De officiële clubsite

Wedstrijdverslag KMSK Deinze - KFC Oosterzonen (14.10.2017)

Wedstrijddatum: 
14.10.2017
Scheidsrechter: 
Admir Mesanovic bijgestaan door Simon Verstraeten en Niels D'Haene
Invallers: 
SpelerGele kaart?Rode kaart?DoelpuntenGewisseld?
0
0
72'
0
46'
0
0
78'

In the middle

Of stel maar dat K.M.S.K. Deinze na twee opeenvolgende 1 - 0 nederlagen is terug-gezakt tot in het midden van de rangschikking. Naar de “middenmoot”, zoals men wel pleegt te stellen. Nu blijft de kloof, verschil is misschien beter, nog altijd maar twee punten en, bovendien en merkwaardig genoeg, heeft oranje-zwart nog altijd de beste verdediging van de reeks. Samen met K.F.C. Dessel Sport. Er werd dan al wel driemaal verloren, maar telkens met een “Arsenal-score”. Dit seizoen blijkt de 1ste Klasse Amateurs een reeks te zijn waar iedereen van iedereen kan winnen. Dus waarom kan het tij volgende week niet keren bij K.F.C. V.W. Hamme? Hoewel K.M.S.K. Deinze het daar in het verleden ook al geregeld moeilijk heeft gehad. Winst zou betekenen dat oranje-zwart uit de “the middle” zou opklimmen. Maar hoe verzeilde men daarin?

 

Pleasant game

De confrontatie tussen K.M.S.K. Deinze en K.F.C. Oosterzonen Oosterwijk mag en kan best een aangename wedstrijd genoemd worden, waarbij een puntendeling de juiste weergave was geweest. De ploeg uit de Antwerpse Kempen trok echter, en uiteindelijk, aan het langste eind. Hoe die overwinning tot stand kwam gaan we proberen in woorden te omschrijven, waarbij het in de eerste helft anders had kunnen verlopen. Ineens meegeven dat de stelling “als de bal rolt” nog steeds van toepassing is ... en dat was op die veertiende oktober niet het geval voor oranje-zwart. We gaan op die datum zelf niet verder in, want dat zou ons te ver leiden ... toch meegeven dat Bing Crosby op die datum in 1977 overleed. “On the day” was het nog dromen van een “White Christmas”, want zomerse omstandigheden ; wel van een zege van K.M.S.K. Deinze, dat nu vertrok in de richting van de Leie ... waarbij de Oosterzonen aftrapten.

K.M.S.K. Deinze domineerde die eerste helft met veel balbezit en ook doelpogingen. Al vroeg in de match geeft Youssef Challouk van op rechts voor doel, Michaël Lalemand kopt in het bereik van doelman Jaa Gwennael (3e). De bezoekers graven zich niet echt in en proberen er voetballend uit te komen. Na een aanval over de linker flank probeert Toon Janssens het van ver, over (5e). Geen lange studie-ronde nu, want in de tegen actie haalt Philippe Janssens uit, de bal gaat rechts naast (5e). Reële kans voor oranje-zwart even later, want Michaël Lallemand speelt op zijn beurt Youssef Challouk aan, schuin alleen voor doel keert Jaa Gwennael de poging (8e). Er mag en er kan gesproken worden van een leuk eerste kwartier.

De oprukkende Bart Goossens geeft van op rechts voor doel, het schot van ... (?) ... in de grote rechthoek wordt door doelman Gwennael in hoekschop gekeerd (12e). Vlak daarop Challouk naar Steve Bael, wiens schot door een verdediger bijna in eigen doel wordt verwerkt (13e). De Oosterzonen tonen ook dat ze wat in hun mars hebben, want na een afgeweerde hoekschop trapt Jef Van der Veken over (16e). De poging van Michaël Lallemand, uit een centrale positie draaien en shotten, pletst tegen de buitenkant van de kruising (17e) buiten. Daarna valt alles een beetje stil, toch op het gebied van de doelpogingen. Even voor het half uur, goede aanval van K.M.S.K. Deinze, de poging van Michaël Lallemand wordt in hoekschop verwerkt (27e). Daarna trapt Toon Janssen voor de Oosterzonen van ver in de armen van Tom Vandenberghe (37e) en gaat het verre schot van Seppe Brulmans maar net over de dwarsligger (41e).

 

F i l l i e r s k e ?

Rust  0 – 0. In de V.I.P. lounge van het Burgemeester Van de Wiele stadion was er geen gebrek aan, ook in de polyvalente zaal ... bij de pers ... werd er eentje geschonken. Ineens meegeven gèèn overdaad, want alles wordt in het oog gehouden. Desalniettemin mag dit product van Deinze toch wel “gepromoot” worden! Soms vragen we ons af, de vorige week nog nà de wedstrijd in Oudenaarde, eens geen “druppelke schenken voor de Spelers? Immers, voor de tweede opeenvolgende week op rij ging het in de tweede helft mis voor K.M.S.K. Deinze.

 

Remarkable second half

Een tussen-titel die we gehaald hebben uit onze notities. We waren er zelf van over verbaasd, want we noteren zo wat alles dat “on” of “off” target wordt gemikt. Jérôme Mezine waagde het van ver ; net naast de rechter kruising (52e). En daarna kwamen de bezoekers opzetten. Na een voorzet van op rechts van Sam Van Aerschot kopt Devon Maes naast de rechter kruising (56e). Oranje-zwart trekt zich wat terug, misschien 'loerend” op de counter ... die er niet komt. Aanval Oosterzonen Oosterwijk, Jarno Molenberghs trapt uiteindelijk over de dwarsligger (60e). Merkwaardige vaststelling ... K.M.S.K. Deinze is zo'n beetje bezig als de week voordien in Oudenaarde! Zouden de “Oosterzonen” ook iets “speciaals” gekregen hebben? Op een vlugge aanval trapt Devon Maes uiteindelijk naat de winkelhaak (63e) en komt Olivier Schops naar binnen gedraaid bij een persoonlijke actie, Tom Vandenberghe brengt redding (70e).

En dan volgt een “déjà vu”, hoewel we het niet echt goed gezien hebben, want we waren het vorige nog aan 't noteren. In alle geval moet Sam VAN AERSCHOT van op redelijke afstand naar doel hebben gekegeld, we zagen de bal nog net in de rechter winkelhaak verdwijnen ... 71e 0 - 1. Moet ongeveer op hetzelfde moment gebeurd zijn als een week voordien. K.M.S.K. Deinze kreeg een ferme 'uppercut, waarvan het zich maar moeizaam herstelde. Tom Vandenberghe moest zelfs redding brengen op een poging van Toon Janssen (79e), in hoekschop verwerkt en wat later re-belote. K.M.S.K. Deinze schakelt opnieuw over op de “kick and rush”, zonder succes want een vrijschop van Seppe Brulmans wordt door Matthias Lievens over de doellat getild (84e), Philippe Janssens waagt zijn kans van ver, de doelman tikt de bal tegen de dwarsligger, vanwaar het ronde ding terug in het speelveld belandt (87e). Daarna nog druk, ook in de nog lange naspeeltijd ... maar een mirakel zoals het vorige seizoen zat er niet meer in. De bal rolt immers nog steeds niet voor K.M.S.K. Deinze ... maar het blijft “in the middle” van de rangschikking!

 

Referee trio

We beginnen daar eerst mee, omdat het toch wel opmerkelijk is dat K.M.S.K. Deinze voor de tweede opeenvolgende maal dezelfde tweede grensrechter heeft. Waar we uiteraard niets mee bedoelen. Stond in schril contrast met de referee van de wedstrijd, die voor oranje-zwart nog geen enkele wedstrijd diende te leiden.

Admir Mesanovic (° 4 maart 1989) is aangesloten bij Ertvelde United, stamboek-nummer 9565, dat uitkomt in 3de provinciaal 'A' Oost-Vlaanderen. Dat is ten noorden van Gent gelegen, niet ver van het Kanaal Gent - Terneuzen. Eind september 2017 toe aan 90 wedstrijden, 69 als referee en 21 als grensrechter. In deze laatste functie trad hij ook éénmaal aan bij een wedstrijd van K.M.S.K. Deinze, at home d.d. 06/09/2014 tegen R. Géants Athois (1 - 3). Met K.F.C. Oosterzonen Oosterwijk nog geen wedstrijden op het actief. Debuteerde in het seizoen 2014-2015 op nationaal vlak, als referee en ook al bij een wedstrijd van “les Géants Athois” ... d.d. 10/08/2014 in de 3de ronde van de Beker van België bij K.F.C. Merelbeke (0 - 4). In competitie dan op 24/08/2014 in de nationale bevordering 'A' bij K.V.K. Westhoek - S.K. Eernegem (1 - 2), eveneens als referee. Hij maakte ook zijn debuut in de 3de klasse 'B' op 27/08/2014 bij K. Berchem Sport - R. Cappellen F.C. (0 - 3), als grensrechter. Voor het overige heel het seizoen referee in de nationale bevordering, op nog één wedstrijd na als “a.r.” in 3de A. Een seizoen later referee in de nationale bevordering en grensrechter in de derde nationale afdeling. In 2016-2017 debuut als grensrechter in de 1ste Klasse Amateurs d.d. 25/09/2016 bij K.V.V. Coxyde - K.S.V. Oudenaarde (0 - 3), daarna als referee op 04/02/2017 met R. White Star Bruxelles - F.C.V. Dender E.H. (1 - 2).

Voor de rest actief in de 2de en 3de Klasse Amateurs en altijd bij thuiswedstrijden van een club uit “Voetbal Vlaanderen”.

Simon Verstraeten (° 18 februari 1994). Debuteerde, als scheidsrechter, in de tweede ronde van de Beker van België op 02/08/2015 met K.W.I.K. Eine - K.F.C. Eendracht Zele (1 - 3). In dat seizoen 2015-2016 referee in de nationale bevordering en grensrechter in de 3de klasse 'A'. In het seizoen 2016-2017 actief in de 2de en de 3de Klasse Amateurs. Dit seizoen debuut in de 1ste Klasse Amateurs als grensrechter op 23/09/2017 bij K.S.V. Oudenaarde - K. Berchem Sport (3 - 1). Is nu aan zijn tweede wedstrijd toe op dat niveau, want voor rest referee in de 2de Klasse Amateurs.. Eind september 2017 toe aan 54 wedstrijden, 39 als scheidsrechter en 15 als grensrechter. Is aangesloten bij de K. Vriendenkring Scheidsrechters Gewest Gent, waar vader Alex Verstraeten secretaris en G.C. van is. Is aangesloten bij F.C. Tenstar Melle, stamboeknummer 7206, dat uitkomt in 4de provinciaal 'D' Oost-Vlaanderen. Nog geen wedstrijd met K.F.C. Oosterzonen Oosterwijk, ééntje met K.M.S.K. Deinze, 16/08/2015 in de 4de ronde van de Beker van België at home K.V.V. Hoogstraten (2 - 1).

 

Niels D'Haene (° 18 januari 1986) ; eind september 2017 toe aan 109 wedstrijden, 32 als referee en 77 als a.r.. Sinds het seizoen 2014-2015 alleen nog grensrechter. Debuteerde op 19/08/2012 als grensrechter bij de wedstrijd K.S.K. Ronse - K.V. Woluwe-Zaventem (2 - 4) in het kader van de vierde ronde van de Beker van België. Daarna referee in bevordering 'A' en 'B', debuut op 02/09/2012 in bevordering 'A' met K.F.C. Sparta Petegem - K. Eendracht Appeleterre-Eichem (1 - 1). In 2013-2014 'ref' in bevordering, alle reeksen behalve 'D', en tweemaal grensrechter in “3deA”, zijn debuut trouwens bij Torhout 1992 K.M. - K.M.S.K. Deinze (0 - 2) d.d. 31/08/2012. In 2014-2015 'a.r.' in de derde nationale afdeling, zo ook in 2015-2016. Op 03/09/2016 debuut in de 1ste Klasse Amateurs bij K.S.V. Oudenaarde - R. White Star Bruxelles (1 - 1). Daarna afwisselend in de 1ste en 2de Klasse Amateurs, als grensrechter. Met K.M.S.K. Deinze zes wedstrijden ... de eerste reeds vernoemde match ; d.d. 27/08/2014 at home K.S.V. Bornem (3 - 1) ; op 25/10/2014 away RFC Tournai (2 - 1) ; 17/09/2016 at home K.F.C. Dessel Sport (0 - 0) ; 29/10/2016 at home K.F.C.O.B. Wilrijk (0 - 1) en 07/10/2017 away K.S.V. Oudenaarde (1 - 0). Met K.F.C. Oosterzonen Oosterwijk één wedstrijd, 01/04/2013 referee in bevordering 'C' home K. Lyra T.S.V. (2 - 1). Is aangesloten bij het West-Vlaamse K.R.C. Bissegem, stamboeknummer 4250, dat prachtige accommodaties heeft naast de spoorweg Kortrijk-Poperinge en dat uitkomt in derde provinciaal 'C' West-Vlaanderen.

 

Appreciation

Ook nu is er ons niets speciaals opgevallen. We gaan het dan ook kort houden, er waren gele kaarten voor Seppe Brulmans (61e) en Youssef Challouk (66e) voor K.M.S.K. Deinze en Redouan Benhamou (6e) en Fallou Fall (90e) voor K.F.C. Oosterzonen Oosterwijk. De hoekschoppen verhouding was gelijk, allebei zeven met voor K.M.S.K. Deinze 4/3 en voor de Oosterzonen 3/4. Het trio had volgende teams onder zijn hoede.

 

The teams

Regi Van Acker miste de geschorste Jasper Sols maar recupereerde Philippe Janssens. Volgende elf trad uiteindelijk aan ... K.M.S.K. Deinze ... Tom Vandenberghe/23 ; Bart Goossens/2, Arnaud De Greef/15, Matthias Lievens/4, Gauthier Libbrecht/5 (46e Gert Van Walle/12) ; Seppe Brulmans/16, Philippe Janssens/10 ; Youssef Chalouk/11 (78e Olivier Romero Gomez/24), Jérôme Mezine/21, Steve Bael/7 (72e Lennart Mertens/9), Michael Lallemand/15. Niet gebezigd : Kevin Frans/1, Arne Vandecasteele/18.

Stijn Geys stelde een toch wel andere ploeg op dan die de laatste wedstrijd van het vorige seizoen gewonnen had tegen K.M.S.K. Deinze (3 - 1).

Komt ook door de transfer periode uiteraard, maar achteraan toch met ongeveer dezelfde spelers K.F.C. Oosterzonen Oosterwijk : Jaa Gwennael/1 ; Olivier Schops/2, Jef Van der Veken/7, Wout Bastiaens/3, Hawbir Moustafa/20 ; Toon Janssen/14, Benhamou/17 (90e Stig Cools/5) ; Devon Maes/12, Jarno Molenberghs/13, Sam Van Aerschot/9 ; Fallou Fall/11. Niet gebezigd : Tom Wagemans/33, Yan De Maeyer/4, Jordy Ekangamene Lionard/15, Cas Troosters/16, Jessy Mayele/19.

 

Epilogue

De trainersbabbel is te bekijken en te beluisteren op de website van K.M.S.K. Deinze. Persoonlijk en met dank aan Marc Van Hecke waren wij dan al op de terugweg naar het station van Aalter! Tijdens de persbabbel, en ook daarna, doet Wim De Schuyter ook zijn best! 

 

Marcel Dingemans

website door GRAMMA