De officiële clubsite

Wedstrijdverslag KMSK Deinze - Eendracht Vinkt (01.08.2018)

Wedstrijddatum: 
01.08.2018
Scheidsrechter: 
David Stevens
Invallers: 
SpelerGele kaart?Rode kaart?DoelpuntenGewisseld?
0
46'
0
46'
0
46'
0
46'
0
46'
6
46'

T h e   G u n n e r s

Introduction

We relateren hiermede hoegenaamd niet naar de Londense club F.C. Arsenal dat met die “nickname” door het leven gaat. En dat heeft niets te maken met een eventuele productiviteit van de aanvalslinie van destijds maar wel door het feit dat de club werd gesticht door arbeiders van de koninklijke wapenfabrieken Royal Arsenal in Woolwich. Doordat de arbeiders grotendeels werkten aan het vervaardigen van wapens, “guns” dus, kreeg men al vlug de bijnaam “The Gunners”. Begonnen onder de benaming “Dial square”, wat het centrale plein van het “arsenaal” was. Via “Royal Arsenal” en “Woolwich Arsenal” werd bij de verhuis naar Highbury, in 1913, in Noord-Londen de naam “Arsenal F.C.” aangenomen. Het “kanon” is nog steeds in het wapenschild van “The Gunners” terug te vinden, hun Latijnse wapenspreuk niet “Victoria concordia Crescit “.

 

T i r e d ?

Die vraag kunnen we ons stellen als we de verrichting van de ploeg van V.C. Eendracht Vinkt in ogenschouw nemen. De meeste onder hen zijn wellicht werkzaam in het bedrijf van hun ouders in de landbouw. Met de huidige weersomstandigheden valt dat niet te onderschatten. Als we dan even terugkeren in de tijd stellen we immers vast dat in 2015, zowel als in 2016, deze oefenpartij doorging net nà de jaarwisseling op 4 januari met respectievelijke winst voor K.M.S.K. Deinze van 9 - 0 en 7 - 0. Vandaar onze vraagstelling of de bezoekers misschien wel vermoeid waren?

Ze traden aan in de volgende opstelling inderdaad we beginnen met de moedige bezoekers, waarbij we spijtig genoeg niet over alle namen beschikken. V.C. Eendracht Vinkt Mathias Denoyette/1 ; Emiel Duquet/12 (46e ???/5), Jochen Moeremans/18 (46e ???/5), Nesten Schepens/2, Giovanni De Groote/4 ; Stef Van der Cleyen/10, Jeroen De Waele/15 (46e ???/11 – 71e ???/20), Sven Yde/17 (71e ???/14), Arne Feys/7 (71e ???/6) ; Jonas Yde/9, Ced Verhoene/8. Dit dus helemaal onder voorbehoud.

K.M.S.K. Deinze, on the day “The Gunners”, trad aan met Tom Vandenberghe/23 (46e Emiel Martens/13) ; Arnaud De Greef/4 (46e Gauthier Libbrecht/5) , Viktor Boone/3, Arne Vandecasteele/18 ; Youssef Challouk/11, Mehdi Tarfi/8 (46e Seger Scheyving/7), Flavien Le Postelec/24 (46e Victor Vankerckhoven/17), Gert Van Walle/12, Lennart De Smul/20 (46e Seppe Brulmans/16) ; Michael Lallemand/10 (46e Lennart Mertens/9), Jérôme Mezine/21.

De wedstrijd stond onder leiding van referee David Stevens. Die is afkomstig van Geraardsbergen, maar blijkbaar tegenwoordig woonachtig in Aalter. Was eind seizoen 2017-2018 toe aan 415 wedstrijden waarvan 103 als referee en 312 als grensrechter. Begon er al aan in het seizoen 1979-80 aan, maar kwam de laatste 9 seizoenen niet veel meer in actie en dan nog hoofdzakelijk in de provinciale afdelingen.

 

Avalanche

Het werd een lawine van doelpunten met slechts zes verschillende doelpuntenmakers. De score had zelfs nog hoger kunnen oplopen, wat we kunnen afleiden uit wat volgt. De doelpunten worden “tussendoor” gebracht. In alle geval rukt Mehdi Tarfi op naar een centrale plek voor de rechthoek en trapt dan rechts naast (6e)

Nadat Gert Van Walle alleen voor doel opduikt, redt doelman Mathias Denoyette zijn poging (8e) ; Tarfi kopt nog eens rechts naast op voorzet van links (14e) en op nieuwe voorzet van links trapt Michaël Lallemand op doelman Mathias Denoyette. Die verricht zijn tweede redding van de wedstrijd (15e) als de score al 4 - 0 bedraagt! De man op de ladder in feite waar is de tijd ??? moest al vroeg een eerste keer het bordje veranderen. Aanval van oranje-zwart over de rechter flank via Youssef Challouk en Mehdi Tarfi. Deze laatste zet voor en Jérôme MEZINE legt aan de verste paal binnen 7e 1 - 0. K.M.S.K. Deinze gebruikt goed de flanken, na eentje van links trapt Mehdi TARFI in de rechter benedenhoek 10e 2 – 0. Het gaat ineens vlug, want er volgt een misverstand in de verdediging van Eendracht Vinkt, na een aanval via rechts ; Jérôme MEZINE profiteert en tikt rustig in de lege kooi 11e 3 - 0. Op center van links trapt Mehdi TARFI van net buiten de grote rechthoek binnen 12e 4 - 0.

In het tweede kwartier gaat elke doelpoging binnen! Mezine naar Youssef CHALLOUK die met een stifter ook voor een doelpunt zorgt 18e 5 - 0. De nieuwe aanwinst Flavien Le Postellec doet ook zijn duit in het zakje, door na wat draaien en keren van op links Michaël LALLEMAND aan te spelen die laag over de grond en onder de doelman binnen schiet 22e 6 - 0. Jérôme Mezine trekt zich op gang op rechts, geeft voor, Lallemand laat door en Mehdi TARFI trapt binnen 24e 7 - 0. Jérôme MEZINE wordt nog eens mooi aangespeeld en trapt in de rechter benedenhoek binnen … 26e 8 - 0. En als Lallemand naar Mehdi TARFI geeft, loopt die door en plaats links binnen ... 30e 9 - 0.

De personen die na een half uur nog binnen komen kunnen hun ogen niet geloven! Daarna volgt een klein “dipje”, bij manier van spreken. Jérôme Mezine wil het té mooi doen, met een hieltje, op de rechter doelpaal (32e) en vlak daarop pakt doelman Mathias Denoyette uit met twee sublieme reddingen. Dat is nochtans een soort van traditie die goal nummer tien. Die gaat er dan toch wel in. Na een “scrimmage” voor het doel van Eendracht Vinkt scoort Michaël LALLEMAND in de rechter benedenhoek 34e 10 - 0. Hierdoor springt het elektronische scorebord er was uiteraard geen “man met een ladder” aanwezig terug op 0 – 0. Dat zorgde, uiteraard, voor heel wat hilariteit. Maar al vlug werd dat aangepast. Van links nabij het verlengde van de doellijn geeft Mehdi Tarfi achteruit tot bij Michaël LALLEMAND ; een nieuw doelpunt is een feit 39e 11 - 0. Doordat doelman Mathias Denoyette tot tweemaal toe pogingen keert van Lallemand en Challouk (43e) wordt de rust bereikt met een 11 - 0 tussen-score. Ineens meegeven dat er slechts drieënveertig minuten werden afgehaspeld?

 

Goals … all the way !

Beide teams voerden enkele wijzigingen door. In de loop van de tweede helft wisselde Eendracht Vinkt nog eens drie spelers, maar coach Regi Van Acker hield het bij de zes wijzigingen die hij tijdens de rust doorvoerde. Daarbij liet Seger Scheyving zich al dadelijk opmerken met een doorsteek-balletje op Jérôme Mezine, die de bal over het doel tikt (46e). Nog in dat vierde kwartier heeft doelman Mathias Denoyette een prachtige redding in huis op een poging van Seppe Brulmans (50e) en trapt diezelfde Brulmans nog eens hard over de dwarsligger (54e). Desalniettemin wordt het “uur” bereikt met een 15 - 0 score! Daarbij een “loepzuivere” hattrick van Lennart Mertens. 

Het is nochtans Jérôme MEZINE die eerst scoort. Op voorzet van links van Youssef Challouk pakt hij de bal mooi en zelfs subtiel aan, draait om zijn as en plaatst knap in de rechter hoek binnen 48e 12 - 0. De hattrick van Mertens dan. Voorzet van op rechts, gaat tamelijk ver maar wordt dan toch terug met het hoofd voor doel gebracht, Lennart MERTENS kopt aan de tweede paal binnen ... 51e 13 - 0. Op voorzet van links van Gert Van Walle kopt Lennart MERTENS nog eens aan de verste paal in 55e 14 – 0.

Op het uur zorgt Youssef Challouk voor de assist, Lennart MERTENS legt de bal nu in de hoek 60e 15 - 0. Pogingen van Youssef Challouk en Seger Scheyving gaan nog eens over (65e), maar K.M.S.K. Deinze blijft scoren. De score van voor een dikke 3 jaar, op verplaatsing bij de Royal Géants Athois, wordt net na het uur geëvenaard. Seppe Brulmans verstuurt een diepe bal naar de doorlopende Jérôme MEZINE die eenvoudig binnen tikt 61e 16 - 0. Er wordt wel eens gesteld dat, als er veel goals in de eerste helft vallen er minder gescoord wordt in de tweede helft. Die stelling wordt ontkracht!

Vleugelverandering van rechts van Viktor Boone, van op links geeft Seppe Brulmans naar Lennart MERTENS die scoort 64e 17 - 0. Vloeiende aanval via Gert Van Walle en Seppe Brulmans, voorzet waarbij het leder terug bij Gert VAN WALLE komt die scoort 67e 18 - 0. Direct daarop bal-recuperatie oranje-zwart, Gert Van Walle naar Jérôme Mezine en dan naar Youssef CHALLOUK, stifter en 68e 19 - 0. Even later staat het terug 0 - 0 ! Gert Van Walle onderneemt een individuele poging, geeft voor naar Jérôme Mezine, wiens poging wordt afgeweerd tot bij Lennart MERTENS die raak treft 70e 20 - 0. In het laatste kwartier van de wedstrijd gaat een verre poging van Seppe Brulmans rechts naast (77e) ; wil de bal er blijkbaar niet ingaan en trapt Youssef Challouk op de rechter doelpaal (83e). Doelman Mathias Denoyette laat zich ook nog eens gelden, want keert een poging van Seppe Brulmans in hoekschop (85e) en doet hetzelfde met een ‘gemaakt’ doelpunt van Jérôme Mezine. Na voorzet van Seppe Brulmans en kopbal van Lennart Mertens verlengt Mezine van dichtbij met ook een kopbal, maar Denoyette keert nog net in corner (86e).

Uiteraard heeft u nog vijf doelpunten te goed. Net voor het ingaan van dat laatste kwartier onderneemt Gert VAN WALLE een persoonlijke actie die hij ook op degelijke wijze afrondt 74e 21 - 0. Vijf minuten later geeft Viktor Boone voor en tikt Youssef CHALLOUK binnen 79e 22 - 0. Die doet er twee minuten nog eentje bij, aanval via Mertens en Brulmans en Youssef CHALLOUK legt binnen 81e 23 - 0. Vlak daarop diepe bal op Jérôme MEZINE die rustig binnen trapt 82e 24 - 0. Voor het sluiten van de feestelijkheden wordt er na hoekschop gescoord. Die laatste wordt door Seppe Brulmans voorgebracht en door Lennart MERTENS aan de eerste paal binnen gekopt 87e 25 - 0. Even later houdt referee David Stevens het voor bekeken, waarbij we toch nog moeten meegeven dat V.C. Eendracht Vinkt éénmaal tussen de palen trapte, poging die door Emiel Martens wordt gepakt (83e). Die 25 - 0 betekent dus een “Avalanche” van goals voor “The Gunners”.

 

Epilogue

Nà de wedstrijd had in de V.I.P. zaal van het Burgemeester Van de Wiele stadion de ploegvoorstelling plaats van K.M.S.K. Deinze voor het seizoen 2018-2019. Die werd verricht door Peter De Maertelaere en Raf De pestel. Persoonlijk zaten we dan reeds op de trein richting Gent. Het is immers zéér moeilijk om tegenwoordig met de trein uit Deinze weg te geraken, indien men nog naar de Kust wil! 

 

Marcel Dingemans

website door GRAMMA