De officiële clubsite

Wedstrijdverslag KMSK Deinze - Royal Knokke F.C. (13.05.2018)

Wedstrijddatum: 
13.05.2018
Scheidsrechter: 
Mathias De Prins bijgestaan door Lennert Becquet en Benjamin Dewyn
Invallers: 
SpelerGele kaart?Rode kaart?DoelpuntenGewisseld?
0
0
0
60'
0
79'
0
60'

K.M.S.K. Deinze – R. Knokke F.C.  1 – 3

Failliet van de play-offs ?

Dat zou gesteld kunnen worden, nu het “play off gedoe” in de 1ste Klasse Amateurs halfweg is. Wat stellen we dan vast? De fiere leider na de reguliere competitie, met 10 punten voorsprong op de dichtste achtervolger, is nu leider af! Inderdaad, want door de halvering van de punten en de 9 op 9 van de directe achtervolger ... prijkt R. Knokke F.C. aan de leiding met één punt voorsprong op de Limburgers. De beslissing over de “symbolische” titel, maar kampioen in alle geval, valt daarbij wellicht op de voorlaatste speeldag als de confrontatie Lommel S.K. - R. Knokke F.C. op het programma staat. K.M.S.K. Deinze is niet meer bij de zaak betrokken en zal “en roue libre” deze play-offs afsluiten dit met twee opeenvolgende verplaatsingen naar “Knokke” en “Dessel” om dan “at home” af te sluiten tegen Lommel S.K.. Daar kan, mogelijk, nog veel van afhangen. Dat is toekomstmuziek, feit is dat R. Knokke F.C. weinig problemen kende met oranje-zwart in het Burgemeester Van de Wielestadion en er een duidelijke 1 - 3 wist te bewerkstelligen. Het moest daarvoor zelfs niet tot het uiterste gaan wat ons in de loop van de wedstrijd deed denken aan een song van “De Kreuners” ... “Maak me wakker ...”. Of dat terecht was proberen we uit te maken in ons wedstrijdverslag.

“Maak me wakker …“

We kunnen dat vervolledigen met de rest van het refrein “ t’is misschien nog niet te laat ; maak me wakker als je gaat “. Nu is dat wellicht ook wat overdreven en het zou afbreuk doen aan de verdiende overwinning van R. Knokke F.C. en de moeite die K.M.S.K. Deinze zich getrooste om terug in de wedstrijd te komen. Dit in een feitelijk overbodige tweede helft. Onze hoofding, van de “Kreuners” dus uit 1990 (met op de B-kant Verliefd op Chris Lomme), had te maken met onze terugkeer naar de Kust met iemand met de wagen vandaar dus. Het is dus wel wat overdreven, alhoewel het in de loop van de eerste helft toch wel even toepasselijk was.

Vroege achterstand

Alweer mag gesteld worden. De Kustjongens hebben er ook een patent op om vroeg in de wedstrijd op voorsprong te komen. Nadat een vrijschop van Maxim Vandewalle door Tom Vandenberghe was gepakt volgde even later een center van rechts van Jarric Buysse ; scherp voor doel gegeven en Alessio STAELENS kopt aan de tweede paal van dichtbij de openingstreffer binnen 4e 0 - 1. K.M.S.K. Deinze kwam, wellicht mede daardoor, moeilijk in de wedstrijd en de bezoekers wachten georganiseerd af. Op een splijtende voorzet van Simon Savaete duikt Alessio Staelens nog centraal alleen voor doel op, maar gehinderd door een oranje-zwart verdediger gaat zijn poging rechts naast (13e). Daarna komen “De Kreuners” bij ons op. K.M.S.K. Deinze met het balbezit, R. Knokke F.C. met de controle over het gebeuren.

Na een goede aanval van de Oost-Vlamingen, via de linker flank, legt Lennart Mertens de voorzet terug op Seppe Brulmans die laag en hard over de grand uithaalt ; doelman Justin Verlinden (zoon van …) gaat goed naar ‘zijn’ rechter hoek (26e). Bezoeker Aaron Dhondt probeert het nog eens met een afstandsschot, over (28e) waarna de “blauwtjes” weer toeslaan. Van op het middenveld speelt Alessio Staelens diep op een doorlopende Maxim Vandewalle, die links van het doel aan de hoek van de kleine rechthoek door Jasper Sols wordt neergehaald. Strafschop! Die wordt door Alessio StAELENS laag in de linker hoek van het doel binnen getrapt 31e 0 - 2. R. Knokke F.C. is al heel het seizoen lang zeer autoritair en gevaarlijk via de vleugels om dan met een goede voorzet daarna te scoren. Op links loopt Maxim Vandewalle ver door en zet voor, de poging van Aaron Dhondt wordt in hoekschop gekeerd (35e).

De corner wordt van op rechts door Aaron Dhondt zelf voorgegeven, centraal kopt Niels Van de Water op doel, Tom Vandenberghe weert af maar Alessio STAELENS prikt in de rebound de bal tegen de netten 37e 0 - 3. In het slot van die eerste helft pakt doelman Justin Verlinden nog gemakkelijk een lage schuiver van Jérôme Mezine (38e). Ruststand 0 – 3 na een “zuivere” hattrick van Alessio Staelens!

Tevergeefse steriele druk

Zo kan de tweede helft samengevat worden. K.M.S.K. Deinze met het meeste balbezit en veel vertoevend op de speelhelft van de Kustploeg ; R. Knokke F.C. kijkt al uit naar de volgende wedstrijd en controleert rustig. Feit is nochtans dat de beste kansen door R.K.F.C. worden bijeen gevoetbald. De doelpoging van Lennart Mertens gaat over het doel (52e), waarna de blauwtjes uitpakken met een splijtende tegenaanval. Tjendo De Cuyper gaat aan de haal in een duidelijke buitenspel positie en geeft voor ; Alessio Staelens zijn poging wordt door Tom Vandenberghe afgeweerd en ook Maxim Vandewalle (?) geraakt niet voorbij Tom, maar houdt er wel een hoekschop aan over (61e). De volgende doelpogingen komen op het conto van K.M.S.K. Deinze. Op voorzet van Jérôme Mézine kopt Lennart Mertens op doel, doelman Justin Verlinden redt in hoekschop (69e). Vlak daarop gaat een schot van Gert Van Walle over het doel (70e). Op hoekschop van Seppe Brulmans wordt Simon Savaete op een ‘hands’ bestraft (73e).

Vermits dat in de grote rechthoek gebeurt strafschop! Lennart MERTENS zet keurig om in de linker benedenhoek 73e 1 - 3. Dichter komt K.M.S.K. Deinze niet, ondanks de verwoede pogingen. Het ontsnapt zelfs aan een vierde doelpunt, als na een vleugelverandering van links naar rechts op Tjendo De Cuyper deze voor doel geeft tot bij Alessio Staelens, wiens poging door Tom Vandenberghe in hoekschop wordt verwerkt (79e). De laatste twee doelpogingen komen ook op het conto van oranje-zwart. Op voorzet van Olivier Romero Gomez kopt de ingekomen Seger Scheyving in het bereik van doelman Justin Verlinden en diezelfde Verlinden mag zich gelukkig prijzen dat een lage en centrale vrijschop van Seppe Brulmans tussen zijn billen blijft steken (90e). Alles bijeen genomen is de “Maak me wakker ...” dan ook zeker overdreven beetje publiciteit gemaakt voor de come-back van “De Kreuners” misschien?

De teams

Met heel wat moeite hebben we toch de beide teams kunnen opzoeken en vastleggen die in de heenronde aan de aftrap stonden. Kwam dus, o.a. door onze computer crash en het onvoldoende werken van onze tweede usb-stick. Maar er dan toch in gelukt! Regi Van Acker deed het met het volgende team, dat hier en daar wel wat gewijzigd was ... K.M.S.K. Deinze ... Tom Vandenberghe/23 ; Jasper Sols/8, Arnaud De Greef/4, Matthias Lievens/3 (60e Robbe Van Steenkiste/17), Lennert De Smul/20 ; Seppe Brulmans, Jérôme Mezine/21, Gert Van Walle/12 ; Steve Bael/7 (79e Seger Scheyving/19), Youssef Chalouk/11 (60e Olivier Romero Gomez/24) ; Lennart Mertens/9, Niet gebezigd : Kevin Frans/1, Ken Van den Berghe/14.

Yves Van Borm diende wat wissels door te voeren ingevolge blessures en stelde volgende begin-elf op R. Knokke F.C. Justin Verlinden/40 ; Jarric Buysse/20, Ruben Van Raefelghem/2, Niels Van de Water/21, Niels Mestdagh/22 ; Nils Pierre/8, Simon Savaete/14 ; Tjendo De Cuyper/17, Alessio Staelens/7, Maxim Vandewalle/11 ; Aaron Dhondt/77 (84e Jesse Mputu/9). Niet gebezigd : Bram Paepe/30, Yentl Neuvroen/6, Tibo Andries/19, Jannes Vermeulen/24, Thomas Grillet.

Het scheidsrechterstrio

Matthias DE PRINS (° 15 november 1988) is aangesloten bij Leest United, stamboeknummer 9456, dat sinds de stichting in 2004 uitkomt in 4de provinciaal Antwerpen, eerst in reeks 'B' en nu in reeks 'C'. “Leest” is een deelgemeente van Mechelen en ligt er net ten Westen van.

Is lid van de K. Mechelse Scheidsrechters Vereniging en is waarschijnlijk ook woonachtig in het Mechelse. Debuteerde op nationaal vlak als referee d.d. 04/08/2013 in de 2de ronde van de Beker van België met K.S.C. Merksem - K.F.C. Zwarte Leeuw Rijkevorsel (1 - 1 / 7 - 8 penalty's). Competitie debuut in bevordering 'B' met K.F.C. Sint-Gilles-Waas - Brussels B.X. op 17/08/2013 (1 - 1). Beide wedstrijden als referee, daarna één wedstrijd als “a.r.” op 21/09/2013 met K.S.V. Temse - K.R.C. Gent-Zeehaven (1 - 3). Nochtans heel dat seizoen 2013-2014 referee in de verschillende reeksen van de nationale bevordering. In het seizoen 2014-2015 hetzelfde scenario, mag gesteld worden, hoewel debuut als referee in de derde afdeling 'A', op 10/01/2015 met K.R.C. Gent-Zeehaven - K.F.C. Eendracht Zele (0 - 0).

Bleef daarna scheidsrechter in “derde”. In 2015-2016 alleen nog referee ; meestal in de derde nationale afdeling, soms in bevordering. Na de competitie hervorming in 2016 heel het seizoen referee in de drie hoogste amateurs reeksen. Debuut in de 1ste Klasse Amateurs op 12/11/2016 met K.F.C. V.W. Hamme - K.F.C. Patro Eisden Maasmechelen (3 - 2). Ook één wedstrijd als “a.r.”. in de play offs 1ste Klasse Amateurs, K.F.C. Dessel Sport - R. Excelsior Virton (0 - 0). Dit seizoen uitsluitend referee. “On the day” toe aan 126 wedstrijden, 122 als referee en 4 als grensrechter. Met K.M.S.K. Deinze twee wedstrijden, 02/12/2017 home K. Patro Eisden Maasmechelen (2 - 0) en 21/04/2018 away K.F.C. Dessel Sport (3 - 1). Met R. Knokke F.C. ook twee wedstrijden als referee telkens away ... op 20/03/2016 in bevordering ‘A’ K.F.C. Eendracht Zele (0 - 3) en d,d, 25/02/2018 K.F.C. V.W. Hamme (0 - 3).

Lennert Becquet (° 6 september 1990) is aangesloten bij S.K. Rita Berlaar, stamboeknummer 9375, dat uitkomt in 4de provinciaal Antwerpen 'D' en gelegen is ten oosten van de Stad Lier. Is waarschijnlijk ook in Berlaar woonachtig en “zou” lid kunnen zijn van K. S.O.L.E.O. (?). Debuteerde in het seizoen 2014-2015 op 13/08/2014 met wedstrijd K.S.V. Temse - K. Londerzeel S.K. (0 - 0), de eerste speeldag van dat seizoen in “3deA”. Daarna heel het seizoen actief in die derde nationale afdeling ; dat was ook in het seizoen 2015-2016 het geval. Maakte in 2016-2017 zijn debuut in de 1ste Klasse Amateurs op 24/09/2016 met K.F.C. Dessel Sport - R.F.C. Seraing (4 - 0). Nu aan 119 wedstrijden toe als grenrechter. Met K.M.S.K. Deinze drie wedstrijden. Op 26/11/2016 home R. Sprimont-Comblain Sport (2 - 0) ; 08/04/2017 away K.F.C. Dessel Sport (2 - 1) en 16/12/2017 at home R. Excelsior Virton (0 - 3). Met R. Knokke F.C. nog geen wedstrijden.

Benjamin Dewyn (° 26 maart 1996). Is aangesloten bij K.F.C. Aalbeke Sport, stamboeknummer 2271, dat uitkomt in 4de provinciaal 'C' West Vlaanderen. Is ten zuiden van Kortrijk gelegen. Woont echter in Harelbeke en is, misschien, lid van de K. Vriendenkring voor Scheidsrechters uit het Kortrijkse. Debuteerde in het seizoen 2015-2016 met drie wedstrijden, als grensrechter, in bevordering 'A' ; de eerste daarvan d.d. 03/04/2016 met K.V. Sint-Eloois Winkel Sport - K.F.C. Izegem (4 - 1). In 2016-2017 overgeheveld naar de 2de Klasse Amateurs Voetbal Vlaanderen. De meeste wedstrijden in reeks 'A', een paar in reeks 'B' en ook de 3de Klasse Amateurs werd aangedaan. In 2017-2018 komt daar ook de 1ste Klasse Amateurs bij, debuut d.d. 23/09/2017 met K.S.V. Oudenaarde - K. Berchem Sport (3 - 1). “On the day” toe aan 67 wedstrijden als 'a.r.'.

Met K.M.S.K. Deinze één wedstrijd, at home 07/04/2018 S.C. Eendracht Aalst (1 - 2). Met R. Knokke F.C. al zes wedstrijden. Drie in de 2de Klasse Amateurs ‘A’ at home 25/09/2016 K.F.C. Sparta Petegem (1 - 3) ; 30/10/2016 away K.V.C. Sint-Eloois Winkel Sport (1 - 1) en 12/02/2017 away Torhout 1992 K.M. (0 - 6). Ook drie wedstrijden in de 1ste Klasse Amateurs 15/10/2017 at home S.C. Eendracht Aalst (1 - 2) ; 25/02/2018 away K.F.C. V.W. Hamme (0 - 3) en 15/04/2018 at home F.C.V. Dender E.H. (5 – 0).

Geen gele kaarten en een hoekschoppen verhouding van 6 – 5 voor K.M.S.K. Deinze (3 / 3) ,,, R. Knokke F.C. (2 / 3).

 

Marcel Dingemans

website door GRAMMA