi VAN ACKER nog altijd Jasper Sols dient te missen wegens kwetsuur. Al heel vroeg in de wedstrijd viel dan nog eens Gauthier Libbrecht uit met, waarschijnlijk, een blessure aan de lies. In alle geval kwam K.M.S.K. Deinze in volgende samenstelling aan de aftrap ... Tom Vandenberghe/23 ; Bart Goossens/2, Arnaud De Greef/4, Matthias Lievens/3, Gauthier Libbrecht/5 (13e Arne Vandecasteele/18) ; Seppe Brulmans/16, Gert Van Walle/12 ; Youssef Challouk/11, Philippe Janssens/10 (78e Steve Bael/7) ; Olivier Romero Gomez/24 ; Jérôme Mezine/21 (46e Michaël Lallemand/20).

Trainer Daniel LAVENS van Winkel Sport is aldaar aan zijn vijfde seizoen begonnen. Er waren heel wat transfers en hij bracht uiteindelijk de volgende elf tussen de lijnen ... K.V.C. Sint-Eloois-Winkel Sport ... Steven Dhoest/23 ; Aaron Vandendriessche/18, Mathias Velghe/15, Gunter Vanaudenaerde/3 (46e Felix Reuse/6) , Rens Verhooghe/5 ; Nicholas Tamsin/8, Masis Voskanian/25 ; Benjamin Lutun/14, Aaron Vanfleteren/10 (46e Dylan Vanhaeren/24), Darius Hillewaere/21 (69e Dante Blanckaert/7) ; Babacar Sy Seck/17 (63e Seid Khiter/20).

 

Het scheidsrechterstrio

Robin LEFEVER (° 2 januari 1990) is aangesloten bij Sassport Boezinge en secretaris van de Scheidsrechters Vriendenkring Diksmuide-Veurne-Westkust. Woonachtig in Oostende. Debuteerde op nationaal niveau in het seizoen 2013 - 2014, in “3deA” en vooral in bevordering 'A' en 'B'. In het seizoen 2014-2015 in bevordering 'A' en 'B ; ' in 2015-2016 in “3DeA” en “bevordering A” en in 2016-2017 in 2de en 3de Klasse Amateurs 'A' Voetbal Vlaanderen. Eind van dat seizoen toe aan 75 wedstrijden, 69 als referee en 6 als grensrechter. Het was zijn eerste wedstrijd met K.M.S.K. Deinze en zijn derde met V.C. Sint. Eloos-Winkel Sport.

Kris Messely (° 03 september 1967). Daar hoeven we feitelijk niet heel diep op in te gaan, althans niet op dit moment. Was eind seizoen 2016-2017 toe aan 524 wedstrijden, waarvan 61 als referee, 461 als 'a.r.' en 2 als 4de official. Is al van in het seizoen 2004-2005 grensrechter. Aangesloten bij K.S.V. Moorsele, stamboeknummer 2086, een club uit de noordelijke regio van Kortrijk, dat nu zal uitkomen in 3de provinciaal 'C' West-Vlaanderen, na de titel vorig seizoen behaald in 4de provinciaal 'C'. Heeft er al 15 wedstrijden opzitten met K.M.S.K. Deinze, allemaal als “a.r.” en 7 met Winkel Sport, waarvan 5 als referee en 2 als grensrechter.

Peter Van Damme (° 24 maart 1976) is feitelijk een nieuweling in het nationale voetbal. Zat einde seizoen 2016-2017 nog maar aan 11 wedstrijden als grensrechter. Nog geen wedstrijden met K.M.S.K. Deinze, noch met Winkel Sport. Vlagde dan ook maar alleen in de 3de Klasse Amateurs reeks 'A'. Is aangesloten bij F.C. Aarsele dat zal uitkomen in 3de provinciaal 'C' West-Vlaanderen. 

 

Marcel Dingemans

website door GRAMMA