De officiële clubsite

Wedstrijdverslag KMSK Deinze - K.SK. Heist (04.11.2017)

Wedstrijddatum: 
04.11.2017
Scheidsrechter: 
Jurgen Brinckman bijgestaan door Rune Ghijselincks en Toon Bonduel
Invallers: 
SpelerGele kaart?Rode kaart?DoelpuntenGewisseld?
0
0
46'
0
46'
0
89'
0

Every game is important !

Er mag gesteld worden dat de 1ste Klasse Amateurs een spannende aangelegenheid gaat worden. Zowel onderaan als bovenaan de klassering. K.M.S.K. Deinze focust zich uiteraard op dat laatste, want de nummers één t/m vier maken nà het einde van de reguliere competitie onder elkaar uit wie kan/mag promoveren naar het tweede niveau ... de “Proximus League” ofte “1B”. Vorig seizoen was de “fun” er af omdat K.F.C. Olympia Beerschot Wilrijk er torenhoog bovenuit stak. Het was ook de enige club die de broodnodige licentie had aangevraagd en gekregen. Spijtig genoeg zit er dit seizoen met Lommel S.K. (en niet meer United) een andere club op vinkenslag die mogelijk ook wel eens hetzelfde zou kunnen ambiëren. De koers op kop rijden is echter nooit gemakkelijk en zo komen we bij K.M.S.K. Deinze terecht dat op “de loer” ligt, want slechts twee punten van de tweede plaats verwijderd. Oranje-zwart had er nog beter kunnen voorstaan, maar gedane zaken nemen geen keer. Op de eerste zaterdag van de maand november 2017 deed het wat nodig was ... het won van de tweede in de rangschikking na een zeer bemoedigende prestatie, die vooral in de tweede speelhelft tot uiting kwam. Merkwaardig dat een ex-speler van de bezoekers voor de twee doelpunten zorgde in de 2 - 0 overwinning. Daarbij kwam tot uiting dat iedere wedstrijd belangrijk is en dit seizoen wellicht meer dan ook. Hoe die zege tot stand kwam behandelen we in het wedstrijdverslag onder de hoofding ... “Y o u s s e f“.

 

“ Y o u s s e f ”

Inleiding

In Sportje nummer 3 werd de “flash on” gewijd aan Youssef Challouk. Daar gaan we het uiteraard niet meer over hebben, wel over de voornaam. In het verleden hebben we dat met een andere speler ook al eens gedaan, dus waarom niet bij deze gelegenheid. Het is een Arabische jongensnaam die voornamelijk gebruikt wordt in Moslim landen. Soms geldt de naam ook als achternaam. Vader Challouk kwam reeds op vierjarige leeftijd naar België en bouwde hier een gezin op. Youssef werd trouwens in Boom geboren, uit Marokkaanse ouders. Wat betekent nu die voornaam? Diego Maradona scoorde destijds, in 1986, een doelpunt met ... “de hand van God” ... zo stelde hijzelf. “Youssef” heeft daar ook iets mee te maken of ...God zal toenemen”. Hopelijk voor hemzelf en voor K.M.S.K. Deinze gaan nu ook zijn doelpunten toenemen, nu hij tegen zijn ex-club de weg naar de netten heeft gevonden. Daar gaan we mee verder, maar toch nog eerst meegeven dat die voornaam ook gewoon zou vertaald kunnen worden als “Joseph” of “Jozef” dus.

Napoleone

We gaan eerst 200 jaar terug in de tijd, als in de Slag van Waterloo “la Grande Armée” van Napoleon Bonaparte de eerste gevechten op zijn naam lijkt te schrijven. Hij werd geboren op 15 augustus 1769 in Ajaccio (Corsica) als ... Napoleone di Buonaparte. Inderdaad in het Italiaans, want tot 1768 was het eiland bezit van de republiek Genua. Werd dan na het verdrag van Versailles aan Frankrijk toegewezen. Nu de link nog, want Luca Napoléone is de balvaardige spits van K.S.K. Heist. Wellicht van Italiaanse afkomst maar wel Belg. Niet lang na de aftrap, die K.M.S.K. Deinze had gegeven, vertrok Napoléone van op de middenlijn, op de linker flank. Hij omspeelde vier tegenstrevers en trapt dan van net, rechts centraal voor de grote rechthoek, tegen de dwarsligger (1e). Het werd dus uitkijken voor de rest van de wedstrijd.

Ineens meegeven dat de verdediging van K.M.S.K. Deinze direct wist wat doen en we geloven niet dat Luca Napoléone nog veel in het stuk is voorgekomen. Nadat op voorzet van links van Gauthier Libbrecht, centraal voor doel en net in de grote rechthoek, Olivier Romero Gomez in de vlucht op doel had getrapt, poging door doelman Niels Stroobants in hoekschop verwerkt (3e) volgde een lange studie-ronde waarin niets gebeurde. Dan tweemaal na elkaar oranje-zwart. Eerst wordt een poging van Gauthier Libbrecht in hoekschop gekeerd (23e), daarna dringt Steve Bael nog eens ver door op de rechter flank ; zijn voorzet voor doel wordt door Robert Roosen over de eigen dwarsligger in hoekschop gedevieerd (24e). In het laatste kwart van de eerste speelhelft komen de bezoekers opzetten. Curtis Kabeya probeert het van rechts centraal voor de 16-meter met een laag schot, Tom Vandenberghe pakt (31e). Na een inworp van “Hest” trapt Nicolas Orye in de vlucht over doel (36e). Een aanval van de “Zwanen” blijft even in de grote rechthoek 'hangen', Curtis Kabeya geeft naar Nicolas Orye die in de draai van aan de rand van de kleine rechthoek net naast de linker doelpaal trapt (37e). Op slag van rust geeft diezelfde Nicolas Orye, die K.S.K. Heist huurt van K.V.R.S. Waasland-Beveren om “Youssef” Challouk te vervangen, naar Bart Webers die uithaalt, Tom Vandenberghe pakt gevat (43e).

Zuppa di pomodori con palle

Met “petite bouletti” zou wijlen Gaston Berghmans zeggen. An had de zuppa zelf gemaakt en de balletjes zelf gerold. Werd door iedereen in de perszaal ten zeerste op prijs gesteld. Veel tijd om te keuvelen over de wedstrijd was er dus niet, na die 0 - 0 na een, al bij al, toch wel aangename eerste helft waarbij de beide teams zich dus in evenwicht hielden. Daar zou in de tweede helft verandering in komen.

W a t e r l o o

Inderdaad ; Napoléone was uit de wedstrijd verdwenen en zou in het tweede bedrijf ook niet meer opvallen. Een best genietbare tweede helft, met toch wel weinig doelpogingen. De eerste was meteen raak. Matthias Lievens ontzet van uit de verdediging naar Olivier Romero Gomez, die de bal tot de bij de rust ingekomen Gert Van Walle tikt. Van Walle lanceert op rechts Steve Bael, die even doorloopt en als Roel Tambeur hem wil onderscheppen plaatst Steve mooi naar het midden tot bij de vrijlopende Youssef CHALLOUK, die centraal voor doel met rechts uithaalt in de rechter kruising ... 56e 1 - 0. Daarna controleert K.M.S.K. Deinze de wedstrijd, en als het er een volgende keer echt uitkomt is het opnieuw “bingo”. Aanval via de rechter flank met Bart Goossens (?) die Steve Bael aanspeelt. Die vindt Youssef CHALLOUK in de grote rechthoek ; kapt Robert Roosen uit en glipt tussen hem en Roel Tambeur door en besluit over doelman Niels Stroobants in het dak van het doel ... 72e 2 - 0.

Met nog een kwartier te gaan nieuwe aanval van K.M.S.K. Deinze. Seppe Brulmans geeft voor van op rechts en in de grote rechthoek pakt Lennart Mertens uit met een knappe halve volley, doelman Niels Stroobants keert de bal (75e). Nadat Gauthier Libbrecht op links Gert Van Walle aanspeelt gaat die door, komt in de 16 meter en trapt dan van uit een schuine positie over de dwarsligger (82e). In het slot van de wedstrijd dringt K.S.K. Heist toch nog eens aan. Na inworp trapt Jordy Lokando Mboyo van ver over doel (84e) ; ziet Stig Engelen zijn doelpoging door Tom Vandenberghe in hoekschop gekeerd worden (87e) en volgt er centraal voor de grote rechthoek een onrechtstreekse vrijschop, die in het pak wordt gedropt, Tom Vandenberghe pakt de poging naar de linker benedenhoek van Stig Engelen (91e). Mooie zege van K.M.S.K. Deinze, waarbij kort voor het einde ervan “hem” nog een applaus vervanging is gegund ... “Y o u s s e f”!

De elftallen

Regi Van Acker recupereerde de geschorste Jasper Sols en de gekwetste Arnaud De Greef en liet Jérôme Mezine aan de kant om de wel gekende reden. Volgende elf trad uiteindelijk aan ... K.M.S.K. Deinze ... Tom Vandenberghe/23 ; Bart Goossens/2, Matthias Lievens/3, Arnaud De Greef/4, Gauthier Libbrecht/5 ; Seppe Brulmans/16, Jasper Sols/8 (46e Gert Van Walle/12) ; Youssef Chalouk/11 (89e Robbe Van Steenkiste/17), Philippe Janssens/10 (46e Lennart Mertens/9), Olivier Romero Gomez/24 ; Steve Bael/7. Niet gebezigd : Kevin Frans/1, Arne Vandecasteele/18.

Coach Karel Keleman van K.S.K. Heist stond met zijn ploeg op een fraaie tweede plaats, na een zeer degelijke seizoenstart met zelfs een 12 op 12! Stelde het volgende team op ... K.S.K. Heist : Niels Stroobants/1 ; Roel Tambeur/15, Robert Roosen/4, Stig Engelen/5, Daan Materne/12 ; Thomas Regnier/22 (46e Jordy Lokando Mboyo/20), Thomas Englebert/14 (65e Mehdi Bounou/10), Bart Webers/3 ; Luca Napoléone/8, Curtis Kabeya/11 (Mathieu Troonbeeckx/6), Nicolas Orye. Niet gebezigd : Brent Thuys/21, Dries Ventose/7, Robbe Sols/18.

Bij die samenstelling hebben we toch een opmerking, die blijkbaar aan vele personen is voorbij gegaan! Heeft u de samenstellingen van de beide ploegen goed bekeken? Niets opgevallen? Bij ons in alle geval wel, want zowel bij K.M.S.K. Deinze als bij K.S.K. Heist een “Sols”. Familie? Jasper bevestigde het ons nà de wedstrijd het zijn broers! Jasper van 30.08.1995 en Robbe van 24.09.1998. We konden u dat toch niet onthouden!? Eerstgenoemde werd aan de rust gewisseld (had al een geel karton op het half uur (30e) zijn jongere broer bleef op de bank zitten, althans viel niet in! Dat laatste brengt ons bij het scheidsrechterstrio uit de twee “Vlaanderen”!

Het scheidsrechterstrio

Jürgen BRINCKMAN (° 12 juli 1974), was eind oktober 2017 aan 512 wedstrijden toe. 377 als referee, 52 als grensrechte6r en 83 als vierde official. Is aangesloten bij K.F.C. Varsenare, stamboeknummer 5222, dat in het seizoen 2017-2018 uitkomt in 1ste provinciaal West-Vlaanderen. Debuteerde in het seizoen 1998-1999 als “a.r.” op 11/10/1998 in bevordering A met S.V.D. Handzame - R.F.C. Ath (4 - 0) en klom door de jaren heen tot in de eerste nationale afdeling. Vorig seizoen actief in de 1ste, 2de en zelfs éénmaal in de 3de Klasse Amateurs en enkele Bekerwedstrijden. Dit seizoen in de 1ste Klasse Amateurs aan de slag. Veel meer hoeft niet, want hij werd in het verleden al helemaal en uitvoerig voorgesteld.

Met K.M.S.K. Deinze al zeventien wedstrijden, waarvan alleen de eerste als 'a.r.' dit op 30/01/2005 at home K.V. Red Star Waasland (2 - 0). De laatste maal d.d. 02/09/2017 at home K.F.C. Dessel Sport (2 - 0). In totaal 12x at home en 5x away ... voor tien zeges, drie nederlagen en vier draws. Met K.S.K. Heist acht wedstrijden, allemaal als referee. De eerste maal d.d. 28/04/2010 at home K.S.V. Sottegem (2 - 0). De laatste maal op 30/09/2017 at home Lommel S.K. (2 - 4). Globaal 6x at home en 2x away voor 3 zeges, 1 draw en 4 nederlagen. In alle geval een leuke gesprekspartner voor tijdens de “after-match” ontvangst met Linda Cooleman!

Rune Ghijselincks (° 14 februari 1990). Een bekende naam, maar nog maar één wedstrijd met K.M.S.K. Deinze. Grensrechter d.d. 18/03/2017 at home tegen K.S.V. Oudenaarde (0 - 1). Met K.S.K. Heist is het zelfs zijn allereerste wedstrijd. Debuut nochtans in het seizoen 2012-13, als referee, op 12/08/2012 in de derde ronde van de Beker van België bij F.C. Suryoyes Bruxellois - K.S.V. Roeselare (2 - 4). In dat seizoen scheidsrechter in de reeksen van bevordering 'A', 'B' en 'C' en éénmaal als 'a.r.' in de derde afdeling reeks B bij R. Géants Athois - K.S.C. Grimbergen (1 - 3) op 30/09/2013. Daarna ook referee in bevordering en enkele keren grensrechter in de derde afdeling. Debuut als scheidsrechter in de derde nationale afdeling op 20/08/2014 met K.F.C.E. Zele - R.F.C. Tournai (3 - 1) in '3deA'. Eind oktober 2017 toe aan 128 wedstrijden, 117 als referee en slechts 11 als grensrechter. Aangesloten bij K.V.V. Sint-Denijs Sport, stamboeknummer 2533, dat uitkomt in 3de provinciaal 'B' Oost-Vlaanderen. Lid van de K. Vriendenkring Scheidsrechters Gewest Gent.

Toon Bonduel (° 20 juni 1986). Is aangesloten bij Storm Vogels Loppem, stamboeknummer 6136, dat net ten Westen van Brugge is gelegen en uitkomt in 3de provinciaal B West-Vlaanderen. Debuteerde in het seizoen 2015-2016 op 02/08/2015 met een wedstrijd in de 2de ronde van de Beker van België K.V.C. Wingene - K.S.W. Harelbeke (1 - 2), als grensrechter. Was daarna nog actief in enkele bekerwedstrijden en in 3de 'A' en 'B'. Eén wedstrijd, als referee, in de nationale bevordering 'C' op 05/03/2016 K. Lyra T.S.V. - K.V.V. Vosselaar (0 - 2). Debuut in de 1ste Klasse Amateurs d.d. 03/09/2016 met K.M.S.K. Deinze - K.F.C. V.W. Hamme (1 – 1).

Eind oktober 2017 toe aan 81 wedstrijden, 1 als referee en 80 als grensrechter. Met K.M.S.K. Deinze zes wedstrijden. 13/08/2016 3de ronde Beker van België, F.C. United Richelle (2 - 0) ; 03/09/2016 de seizoen-opener tegen K.F.C. V.W. Hamme (1 - 1); op 05/11/2016 away K.S.V. Oudenaarde (1 - 0) ; 10/12/2016 de 'kraker', at home, tegen R. Excelsior Virton (2 - 1) ; 11/02/2017 at home K. Sporting Hasselt (1 - 0) en 01/04/2017 at home R.F.C. Seraing (0 - 2). Met K.S.K. Heist slechts één wedstrijd, 27/05/2017 de afsluiter van de competitie, meer bepaald de play-offs, away bij K.F.C.O. Beerschot Wilrijk (2 - 2).

Epiloog

We gaan er toch eentje aanbreien! De trainers-babbel kan gevolgd worden op de officiële website van K.M.S.K. Deinze. Wij waren op dat ogenblik al op weg naar het station van Aalter, met dank aan Marc Van Hecke. Maar er is niet alleen een “babbel” nà de wedstrijd, maar ook in de aanloop van de match kunnen er aangename gesprekken gevoerd worden die vooral ook zeer leerrijk kunnen zijn. Vermits men nooit te oud is om te leren toch dit meegeven. Voor de wedstrijd had de medewerker van de Gazet van Antwerpen toch wel enige moeilijkheden om in het stadion te geraken ondanks zijn officiële perskaart van “Sportspress”. Daar hoeft men zelfs over geen “uitnodiging” te beschikken. Daarna, in de perszaal, een aangenaam gesprek gehad met Geert Fierens, Voorzitter en Gerechtigd Correspondent van F.C. Heikant Berlaar. Een nog jonge club uit Berlaar met het stamboeknummer 7734, uitkomende in eerste provinciaal Antwerpen. Het komt uit in de Melkouwensteenweg, en dus niet in het stadion van het vroegere “Rita Berlaar”, alwaar nu ook K. Lyra T.S.V. actief is. Dit dan allemaal als “meegever”. Toch ook twee gekende spelers noteren Wamberto de Jesus Sousa Campos en Stein Huysegems!

 

Marcel Dingemans

website door GRAMMA