De officiële clubsite

Wedstrijdverslag HSV Hoek - KMSK Deinze (05.08.2017)

Wedstrijddatum: 
05.08.2017
Invallers: 
SpelerGele kaart?Rode kaart?DoelpuntenGewisseld?
0
46'
0
46'
0
46'
0
46'
0
46'
0
46'

Global positioning system

Dat is de commerciële naam voor het wereldwijd verspreide satelliet-plaats-bepalings-systeem dat al vanaf ... 1967 (!) ... werd ontwikkeld door de strijdkrachten van de Verenigde Staten. Uiteraard gaan we de gehele geschiedenis niet doorlopen van het ingenieus ontworpen systeem ... dat toch wel wat verrassingen inhoudt. Het werd door wijlen President Ronald Reagan vrij gegeven in 1983, na het incident met de Korean-Air Vlucht 007 (merkwaardige naam die niets te maken had met James Bond). Daarna besloot de Europese Unie haar eigen systeem in te voeren en te lanceren ... “Galileo”, was uiteraard een zeer toepasselijke benaming. De eerste satelliet werd gelanceerd in 1978 en in 1995 werd het systeem officieel operationeel verklaard, hoewel het daarvoor al werd gebruikt voor navigatie. Tegenwoordig zijn alle nieuwe wagens met een G.P.S. uitgerust ... wat ons naar de wedstrijd in Zeeuws-Vlaanderen en de Gemeente Hoek brengt.

Ineens meegeven dat we zélf nooit van een g.p.s. hebben kunnen gebruik maken, ook al omdat het nog in de kinderschoenen zat. De reden waarom we dit allemaal oprakelen dient gewoonweg gezocht te worden in het feit dat we bij een uitwedstrijd altijd een “wegwijzer” hebben geplaatst ... wat tegenwoordig niet meer aan de orde blijkt/hoeft te zijn. Ook al omdat er zoveel verschillende mogelijkheden waren om vanuit Deinze naar Hoek te reizen. Wat de “sightseeing”' betreft, evenwel geen probleem ... we hebben kunnen vaststellen dat het Kanaal Terneuzen - Gent zeer breed is en dat er nog blijkbaar nog veel binnenscheepvaart is. De vraag stelt zich nu ... hoeven we nog een “wegwijzer” te voegen bij de voorstelling van een de ene of de andere verplaatsing? We kunnen het nog eens bekijken, want deze verplaatsing naar Zeeuws-Vlaanderen was voor meerdere opties vatbaar. Ineens toch een hartelijk woordje van dank meegeven aan Raf De pestel, die ons van een moeilijke verplaatsing met het openbaar verloste ; ons in Deinze oppikte en terug afzette aan Gent Sint-Pieters. Daartussen had uiteraard de wedstrijd plaats in het gezellige stadion “Denoek” te Hoek.

 

P r o m o t i e !

Dat is de doelstelling van H.S.V. Hoek dit seizoen, dat nu uitkomt op het vijfde niveau van het Nederlandse voetbal, wat kan vergeleken worden met onze 3de Klasse Amateurs. Hoe gaat men in Nederland te werk? De kampioen van beide reeksen van de zaterdag-hoofd-klassen promoveren naar Derde divisie 'A' (zaterdag), De zes periode-kampioenen (drie per klasse) spelen met de 15de en de 16de van de derde divisie zaterdag voor twee plaatsen in de Derde Divisie 'A'. Het betreft dus allemaal het zaterdag voetbal, in het zondag voetbal is dat net hetzelfde. De sympathieke Voorzitter van H.S.V. Hoek gaat dus zonder-meer voor promotie. Dus duidelijk interessanter dan bij ons, want uit respectievelijk het betaald voetbal “1B” en de 1ste Klasse Amateurs is er telkens maar één promovendus. Voorzitter Denijs Van de Weghe gaf aan zijn Nederlandse collega mee dat K.M.S.K. Deinze een plaats in de eerste zes ambieert. Net als voor oranje-zwart begint de competitie voor H.S.V. Hoek in het eerste weekend van de maand september 2017.

 

De ploegen

Trainer Jannes Tant, een Blankenbergenaar, beschikt over een kern van 20 spelers, waarvan méér dan de helft de Belgische nationaliteit bezit! Ineens meegeven dat de T3, de trainer van de doelwachters, Guy Neirynck ook een Blankenbergenaar is. In alle geval een serieuze verplaatsing van Blankenberge naar Hoek. Niet in kilometers, wel wat de route zelf betreft doorheen Zeeuws-Vlaanderen.

H.S.V. Hoek startte met ... Jordi De Jonghe/1 ; Fabian Wilson/6, Stef De Backer/21, Kim Van den Bergh/4, Thomas Van Renterghem/3 (70e Sidi Ceesay/24) ; Aaron Verwilligen/14 (82e Ruben Besuyen/23) ; Bram Leroy/7 (82e Sascha Beshliaha/22), Reguillo Vandepitte/5 (82e Yoshi Verbrugge/2), Birgen Martens/8 (60e Rik Impens/10), Zinou Chergui/16 (60e Marijn Wijkhuijs/17) ; Niek Van Sprundel/11 (60e Douwe Zeegers/9). Het zou zowat het basisteam kunnen zijn voor coach Jannes Tant.

K.M.S.K. Deinze-coach Regi Van Acker bracht in de eerste helft een uiterst jong team in lijn. In de selectie ontbraken Bart Goossens (nochtans woonachtig in Zelzate) en Seppe Brulmans. Volgend team kwam aan de aftrap ... Kevin Frans/1 (46e Tom Vandenberghe/23) ; Ken Vandenberghe/14, Matthias Lievens/3, Arne Vandecasteele/18 , Gauthier Libbrecht/5 (46e Arnaud De Greef/4) ; Robbe Van Steenkiste/17 (46e Philippe Janssens/10), Gert Van Walle/2 (46e Jasper Sols/8) ; Steve Bael/7, Jérôme Mezine/21 (58e Lennart Mertens/9), Seger Scheyving/19 (46e Youssef Challouk/12) ; Denis Yuseinov/20 (46e Olivier Romero Gomez/24).

 

De wedstrijd

Eerste helft

Over de scheidsrechters kunnen we niets kwijt, een Nederlands trio. De wedstrijd werd op gang gefloten met H.S.V. Hoek, in wit-blauw, dat de bal aan 't rollen bracht. Na een studie-ronde van een kwartier werd van uit het middenveld Jérôme Mezine diep aangespeeld, rechts centraal. Ging even door en plaats dan naar de linker benedenhoek. Doelman Jordi De Jonge keerde de poging, en daarna ook de intikker van Steve Bael (16e). Daarna komt de thuisploeg meer en meer in het stuk voor en zou in die eerste helft ook vijf hoekschoppen versieren, tegenover drie voor K.M.S.K. Deinze. Op een van die (afgeweerde) hoekschoppen trapt Nick Van Sprundel in de vlucht over de dwarsligger.

Deze Belg uit het noorden van Oost-Vlaanderen speelde o.a. bij K.V.V. Zelzate (drie seizoenen) en bij S.C. Dikkelvenne en werd viermaal topschutter bij zijn clubs! De man uit Aardenburg wordt daarop links in de grote rechthoek vrijgespeeld, zijn poging wordt door Kevin Frans gekeerd (21e). Het “numéro uno” van K.M.S.K. Deinze blijft zich daarna onderscheiden, en pakt een kopbal van de mee opgerukte Stef De Backer, na vrijschop van op links. Ook het schot links in de “hoek” van Zinho Chergui wordt door Kevin Frans onschadelijk gemaakt (26e). Ook op, of beter nà, een vrijschop van op rechts van Gert Van Walle kopt Denis Yuseinov met het achterhoofd over de dwarsligger (34e).

Het laatste woord in de eerste helft is voor H.S.V. Hoek. Na een knappe aanval via de linker flank kan op rechts Birgen Martens uithalen, “Franske” redt opnieuw en keert ook de poging van Niek Van Sprundel in hoekschop (40e). Op slag van rust draait en trapt Niek Van Sprundel naar de linker bovenhoek ... eens te meer is Kevin Frans de “sta-in-de-weg” en hij keert de poging fraai in hoekschop (44e). In de na-speeltijd mikt Jérôme Mezine nog eens naast de linker staak (45e). Rust 0 – 0.

Tweede helft

Regi Van Acker heeft zes wissels uitgevoerd, H.S.V. Hoek nog geen enkele. Steve Bael kan alleen doorgaan, lobt ook doelman Jordi De Jonghe maar de bal kaatst via de dwarsligger terug het veld in (53e). Twee minuten later is het dan toch raak. Steve Bael wordt op de rechter flank gelanceerd en geeft voor. Aan de verste paal is Jérôme MEZINE goed gevolgd en plaats mooi binnen ... 55e 0 - 1. Kort daarop wordt Jérôme gewisseld voor Lennart Mertens en begint ook Jannes Tant te wisselen. Met succes, want H.S.V. Hoek neemt de bovenhand. Schot van Bram Leroy, Tom Vandenberghe redt knap in hoekschop (62e). Op die hoekschop kopt Kim Van den Bergh recht in de handen van Vandenberghe (63e).

Nieuwe wissel van “Hoek”. Sidy CEESAY komt in en scoort onmiddellijk bij zijn eerste baltoets in de linker kruising ... 70e 1 - 1. K.M.S.K. Deinze kan daarna nog éénmaal dreigen, als een poging van Steve Bael mooi door Jordi De Jonghe in hoekschop wordt gekeerd (72e). Die Jordi De Jonghe komt uit de keeper-school van K.S.K. Beveren en debuteerde trouwens in het seizoen 2009-2010 in het eerste elftal ... het laatste seizoen trouwens van de fiere club uit het Waasland, dat opgeslorpt werd met ingang van 1 juli 2010! Daarna volgen er nog pogingen van H.S.V. Hoek voor Douwe Zeegers, rechts naast, (75e) ; Rik Impens trapt dan weer van ver buiten de 16-meter recht in de grijp-armen van Tom Vandenberghe (78e) en ten slotte gaat een vrijschop van Reguille Vandepitte rechts naast (80e). Na de drie laatste wissels van H.S.V. Hoek houden de beide ploegen elkaar verder in evenwicht en loop Jasper Sols ook nog eens tegen een gele kaart aan (80e). De hoekschoppen verhouding in die tweede helft was 3 – 3. Wat de uitslag zelf betreft, derde opeenvolgend gelijkspel van K.M.S.K. Deinze ... nu ... 1 - 1.

Volgende week wordt het “serieus” voor K.M.S.K. Deinze, want het treedt dan aan in de derde ronde van de Beker van België. “Hoek” is in Nederland voor de eerste ronde vrijgeloot en treedt op woensdag 23 augustus 2017 aan tegen Altijd Sterker Worden Hendrik-Ido-Ambacht, een club die in de derde divisie zaterdag voetbal zal uitkomen, of het vierde niveau. Is net boven Dordrecht gelegen! Tot slot meegeven dat H.S.V. Hoek over een leuk stadion beschikt, met kunstgras ... alleen was er geen Heineken te proeven, wel Jupiler ... komt door de Belgische inbreng, stelde de Voorzitter van H.S.V. Hoek!

 

Marcel Dingemans

website door GRAMMA