De officiële clubsite

Wedstrijdverslag K.M.S.K Deinze - K.S.V. Bornem (09.08.2018)

Wedstrijddatum: 
09.08.2018
Scheidsrechter: 
Yves Verslycken bijgestaan door Ali Maghlaoui en Benny Clemmens
Invallers: 
SpelerGele kaart?Rode kaart?DoelpuntenGewisseld?
0
46'
0
46'
0
46'
0
69'
0
77'
0
77'

Perfect Pitch !

Daar draaide het feitelijk om “on the day”. Inderdaad, de wedstrijd was aanvankelijk in Bornem geprogrammeerd maar door de slechte staat waarin hun speelveld verkeert vroegen de Klein-Brabanders om de oefenpartij in het Burgemeester Van de Wielstadion te laten plaatsvinden. Vermits het speelveld naast het Kanaal van Schipdonk er prachtig bij ligt zou men uit het Kanaal water hebben gehaald om het veld te besproeien? ging K.M.S.K. Deinze in op de vraag. Ondertussen is men in “De Breeven” begonnen met een nieuwe grasmat aan te leggen en hoopt men ze klaar te hebben tegen 1 september 2018 als het nieuwe seizoen een aanvang neemt. Tot daar het rand-gebeuren. Hoe de wedstrijd op de “Perfect Pitch” verliep gaan we proberen te omschrijven in het wedstrijdverslag dat we de hoofding “Déjà Vu” meegaven.

 

DEJA VU

Introductie

Die “déjà vu” kwam bij ons op in de loop van de tweede helft toen K.S.V. Bornem op zijn beurt een strafschop versierde. Meteen de derde penalty in deze partij, wat ons deed terugdenken aan die wedstrijd op zaterdag 6 oktober 2012, toen referee Tom Patrouille ook driemaal naar “de stip” wees. Twee er van vielen zelfs in het begin van de wedstrijd, in het voordeel van K.S.V. Bornem. Mattis Persoons zette de eerste om (6e), de tweede werd gemist of door doelman Sören Van de Moortele gestopt (?). In de tweede helft maakte K.M.S.K. Deinze gelijk op penalty via Halil Krasniqi (58e). Het leek allemaal een beetje op het scenario van gisteren alleen dat oranje-zwart nu een penalty gestopt zag worden en dat de Klein-Brabanders Mattis Persoons wel zagen scoren, maar dat werd niet de gelijkmaker. Trouwens de wedstrijd had dan al lang gespeeld moeten geweest zijn, als men de mogelijkheden op een rijtje zet van al die gemiste kansen!

Opportunities !

Daar gaan we eens mee beginnen, de doelpunten krijgt u achteraf. K.M.S.K. Deinze stond al op voorsprong toen een voorzet van links van Gert Van Walle door de mee opgerukte Viktor Boone over de dwarsligger werd gekopt (7e). Uiteraard dienen we ook de tweede strafschop te vermelden. Yannick Quintelier had Mehdi Tarfi rechts in de grote rechthoek neergehaald en referee Yves Verslycken wees voor de tweede maal naar de stip. Michaël Lallemand zette zich achter de bal en trapte op halve hoogte naar links, doelman Jordy Maes redde knap (8e). Op rechts zaait Mehdi Tarfi regelmatig paniek, bij manier van spreken, gaat nog eens door en zet dan voor ; die voorzet wordt weggewerkt tot bij Youssef Challouk die naar de linker hoek trapt maar de bal wordt nog in extremis door iemand tegen gehouden (24e). Even voor het half uur, voorzet van rechts van Michaël Lallemand, helemaal alleen voor doel kopt Lennart Mertens rechts naast (28e).

In die eerste helft, waarbij K.M.S.K. Deinze het beste van het spel heeft en aardig combineert met vlotte balwisselingen, probeert Mehdi Tarfi het met een vluchtschot, na bal recuperatie, links naast (32e) en ten slotte geeft op links Gert Van Walle naar Michaël Lallemand, die naar de vrij lopende Lennart Mertens geeft die moeilijk bij de bal kan en met een acrobatische-volley-poging rechts naast trapt (36e). In de tweede helft is het spel van oranje-zwart wat slordiger.

Michaël Lallemand trapt al vroeg net over de dwarsligger (47e) en na een hoekschop van links missen zowel Michaël Lallemand als Lennart Mertens van kortbij (51e). Eerst-genoemde krijgt nog een “opportunity”, als hij rechts in de 16-meter verschijnt en naar de linker hoek mikt, Jordy Maes verwerkt in hoekschop (57e). Op voorzet van rechts controleert Lennart Mertens en trapt dan op de rechter doelpaal (64e). Even later missen zowel Lennart Mertens als Michaël Lallemand een “inlegger” (66e). De wellicht mooiste kans gaat er zo’n kwartier voor het einde ook niet in. Youssef Challouk dringt zeer ver door op de linker flank en rukt zelfs op tot naast het verlengde van de doellijn en tot bijna tegen het doel. Geeft dan lateraal voor, Lennart Mertens controleert en plaats dan rechts naast het doel (73e).

And the counterpart ?

En dat heeft betrekking tot K.S.V. Bornem, dat er in de eerste helft niet aan te pas kwam. We noteerden dan nochtans een snedige aanval via de rechter kant, waarbij Vincenzo Verhoeven in het “straatje” werd verstuurd, rechts in de zestien meter. Zijn gekruist schot gaat links naast (27e). In de tweede helft biedt het stamboeknummer 342 meer weerwerk laat ons stellen dat ze meer in de wedstrijd zaten! Zo trapt Vincenzo Verhoeven >… die met zijn vijf doelpunten voor K.F.C.V.W. Hamme (6 - 2) misschien wel aan de basis lag van de degradatie van oranje-zwart in het seizoen 2008-2009 < … na een vinnige aanval van op rechts tegen de buitenkant van de rechter doelpaal (48e). Ook de poging van de ingevallen Niels Verheyden wordt knap aan de rechter doelpaal door Tom Vandenberghe in hoekschop verwerkt (75e). Meer konden de bezoekers niet op het actief schrijven. Dus wordt het tijde voor de doelpunten!

The goals

Al zéér vroeg in de wedstrijd wordt Seppe Brulmans in de 16-meter onderuit gehaald door Hervé Telen. De scheidsrechter wijst direct naar de stip en Lennart MERTENS plaats de bal in de rechter benedenhoek 3e 1 - 0. Nog vooraleer en twintig minuten verstreken zijn komt Youssef Challouk in balbezit en lanceert rechts in de grote recht-hoek Michaël LALLEMAND die strak uithaalt in de linker benedenhoek 19e 2 - 0. Ongeveer in het midden van de tweede speelhelft probeert Bart Goossens de bal af te schermen voor een opdringerigere Willy Kabera. Deze komt ten val en strafschop. Mattis PERSOONS zet om in de linker benedenhoek 70e 2 - 1. Meteen ook de eindscore van deze wedstrijd, die al-bij-al tamelijk leuk was om te aanschouwen. Het kan uiteraard niet alle wedstrijden een 25 - 0 zijn!

The teams

Die heeft u uiteraard ook nog te goed. Voor K.M.S.K. Deinze traden aan ... Tom Vandenberghe/23 ; Arnaud De Greef/4, Viktor Boone/3 (69e Arne Vandecasteele/18), Gauthier Libbrecht/5 ; Youssef Challouk/11 (77e Victor Vankerckhoven/17), Seppe Brulmans/16 (46e Bart Goossens/2), Flavien Le Postelec/24, Gert Van Walle/12 (46e Jérôme Mezine/21) ; Lennart Mertens/9 (77e Seger Scheyving//7), Mehdi Tarfi/8 (46e Lennert De Smul/20) , Michael Lallemand/10 (77e Mohamed Zerouai/19).

K.S.V. Bornem Jordy Maes/1 ; Stef Laurens/23, Arnold Mulume/29, Yannick Lodders/5, Ward Huygens/11 (46e Willy Kabera/19) ; Axel Hermans/22, Yannick Quintelier/16, Hervé Telen/6 (80e Thomas Breat/21); Vincenzo Verhoeven/9 (69e Niels Verheyden/7), Alec Luyckx/18 (Ivonick Rodrigues/10), Mattis Persoons/17 (80e test-speler).

Referee trio

Daar valt weinig over te zeggen, hoewel in de loop van de eerste helft K.M.S.K. Deinze wellicht nog een derde strafschop had kunnen krijgen. Er vielen ook twee gele kaarten, voor elke club ééntje 34e Yannick Lodders voor K.S.V. Bornem en Viktor Boone voor K.M.S.K. Deinze (36e). Er moesten ook wel enkele “brandjes” geblust worden in de loop van de tweede speelhelft. Opmerkelijk ook de vele buitenspel-gevallen. Een drang naar doelpunten wellicht. K.M.S.K. Deinze versierde uiteindelijk negen hoekschoppen (6 / 3) … K.S.V. Bornem twee, eentje in iedere speelhelft. Dat onder voorbehoud uiteraard.

Yves VERSLYCKEN (° 7 februari 1986). Aangesloten bij Sportkring Verbroedering Oostakker, stamboeknummer 8713, dat uitkomt in vierde provinciaal 'A' en gelegen is net ten noorden van Gent. Hij is lid van de K. Vriendenkring Scheidsrechters Gewest Gent en tegenwoordig blijkbaar woonachtig in Zedelgem, dat in West-Vlaanderen ligt, ten Zuid-Westen van Brugge. Debuteerde in het seizoen 2012 - 2013. Eind seizoen 2017-2018 toe aan 134 wedstrijden, 122 maal scheidsrechter, 5 keer 'a.r.' en 7 maal 4de official in de eerste nationale afdeling.

Met K.M.S.K. Deinze zes wedstrijden 21/02/2015 home K.S.V. Oudenaarde (3 - 1); 05/12/2015 away K. Patro Eisden Maasmechelen (2 - 0) ; 05/03/2016 at home A.F.C. Tubize (0 - 2) ; 29/10/2016 at home K.F.C.O.B. Wilrijk (0 - 1) ; 18/11/2017 at home R. Knokke F.C. (1 – 0) en 03/02/2018 at home K.S.V. Oudenaarde (4 – 0). Met K.S.V. Bornem één wedstrijd als grensrechter d.d.18/08/2012 at home R.U.W. Ciney (1 – 2).

Ali Maghlaoui (° 26 september 1972). Aangesloten bij K.V.V.K. Bassevelde, stamboeknummer 7026, en uitkomend in 3de provinciaal ‘A’ Oost-Vlaanderen. Zit, o.a., in de reeks met Eendracht Vinkt. Het is in het noorden van de provincie Oost-Vlaanderen gelegen. De grensrechter had er eind seizoen 2017-2018 30 wedstrijden als grensrechter opzitten, allemaal in de 2de en de 3de Klasse Amateurs. Is lid van de K. Vriendenkring Scheidsrechters Gewest Gent. Was vorig seizoen a.r. bij de wedstrijd K.M.S.K. Deinze – K.F.C. Sparta Petegem (0 – 0). Bij nog geen wedstrijden van K.M.S.K. Deinze of K.S.V. Bornem betrokken geweest.

Benny Clemmens (° 7 december 1978) was vorig seizoen a.r; bij de wedstrijd K.V.C. Jong Lede – K.M.S.K. Deinze (0 – 3). Is aangesloten bij S.V.V. Damme, een eerste provincialer uit West-Vlaanderen met het stamboeknummer 8143. Eind seizoen 2017-2018 toe aan 41 wedstrijden als grensrechter, allemaal in de 3de Klasse Amateurs. Nog geen wedstrijden met K.M.S.K. Deinze, noch met K.S.V. Bornem op competitie niveau.

 

Marcel Dingemans

website door GRAMMA