De officiële clubsite

Wedstrijdverslag KMSK Deinze - Lommel S.K. (24.02.2018)

Wedstrijddatum: 
24.02.2018
Scheidsrechter: 
Bart Zeebroek bijgestaan door Robby Keuleers en Christophe Snoeck
Invallers: 
SpelerGele kaart?Rode kaart?DoelpuntenGewisseld?
0
0
85'
0
72'
0
0
46'

An Arsenal score

Dat wordt wel eens gesteld bij een 1 - 0 (0 - 1) uitslag van een voetbalwedstrijd. We zijn op zoek gegaan van wanneer die stelling werkelijk dateert. Het was niet terug te vinden op het “Google” ... gelukkig hebben we een uitgebreide voetbal-bibliotheek en werd ons vermoeden bevestigd. Dateert uit de jaren dertig, toen Arsenal vijf titels in de wacht sleepte en twee FA cups. Regelmatig werd er gewonnen met 1 - 0 of 0 - 1 ... vanwaar die “Arsenal score”. Moet dateren uit het seizoen 1933-1934, want voor de rest veel “centuries”, toen een seizoen uit 42 competitie-wedstrijden bestond. De uitslagen van die matchen zijn trouwens gemakkelijk op “Wikipedia” terug te vinden.

Ter zake nu. De wedstrijd tussen de vierde van het klassement en de Limburgse leider werd afgesloten op een “Arsenal score” in het voordeel van Lommel S.K., hun tweede zege op rij met 1 - 0. Voor K.M.S.K. Deinze is het dit seizoen al de achtste wedstrijd die op een dergelijke score eindigt. Eerlijk verdeelt, want vier overwinningen (1x at home 3x away) t.o.v. vier nederlagen (2x at home 2x away). Wordt er ook wel niet gesteld ... beter éénmaal met 4 - 0 verliezen dan viermaal met 1 - 0? Stelling die wordt ontkracht als men het omgekeerd beschouwd. Na drie overwinningen op rij verloor K.M.S.K. Deinze dus met een “Arsenal score”. Hoe die tot stand kwam gaan we proberen te ontleden in het wedstrijdverslag onder hoofding... “XXIII Olympic Winter Games”!

 

“XXIII Olympic Winter Games”

Introduction

Terwijl aan de andere kant van de wereld, zo'n beetje “achter” ons maar dan enkele breedtegraden lager, in PyeongChang Zuid-Korea, de 23ste Olympische Winterspelen hun laatste dag zouden ingaan werd, in België, de 22ste speeldag van de competitie in de 1ste Klasse Amateurs afgehaspeld. Dat gebeurde in Winterse omstandigheden, geen sneeuw maar wel een koude en schrale oostenwind die nochtans geen invloed op de wedstrijd had. Dit in tegenstelling tot in PyeongChang, waar dat in de eerste week van de “Winter Games” wel het geval was. Er wordt dan wel beweerd dat voetbal een ... wintersport ... is, die nochtans niet zal opgenomen worden in de Olympische Winterspelen. Dit in tegenstelling tot het ijshockey, dat op het programma stond van de VIIde Olympische Zomerspelen die in Antwerpen werden georganiseerd (1920) in het stadion van R. Beerschot A.C., dat voor de gelegenheid werd aangepast. Het ijshockey tornooi, dat voor de eerste keer op het programma stond, werd betwist in het “Antwerpse IJspaleis Rink”, dat in het midden van de oude stad was gelegen, in een zijstraat van de “Vogeltjes Markt” en de Leopoldstraat. Maar het is tijd dat we de link leggen naar het voetbal en de wedstrijd K.M.S.K. Deinze - Lommel S.K..

Count down to the soup

Na de defilé van de matchbal-schenkers bracht K.M.S.K. de bal aan 't rollen. Dit op een ogenblik waarop de atleten die aan de laatste disciplines moesten beginnen in PyeongChang zich misschien nog eens in het bed “omgedraaid” hebben. Toch meegeven dat het de damesfinale van het Curling betrof ; de 30 km langlaufen bij de dames, de bobslee met vier (mannen) en ... de finale van het Ijshockeytornooi, waarmee we dus de link leggen naar onze introductie. Onze, persoonlijke, vooruitzichten naar de uitslag van de wedstrijd waren tegenstrijdig.

Lang de ene kant zat Sofie Claeys van A.V.S. naast ons ... waarbij K.M.S.K. Deinze al tweemaal een zege kon laten optekenen ; langs de andere kant was de referee Bart Zeebroek ... waarmee oranje-zwart nog nooit een wedstrijd met winst kon afsluiten. Een dubbel gevoel dus ... maar “tradities” zijn er om gebroken te worden! De thuisploeg begint wat behoudend aan de wedstrijd. Dat resulteert in veel balbezit voor Lommel S.K. en enkele doelpogingen. Vooral via de rechterflank zorgen de groen-witten voor gevaar. Van die kant komt Sam Valcke, aangespeeld door Sebestiaan Brebels, dan ook naar binnen, maar hij trapt voorlangs links naast het doel (4e). Een minuut later voorzet van op rechts en voor doel trapt Din Sula op Tom Vandenberghe (5e). Die moet opnieuw in actie treden na een knappe centrale aanval van Lommel S.K.. Aangespeeld door Wouter Scheelen trapt Alexandre De Bruyne op doel, te zwak en Tom pakt (9e). Wat later, op een laag voorzet-schot van Giel Deferm (?) van rechts onderschept Tom Vandenberghe opnieuw de bal.

Daarna neemt de leider toch wel wat gas terug, of beter ... komt K.M.S.K. Deinze meer in de wedstrijd. Het wordt ook aftellen naar de “soep”, want ten slotte vordert de wedstrijd toch vlug. Behalve de “klok”, want die laat het opnieuw afweten ... van de koude? Dat laten we in het midden. K.M.S.K. Deinze valt via de linker flank aan, op de center voor doel wordt de doelpoging door een verdediger van Lommel in hoekschop verwerkt. De enige corner van heel de eerste helft! Na zo'n half uur spel kruist Youssef Challouk naar links voor Gauthier Libbrecht. Diens lage voorzet van op links wordt door doelman Michaël Clepkens onderschept, net voor de neus van Jérôme Mezine. Als iedereen al verlangend naar de warme koffie, de Filliers en de warme tomatensoep met “small meatballs” zit te hunkeren, pakken de bezoekers nog eens uit met een snedige aanval. Skipper Wouter Scheelen stuurt Alexandre DE BRUYN diep, rechts in de 16-meter en van een metertje voor de hoek van de kleine backline trapt hij gekruist in de linker bovenhoek ... 38e 0 - 1. Meteen ook de ruststand ...  0 – 1.

Baby it's Cold Outside

De compositie van Frank Loesser uit 1944, waarmee hij in 1949 een “Oscar” won als de song werd opgenomen in de film “Neptune's Daughter”, was dus toch zo geen “loser” ... en had zeker betrekking op de gevoelstemperatuur in het Burgemeester Van de Wielestadion. In het verleden hebben we het al eens gehad over die song die door vele muzikale duo's werd overgenomen, o.a. door Dean Martin. Màààààr ... An had nog maar eens voor zelf bereide “zuppa di pomodoro” met “piccole polpette” gezorgd. Daar kan, naar onze bescheiden mening, geen enkele club in het Belgisch voetbal mee uitpakken! Uiteraard alleen maar voorbehouden voor de “pers”, de “vrijwilligers”, de medewerkers aan “Sportje” en de technische staf van K.M.S.K. Deinze (na de wedstrijd). Voeg daar nog een “Fillierske” aan toe als “digestief” en men kon aan de tweede helft beginnen ... die net op gang was getrapt.

Direction Schipdonk Channel

Daar ging het in de tweede helft naar toe voor K.M.S.K. Deinze, met de betrachting toch nog een gelijkspel uit de 'branding' te slepen. Het was ook op die manier dat, uiteindelijk, “Rusland” de gouden medaille in de wacht wist te slepen tegen Duitsland, dit in het Ijshockey en zoveel uren later. Maar in het voetbal geen “golden goal” meer en ... dan moest die gelijkmaker er nog eerst inzitten. In alle geval werd al vroeg de verre “botser” van Seppe Brulmans door doelman Michaël Clepkens gepakt (47e). Even na het uur versiert Lommel S.K. zijn eerste en enige hoekschop van de partij. Wordt voorgegeven en Gilles Ruyssen kopt net naast (62e). Richting “Schipdonk Channel” dwingt K.M.S.K. Deinze enkele hoekschoppen op rij af. De verdedigingsgordel van Lommel S.K. houdt stand, Youssef Challouk ziet daarbij zijn poging naast gaan (68e).

De leider in de rangschikking, die al zes overwinningen op rij telt, zorgt er daarna alleen maar voor om de voorsprong te vrijwaren. Er dient wel gesteld te worden, zonder écht te overdrijven om tijd te “rekken”. De nodige “wissels” worden dan wel doorgevoerd, maar alles blijft binnen de perken. Een hoekschop van Seppe Brulmans belandt recht in de armen van doelman Michaël Clepkens (75e), maar aan de overzijde moet Tom Vandenberghe, op een van de zeldzame tegen-acties van Lommel S.K., redding brengen op een poging van dichtbij van Sam Valcke (84e). In een alles of niets offensief, en met die hoekschoppen van Seppe Brulmans ... ook eentje van op rechts van Gert Van Walle, hangt de gelijkmaker in de lucht. Maar Lennart Mertens trapt na zo'n afgeweerde corner in de vlucht naast en de ultieme van “Seppe” belandt op de binnenkant van de verste (rechter) doelpaal en zo terug in het veld voor een nieuwe corner die niets meer opbrengt (90e). Zo blijft de ene traditie voortbestaan en dan andere niet. Over “the Channel” stelt men ... “it's all in the game” ... daar kunnen we bij inkomen maar niet “on the day”, want K.M.S.K. Deinze verdiende een gelijk spel ... the day before the end of “XXIII Olympic Winter Games”.

The teams

Regi Van Acker sleutelde wat aan zijn team, dat nu eerst tegen Lommel S.K. diende uit te komen om dan een week later naar Knokke te trekken. In de heenronde was dat omgedraaid, maar de twee trekken niet meer op elkaar! In alle geval ... K.M.S.K. Deinze ... Tom Vandenberghe/23 ; Bart Goossens/2, Arnaud De Greef/4, Matthias Lievens/3, Gauthier Libbrecht/5 ; Seppe Brulmans/16, Jasper Sols/8 (72e Lennart Mertens/9) ; Youssef Chalouk/11 (85e Steve Bael/7) , Philippe Janssens/10 (46e Olivier Romero Gomez/24), Gert Van Walle/12 ; Jérôme Mezine/9. Niet gebezigd : Kevin Frans/1, Lennart De Smul/19.

Coach Tom Van Imschoot liet acht spelers aandraven die ook in de heenwedstrijd aan de partij begonnen, maar in de kern van 18 noteerden we toch zes wissels in de volgende samenstelling ... Lommel S.K. ... Michael Clepkens/1 ; Robon Henkens/24, Glenn Neven 6, Gilles Ruyssen/22, Giel Deferm/26 ; Sebastiaan Brebels/14 (88e Ben Santermans/17), Yassin Gueroul/21 ; Sam Valcke/16, Wouter Scheelen/18 (82e Jentl Gaethofs/8), Alexandre De Bruyn/10 ; Din Sula/20 (65e Thomas Azevedo Guimaraes/19). Niet gebezigd : Glenn Daniels/26, Timo Cauwenberg/3, Simon Vermeiren/9, Laurens Vermijl/11.

Referee trio

Bart ZEEBROEK (° 11/12/1981). Aangesloten bij K.S.K. Snaaskerke, stamboek-nummer 6435, dat uitkomt in 3de provinciaal 'B' West-Vlaanderen en gelegen is ten zuiden van Oostende, net naast het het kanaal Vaartdijk-Noord of het kanaal Plassendale - Nieuwpoort. Is woonachtig in de “Stad aan Zee” en Voorzitter van de Koninklijke Vriendenkring van Scheidsrechters uit Oostende en Omliggende. Eind februari 2018 toe aan 170 wedstrijden, 156 als referee en 14 als grensrechter. Debuteerde in het seizoen 2007-2008 op 01/09/07, als referee, in bevordering B bij F.C. Evergem Center - K.S.K. Heist (0 - 2). Vervolgens in dat seizoen referee in bevordering en 'a.r.' in de derde nationale afdeling. In 2008-09 hetzelfde scenario en ook in 2009-10. Vanaf 2010-2011 alleen nog referee in dezelfde afdelingen, met debuut als in “3deA” op 18/08/2010 bij K.S.V. Temse - K.S.K. Ronse (2 - 0). In 2011-2012 slechts tien wedstrijden. Komt terug in 2012-13 in dezelfde afdelingen en in seizoen 2013 - 2014, op 01/09/2013, debuut als referee in de 2de nationale afdeling met R. White Star Bruxelles - K.A.S. Eupen 0 - 2. Geen wedstrijden het volgende seizoen ; in 2015-2016 alleen in de derde afdeling en bevordering 'A'. In 2016-2017 debuut in de 1ste Klasse Amateurs 11/09/2016 met K.V.V. Coxyde - K.S.K. Heist (0 - 5). Nu actief in 1ste en 2de Klasse Amateurs.

Met K.M.S.K. Deinze zeven wedstrijden. Als 'a.r.'. d.d. 02/01/2010 at home K.V.V. Coxyde (0 - 0). Als referee 22/09/2012 home K.F.C. Izegem (1 - 3) ; 09/02/2013 home K. Rupel-Boom F.C. (0 - 3) ; away 28/08/2013 K.S.V. Oudenaarde (2 - 0) ; 22/01/2017 away K.V.V. Coxyde (2 - 0) ; 29/10/2017 away K. Berchem Sport (1 - 1) en 20/01/2018 at home R.F.C. Seraing (2 - 3). M.a.w. ... nog geen enkele wedstrijd met winst! Met Lommel S.K. nog bij geen enkele wedstrijd betrokken geweest!

Robby Keuleers (° 20 augustus 1974) is aangesloten bij K.F.C. Kontich, stamboeknummer 3029, dat uitkomt in 1ste provinciaal Antwerpen. Kontich is gesitueerd een 15-tal km. bezuiden de Stad Antwerpen. Is daar wellicht niet woonachtig. Hij studeerde aan de Universiteit van Antwerpen en is werkzaam in Brussel bij Procter & Gamble. Kan een mooi palmares voorleggen want eind februari 2017 toe aan 499 wedstrijden, 154 als “ref”, 333 als grensrechter en 12 als 4de official. Debuut in het seizoen 1998-99 als referee op 01/08/98 ; Beker van België met K.F.C.O. Wilrijk - S.K. Kasterlee (5 - 0). Klom daarna op tot de eerste nationale afdeling, met d.d. 23/08/08 debuut als grensrechter in “1ste” met K.F.C. Germinal B.A. - F.C.V. Dender E.H. (1 - 1), maar daarvoor toch ook als vierde official gefungeerd. Sinds 2007-2008 nog enkel grensrechter en tot in 2015-2016 ook in de eerste nationale afdeling. Na de hervorming van de competitie overgeheld naar de hoogste Amateurs reeksen. 

Met K.M.S.K. Deinze 10 wedstrijden als grensrechter. De eerste maal 08/01/2005 away R. Antwerp F.C. (4 - 2) ; laatste maal 18/12/2016 away K.F.C. V.W. Hamme (3 - 2) In totaal vijfmaal at home en vijfmaal away voor vier overwinningen, 4 nederlagen en 2 draws. Met K.V.S.K. Overpelt Lommel United negen wedstrijden, drie als referee en zes als grensrechter voor zesmaal at home en driemaal away en zes overwinningen, éénmaal gelijk en twee nederlagen, dat allemaal tussen 2003 en 2009. Vanaf 2010 t/m 2015 tien wedstrijden als grensrechter met Lommel United. Vijfmaal at home en vijfmaal away voor zesmaal winst, tweemaal gelijk en tweemaal verlies. Geen wedstrijden met Lommel S.K..

Christophe Snoeck (° 4 augustus 1982) is aangesloten bij K.S.K. Klinge, stamboek-nummer 4211, een Oost-Vlaamse club uit derde provinciaal 'E' gelegen tegen de grens met Nederland en niet ver van Hulst. Debuteerde in het seizoen 2014-2015 als nationaler op 13/08/2014 met R.F.C. Tournai - Torhout 1992 K.M. (0 - 1) in “3deA”. Eind februari 2018 toe aan 116 wedstrijden als grensrechter. De eerste twee seizoenen in de 3de nationale afdeling, vanaf 2016-2017 in de 1ste Klasse Amateurs. Debuut daarin d.d. 03/09/2016 met K.S.K. Heist - K.F.C. Oosterzonen Oosterwijk (0 - 3).

Met K.M.S.K. Deinze 3 wedstrijden ; 18/10/2014 at home K.F.C. V.W. Hamme (3 - 2) ; away 22/10/2016 A.S.V. Geel (5 - 1) en 18/03/2017 home K.S.V. Oudenaarde (0 - 1). Nog geen wedstrijden met Lommel S.K. of met het stamboeknummer 2554.

Appreciation

Ondanks het feit dat K.M.S.K. Deinze alweer geen zege kon pakken met referee Bart Zeebroek mag de uiteindelijke uitslag van de wedstrijd daar niet mee in verband worden gebrcaht. Is alleen negatief voor ons persoonlijl bijgeloof. De ref floot een perfecte wedstrijd, met drie gelde kaarten voor K.M.S.K. Deinze. Jérôme Mezine (60e) en Matthias Lievens (85e) waren de 'slachtoffers ze zitten allebei aan “2” ; bij Lommel S.K. was het gele karton voor Yassin Gueroui (41e). Merkwaardige corner-verhouding ook, want K.M.S.K. Deinze acht (1 / 7) en Lommel S.K. één in de tweede helft. Die hoekschoppen onder voorbehoud, want even van onze plaats weggeweest in de loop van de tweede helft om te constateren dat er heel wat personen de wedstrijd van uit de warme V.I.P. ruimte volgden!

Epilogue

De persbabbel kan geconsulteerd worden op de website van K.M.S.K. Deinze. Wij “pasten” daar eens te meer voor, met dank aan An (en vriendin) voor het verzorgen van de “service” en Marc Van Hecke voor de 'lift' naar het station van Aalter. Nog eens meegeven dat het een “pak” scheelt want van daar uit rechtstreekse trein naar Blankenberge alwaar we om 23u15 arriveerden!

 

Marcel Dingemans

website door GRAMMA