De officiële clubsite

Wedstrijdverslag KMSK Deinze - K. Berchem Sport (14.04.2018)

Wedstrijddatum: 
14.04.2018
Scheidsrechter: 
Kevin Debeuckelaere bijgestaan door Timmy Vande Velde en Edwin Rys
Invallers: 
SpelerGele kaart?Rode kaart?DoelpuntenGewisseld?
0
0
0
0
59'
0
45'

C e r t i s   et   I n c e r t i s

Het lijkt ons nog wat te vroeg om al te gewagen van die andere Latijnse uitdrukking ... “Alea iacta est”. Desalniettemin, en met nog twee wedstrijden te gaan, zijn er al zekerheden. Wat de alweer nutteloze “play off” voor de titel betreft kennen we drie van de vier deelnemers, die we hier niet hoeven te herhalen. Onderaan is er één “certis”, K. Patro Eisden Maasmechelen degradeert naar de 2de Klasse Amateurs. Het kan daarbij eventueel het gezelschap krijgen van R. Châtelet-Farciennes S.C., K. Berchem Sport, K.F.C. V.W. Hamme en zelfs F.C.V. Dender E.H.. Ook de “barragist” (13de) komt daaruit, want er zijn drie rechtstreekse degradanten. Mogelijk zelfs minder, hangt af van de licenties van K. Lierse S.K. en R. Excelsior Virton. Nog geen zekerheid is er evenwel voor K.M.S.K. Deinze, dat mathematisch nog of door K.S.K. Heist, of zelfs door K.S.V. Oudenaarde achterhaald worden ... waarbij zelfs de goal-average nog in aanmerking zou kunnen komen. Dus, m.a.w., “Certis et Incertis”! K.M.S.K. Deinze had al zeker kunnen zijn, maar haalde slechts een 1 op 6 in zijn twee recente thuis-wedstrijden. Hoe dat puntje gesprokkeld werd gaan we na in het wedstrijdverslag onder de hoofding ... “When the Rain Begins to Fall”.

 

“ When the Rain Begins to Fall ”

Introduction

Deze single van Jermaine Jackson en Pia Zadora werd uitgebracht op 25 oktober 1984 en is van de hand van Peggy March, Michael Bradley en Steve Wittmack. Op dat ogenblik, in het seizoen 1984-1985, vertoefde K. Berchem Sport nog in de tweede nationale afdeling en K.M.S.K. Deinze in de nationale bevordering 'A'. Intussen is er veel water door de Schelde en het Kanaal van Schipdonk gevloeid en hebben de beide clubs elkaar maar zeer zelden ontmoet. Of er in de toekomst nog confrontaties op het programma zullen staan gaan we eerst weten als de competitie ten einde zal zijn ... en de definitieve uitspraken van het B.A.S. zullen bekend zijn wat de licenties betreft. In alle geval sleepte de “sympathiekste ploeg van 't Stad” nog in extremis een puntje uit de brand in het Burgemeester Van de Wielestadion. Dat gebeurde in een wedstrijd die plots “verwaterde” na een sterk eerste half uur van K.M.S.K. Deinze, maar daarna ... “When the Rain Begins to Fall” ... draaide het anders uit.

S a t u s  F o r t i s

Dat laatste heeft natuurlijk niets met de ene of andere financiële instelling te maken. Maar K.M.S.K. Deinze startte heel sterk aan de wedstrijd. Dat is al eens anders geweest. Nu toog men direct richting “de Leie” en werd K. Berchem Sport onderuit gelopen. Want het tempo zat er ook al meteen in. Seppe Brulmans ... > “gade geslagen” door zijne maat Thibaut Courtois ... was 'efkens' met zijn “je44t” vanuit Southampton, waar hij gespeeld had met Chelsea, naar Deinze overgevlogen. Wellicht via Oostende, is dan ook niet zo ver want aan de andere kant van het water < ... trapt hard op doel, doelman Bruno Appels weert af en verdediger Boris Kamneng Djoum ontzet in de voeten van Lennart MERTENS, die laag over de grond in de linker hoek binnen trapt ... 4e 1 - 0. Knappe start van oranje-zwart en aangeslagen geel-zwarten.

Inderdaad, want de met degradatie bedreigde club uit Berchem wordt gewoonweg overspeeld. Kansen blijven niet uit, en Lennert De Smul lanceert Youssef Challouk centraal. Komt alleen voor doel maar trapt dan naast de rechter doelpaal (12e).

Youssef Challouk loopt de hele verdediging van Berchem Sport op een hoopje, moet uitwijken en kan nog trappen maar uiteindelijk grijpt Bruno Appels opnieuw in (21e). Toont zich trouwens een zeer secure doelman. In het zicht van het half uur haalt Thomas Vande Velde de doorgebroken Lennert Mertens neer, tegen de doellijn aan en net naast de rechter doelpaal. Referee Kevin Debeuckelaere wijst naar de stip en Youssef Challouk neemt zijn verantwoordelijkheid. Trapt laag in de linker beneden-hoek, maar doelman Bruno Appels gaat ook die kant uit en keert de strafschop (27e). Ook in de “rebound” lukt het niet. In de fase erna volgt nog een vrijschop voor K.M.S.K. Deinze, van even buiten de 16-meter, links aan de hoek er van. Seppe Brulmans geeft hard op doel, doelman Bruno Appels weert puik af. Daarna, “When the Rain Begins to Fall”, gaat het bergaf met K.M.S.K. Deinze en komen de bezoekers opzetten.

Net na het half uur dringt “den Barchoem” plots feller aan. Jelle Van Kruyssen komt daarbij centraal links alleen voor Tom Vandenberghe, die in twee tijden de te zwakke poging nog juist voor de doellijn kan pakken (32e). Ook Leandro Zorbo laat zich gelden. Komt van op de linker flank, draait naar binnen en trapt van ver en centraal op doel, Tom Vandenberghe pakt (34e). In de laatste minuten van die eerste helft komt K.M.S.K. Deinze er nog wel eens goed uit. Eerst met een degelijke aanval, Lennert Smul naar Youssef Challouk, die over de dwarsligger plaats (41e). Berchem Sport geeft lik op stuk met een schot van Leandro Zorbo uit de tweede lijn, door Tom Vandenberghe gepakt (42e). In de tegenactie pakt Jérôme Mezine uit met een doelpoging, doelman Bruno Appels keert het ronde ding in hoekschop (43e). Een hoekschop die door Seppe Brulmans wordt voorgegeven, de kopbal van Arnaud De Greef gaat over de dwarsligger (43e). Ruststand 1 – 0 na een niet zo onaardige eerste speelhelft.

Singin' in the Rain

Dat zou eventueel aangehaald kunnen worden in de tweede speelhelft. Tijdens de “rust” werden in de persruimte de aanwezigen getrakteerd op de “cakes” van An. De gevoelstemperatuur, outisde, was dermate gestegen dat de “soep” feitelijk niet meer hoefde. Maar toch “gracia” An ... want welke club, waar dan ook, kan aanhalen dat tijdens de rust “de pers” wordt verwend, met het een of ander, door de benevole inbreng van de vrijwilligers van de thuisploeg? Heeft natuurlijk zijn nadelen want ... regelmatig te laat voor de aanvang van de tweede speelhelft. Maar hadden we iets gemist, buiten de spletsende regen, want het “goot” ... “It's raining Men” zou Geri Halliwell stellen ... een cover, uiteraard, want daterend van 10 september 1982, uitgebracht destijds door de Weather Girls (what's in a name ?) en van Paul Jabara en Paul Shaffer. Inderdaad het “stroomde”!

Net op tijd om een vrijschop van K.M.S.K. Deinze rechts naast de kruising te zien draaien (50e) en een schot van Seppe Brulmans rechts naast te zien gaan (54e). Of was dat eerste er nu een van Berchem Sport? Zeker zijn we wel van de harde uithaal van Lennert De Smul, door doelman Bruno Appels met de vuisten geweerd (57e). In die stromende regen is zich vergissen nochtans toch wel menselijk. Wél duidelijk gezien, van uit de V.I.P. Zaal die toch nog behoorlijk gevuld zat en Thibaut Courtois aan een tafeltje zat. Kort, maar prettig, gesprek met hem gehad. Maar die kans van Gert Van Walle zagen we nochtans wél, net over de linker kruising (64e). Net voor het ingaan van het laatste kwartier toch nog een aanval van op rechts van K.M.S.K. Deinze. De voorzet is van Bart Goossens, het vluchtschot van Lennert Mertens (?) in de vlucht wordt door doelman Bruno Appels afgeweerd (72e).

Het laatste kwartier is voor de bezoekers, die zich echt in de wedstrijd “knokken”. Enthousiast en met een heel andere ingesteldheid dan in het begin van de wedstrijd. Een eerste kopbal wordt nog onderschept door Tom Vandenberghe, maar hij is machteloos op een doorbraak van op rechts van Dimitri Hairemans en de kopbal van Jelle Van Kruyssen ... op de dwarsligger echter (83e). De geel-zwarte druk hield daarna aan, en op de pers-banken wist men al wat volgen zou! Op een zeer verre uittrap van doelman Bruno Appels loopt de, ook al ingevallen, Bas Saillart door, tot links in de grote rechthoek, waar hij foutief wordt “getackeld” door Bart Goossens (???). Opnieuw strafschop! Jelle VAN KRUYSSEN trapt (ook) naar de linker benedenhoek, maar Tom Vandenberghe gaat de andere kant uit ... 85e 1 - 1. De bezoekers kunnen daarna niet verder komen dan veel weerwerk op de druk van K.M.S.K. Deinze, maar die levert ook niets meer op ... vandaar een logisch 1 - 1 gelijkspel, of het resultaat van ... “When the Rain Begins to Fall”!

Compositiones

Regi Van Acker recupereerde twee spelers die uit schorsing kwamen, maar miste de op training gekwetste Olivier Romero Gomez. De volgende elf kwam aan de aftrap ... K.M.S.K. Deinze ... Tom Vandenberghe/23 ; Bart Goossens/2, Arnaud De Greef/4, Matthias Lievens/4, Gauthier Libbrecht/5 ; Seppe Brulmans/16, Jasper Sols/8 ; Youssef Chalouk/11 (45e Michael Lallemand/15), Jérôme Mezine/21, Lennert De Smul/20 (59e Gert Van Walle/12) ; Lennart Mertens/9. Niet gebezigd : Kevin Frans/1, Steve Bael/7, Philippe Janssens/10.

Berchem Sport coach Kevin Van Haesendonck, was al de vierde “T1” coach van geel-zwart, maar kent de club, want al een tijdje ook “T2” geweest. Hij trad aan met de volgende spelers ... K. Berchem Sport ... Bruno Appels/1 ; Boris Kamneng Djoum/6 , Thomas Vande Velde/19, Senne Van Dooren/24, Light Nwokoro/27 ; Roy Mauro/23, Jonathan Rowell/5 (76e Dimitri Hairemans/10) ; Leandro Zorbo/11 (76e Bas Saillart/21) , Jawad Absisan/8, Gregory Carrez/29 ; Jelle Van Kruijssen/7. Niet gebezigd : Lars Knipping/18, Vincent Foqué/2, Gregory Lambrechts/15.

Trio Arbitralis

Ineens met de deur in huis vallen, want perfecte leiding met slechts twee gele kaarten, voor de bezoekers dan ... voor Thomas Vande Velde (27e) en Boris Kamneng Djoum (61e). De hoekschoppen verhouding, onder voorbehoud zoals altijd, was ook aan de magere kant ... vijf (4/1) voor K.M.S.K. Deinze en twee (0/2) voor K. Berchem Sport. Beide strafschoppen waren ook trouwens terecht!

Kevin DEBEUCKELAERE (° 16 september 1989). Aangesloten bij S.K. Nieuwkerke, stamboeknummer 8290, een jonge club die uitkomt in 2de provinciaal 'B' West Vlaanderen. Deze deelgemeente van Heuvelland bestaat uit 8 kleine dorpjes en is gesitueerd in het zuiden van West-Vlaanderen, op de grens met Frankrijk. Is woonachtig in Oostende, waar hij aangesloten is bij de K. Vriendenkring van Scheidsrechters uit Oostende en Omliggende. Debuteerde als nationaal lid in het seizoen 2014-2015 in de Beker van België ... op 03/08/2014 in de 2de ronde R. Knokke F.C. - S.K. Oostnieuwkerke (3 - 0) en in de 3de ronde 10/08/2014 K.M.S.K. Deinze - K.V.V. Zonhoven (7 - 1), als referee.

In dat eerste seizoen uitsluitend referee in de nationale bevordering 'A' en 'B'. In 2015-2016 kwam daar de 3de nationale afdeling bij. Debuut 30/08/2015 ; F.C. Gullegem - K.S.V. Temse (3 - 0) in reeks 'A'. Heel dat seizoen referee met één beker-wedstrijd en in “3deA” en “bevordering A”. Debuteerde in seizoen 2016-2017 in de 1ste afdeling Amateurs d.d. 04/09/2016 met F.C.V. Dender E.H. - K.V.V. Coxyde (5 - 2). Midden april 2018 toe aan 86 wedstrijden ; 84 als referee en 2 als 'a.r.'.

Dat waren op 17/08/2014 KVC Sint-Eloois-Winkel - KFC Eendracht Zele (2 - 0) in de vierde ronde van de Beker van België en in competitie in “3deA” ... 31/08/2014 K.V.V. Coxyde - R.F.C. Tournai (7 - 2). Met K.M.S.K. Deinze 7 wedstrijden. 10/08/2014 at home K.V.V. Zonhoven (7 - 1) ; 01/10/2016 at home K.F.C. Oosterzonen Oosterwijk (3 - 2) ; 05/11/2016 away K.S.V. Oudenaarde (1 - 0) ; 10/12/2016 at home R. Excelsior Virton (2 - 1) ; 22/04/2017 at home K. Patro Eisden Maasmechelen (1 - 2) ; 30/09/2017 at home A.S.V. Geel (2 - 1) en 04/03/2018 away R. Knokke F.C. (2 - 2). Met K. Berchem Sport nog geen wedstrijden.

Timmy Vande Velde (° 6 januari 1984) is een van de weinigen die aangesloten is bij een topclub, namelijk bij K.A.A. Gent. Is werkzaam bij Volvo Cars in Gent, woonachtig in Oostakker en lid van de K. Vriendenkring Scheidsrechters Gewest Gent. Zijn eerste wedstrijd in de 4de ronde van de Beker van België, op 17/08/2014 O.M.S. Ingelmunster - R. Wallonia Walhain (1 - 1 en penalty's 2 - 3). Daarna volgde in competitie d.d. 27/08/2014 Torhout 1992 K.M. - K.F.C. E. Zele (1 - 0). Op 31 augustus 2017 toe aan 102 wedstrijden als grensrechter. Dit weekend heeft hij zelfs twee wedstrijden! Praktisch allemaal in de derde nationale afdeling, maar sinds vorig seizoen ook in de 1ste Klasse Amateurs Debuut daarin op 17/09/2016 met K.M.S.K. Deinze - K.F.C. Dessel Sport (0 - 0). Is midden april toe aan 129 als grensrechter. 

Met K.M.S.K. Deinze 8 matchen en allemaal “at home”! 18/10/2014 K.F.C. V.W. Hamme (3 - 2) ; 21/02/2015 K.S.V. Oudenaarde (3 - 1) ; 17/09/2016 K.F.C. Dessel Sport (0 - 0) ; 15/10/2016 K.V.V. Coxyde (4 - 0) ; 14/01/2017 R. White Star Bruxelles (6 - 0) ; 22/04/2017 K. Patro Eisden Maasmechelen (1 - 2) ; 02/09/2017 K.F.C. Dessel Spor (2 - 0) en 30/09/2017 A.S.V. Geel (2 - 1). Met K. Berchem Sport vijf wedstrijden ... 21/09/2014 home K.V.K. Tienen (2 - 4) ; 19/03/2017 away K. Rupel Boom F.C. (2 - 2) ; 07/01/2018 away R. Knokke F.C. (4 - 2) ; 28/01/2018 home K.F.C. Dessel Sport (3 - 2) en 11/03/2018 home K.S.V. Oudenaarde (0-2).

Edwin Rys (° 20 november 1969). Midden april toe aan 367 wedstrijden als 'a.r.'. Is/was aangesloten bij S.V.D. Handzame, club die opging in de West-Vlaamse fusieclub Sterk Vlug Dapper Kortemark, stamboeknummer 5935. Ondertussen is er in Handzame “Nieuw S.V.D.” opgericht, dat nu uitkomt in 3de provinciaal 'A' ... gesticht met stamboeknummer 9596. De gemeente Kortemark (Handzame = deelgemeente) ligt net ten noord-westen van Torhout. Woonachtig in Houthulst, niet ver van Kortemark gelegen, en lid van de Scheidsrechters Vriendenkring Diksmuide, Veurne en de Westkust.

Debuteerde in de hogere afdelingen in het seizoen 1999-2000, op 12/03/2000, met K.S.V. Waregem - K.V.K. Ninove (4 - 1) in “3de A”. Daarna niet doorgebroken. Eerst op 21/08/2005 maakte hij opnieuw zijn opwachting in ’nationale’. 'Vlagde' die eerste twee seizoenen vooral in de 3de en de 2de nationale afdeling, vanaf 2007-2008 kwam daar ook de eerste afdeling bij. Debuut daarin d.d. 11/08/2007 met K.S.V. Roeselare - F.C.V. Dender E.H. (3 - 1). Na de competitie hervorming van 2016 actief in 1ste Klasse Amateurs en de 2de Klasse Amateurs 'A' Voetbal Vlaanderen.

Met K.M.S.K. Deinze al aan 22 wedstrijden toe, waarvan ééntje in de Beker van België, 25/08/2007 at home A.R.A. La Louvière (2 - 1).

In competitie eerste maal op 27/01/2007 home tegen Y.R.K.V. Mechelen (4 - 1) ; de laatste maal d.d. 10/03/2018 at home K.F.C. V.W. Hamme (4 -0). In totaal 10x at home en 12x away ... 7x winst (tellen de FF 0 - 5 in Coxyde niet mee, wel 4 - 0) ; 9x verlies en 6x draw. Met K. Berchem Sport twee wedstrijden away. 13/10/2012 K.M.S.K. Deinze (3 - 1) en 22/10/2017 S.C. Eendracht Aalst (1 – 0).

Epilogus

De persbabbel kan eens te meer bekeken worden op de website van K.M.S.K. Deinze. Die had plaats op het ogenblik dat wij richting Aalter trokken voor onze trein naar Blankenberge met dank aan Marc Van Hecke. Voor de wedstrijd had de technische staf van K. Berchem Sport ook al zijn opwachting gemaakt in de “polyvalente ruimte” van het Burgemeester Van de Wielestadion en door iemand ontvangen die hun taal machtig was!!! Desalniettemin hebben we, persoonlijk, iets belangrijk vergeten immers “on the day” was de coach van K. Berchem Sport, Kevin Van Haesendonck, jarig! Bij deze en met vertraging toch nog een Gelukkige Verjaardag gewenst, Kevin!

 

Marcel Dingemans

website door GRAMMA