De officiële clubsite

Wedstrijdverslag F.C.V. Dender E.H. - KMSK Deinze (09.09.2017)

Wedstrijddatum: 
09.09.2017
Scheidsrechter: 
Bram De Clercq bijgestaan door Kristiaan Cannaerts en Wesley Boets
Invallers: 
SpelerGele kaart?Rode kaart?DoelpuntenGewisseld?
0
0
0
0
0
0

Point lost

Om het eens in de taal van Shakespeare uit te leggen. De provinciale derby tussen F.C.V. Dender E.H. en K.M.S.K. Deinze leek lange tijd af te steven op een scoor-loos gelijk spel. Vast stond, toen al, dat wie zou scoren de drie punten op zak zou steken. In een zeer matige tweede helft, wat amusementswaarde betreft, had oranje-zwart verreweg het meeste balbezit. Stelde wijlen Johan Cruyff destijds niet ...”als men de bal heeft kan “hun” niet scoren”? Dat leek aardig te lukken tot vijf minuten voor tijd. F.C.V. Dender E.H. had in die tweede helft -bewust- de kat uit de boom gekeken, maar scoorde wel toen men achteraan bij K.M.S.K. Deinze de bal maar niet weg kreeg.

“Dender” drong fel aan en een verdediger van oranje-zwart, wiens naam we niet gaan vernoemen, deed wel een puike sliding ... maar verwerkte de bal, na een voorzet van op rechts, tot in de voeten van Alexander N'DOUMBOU. Die was net voordien ingekomen (80e) en haalde hard en laag uit, centraal links van net buiten de grote rechthoek. Het leder verdween laag over de grond in de rechter benedenhoek van het doel van Tom Vandenberghe ... 85e 1 - 0. Het was de enige echte doelpoging van de thuisploeg in deze tweede helft. Nu kwamen er ook niet veel op het conto van K.M.S.K. Deinze. Het duurde tot tien minuten voor tijd, als van rechts in de grote backline Jérôme Mezine zijn kans waagt met een lobbal, die via de deklat net over gaat (80e).

In de ijver om, als-dan-nog, de gelijkmaker op het bord te krijgen, na die achterstand, trapt Matthias Lievens van net binnen de '16' net naast de linker doelpaal, of in hoekschop (?) (88e) en claimde oranje-zwart ook een strafschop voor een fout op Michaël Lallemand. Referee Bram De Clercq ging daar niet op in, net zoals bij de aangeschoten “hands” in de 'carré' van S.K. Deinze ettelijke minuten voordien. De gelijkmaker kwam er dan ook niet meer. Op basis van de eerste helft mag wellicht gesteld worden dat de zege van F.C.V. Dender E.H. misschien niet helemaal onverdiend mag genoemd worden, want toen ontsnapten de Kanaal-jongens toch wel enkele malen aan een doorboring. Dat die er niet kwam mag dan ook weer de verdienste genoemd worden van de verdediging van oranje-zwart.

 

B e t w e e n ...

Er werd uiteraard ook een eerste helft gespeeld, tussen de twee sympathieke ontvangsten in het André Van Roy stadion in. Voor de wedstrijd voor de technische staf van K.M.S.K. Deinze, en tijdens de rust door de Voorzitter van F.C.V. Dender E.H., André Van Roy die ... naar onze bescheiden mening ... toch ook wel eens in aanmerking zou kunnen komen tot “Snor van het Jaar”, het jaarlijkse referendum van de “Snorrenclub” uit Antwerpen! Het zou in alle geval verdiend zijn. Maar die eerste helft dus, die aanvankelijk leek uit te draaien in het voordeel van K.M.S.K. Deinze, althans op voetballend vermogen. Via René Sterckx y Calle komt de eerste doelpoging toch van de thuisploeg, trapt in de vlucht net naast de rechter kruising (5e). K.M.S.K. Deinze geeft lik op stuk met een voorzet van op rechts van Bart Goossens en een kopbal van Michaël Lallemand, over de dwarsligger (6e). Deze laatste kopt opnieuw over, na een gave aanval en een voorzet van Olivier Romero Gomez (10e).

Vooraan bij “Dender” ontbindt de balvaardige Marokaanse-Belg, Mehdi Tarfi, zijn 'duivels'. Dringt via de rechter flank door en trapt dan links voorbij aan het doel (10e). Oranje-zwart dringt nog eens aan via de rechter flank, voorzet Seppe Brulmans en volley van Olivier Romero Gomez ... links naast (19e). Daarna kreeg S.K. Deinze het toch wel moeilijk. Ook Ridwane M'Barki toont zijn balvaardigheid op zijn rechter flank.

Maar eerst glijdt Arne Vandecasteele nog uit, waardoor de bal in het bereik van Rén Sterck Y Calle komt, die centraal in de grote rechthoek naast de linker doelpaal besluit (20e). Even na het half uur dribbelaar M'Barki, balvaardig maar blijkbaar niet efficiënt genoeg, zo stelde Voorzitter André Van Roy die net achter ons zat. Drong nu door, de speler uiteraard, tot in het verlengde van de doellijn, maar zijn korte voorzet voor doel kon niet door Andel Sarr worden verzilverd en de oranje-zwarte verdediging kan ontzetten (32e). Het nummer “7” van de thuisploeg doet dat wat later over, dringt zelfs door tot aan de strafschopstip maar besluit dan links naast (35e). Twee minuten later weer “hij”, dringt ver door op rechts en neemt Tom Vandenberghe op de korrel, die pakt (37e). Over de tweede helft hebben we het al gehad ... waarbij ten slotte kan gesteld worden, wat K.M.S.K. Deinze betreft, ... “Point Lost“!

 

The teams

“Florent Beeckman stadion” staat nog altijd boven de ingang vermeld en mag niet weggenomen worden! Blijft er staan ter ere aan de persoon die, destijds, medestichter was van F.C. Denderleeuw dat in 1997 die naam meekreeg bij de verhuis van het oude (naast de spoorwegberm) naar het nieuwe stadion. In wat hij nà de wedstrijd als een taktisch steekspel zou omschrijven stelde coach Chris Janssens het volgende elftal op ... F.C.V. Dender E.H. : Zeb Van Gerven/27 ; Wouter Hias/2 (69e Kevin Nicaise/5), Hannes Meeus/17, Jonathan Vervoort/20, Jeroen Vanthournout/4 ; René Sterckx y Calle/18, Jonas Bogaerts/23 ; Ridwane M'Barki/7, Mehdi Tarif/11, Ignazio Cocchiere/15 (80e Alexander Ndoumbou/24), Andel Sarr/19 (90e Julien Pe/10). Niet gebezigd : Lars Knipping/1, May Goffin Fernandez/12, Michiel Van der Straeten/16.

Regi Van Acker moest nog altijd in de vervanging voorzien van de gekwetste Jasper Sols, die nochtans voor de wedstrijd aan loop-oefeningen toe was. Gauthier Libbrecht, van zijn kant, zat op de bank. U zult hem aantreffen bij de “niet gebezigde” spelers, trouwens er werd niet gewisseld. Men begon en eindigde met de volgende elf ... K.M.S.K. Deinze : Tom Vandenberghe/23 ; Bart Goossens/2, Arnaud De Greef/15, Matthias Lievens/3, Arne Vandecasteele/18 ; Seppe Brulmans/16, Gert Van Walle/12 ; Jérôme Mezine/21, Philippe Janssens/10, Olivier Romero Gomez/24 ; Michael Lallemand/15. Niet gebezigd : Kevin Frans/1, Gauthier Libbrecht/5, Steve Bael/7, Lennart Mertens/9, Youssef Challouk/11 en Robbe Van Steenkiste/17.

 

Referee trio

Bram De Clercq (° 25 februari 1990) is aangesloten bij V.C. Sparta Bevere, stamboeknummer 6261. Het is een deelgemeente van Oudenaarde en komt uit in 3de provinciaal C Oost-Vlaanderen met ploeg 'A' en met 'B' in 4de provinciaal 'B'. Hij is woonachtig in Wortegem-Petegem en penningmeester en lid van de K. Vriendenkring Oudenaarde-Ronse van de Refs van de Vlaamse Ardennen. Debuteerde in het seizoen 2012-2013 als 'nationaler' met op 05/08/2012 de wedstrijd in de tweede ronde van de Beker van België ... Sporting Eizeringen - V.K. Liedekerke (1 - 2). Een maand later debuut in bevordering 'B' met K. Londerzeel S.K. - K.S.K. Halle (6 - 0) op 02/09/2012. Beide wedstrijden als referee. Zelfde scenario in het seizoen 2013-2014 ; 19 wedstrijden, slechts één bekerwedstrijd en debuut als grensrechter in de derde nationale afdeling 'A' op 15/09/2013 met R. Géants Athois - K. Rupel-Boom F.C. (3 - 0). Debuut als referee in derde nationale afdeling 'A' op 27/08/2014 met K.S.V. Temse - F.C. Gullegem (0 - 1).

Eind augustus 2017 toe aan 109 matchen, 107 als referee en twee als grensrechter. Eén daarvan vorig seizoen bij F.C.V. Dender E.H. - K.M.S.K. Deinze (1 - 2), als hij dat doelpunt van “Dender” in de na-speeltijd goedkeurde, ofschoon de bal de doellijn niet had overschreden. Met K.M.S.K. Deinze verder nog twee wedstrijden ; op zaterdag 25 oktober 2014 bij R.F.C. Tournai (2 - 1) en op 13/08/2016 in de beker tegen F.C. United Richelle (2 - 0).

Met F.C.V. Dender E.H. vier wedstrijden. At home 19/09/2015 K.F.C. Sparta Petegem (3 - 0) ; die eerder vermelde wedstrijd tegen K.M.S.K. Deinze en ook nog 22/10/2016 away K.S.K. Heist (1 - 3) en 18/03/2017 at home A.S.V. Geel (2 - 1).

Kristiaan Cannaerts (° 20 november 1966) is eerst op nationaal vlak terug te vinden in het seizoen 2016-2017. Zal voordien uiteraard op provinciaal niveau actief zijn geweest. Eind augustus 2017 toe aan 42 wedstrijden als grensrechter. Na twee wedstrijden in de Beker van België en elf in de 2de Klasse Amateurs debuteerde hij in de 1ste Klasse Amateurs met de partij K.M.S.K. Deinze - K.S.K. Heist (2 - 1) op 12/11/2016. Meteen ook zijn eerste wedstrijd voor oranje-zwart. Daar kwam een tweede bij op 18/12/2016 away K.F.C. V.W. Hamme (3 - 2). Op 22/01/2017 volgde dan nog de uitwedstrijd bij K.V.V. Coxyde (2 - 0). Met F.C.V. Dender E.H. slechts één wedstrijd, d.d. 24/03/2017 away K. Patro Eisden Maasmechelen (0 - 1). Is aangesloten bij K.F.C. Sint-Katelijne-Waver, stamboeknummer 4453, dat met twee ploegen uitkomt in de lagere afdelingen van de provincie Antwerpen ... 2de provinciaal 'A' en 4de provinciaal 'C'. Is lid van de K. Mechelse Scheidsrechters Vereniging vzw, en wellicht woonachtig in de regio van Boom ... als men voortgaat op zijn aantal blokken.

Wesley Boets (° 26 maart 1979), Die debuteerde op nationaal niveau in het seizoen 2014-2015 met d.d. 13/08/2014 in derde 'B' R. Wallonia Walhain - K. Hoogstraten V.V. (0 - 1). Was in dat eerste seizoen actief, als grensrechter, in de derde afdeling 'A' en 'B'. Dat was in 2015-2016 eveneens het geval, waarin hij 40x 'de lijn' deed. Promoveerde voor 2016-2017 naar de 1ste Klasse Amateurs en debuteerde daarin op 03/09/016 bij K. Patro Eisden Maasmechelen - K.F.C. Dessel Sport (0 - 4). Eind augustus 2017 toe aan 100 wedstrijden als “a.r.”. Is aangesloten bij Eendracht Racing Club Hoeilaart, stamboeknummer 1740, nabij Brussel gelegen en uitkomende met twee ploegen in de competities van de K.B.V.B. ; een in de 3de Klasse Amateurs 'B' V.V., de andere in 3de provinciaal 'B'. We hebben niet kunnen achterhalen of hij aangesloten is bij een Scheidsrechters Vereniging, weten wel dat hij in Wespelaar woonachtig is en afkomstig van Leuven. Is blijkbaar een liefhebber van zware en snelle motoren.

Met K.M.S.K. Deinze één wedstrijd, d.d. 06/09/2014 at home R. Géants Athois (1 - 3). Met F.C.V. Dender E.H. al vijf wedstrijden. 31/01/2015 away K.S.V. Oudenaarde (0 - 1) ; 03/05/2015 home K. Olsa Brakel (2 - 0) ; 10/10/2015 home K.S.V. Bornem (2 - 0) ; 20/02/2016 home K.F.C. V.W. Hamme (0 - 3) en 05/11/2016 away A.S.V. Geel (2 – 4).

 

Appreciation

Er wordt altijd, of toch bijna, kritiek op de scheidsrechter gegeven. Ook referee Bram De Clercq moest het ontgelden, vooral dan van het thuispubliek. Deelde ook drie gele kaarten uit aan F.C.V. Dender E.H. ... voor Ridwane M'Barki (40e), René Sterck Y Calle (88e) en Alexander Ndoumbou (89e). Voor K.M.S.K. Deinze bleven de kaarten op zak. De home-supporters claimden ook een strafschop voor een aangeschoten 'hands' in de grote rechthoek. Was vanuit onze zitplaats feitelijk niet te zien en toch ook niet weergegeven op Dender T.V.. In het slot van de wedstrijd zou er ook een fout hebben geweest in de 16-meter op Michaël Lallemand ... ook daar zijn geen beelden van. De referee kreeg het in de tweede helft toch wel wat moeilijk, net zoals oranje-zwart in die fatale minuut vijf minuten voor het slot van de wedstrijd. De hoeschoppen verhouding heeft u ook nog te goed, F.C.V. Dender E.H. Zes (1 / 5), die niets opleverden en ook K.M.S.K. Deinze haalde geen profijt uit de vijf corners (4 / 1).

 

Epilogue

Viel het voor K.M.S.K. Deinze niet mee “on the night”, dan mochten we persoonlijk niet klagen. Met dank aan Raf De pestel haalden we onze rechtstreekse trein naar Blankenberge in Gent Sint-Pieters, ook al omdat die wegens werken vertraging had!

Die werken aan het spoor waren trouwens wel aangekondigd! De treinbegeleidster maakte ons trouwens tijdens de heenreis lachend de opmerking ... “naar Denderleeuw ... we worden langs daar omgelegd, maar we stoppen er niet!”.

 

Marcel Dingemans

website door GRAMMA