De officiële clubsite

Wedstrijdverslag K.M.S.K Deinze - RWDM (25.08.2018)

Wedstrijddatum: 
25.08.2018
Scheidsrechter: 
Sam Silvrants
Invallers: 
SpelerGele kaart?Rode kaart?DoelpuntenGewisseld?
0
65'
0
82'
1
65'

Geen twee zonder drie ?
Die vraag kan gesteld worden als men er rekening mee houdt dat op dinsdag 28 augustus 2018 a.s., om 12 uur, de trekking plaats heeft van de 1/16de finale van de “Croky Cup” . K.M.S.K. Deinze, dat al drie ronden op overtuigende wijze heeft overleefd, kan daarbij R.S.C. Anderlecht “trekken” ... want de eerste klassers treden ook in het gelid. Ze zitten dan wellicht wel in een andere pot, want die kunnen niet tegen elkaar uitkomen. We hebben de procedure in alle geval niet kunnen terugvinden. Hoe dan ook, oranje-zwart kan dus de paars-witte hoofdstedelingen ontmoeten en dat zou dan in alle geval “geen twee zonder drie zijn” ! Een nieuwe 6 - 0 overwinning, na BX Brussels en R.W.D.M., zal dan misschien wel te hoog gegrepen zijn ...
maar met dit K.M.S.K. Deinze weet men nooit. De club uit Molenbeek was toch ook, met vele supporters, naar het Kanaal van Schipdonk afgezakt om er een “prestatie” neer te zetten. Hoe de kwalificatie van oranje-zwart tot stand kwam omschrijven we in het wedstrijdverslag onder de hoofding ... “ I n f i g o “ ... !

 

“ I n f i g o “

Primum dimidium
In de vijfde ronde van de Beker van België 2018-2019 pakte K.M.S.K. Deinze opnieuw uit met een indrukwekkende prestatie en een zeer overtuigende zege. Oranje-zwart kwam al vroeg opvoorsprong en zou feitelijk nooit in de problemen komen, tenzij even voor de rust. Er dient gesteld te worden dat de Molenbekenaars regelmatig goed mee voetbalden, na die openingstreffer. Die viel al bij de eerste serieuze aanval van de Oost-Vlamingen. Youssef Challouk wordt op het middenveld aangespeeld en opent op rechts naar Mehdi Tarfi, die voor doel geeft. Ter hoogte van de verste doelpaal kopt Lennart MERTENS de bal in duikvlucht tot tegen de netten ... 4e 1 - 0. Een nieuwe aanval van K.M.S.K. Deinze gaat over de linker flank, waarna men naar binnen komt. Uiteindelijk trapt Seppe Brulmans van uit een centrale positie naar doel, Anthony Sadin pakt (6e). Bij het begin van het tweede kwartier geeft Seppe Brulmans een hoekschop voor van op rechts, Mehdi Tarfi verlengt met het hoofd (of lichaam) maar doelman Anthony Sadin (9 jaar lang doelman bij R. Union Saint-Gilloise !) onderschept de bal (17e). Ondertussen had Arnaud De Greef al tegen een gele kaart moeten aankijken (10e) bij een interventie op de doorgebroken Nico Binst. Het was de enige keer dat de bezoekers dreigend kwamen opzetten. Dan nochtans opnieuw K.M.S.K. Deinze. De vlotte aanval gaat weer over de rechterflank. Mehdi Tarfi geeft naar Youssef Challouk, wiens strakke voorzet door Anthony Sadin wordt afgeweerd ... tot in de voeten van de centraal opgestelde Seppe BRULMANS, die in de vlucht over de grond binnen trapt ... 23e 2 - 0. Eerst even voor het half uur kan er een doelpoging van R.W.D.M. genoteerd worden, een volley van Geoffrey Cabeke over de linker kruising, na een hoekschop van op rechts (29e). De combinaties en het balbezit van oranje-zwart zijn perfect. Vooral de vleugelveranderingen vallen op. Zo is er eentje van links (Gauthier Libbrecht) naar rechts (Bart Goossens). Deze laatste bedient de doorlopende Mehdi Tarfi die voor doel geeft, de accrobatische volley van Lennart Mertens gaat over doel (36e).

Het is toch oppassen geblazen, want plots snedige counter van “Molenbeek”, ze zijn nog altijd fier op deze “afkomst”, en Anthony Bova verschijnt links schuin in de 16-meter alleen voor Tom Vandenberghe. De Fransman, ‘un Parisien’ van geboorte maar wellicht van Italiaanse afkomst, plaats de bal naar de rechter benedenhoek ... maar met een ultieme linker beenreflex wordt de poging afgeweerd (42e). Er volgt onmiddellijk een splijtende tegenaanval, opgebouwd op de linker flank, Gert Van Walle geeft door naar Youssef Challouk die zich ver doorzet en voor doel geeft, Lennart MERTENS schuift binnen ... 42e 3 - 0. Dat is een morele uppercut voor de ene en een opsteker voor de andere maar in alle geval toch een indrukwekkende eerste helft vanwege K.M.S.K. Deinze. Rust 3 - 0.

Secundus dimidium
Die begon op dezelfde wijze als de eerste helft, met een doelpunt. We waren zo’n 25 seconden bezig als K.M.S.K. Deinze een vrijschop mocht nemen, een paar meter buiten de grote rechthoek, centraal links. Seppe BRULMANS borstelt de vrijschop heerlijk in de uiterste linker bovenhoek van het doel ... 46e 4 - 0. Daarna controleert oranje-zwart rustig het gebeuren en haalt dan ineens uit, net voor en net nà het uur. Eerst een vlugge aanval via de linker flank met de bedrijvige Challouk en de dartele Mehdi Tarfi. Die geeft terug naar Youssef Challouk die de bal over de dwarsligger plaatst (58e). Daarna center van op rechts van Bart Goossens, ongeveer centraal kopt Lennart Mertens door tot bij Mehdi TARFI die binnen trapt ... 62e 5 - 0. Dat hadden de talrijk meegereisde R.W.D.M. supporters zeker niet verwacht. De “show must go on”, kan gesteld worden en dat was het toch wel een beetje met alles er open er aan. Mehdi Tarif zet zich nu weer op rechts door en geeft voor doel, de bal komt gedeeltelijk achter Lennart Mertens, die het met een hieltje in duikvlucht probeert ... het leder gaat naast (64e). Even voor het verstrijken van het vijfde kwartier ontsnapt K.M.S.K. Deinze aan een tegendoelpunt.. Na een center van op de linker flank kopt Ibrahima Sory Bah op doel. De bal lijkt links op halve hoogte tegen de netten te verdwijnen, maar in een ultieme reactie kopt Gauthier Libbrecht het ronde ding uit het doel weg in hoekschop (73e). Vijf minuten later is Gauthier er opnieuw bij betrokken. Met een prachtige vleugel verandering van links naar rechts en naar Bart Goossens. Youssef Challouk moet er ergens ook bij betrokken zijn, maar het is uiteindelijk Lennart Mertens die tot in de grote rechthoek dringt en op doel trapt. Anthony Sadin weert de bal af die in het bereik van Michaël LALLEMAND komt, die binnen trapt ... 78e 6 - 0. Op hoekschop van Seppe Brulmans devieert aan de eerste paal Jérôme Mezine de bal richting doel, doelman Anthony Sadin kan onderscheppen (83e). Net zoals in de eerste helft moet Tom Vandenberghe nu ook nog eens ingrijpen. Hij tikt van onder zijn dwarsligger de poging van Anthony Bova in hoekschop (84e). Meteen het laatste wapenfeit van een wedstrijd die er feitelijk geen was, alleen een indrukwekkende prestatie van K.M.S.K. Deinze ... “ I N F I G O “.
 

Compositiones
Regi Van Acker moest opnieuw de licht geblesseerde Lennert De Smul missen, maar kon de nieuwste aankoop Niels De Schutter al wel gebruiken. Posteerde hem op de bank en bracht slechts één wijziging aan zijn startploeg, Lennart Mertens ipv Michaël Lallemand.

K.M.S.K. Deinze ... 23. Tom VANDENBERGHE ; 4. Arnaud DE GREEF, 3. Viktor BOONE, 5. Gauthier LIBBRECHT ; 2. Bart GOOSSENS, 16. Seppe BRULMANS, 24. Flavien LE POSTELLEC, 11. Youssef CHALLOUK, 12. Gert VAN WALLE (65e Niels De Schutter/20) ; 8. Mehdi TARFI (65e Michaël Lallemand/10), 23. Lennart MERTENS (80e Jérôme Mezine/21).

Niet gebezigd : Emiel Martens/13, Seger Scheyving/7, Victor Vankerkhoven/17, Arne Vandecasteele/18.

Na twee titels op rij was men bij R.W.D.M. benieuwd wat de eerste confrontatie zou opleveren tegen een ploeg die ook uitkomt in de 1ste Klasse Amateurs. Voor trainer Drazen Brncic zal het wel een ontnuchtering zijn geweest. Hij bracht volgend team in lijn ... R.W.D.M. ... Anthony Sadin/80 ; Anthony Cabeke/4, Gilles Ruyssen/22, Vincent Vandiepenbeeck/47 (79e Julien Celestine/33), Geoffrey Cabeke/11 ; Philippe Liard/6, Amaury Mabika/8 ; Yohan Brouckaert/13 (58e Ibrahima Sory Bah/19), Jonathan Kindermans/27 (58e Sindou Cisse/10), Anthony Bova/25 ; Nico Binst/23. 

Niet gebezigd : Miguel Santos Pravos/1, Jean-François Mbuba Oke Wa Lutete/9, Quentin Garcia Dominguez/14, Tony Amrani/77.

Trio referendarius
Sam Silvrants (° 10 maart 1992). Met K.M.S.K. Deinze twee wedstrijden als ‘a.r.’ in het vorige seizoen. Ook tweemaal at home. 30/09/2007 A.S.V. Geel (2 - 1) en 16/12/2017 R. Excelsior Virton (0 - 3). Met R.W.D.M. één wedstrijd als referee, 31/10/2015 at home K.F.C. Ganshoren (2– 2). Debuteerde als 'nationaler' in het seizoen 2015-2016 als referee in de Beker van België, tweede ronde, met K.F.C. Duffel - F.C. Mariekerke (1 - 1 en 9 - 8 na strafschoppen). Eind augustus 2018 toe aan 90 wedstrijden ; 62 als scheidsrechter en 28 als grensrechter. Is aangesloten bij Sporting Kampenhout, stamboeknummer 2615, dat het stamboeknummer behield van K.S.K., na de fusie met S.K. Kampelaar. De gemeente van het witloof is gelegen tussen Brussel en Haacht. Hij is aangesloten bij het Scheidsrechters Verbond Brabantse Kempen waar hij bestuurslid van is. De club komt nu uit in de 3de Klasse Amateurs ‘A’ Voetbal Vlaanderen.


Toon Bonduel (° 20 juni 1986). Is aangesloten bij Storm Vogels Loppem, stamboeknummer 6136, dat net ten Westen van Brugge is gelegen en uitkomt in 3de provinciaal B West-Vlaanderen. Debuteerde in het seizoen 2015-2016 op 02/08/2015 met een wedstrijd in de 2de ronde van de Beker van België ... K.V.C. Wingene - K.S.W. Harelbeke (1 - 2), als grensrechter. Was daarna nog actief in enkele bekerwedstrijden en in 3de 'A' en 'B'. Eén wedstrijd, als referee, in de nationale bevordering 'C' op 05/03/2016 K. Lyra T.S.V. - K.V.V. Vosselaar (0 - 2). Eind augustus 2018 toe aan 108 wedstrijden, 1 als referee en 107 als grensrechter. Met K.M.S.K. Deinze acht wedstrijden. 13/08/2016 3de ronde Beker van België, at home F.C. United Richelle (2- 0) ; 03/09/2016 at home K.F.C. V.W. Hamme (1 - 1); 05/11/2016 away K.S.V. Oudenaarde (1 -0) ; 10/12/2016 at home R. Excelsior Virton (2 - 1) ; 11/02/2017 at home K. Sporting Hasselt (1 -0) ; 01/04/2017 at home R.F.C. Seraing (0 - 2) ; 04/11/2017 at home K.S.K. Heist (2 - 0) en 09/02/2018 away S.C. Eendracht Aalst (0 - 1). Met R.W.D.M. nog geen wedstrijden.

Edwin Rys (° 20 november 1969). Eind seizoen 2017-2018 toe aan 370 wedstrijden als 'a.r.'. Is/was aangesloten bij S.V.D. Handzame, club die opging in de West-Vlaamse fusieclub Sterk Vlug Dapper Kortemark, stamboeknummer 5935. Ondertussen is er in Handzame “Nieuw S.V.D.” opgericht, dat nu uitkomt in 4de provinciaal 'A' ... gesticht met stamboeknummer 9596. De gemeente Kortemark (Handzame = deelgemeente) ligt net ten noord-westen van Torhout.
Woonachtig in Houthulst, nabij Kortemark gelegen, en lid van de Scheidsrechters Vriendenkring Diksmuide, Veurne en de Westkust. Debuteerde in de hogere afdelingen in het seizoen 1999-2000, op 12/03/2000. Met K.M.S.K. Deinze al aan 23 wedstrijden toe, waarvan ééntje in de Beker van België, 25/08/2007 at home A.R.A. La Louvière (2 - 1). In competitie de eerste maal op 27/01/2007 at home tegen Y.R.K.V. Mechelen (4 - 1) ; de laatste maal d.d. 14/04/2018 at home K. Berchem Sport (1 - 1). In totaal 11x at home en 12x away ... 7x winst (tellen de FF 0 - 5 in Coxyde niet mee, wel 4 - 0) ; 9x verlies en 7x draw. Nog geen wedstrijden met R.W.D.M.. Een Vlaams Brabander en twee West-Vlamingen hebben deze bekerwedstrijd in goede banen geleid. De referee trok twee gele kaarten, maar had er wel eentje meer mogen trekken voor de mannen van Molenbeek ! In alle geval ... Arnaud De Greef (10e) voor K.M.S.K. Deinze en Vincent Vandiepenbeeck (72e) voor R.W.D.M.. Betrekkelijk weinig hoekschoppen, altijd dus altijd onder voorbehoud. Voor K.M.S.K. Deinze drie (1 / 2) en voor R.W.D.M. vier (1 / 3).

Trahere
De lot-trekking voor de 1/16 finales heeft dus plaats op dinsdag 28 augustus 2018 a.s. om 12 uur in het bondsgebouw. Toch ook even het reglement er bij pakken en meer bepaald artikel B1606.1 en (4). Daar staat duidelijk in vermeld dat wanneer een amateurclub uitgeloot wordt tegen een club uit het profvoetbal (1/16e en 1/8e finale), de wedstrijd zal doorgaan op het terrein van de amateurclub in zoverre de plaatselijke autoriteiten er de toelating voor geven ... moet ook beschikken over een stadion van 1.500 toeschouwers met 300 zitplaatsen terwijl de lichtsterkte minimum 300 lux dient te bedragen. Die zestiende finales worden betwist op dinsdag 25, woensdag 26 en donderdag 27 september 2018 a.s.

Marcel Dingemans.

website door GRAMMA