De officiële clubsite

Wedstrijdverslag KMSK Deinze - K.F.C. Dessel Sport (17.09.2016)

Wedstrijddatum: 
17.09.2016
Scheidsrechter: 
Jordy Vermeire bijgestaan door Niels D'Haene en Timmy Vande Velde
Invallers: 
SpelerGele kaart?Rode kaart?DoelpuntenGewisseld?
0
0
0
46'
0
46'

Amazing Pezeriken

Op het einde van het vorige seizoen, n.a.v. de verplaatsing van K.M.S.K. Deinze naar het Armand Melis stadion te Dessel, maakte Regi Van Acker ... toen trainer van de “Pezeriken” ... een opmerking. Dat gebeurde voor de wedstrijd en had betrekking op de spotnaam van de Desselaars. Het ging hem vooral om het feit dat we die “nickname” nogal veel gebruikten. Wij zijn zo vrij toch nog even die benaming te bezigen, bij deze inleiding van het verslag van de wedstrijd K.M.S.K. Deinze – K.F.C. Dessel Sport. Inderdaad, de “Pezeriken” legden een merkwaardige, zelfs verbazende, verrichting op de grasmat van het Burgemeester Van de Wiele stadion. Dat de wedstrijd uiteindelijk op een scoorloos gelijk spel eindigde was vooral de verdienste van S.K.D. doelman Tom Vandenberghe, die een werkelijk puike wedstrijd speelde en uiteindelijk een punt aan het Kanaal van Schipdonk hield. Was de verrichting van de “Kempenzonen” dan zo indrukwekkend? We kunnen daar positief op antwoorden, maar ook tot het besluit komen dat K.M.S.K. Deinze, met Regi Van Acker aan het sportieve roer, nog mooie tijden te wachten staat ... want hij is toch de “architekt” van deze “Amazing Pezeriken”. Laat ons stellen, om geen afbreuk te doen aan de verdiensten van de huidige “T1” van K.F.C. Dessel Sport, voor “Negentig Percent” wat ook de hoofding is van ons wedstrijdverslag.

 

“Negentig Percent”

Inleiding

De uitdrukking onder hoofding dateert van midden mei 2012, toen bondscoach Georges Leekens de nationale ploeg ruilde voor Club Brugge K.V., wat nadien toch geen succes bleek te zijn. In alle geval, toen “Mack the Knive” zijn taak als bondscoach neerlegde verklaarde hij dat zijn werk bij de “Rode Duivels” voor “negentig percent” voltooid was. We zijn zo vrij dit gezegde te linken aan wat Regi Van Acker vorig seizoen heeft neergezet bij K.F.C. Dessel Sport en waarvan huidig trainer Patrick Witters toch wel wat de vruchten van plukt, hoewel zijn verdiensten bij het “Dessel Sport 2016-17” toch wel mogen onderstreept worden. Die overige 10 %?

Persbabbel

Daar beginnen we eens mee. Persoonlijk waren we van dienst, waardoor de vroege terugkeer, via Aalter met Marc Van Hecke er niet in zat. Gelukkiglijk hadden we met Ronny De Keyser een alternatief om terug naar Blankenberge te reizen. Met hartelijke dank! Die persbabbel is uiteraard te bekijken en te beluisteren op de website van K.M.S.K. Deinze, maar wij relateren toch naar hetgeen eerder vooraf gaat. Dat kwam immers toch ook even ter sprake. In alle geval was Patrick WITTERS, wel degelijk afkomstig van Geel, niet helemaal tevreden met het uiteindelijk behaalde resultaat.

Had vooraf getekend voor een gelijk spel ... maar achteraf bekeken verloor zijn team eerder twee punten. Was opgetogen over het geleverde spel in de eerste helft, met goede combinaties, de nodige mogelijkheden ... alleen de doelpunten ontbraken. Als de kansen niet worden benut, loopt men soms een 'blauwtje' op. Dit gebeurde uiteindelijk niet, hoewel in de tweede helft K.M.S.K. Deinze toch wel meer in de wedstrijd kwam. Wat dit seizoen betreft geeft Patrick Witters toe dat hij wil verder bouwen op hetgeen vorig seizoen werd neergezet.

Zag ook twee spelbepalende spelers vertrekken (nvdr : Jasper Sols naar K.M.S.K. Deinze en Nicolas Rommens naar K.V.C. Westerlo). Beschikt in alle geval over een goede mix, een ploeg die ambitie mag koesteren, maar denkt dat K.M.S.K. Deinze even ambitieus is.

Regi VAN ACKER van zijn kant stelt dat er gelijk werd gespeeld tegen de “Kampioen” van de Amateurs ... wat K.F.C. Dessel Sport uiteindelijk toch wel was, op het einde van het seizoen 2015-2016. Wist op voorhand dat het een moeilijke partij zou worden. Bovendien is K.M.S.K. Deinze een ploeg in volle opbouw, en dat kan het al wel eens anders uitdraaien. Na de zeer moeilijke eerste helft, kwam zijn team na de rust beter uit de verf. Had ook een dubbele wissels uitgevoerd (Jarric Buysse en André Ntambue) om meer vaart in de acties te brengen. Bijna pleegde André Ntambue de perfecte “hold up”, maar trapte de open kans naast. Uiteindelijk tevreden met het behaalde punt, tegen een van de “topteams” uit de reeks, dat volgens Regi zeer hoog gaat eindigen. Geeft ook nog mee dat tegen de winterstop de gekwetsten zullen kunnen terugkeren.

De ploegen

De beide trainers brachten respectievelijk de volgende teams aan de aftrap. Regi Van Acker pakte uit met dezelfde elf die in Molenbeek aan de winst bleef, alleen nam André Ntambue op de bank de plaats over van Stef De Backer. K.M.S.K. Deinze : Tom Vandenberghe/23 ; Hans Cornelis/4, Arnaud De Greef/15, Matthias Lievens/3, Gauthier Libbrecht/5 ; Gianni De Neve/7, Jasper Sols/27 ; Steve Bael/8 (46e  André Ntambue/11), Philippe Janssens/10, Gert Van Walle/12 (46e Jarric Buysse/20) ; Christophe Martin Suarez/90. Niet gebezigd : Kevin Frans/1, Lennart Mertens/9.

Coach Patrick Witters hield in zijn '15' slechts 5 spelers over die op het laatst van vorig seizoen aantraden tegen oranje-zwart ; paste daar de transfers in die allemaal de nodige adelbrieven konden voorleggen. K.F.C. Dessel Sport : Wim Kustermans/1 ; Mike Smet/2, Kurt Remen/18, Timothy Dreesen/4, Marvin Ofori Appiah/27 ; Ruben Tilburgs/25 ; Jari Breugelmans/6 (60e Thomas Jutten/12), William Baeten/8, Mandeng Charita Njengo/10 ; Kevin Janssens/11, Ratko Vansimpsen/9 (73e Dean Boiten/17). Niet gebezigd : Yarne Arrazola de Onàte/21, Nicolas Gerrits/5.

Het scheidsrechterstrio

Twee West-Vlamingen en één Oost-Vlaming, afkomstig uit clubs die in verschillende afdelingen actief zijn, van provinciaal tot de eerste nationale afdeling, en met een zeer jonge referee Jordy Vermeire (° 3 februari 1995) gaat misschien doorstomen naar de eerste nationale afdeling, maar voorlopig nog in de eerste en tweede klasse amateurs aan de slag. De voorbije twee seizoenen trouwens alleen in de nationale bevordering en de 3de nationale afdeling actief. Eind augustus 2016 toe aan 49 wedstrijden, 44 als referee en slechts 5 als grensrechter. Debuut d.d.03/08/2014, als referee, in de eerste ronde van de Beker van België met K.F.C. Merelbeke - K.S.K. De Jeugd Lovendegem (4 - 4 en penalty's 5 - 2). In de vierde ronde was hij grensrechter bij K.V.K. Westhoek - K.S.V. Oudenaarde (1 - 2). Eerste wedstrijd als referee in competitie d.d. 24/08/2014 met K.S.C. Wolvertem - R.S.C. Chatelet (2 - 2) in bevordering 'B'. Debuteerde daarna als 'a.r.', in competitie, op 27/08/2014 met K.M.S.K. Deinze - K.S.V. Bornem (3 - 1). Is aangesloten bij K.V.C. Wingene, stamboeknummer 5216, dat uitkomt in eerste provinciaal West-Vlaanderen en gelegen is tussen Beernem en Tielt. Hij is Voorzitter van de Vriendenkring Scheidsrechters Tielt en Omliggende. Met K.M.S.K. Deinze slechts één wedstrijd, die eerder vernoemde partij ; met K.F.C. Dessel Sport nog geen matchen, kon ook niet want die waren in “2de nationale” actief.

Niels D'Haene (° 18 januari 1986), eind augustus 2016 toe aan 81 wedstrijden, 32 als referee en 49 als a.r.. Sinds het seizoen 2014-2015 alleen nog grensrechter.

Debuteerde op 19/08/2012 als grensrechter bij de wedstrijd K.S.K. Ronse - K.V. Woluwe-Zaventem (2 - 4) in het kader van de vierde ronde van de Beker van België. Daarna referee in bevordering 'A' en 'B', debuut op 02/09/2012 in bevordering 'A' met K.F.C. Sparta Petegem - K. Eendracht Appeleterre-Eichem (1 - 1). In 2013-2014 'ref' in bevordering, alle reeksen behalve 'D', en tweemaal grensrechter in “3deA”, zijn debuut trouwens bij Torhout 1992 K.M. - K.M.S.K. Deinze (0 - 2) d.d. 31/08/2012. Met K.M.S.K. Deinze drie wedstrijden ; de eerste reeds vernoemde match, d.d. 27/08/2014 at home K.S.V. Bornem (3 - 1) en op 25/10/2014 dat droevig resultaat in het Luc Varenne stadion tegen R.F.C. Tournai (2 - 1). Met K.F.C. Dessel Sport nog geen wedstrijden, wat ook evident is want nog niet in “2de” actief geweest. Hij is aangesloten bij het West-Vlaamse K.R.C. Bissegem, stamboeknummer 4250, dat prachtige accommodaties heeft naast de spoorweg Kortrijk-Poperinge en uitkomt in derde provinciaal 'C' West-Vlaanderen.

Timmy Vande Velde (° 6 januari 1984). Is aangesloten bij K.A.A. Gent en zijn eerste wedstrijd gold de wedstrijd in de vierde ronde van de Beker van België, op 17/08/2014 O.M.S. Ingelmunster - R. Wallonia Walhain (1 - 1 en penalty's  2 - 3). Daarna volgde in competitie d.d. 27/08/2014 Torhout 1992 K.M. - K.F.C. E. Zele (1 - 0). Eind augustus 2016 toe aan 67 wedstrijden, praktisch allemaal in de derde nationale afdeling. Is werkzaam bij Volvo Cars in Gent en is lid van de K. Vriendenkring Scheidsrechters Gewest Gent. Met K.M.S.K. Deinze twee wedstrijden at home. 18/10/2014 K.F.C. V.W. Hamme (3 – 2) en 21/02/2015 K.S.V. Oudenaarde (3 - 1). Uiteraard gaat het om officiële wedstrijden. Met K.F.C. Dessel Sport nog geen wedstrijden, wat ook te verklaren is, want nog niet actief op het tweede niveau.

De ref trok slechts twee gele kaarten, allebei voor K.M.S.K. Deinze ... Gianni De Neve (47e) en Philippe Janssens (77e). Het overwicht van K.F.C. Dessel Sport wordt ook uitgedrukt in de hoekschoppen ... altijd onder voorbehoud dat we een streepje te weinig hebben gezet. Voor K.M.S.K. Deinze slechts twee, allebei in de tweede speelhelft. Voor “de Pezeriken” dertien, een verhouding van 4 / 9. Wil uiteraard niet altijd iets zeggen.

Richting Kanaal van Schipdonk

Naar die kant moest in de eerste helft vooral gekeken worden, nadat K.M.S.K. Deinze de bal aan 't rollen had gebracht. Om kort te zijn, oranje-zwart trapte welgeteld één maal op doel. Gert Van Walle speelt centraal Philippe Janssens aan, die controleert en van net buiten de grote rechthoek over trapt (13e). K.F.C. Dessel Sport liet al vlug zijn ambities blijken. Na een voorzet van rechts van Ratko Vansimpsen (?) kopt Kevin Janssens tegen de onderkant van de rechter staander (3e). Daarna veel balbezit voor wit-groen, maar de echte doelpogingen zijn een rariteit. Even voor het half uur komt er wel een. Van op links zet Appiah Marvin Ofori voor en kopt Ratko Vansimpson in zweefvlucht, ergens van aan het penalty punt, op doel ... Tom Vandenberghe redt knap in hoekschop (24e). In het derde kwartier gaat William Baeten op de solotour, zijn schotje is te zwak om Tom Vandenberghe te verontrusten (35e). Op slag van rust komt Ratko Vansimpsen alleen voor de Deinze goallie, vrijgespeeld door Jari Breugelmans, maar trapt die reële kans links naast (41e). Daarna rusten geblazen ... 0 – 0, nadat er bijna in één richting werd gespeeld ... die van het Kanaal van Schipdonk.

Leuk tweede bedrijf

Dat mag in alle geval gesteld worden, na de versnaperingen in de perszaal waar we niet verder op in gaan. Regi Van Acker bracht met de inbreng van Jarric Buysse en André Nthambue in alle geval meer vaart in zijn ploeg. De resulteerde al onmiddellijk in een doelpoging, op voorzet van Philippe Janssens trapt André Ntambue net naast de linker doelpaal (48e). K.F.C. Dessel geeft lik op stuk met een voorzet-center van Mike Smit, Charita Njengo Mandeng kopt naast de rechter doelpaal (52e).

Tien minuten later Tom Vandenberghe weer, haalt magistraal een kopbal van Thomas Rutten -op voorzet van alweer Mike Smet- uit 'zijn' linker benedenhoek en redt in corner (63e). Na een doorbraak op links van Charita Njengo en voorzet, trapt William Baeten laag op doel, Tom Vandenberghe pakt (65e). De wedstrijd gaat nu meer op-en-neer en K.M.S.K. Deinze komt aan zijn mooiste kans van de wedstrijd. Op links timmeren Jarric Buysse en Jasper Sols een knappe aanval in elkaar. Laatst genoemde zet lateraal voor en van aan, ongeveer, het penalty punt trapt André Ntambue in de vlucht naast (72e).

Nadat Thomas Jutten van aan de rand van de 16-meter net laag links naast trapt (78e), tweemaal op rij K.M.S.K. Deinze ; met twee hoekschoppen, de enigste van oranje-zwart in de wedstrijd. Verre inworp van rechts van Hans Cornelis, de bal wordt afgeweerd en in de vlucht trapt Philippe Janssens naar de linker benedenhoek, doelman Wim Kustermans keert in hoekschop (80e). Er komt ook een tweede, als Jarric Buysse vlak daarop in de eerste hoek trapt en Wim Kustermans opnieuw in corner keert (81e). Aan de overzijde doet Tom Vandenberghe ook zijn duit in het zakje, als hij een staalhard afstandsschot van Ruben Tilburgs van onder de dwarsligger in hoekschop keert (83e). Een minuut later nieuwe save van Tom Vandenberghe op schot van Kevin Janssens in de rechter benedenhoek (84e). In de na-speeltijd is er nog een poging van Philippe Janssens die links naast gaat (90e+2). Er mag gesteld worden dat doelman Tom Vandenberghe de uitslag van de wedstrijd heeft bepaald, waar de beide trainers ook de nadruk op legden, ... en dat K.M.S.K. Deinze een punt heeft gewonnen en K.F.C. Dessel Sport er twee verloor ... waarbij ze ook wel teerden op die eerder aangehaalde “Negentig percent”.

 

Marcel Dingemans

website door GRAMMA