De officiële clubsite

Wedstrijdverslag KMSK Deinze - K.F.C. Sparta Petegem (30.07.2017)

Wedstrijddatum: 
30.07.2017
Scheidsrechter: 
Tom Ottevaere bijgestaan door Gaëtan Van Caelenbergh en Ali Maghlaoui
Invallers: 
SpelerGele kaart?Rode kaart?DoelpuntenGewisseld?
0
46'
0
75'
0
46'

De spelersvoorstelling

Daarmee begon op de laatste dag van de “Deinze Feesten” de voetbal-namiddag in het Burgemeester Van de Wielestadion. Het was daar trouwens druk, want daarnaast bleek er ook nog een jumping te zijn. Of er daar echte “raspaardjes” bijzaten laten we in het midden. Of er in de kern van K.M.S.K. Deinze daar enkele van tussen zitten zal de toekomst moeten uitwijzen, feit is dat de ambities toch wel hoog mogen genoemd worden. Dat konden we vaststellen op de spelers-voorstelling, die stipt om kwart na twaalf van wal stak met de inleiding van Voorzitter Denijs Van de Weghe en gevolgd werd door de voorstelling van alle spelers door Raf De pestel en Peter De Maertelaere.

De acht nieuwelingen werden aan een “verhoor” onderworpen, waarbij Raf en Peter zich nog eens konden “laten gaan”, zoals destijds het geval was op vrijdag avond met Radio Tequila en het programma “Dug Out”. Een nostalgische herinnering. De nieuwkomers is een mix van ervaren spelers en zeer jonge spelers. Er mag gesteld worden dat K.M.S.K. Deinze in alle lijnen versterkt werd, met twee heuse “goalgetters” ... die in de wedstrijd tegen Sparta Petegem voor de doelpunten zouden moeten zorgen. 5 - 5 stelde preases Denijs Van de Weghe. Coach Regi Van Acker, die als laatste werd geïnterviewd, was daar nochtans niet zo zeker van en stelde dat “the President” sowieso ... en zeker ... van K.F.C. Sparta Petegem wenste te winnen.

 

D e r b y

Dat laatste leek later in de namiddag moeilijker dan verwacht. De partij eindigde zelfs op een “brilscore”, ofschoon K.M.S.K. Deinze meestal balbezit had en voor een hoekschoppen-verhouding zorgde van 12 - 0! Er werd ook veel gewisseld, wat het spelniveau ook niet altijd ten goede komt. In alle geval vingen de Spartanen S.K. Deinze goed op, begonnen trouwens aan de wedstrijd met elf spelers die vorig seizoen ook in de kern zaten. Bij K.M.S.K. Deinze vertrokken er vijf nieuwelingen. Even de beide teams toch een ons onder de “loupe” nemen in deze “stadsderby” ... die ook de “Van Acker” derby zou kunnen genoemd worden. We verklaren ons hieronder nader.

 

De ploegen

Coach Regi Van Acker van K.M.S.K. Deinze koos voor een mix van ervaring en jeugd. Er dient ook opgemerkt te worden dat er met nieuwe truitjes werd gestart en ook de rugnummers werden danig gewisseld, zoals bleek ... Tom Vandenberghe/23 ; Bart Goossens/2, Arnaud De Greef/4, Arne Vandecasteele/18 (46e Matthias Lievens/3), Gert Van Walle/21 ; Seppe Brulmans/16 (75e Gauthier Libbrecht/5), Jasper Sols/8 ; Youssef Challouk/12, Philippe Janssens/10, Olivier Romero Gomez/24 ; Lennart Mertens/9 (46e Steve Bael/7).

Wim Van Acker, inderdaad naamgenoot maar geen familie ... maar vandaar ook “Van Acker” derby ... begon er met K.F.C. Sparta Petegem als volgt aan ... Tom Vandenbossche/1 (46e Sören Van de Moortele/23) ; Kenneth Weytens/15 (66e Denis Luchtens/13), Pieter De Wulf/5 (88e Benjamin Storm/16), Pieter Timmerman/22, Kenzo Verheuge/2 (66e Viktor Boone/3) ; Piet-Jan De Coninck/19 (84e Davy Dossche/12), Nicolas Gheeraert/6 (61e Jules Vandekerckhove/18) ; Rienes Vanborm/8 (90e Thijs De Rock/17), Davy Joye/10 (61e Gilles Wullart/14), Wesley Basyn/11 (46e Tom Denoulet/7) ; Anton Vanborm/21 (46e Samuel Crispyn/9).

 

Het scheidsrechterstrio

Daar gaan we niet in details over treden, omdat we daar in competitie verband op terug kunnen komen. De wedstrijd werd keurig geleid door Tom OTTEVAERE (° 30 oktober 1979). Hij liet heel veel doorspelen, daar waar er toch collega's zijn die al te vlug het “fluikte” hanteren. Dus ... dat mag zeker als een pluspunt beschouwd worden. Hij is aangesloten bij het West-Vlaamse K.R.C. Harelbeke, dat sinds het begin van het seizoen 2016-2017 de oude benaming terug heeft aangenomen. De “Ratjes” zijn nu actief in de 2de Klasse Amateur V.F.V. 'A', onder het stamboeknummer 1574, dat destijds aan S.V. Ingelmunster toebehoorde. Tom Ottevaere is zeker geen onbekende voor K.M.S.K. Deinze, hoewel nog maar acht officiële wedstrijden (7x referee en 1x a.r.). Heeft er al wel vele oefenwedstrijden met oranje-zwart opzitten. Met K.F.C. Sparta Petegem drie wedstrijden als referee in competitie. Eind seizoen 2016-2017 toe aan 320 wedstrijden, 260 als referee, 28 als grensrechter en 41 als 4de official. Debuteerde in het seizoen 2002-2003 als nationaal lid.

Gaëtan Van Caelenbergh (° 14 augustus 1982). Is afkomstig van Gent en aangesloten bij K. Fusie Club Merelbeke, stamboeknummer 3551, dat nu uitkomt in de 3de Klasse Amateur 'A' Voetbal Vlaanderen. Lid van de K. Vriendenkring Scheidsrechters Gewest Gent woonachtig aan de noordkant van Gent, in Wondelgem. Eind 2016-2017 toe aan 32 wedstrijden als grensrechter, debuteerde trouwens ook vorig seizoen op nationaal niveau. Twee wedstrijden met K.M.S.K. Deinze en vier met K.F.C. Sparta Petegem. Was de eerste op de afspraak in het Burgemeester Van de Wielestadion.

Ali Maghlaoui (° 26 september 1972) is lid van de Koninklijke Vriendenkring Scheidsrechters Gewest Gent. Is waarschijnlijk nog altijd op provinciaal niveau actief, want we hebben niets over hem kunnen terugvinden op www.bsdb.be..

 

De wedstrijd

Want er werd uiteraard ook nog gevoetbald, na de gesmaakte B.B.Q. in de V.I.P. Lounge van het stadion, de spelers-voorstelling had trouwens plaats in Jeugd lounge achter het zuidelijke doel. Maar er moest ook gewerkt worden, zoals de ontvangst van de technische staf en de afgevaardigde van K.F.C. Sparta Petegem. Wij hadden ook voor “koekies” gezorgd voor tijdens de rust ... en die bleken al voor de wedstrijd zeer goed in de smaak te vallen! Ineens meegeven dat dit een persoonlijk initiatief is en dat de onkosten niet worden overgemaakt aan K.M.S.K. Deinze ... net trouwens al de soep en de gebakjes van An!

Maar voetballen dus met K.F.C. Sparta Petegem dat de aftrap nam. Behoudens het vele balbezit van K.M.S.K. Deinze en de zes hoekschoppen ... bijna geen bal tussen de palen. Of laten we stellen weinig doelpogingen. Voor Sparta trapte Wesley Basyn al vroeg in de wedstrijd over de dwarsligger, na een snedige tegenaanval. Maar daar bleef het ook bij voor de bezoekers. Oranje-zwart, met wat meer zwart en korte witte mouwtjes, probeerde het via Olivier Romero Gomez ... over (7e). Ook Lennart Mertens vindt het kader niet, op voorzet van rechts devieert hij net over de linker kruising (22e). Na een zeer degelijke collectieve aanval kan rechts in de 16-meter Bart Goossens uithalen, maar Tom Vandenbossche heeft een mooie redding in huis (29e). Even voor het einde van de eerste helft speelt Seppe Brulman ... Youssef Challouk aan, die in het zijnet besluit (36e). Rust 0 - 0.

In de tweede helft feitelijk hetzelfde spelbeeld. Op een “eindelijke” doelpoging weert Sören Van de Moortele de poging van Seppe Brulmans af (57e). Even later keert Sören een schot van Gert Van Walle in hoekschop (59e).

De Spartanen beschikken dit seizoen over twee goede doelmannen ... maar dat wisten wij al uiteraard. Na een actie en samenspel met Youssef Challouk met Philippe Janssens mikt deze laatste rechts naast het doel (63e). In die tweede helft dan toch een keer Sparta Petegem, schot van Samuel Crispijn dat door Tom Vandenberghe wordt gekeerd (66e). K.M.S.K. Deinze dreigt daarna nog driemaal. Eerst met een korte vrijschop van Youssef Challouk op Gauthier Libbrecht en terug, de bal “scheert” de bovenkant van de dwarsligger (84e). Vlak daarop pakt Sören Van de Moortele een schot van Youssef Challouk in de rechter benedenhoek (86e). In het slot van de wedstrijd trapt Gert Van Walle over de dwarsligger, na de twaalfde hoekschop van de partij voor K.M.S.K. Deinze. Tegen al dat balbezit van K.M.S.K. Deinze stelde K.F.C. Sparta Petegem een zeer degelijk organisatie ... en vele wissels. Uiteindelijk 0 – 0. Laat ons niet te veel aandacht besteden aan de uitslag ... de competitie vangt eerst aan in het eerste weekend van september!

 

Marcel Dingemans

website door GRAMMA