De officiële clubsite

Wedstrijdverslag K.M.S.K Deinze - RFC de Liège (18.08.2018)

Wedstrijddatum: 
18.08.2018
Scheidsrechter: 
Kenneth Dhont bijgestaan door Edwin Rys en Bjorn Wydaeghe
Invallers: 
SpelerGele kaart?Rode kaart?DoelpuntenGewisseld?
1
69'
0
80'
0
77'
0

Nog een ronde verder

De confrontatie tegen promovendus R.F.C. de Liège werd een serieuze test voor K.M.S.K. Deinze, dit op twee weken van de competitiestart in de 1ste Klasse Amateurs. De wedstrijd werd gespeeld in het kader van de vierde ronde van de Beker van België, of de “Croky Cup”. Bij een gelijk spel na negentig minuten kwamen er strafschoppen aan te pas … daarna eventueel nog strafschoppen. Zo ver kwam het niet in het Burgemeester Van de Wielestadion, want na een zeer degelijke verrichting nam oranje-zwart met duidelijke cijfers afstand van de “Marijntjes, die eind september opnieuw op bezoek komen aan het Kanaal van Schipdonk. Ze zullen wel de nodige lessen getrokken hebben uit een wedstrijd, die er feitelijk maar een was na de rust en meer bepaald in het vierde kwartier. Hoe de kwalificatie tot stand kwam  proberen we te omschrijven in het wedstrijdverslag onder de hoofding … “ First victory “ !

First Victory

Inderdaad, we haalden het reeds aan bij de voorstelling van de wedstrijd … maar het is de eerste maal dat K.M.S.K. Deinze aan de winst bleef tegen het stamboeknummer 4. Voordien viermaal gelijk (1 - 1) tegen R. Tilleur F.C. Liégeois … later twee draws (1 - 1 en 0 - 0) en twee nederlagen (0 - 1 en 1 - 2) tegen R.F.C. de Liège, de naam die de Luikse club nog altijd draagt. Oranje-zwart beheerste de hele eerste helft, met na een half uur even een dipje. Het was toen ook dat het rood-blauwe team, dat helemaal in het wit uitkwam met een verticale band in de clubkleuren, even de neus aan het venster stak. Een vrijschop op de rechter flank werd foor Randy Giargiana voor doel gebracht, aan de eerste paal kopt Arnaud Winandts door maar de bal gaat voor het doel langs (37e). Toen leidde K.M.S.K. Deinze nog maar met een goaltje verschil !

Die liet eerst even op zich wachten. Er was eerst nog een puike pas van Arnaud De Greef op rechts naar Mehdi Tarfi ; diens voorzet wordt door Michaëel Lallemand op een of ander lichaam getrapt, in de rebound trapt Youssef Challouk over de muit (8e). Mehdi Tarfi ging ook zelf zijn kans met een vluchtschot, eveneens over (14e). Bij het begin van het tweede kwart puike aanval, die na een één-tweetje in de 16-meter uiteindelijk door Michaël Lallemand in het bereik van doelman Romain Matthys wordt getrapt (16e). Daarna valt de openingstreffer. Seppe Brulmans brengt de eerste hoekschop voor doel, of beter gezegd naar het centrum in de grote rechthoek … Youssef CHALLOUK pakt de bal ineens “op de slof”, die lichtjes afwijkt en tegen de netten vliegt … 19e 1 – 0.

Daarna blijft de thuisploeg zeer aardig combineren, maar zonder nog echte doelpogingen te ondernemen. De Luikse defensie houdt stand. Op slag van rust wordt een Luikse aanval onderschept en geeft Gert Van Walle naar Michaël Lallemand die zich op de linker flank ver kan doorzetten. Zet dan voor doel, in de richting van de doorlopende Youssef Challouk. De Luikse verdediger Eric VANDEBON komt echter tussenbeide en devieert de bal in zijn eigen doel … 44e 2 - 0. K.M.S.K. Deinze gaat met die geruststellende voorsprong de rust in. Na de rust nemen “de Marijntjes” het heft in handen. Ze hadden ook twee wissels doorgevoerd die hun nut bleken op te leveren.

K.M.S.K. Deinze trok zich wat terug en zou eerst na een kwartier terug gevaarlijk zijn. Gert Van Walle geeft van links voor doel, Mehdi Tarfi glijdt aan de verste paal de bal in het zijnet (60e). R.F.C. de Liège geeft evenwel lik op stuk met een schuiver in de vlucht van Sergio Teruel Diaz, net naast de linker doelpaal (61e).
Er volgt een vlugge tegenaanval. Op het middenveld kopt Michaël de bal door, die Youssef Challouk uiteindelijk mee kan graaien, een-tweetje met Tarfi die zich links in de grote rechthoek vrijloopt. Challouk geeft naar Mehdi TARFI die in de linker bovenhoek raak knalt … 62e 3 - 0. Nog in dat vijfde kwartier valt S.K.D. aan langst de linker flank, de voorzet wordt door Michaël Lallemand te zwak richting doel gekopt en  doelman Romain Matthys kan pakken (66e). Tweede hoekschop van de partij voor K.M.S.K. Deinze. Van op rechts geeft Seppe Brulmans voor, centraal voor doel kopt Viktor Boone op het lichaam van twee Luikenaars, de rebound wordt door Lennart MERTENS binnen getrapt … 70e 4 - 0. Met nog een kwartier voor de boeg, verre uittrap doelman Romain Matthys, Curtis Kabeya loopt door en trapt dan op doel, Tom Vandenberghe pakt het enige schot van de wedstrijd dat tussen zijn doelkader belandt (75e). Seppe Brulmans ziet een centrale vrijschop aan de rand van de 16-meter nog op de dwarsligger belanden (78e), terwijl op de tegenaanval Yoshi Mariën van op de linker flank net naast de rechter doelpaal trapt (79e). Ten slotte zet Jérôme Mezine zich nog eens door op rechts, geeft voor maar de kopbalpoging van Michaël Lallemand is niet krachtig genoeg om doelman Romain Matthys te verrassen (88e). Meteen het laatste wapenfeit voor de “First Victory” at home tegen het stamboeknummer 4.      

The teams

Regi Van Acker moest de licht geblesseerde Lennert De Smul missen, maar de voordien zieke Lennart Mertens kon wel op de bank beginnen in volgende samenstelling … K.M.S.K. Deinze ... 23. Tom VANDENBERGHE ;  4. Arnaud DE GREEF, 3. Viktor BOONE, 5. Gauthier LIBBRECHT ;  2. Bart GOOSSENS, 11. Youssef CHALLOUK (80e Jérôme Mezine/21) ,  16. Seppe BRULMANS, 24. Flavien LE POSTELLEC, 12. Gert VAN WALLE (76e Arne Vandecasteele/18) ; 8. Mehdi TARFI (68e Lennart Mertens/9), 10. Michaël LALLEMAND. Niet gebezigd : Emiel Martens/13. Vier hoekschoppen (1 / 3), onder voorbehoud !

Dante Brogno stelde het volgende team op … R.F.C. de Liège …  1. Romain MATTHYS ; 7. Randy GIARGIANA, 3. Arnaud WINANDTS, 6. Eric VANDEBON (73e Emmanuel MASSA/22), 5. Benjamin VD.ACKERVEKEN ; 8. Paul Armand NIANKOU, 25. Jonathan D’OSTILIO ; 13. Damien MOUCHAMPS (46e Yoshi Mariën/10), 17. Loic RECIPUTI (46e Curtis Kabeay/11), 4. Sergio TERUEL DIAZ ; 24. Yady BANGOURA. Niet gebezigd : Arthur CREMER/12. Er waren gele kaarten voor 40e Benjamin Van den Ackerveken/5, 63e Sergio Teruel Diaz/4, 64e Paul Armand Niankou/8, 77e Emmanuel Massa/22. Merkwaardige hoekschoppenverhouding, 5 in de loop van de tweede helft !       

Het scheidsrechterstrio

Kenneth DHONT (° 23 december 1986). Is aangesloten bij K.W.I.K. Eine, stamboeknummer 4294, waarbij de “W.I.K.” staat voor 'Willen is Kunnen'. De club komt uit in 3de provinciaal 'C' Oost-Vlaanderen. Hij is commissaris-bestuurslid van de Refs van de Vlaamse Ardennen, de Koninklijke Vriendenkring Oudenaarde-Ronse. Is woonachtig in de buurt van Geraardsbergen.

Debuteerde op nationaal vlak in het seizoen 2013-2014, als referee in de Beker van België 3de ronde d.d.11/08/2013 met K. Sassport Boezinge - R. Sprimont Comblain Sport (1 - 2). Eind seizoen 2017-2018 toe aan 110 wedstrijden, 103 als referee en 7 als grensrechter. Met K.M.S.K. Deinze één wedstrijd, 04/03/2017 at home A.V.S. Geel (2 - 1). Met R.F.C. de Liège nog geen wedstrijden.

Edwin Rys (° 20 november 1969). Eind seizoen 2017-2018 toe aan 370 wedstrijden als 'a.r.'. Is/was aangesloten bij S.V.D. Handzame, club die opging in de West-Vlaamse fusieclub Sterk Vlug Dapper Kortemark, stamboeknummer 5935. Ondertussen is er in Handzame “Nieuw S.V.D.” opgericht, dat nu uitkomt in 4de provinciaal 'A' ... gesticht met stamboeknummer 9596. De gemeente Kortemark (Handzame = deelgemeente) ligt net ten noord-westen van Torhout. Woonachtig in Houthulst, nabij Kortemark gelegen, en lid van de Scheidsrechters Vriendenkring Diksmuide, Veurne en de Westkust. Debuteerde in de hogere afdelingen in het seizoen 1999-2000, op 12/03/2000.

Met K.M.S.K. Deinze al aan 23 wedstrijden toe, waarvan ééntje in de Beker van België, 25/08/2007 at home A.R.A. La Louvière (2 - 1). In competitie de eerste maal op 27/01/2007 at home tegen Y.R.K.V. Mechelen (4 - 1) ; de laatste maal d.d. 14/04/2018 at home K. Berchem Sport (1 - 1). In totaal 11x at home en 12x away ... 7x winst (tellen de FF 0 - 5 in Coxyde niet mee, wel 4 - 0) ; 9x verlies en 7x draw. Met R.F.C. de Liège drie matchen away. 18/11/2006 White Star Woluwe (1 - 1) ; 20/12/2008 R.F.C. Tournai (0 - 1) en 13/12/2009 R. Boussu Dour Borinage (0 - 0).

Bjorn Wydaeghe (° 12 april 1982) is een nieuwkomer, want debuteerde in het seizoen 2017-2018. Zat einde dat seizoen aan 22 wedstrijden als grensrechter. Kwam hoofdzakelijk uit in de 3de Klasse Amateurs V.V.. Uiteraard nog geen wedstrijden met K.M.S.K. Deinze noch met R.F.C. de Liège. Is aangesloten bij S.V. Moorslede, stamboeknummer 2505, dat in het seizoen 2017-2018 overtuigend kampioen werd in 3de provinciaal ‘A’ West-Vlaanderen.


                                                                                                                Marcel Dingemans

website door GRAMMA