De officiële clubsite

Wedstrijdverslag KMSK Deinze - Châtelet-Farciennes (16.09.2017)

Wedstrijddatum: 
16.09.2017
Scheidsrechter: 
Quentin Pirard bijgestaan door Gary Christien en Joaquim Mary
Invallers: 
SpelerGele kaart?Rode kaart?DoelpuntenGewisseld?
0
0
68'
0
78'
0
83'
0
0

What a waste !

Vorige week stelden we nog dat er in het slot van de wedstrijd een punt verloren ging ; deze week zijn het er zelfs twee. We mogen en kunnen dus zeer kort zijn in onze beoordeling ... “What a waste”. We beginnen dan ook ineens met het wedstrijdverslag.

 

The Game

First half

Die had K.M.S.K. Deinze toch wel zeer lang onder controle ; met veel balbezit, uiteraard, en regelmatig knappe aanvallen. Bovendien kwam er daarenboven ook nog een vroege voorsprong op het scorebord langst de kant van het Kanaal van Schipdonk. Tegen de gewoonte in was oranje-zwart in die richting van start gegaan en had ook de bal aan 't rollen gebracht. Na iets minder dan een kwartier, aanval oranje-zwart en voorzet van op de rechter flank van Philippe Janssens. Steve BAEL springt ongeveer ter hoogte van het penalty-punt het hoogst op en kopt in de linker benedenhoek binnen ... 13e 1 - 0. Vlak daarna zeer degelijk opgezette aanval van K.M.S.K. Deinze. Centraal wordt Jérôme Mezine aangespeeld, hij kapt zich vrij maar plaatst dan met links naast de rechter doelpaal (14e). Aanvallend komt R. Châtelet-Farciennes S.C. er nauwelijks aan te pas, hoewel het in die eerste helft drie hoekschoppen forceert.

Jérôme Mezine krult nog eens een vrijschop naast de linker kruising (25e), maar aan de overkant claimen “les Loups” een strafschop waar referee Quentin Pirard niet op ingaat (28e). In de tegenaanval kan Steve Bael diep gaan en speelt hij Jérôme Mezine rechts in de grote rechthoek aan, maar die besluit op de doelman (29e). Hoewel K.M.S.K. Deinze op zoek blijft gaan naar een tweede doelpunt, mag er misschien toch wel gesteld worden dat de efficiënte toch wel wat ontbreekt. Er wordt ook weinig of niet van op afstand op doel geschoten ; en als het dan gebeurt “off target”. Oranje-zwart forceert zijn eerste hoekschop slechts op het einde van de eerste helft. Philippe Janssens geeft die van op rechts voor en ter hoogte van de verste doelpaal, in de 16-meter, kopt Jérôme Mezine naast de linker kruising (40e). De mooiste kans is zelfs nog voor de bezoekers, als Aymerick Mvulubundu van op rechts voor doel geeft, kopt Anthony Lorenzon van centraal aan de rand van de kleine rechthoek recht in de handen van Tom Vandenberghe, waarna nog een klein akkefietje volgt dat de scheidsrechter met de mantel der liefde oplost (44e). Ruststand  1  -  0.

C a k e

An had weer haar best gedaan om “de pers” te verwennen, met zelf gemaakte cake, die individueel nog eens mooi was ingepakt in verschillende kleuren. Wordt door iedereen in de alweer volle polyvalente zaal ten zeerste op prijs gesteld. De “pers” van de actuele leider in de “Proximus League” (1B) zou alleen maar voor die ontvangst terug in een reeks met K.M.S.K. Deinze willen zitten! Immers ook voor en nà de wedstrijd is de “service” verzekerd. We voegen er ook nog aan toe dat we de koffiezet een onderhoudsbeurt hadden gegeven, waardoor de kwaliteit ook beter was, en voor de liefhebbers is er ook een “Fillierske” ... zou men ook eens aan de spelers moeten geven als “opkikker”. Of er ook ergens een “space-cake” tussen zat laten we in het midden. Als Hendrik dan het sein geeft dat de spelers terug hun opwachting maken, kunnen we beginnen aan de tweede speelhelft.

Second half

Die laatste “boutade” indachtig zat K.M.S.K. Deinze al vroeg in de tweede helft in de “zevende hemel”. Met eerst tweemaal Youssef Challouk als afwerker. Na een zeer goede aanval, van achter naar voren en van links naar rechts, duikt Youssef Challouk ter hoogte van de tweede paal op, maar trapt dan van in de grote rechthoek recht voor zich uit naast de kruising (50e). Dwingt vlak daarop zelf de kans af, omspeelt in de 16-meter de doelman maar de afwerking is niet hard genoeg en Laurent Castellana (?) kan nog voor de doellijn ontzetten (51e). Nieuwe aanval van oranje-zwart, Challouk kan net niet afwerken, maar S.K.D. blijft in balbezit, uiteindelijk trapt Steve BAEL de bal in de vlucht tegen de touwen ... 55e 2 - 0. Daarna valt de thuisploeg stil, of achten de spelers al de schaapjes op het droge? Nat kunnen ze niet geweest zijn, want prima weersomstandigheden. In alle geval komt R. Châtelet-Farciennes S.C. meer en meer in de wedstrijd. In alle geval gebeurt er niets meer gedurende vijfentwintig minuten!

Na dat tweede doelpunt van K.M.S.K. Deinze voert coach Frédéric Stilmant direct een wissel uit en brengt Benoit Ladrière in (55e). Iemand met veel ervaring, die nog in de eerste nationale afdeling actief was en drie seizoenen een vaste waarde was in de basis bij A.F.C. Tubize. Hij zou voor de kentering zorgen. Eerst met een vrijschop van op links, Tom Vaden berghe weert af met de vuisten (81e), daarna van op rechts met een laag schot in de rechter benedenhoek dat in hoekschop verdwijnt (82e). Bij oranje-zwart verdedigt men slecht uit op de linker flank, de rechter dus voor “Châtelet”. Benoit Ladrière kan de bal in het bereik van Anthony LORENZON leggen, die in de linker benedenhoek binnen trapt ... 84e 2 - 1. Even later probeert Philippe Janssens het dan toch van op afstand, recht in de handen van doelman Renato Aramatario (86e). Een minuut later volgt de ontnuchtering. Aanval van op rechts van Châtelet-Farciennes, er komt een voorzet van Benoit Ladrière in de grote rechthoek en Benoit LADRIERE trapt laag over de grond in de linker benedenhoek in ... 87e 2 - 2. Meteen ook de einduitslag, want de bezoekers waren daarna dichter bij de zege dan K.M.S.K. Deinze. Nieuw, duur, puntenverlies in het slot van de wedstrijd ... “What a waste!.

 

The teams

Regi Van Acker recupereerde dan wel Gauthier Libbrecht en Jaspers Sols (op de bank), maar moest in de vervanging voorzien van de laatste aanwinst Michael Lallemand. Daardoor werd de volgende elf in stelling gebracht ... K.M.S.K. Deinze : Tom Vandenberghe/23 ; Bart Goossens/2, Arnaud De Greef/15, Matthias Lievens/3, Gauthier Libbrecht/5 ; Seppe Brulmans/16 (78e Lennart Mertens/9), Philippe Janssens/10 ; Youssef Challouk/11 (68e Jasper Sols/8), Jérôme Mezine/21 (83e Gert Van Walle/12), Olivier Romero Gomez/24 ; Steve Bael/7. Niet gebezigd : Kevin Frans/1, Robbe Van Steenkiste/17, Arne Vandecasteele/18.

 

De sympathieke bezoekende coach, Frederic Stilmant ... die ooit nog met verschillende clubs tegen K.M.S.K. Deinze actief is geweest ... liet de volgende spelers “opdraven”. Ineens meegeven dat Regi Van Acker er een gewoonte van maakt om de bezoekende “staff” iets voor de wedstrijd in de “polyvalente zaal” aan te bieden. Dat stellen we, persoonlijk, ook ten zeerste op prijs ... net zoals Willy De Schuyter doet m.b.t. tot zijn collega's van de administratieve “staff. In alle geval werd voor Royal Châtelet-Farciennes S.C. de volgende elf vertegenwoordigd ... Renato Aromanterio/1 ; Jan Leila/2, Laurent Castellana/8, Anthony Mucci/23, Aymeric Thibaut/25 (63e Maxime Afflisio/5); El Khaida/90 (55e Benoit Ladrière/11), Julien Charlier/24 ; Quentin Vanderbecq/10, Alexandre Lambert/7 (74e Martin Hellas/30), Aymerick Mvulubundu/95 ; Anthony Lorezin/20. Niet gebezigd : Thomas Minsart/22, Steve Vereist/3, Manuel Castronovo/21, Loïc Vander Cammen/ 33.

 

Referee trio

Dat kwam uit drie verschillende provincies, zoals u wel zult merken. Uit Luik, Vlaams Brabant en Henegouwen. De referee en de tweede assitent referee hadden trouwens de eerder aangeduide Anthony Hambrouck (Vlaams-Brabant) en Romain Devillers (Namen) vervangen. Dat hadden we, uiteraard, niet doorgegeven aan de webmaster ... in de wetenschap dat vervangingen altijd tot de mogelijkheid behoren. Daarom ook dat we ze nu steeds presenteren in het wedstrijd verslag.

Quentin PIRARD (° 8 december 1991) is een nog jonge scheidsrechter uit het Waalse gedeelte van Haspengouw. Of hij nu afkomstig is uit Borgworm dan wel uit Wanze heeft weinig belang, maar woont wellicht in de buurt van “Waremme”. Is evenwel aangesloten bij Patro Lensois, stamboeknummer 7446, dat uitkomt in 4de provinciaal 'A' Luik. Het is gelegen ten noord-oosten van Hannut, waar het ook een deelgemeente van is. Debuteerde in de nationale afdeling in het seizoen 2012-2013 met op 05/08/2012 in de 2de ronde van de Beker van België Stade Disonais – R.F.C. Aywaille (1 - 1 en 4 - 3 pen.). Competitie debuut d.d. 09/09/2012 in bevordering 'B' met R.E.S. Acrenoise - K. Londerzeel S.K. (1 - 2). Daarna heel het seizoen referee de reeksen 'B', 'C' en 'D' van de nationale bevordering. Ook in het seizoen 2013-2014 meestal in bevordering, maar ook drie wedstrijden als grensrechter in de derde afdeling 'B'. Debuut op 16/02/2014 met R. Charleroi-Fleurus - R.F.C. Union La Calamine (4 - 3).

In 2014-2015 een volledig seizoen referee, in de drie reeksen van bevordering (niet 'A') en de twee van de derde afdeling. Debuut in “3deB” als referee d.d. 27/08/2014 en K. Bocholter V.V. - R.F.C. Union La Calamine (0 - 0). Zelfde scenario in 2015-2016, met één wedstrijd als 'a.r.'. in de play-offs met U.R. La Louvière Centre - F.C.V. Dender E.H. (1 - 1). In 2016-2017 actief in 1ste Klasse, 2de Klasse (C) en 3de Klasse (C/D) Amateurs. Debuut in de 1ste Klasse Amateurs d.d. 03/12/2016 bij R.F.C. Seraing - R. White Star Bruxelles (0 - 0), als grensrechter. Debuut als scheidsrechter in de 1ste Klasse Amateurs op 11/02/2017 met K.S.K. Heist - K.S.V. Oudenaarde (4 - 2). Eind augustus 2017 toe aan 141 wedstrijden, 134 als referee en 7 als 'a.r.'. Met K.M.S.K. Deinze één wedstrijd, d.d. 29/04/2017 away K.F.C. Oosterzonen Oosterwijk (3 - 1). Met R. Châtelet-Farciennes S.C. twee wedstrijden als referee. 17/09/2016 away U.R. La Louvière Centre (1 - 3) en 27/11/2016 at home R.W.A. Walhain (5 - 1).

Gary Christien (° 26 oktober 1988) is een Vlaams-Brabander die aangesloten is bij S.K. Pepingen, stamboeknummer 7741, dat uitkomt in de 2de Klasse Amateurs 'A' Voetbal Vlaanderen en gelegen ten Westen van Halle en ten Noorden van Tubeke. Debuteerde in het seizoen 2015-2016, als referee in bevordering 'B' met R.U.S. Rebecquoise - K.A.C. Betekom (4 - 0). Daarna nog twee wedstrijden in bevordering 'C' en 'D'. Op 04/09/2016 debuut in de 2de Klasse Amateurs 'C' A.C.F.F., als 'a.r.' met R. Entente Acren Lessines - R.E.S. Couvin-Mariembourg (1 - 1). Ook referee in 3de Klasse Amateurs 'C' en 'D' A.C.F.F.. Debuut in 1ste Klasse Amateurs op 26/03/2017 A.S.V. Geel - K.V.V. Coxyde (4 - 1). Is, of was, ook als referee actief bij het Beach Soccer. Eind augustus 2017 toe aan 33 wedstrijden, 19 als referee en 14 als grensrechter. Met K.M.S.K. Deinze één wedstrijd away, 29/04/2017 K.F.C. Oosterzonen Oosterwijk ( 3 - 1). Nog geen wedstrijden met R. Châtelet-Farciennes S.C..

Joaquim Mary (°26 oktober 1990) komt uit de omgeving van Mons. Dat betekent ook een hele reis. Is aangesloten bij F.C. Havre, een nog jonge club met stamboeknummer 9392 dat uitkomt in 2de provinciaal 'B' en 4de provinciaal 'D' Henegouwen en ten oosten van Mons is gelegen, waar het een deelgemeente van is. Debuteerde in het seizoen 2014-2015 als grensrechter op 13/08/2015 met K.F.C. Izegem - K.V.V. Coxyde (3 - 4). Daarna heel de tijd actief in de derde nationale afdeling, ook in het seizoen 2015-2016. Is nu ook actief in de 1ste klasse amateurs, waarin hij debuteerde op 02/09/2016 met R.F.C. Seraing - K. Sporting Hasselt (0 - 1).

Eind augustus 2017 toe aan 99 wedstrijden als 'a.r.'. Met K.M.S.K. Deinze één wedstrijd, d.d. 29/04/2017 away K.F.C. Oosterzonen Oosterwijk (3 - 1). Met R. Châtelet-Farciennes S.C. twee wedstrijden als referee at home. 07/08/2016 K.F.C. Eendracht Zele (2 - 0) en 27/11/2016 R.W.A. Walhain (5 - 1).

 

A p p r e c i a t i o n

En die is niet goed! Vooral dan op administratief vlak! De referee was ook wel wat te tolerant wat de forse ingrepen betreft van de bezoekers, maar dat is iets waar men niet veel kan aan doen als men rekening houdt met wat er op het spel staat. Kaarten trekken, akkoord ... maar dat is dan weer iets waar later andere ploegen kunnen van profiteren. Aan de kant van de Stadionlaan zat rechtsachter Joacquim Mary soms wel wat in de knoop met de “off side” ... maar dat had totaal geen invloed op de uitslag. De geclaimde strafschop voor de bezoekers hebben we al te berde gebracht in ons wedstrijdverslag. Ineens meegeven dat, onder alle voorbehoud, K.M.SK. Deinze slechts één hoekschop versierde (in de eerste helft) en R. Châtelet-Farciennes S.C. Vijf (3 / 2).

Er waren ook vier gele kaarten. Voor K.M.S.K. Deinze (de eerste in deze competitie) voor Gauthier Libbrecht (76e) ... voor R. Châtelet-Farciennes S.C. Drie ; Laurent Castellana (24e), Julien Charlier (58e) en Maxime Afflisio (68e). En dan komen “les bourdes”, want het mogen echt blunders genoemd worden. Op het officieel scheidsrechtersblad staat er vermeld dat Jérôme Mézine het tweede doelpunt van K.M.S.K. Deinze scoorde ... het was echter Steve Bael. De minuut klopte trouwens ook niet, wellicht was er “iets” met zijn klok ... hoe anders de volgende vergissingen verklaren? In het wedstrijdverslag hebben we de minuten van de tegendoelpunten vermeld ... op het “matchblad” staat echter 70ste en 75ste minuut vermeld ... wat dus helemaal fout is! Bovendien werd dat in een plaatselijk dagblad van “Sud Presse” ook overgenomen. Een verslag van iemand die niet op de wedstrijd aanwezig was!

 

E p i l o g u e

Net zoals bij de vorige thuiswedstrijd kunnen wij niets kwijt over de persbabbel, want dan al op weg naar Aalter met Marc Van Hecke ... om de trein naar Blankenberge te halen. Hartelijk dank daarvoor. Uiteraard is het een probleem waar we, persoonlijk, heel het seizoen zullen mee opgezadeld zitten, waarbij vooral de thuiswedstrijden het grote probleem zullen zijn. Die persbabbel is trouwens te bekijken en te beluisteren op de website van K.M.S.K. Deinze!

 

Marcel Dingemans

website door GRAMMA