De officiële clubsite

Wedstrijdverslag F.C. Gullegem - KMSK Deinze (23.08.2017)

Wedstrijddatum: 
23.08.2017
Scheidsrechter: 
Yves Verslycken bijgestaan door Nick Delporte en Arnaud Dudant
Invallers: 
SpelerGele kaart?Rode kaart?DoelpuntenGewisseld?
0
46'
0
46'
0
60'
0
70'
0
60'

De Poezelhoek

Die leek wel op een “kattenbak”, op woensdag 23 augustus 2017 j.l.. Tot op het laatste ogenblik was er zelfs twijfel of de wedstrijd zou kunnen plaatsvinden. Inderdaad, want er werd een nieuwe (kunst)grasmat aangelegd, met als basis bestanddeel een ondergrond van gemalen kurk. Optimaal was het niet, want die kurk-laag was nog niet voldoende door het gras “overmeesterd” ... met alle gevolgen van dien. Doordat ook de krijt-lijnen en de doelen hadden moeten plaatsmaken voor de aanleg van het kunstgrasveld, moest alles terug ingesteld worden en werd er duchtig gemeten rond een uur of zes ... of alles reglementair was. Uiteindelijk kon de wedstrijd plaatsvinden in een degelijk zomer-weertje, maar met dus vele “rosse” plekken ... een “kattenbak”!

 

De wedstrijd

Die werd geleid door een trio dat aangesloten is in Oost- en West-Vlaanderen en Henegouwen. Of ze daar ook woonachtig zijn laten we in het midden, want hangt af van het aantal blokken. In competitie zoeken we dat dan ook wel eens op, nu lijkt ons een beperkte voorstelling feitelijk genoeg.

Yves VERSLYCKEN (° 7 februari 1986). Is aangesloten bij Sportkring Verbroedering Oostakker, stamboeknummer 8713, dat uitkomt in vierde provinciaal 'A' en gelegen is net ten noorden van Gent, het terrein ligt op nauwelijks een kleine kilometer ten zuiden van het P.G.B. Stadion van K.R.C. Gent. Hij is ook lid-schatbewaarder van de K. Vriendenkring Scheidsrechters Gewest Gent. Zou tegenwoordig blijkbaar woonachtig zijn in een gemeente die gelegen is aan de rand van het Zoniënwoud, in Hoeilaart, als men het aantal blokken in overweging neemt maar dat “correspondeert blijkbaar niet meer. In alle geval debuteerde hij in het seizoen 2012 - 2013. Eind seizoen 2016-2017 toe aan 114 wedstrijden, 102 als referee, 5 als grensrechter en 7 als vierde official. Met K.M.S.K. Deinze toch al vier wedstrijden als referee ; met F.C. Gullegem twee.

Nick Delporte (° 2 juli 1989) heeft er zijn tweede seizoen opzitten op het nationale niveau. Zat eind 2016-2017 aan 53 wedstrijden als grensrechter. Is aangesloten bij S.V. Moorslede, stamboeknummer 2505, dat uitkomt in 3e provinciaal 'A' West-Vlaanderen. Het ligt net ten zuiden van Roeselare. Debuteerde in het seizoen 2015-2016 in de nationale afdelingen. Nog geen wedstrijden met K.M.S.K. Deinze, maar wel al 10x grensrechter bij wedstrijden van F.C. Gullegem. 

Arnaud Dudant (° 3 augustus 1993). Is aangesloten bij R.A.S. Pays Blanc Antoinien, stamboeknummer 3349, uitkomende met twee clubs in de schoot van de K.B.V.B. ... in 1ste provinciaal Henegouwen met de 'A' ploeg en met de 'B' in 4de prov. 'B'. Gelegen in Henegouwen, betreft het de Gemeente Antoing, ten zuid-oosten van Doornik. Het is zijn derde wedstrijd met K.M.S.K. Deinze, met F.C. Gullegem al zes wedstrijden als “a.r.”.

Uiteraard komen we in de loop van het seizoen terug op deze referees, indien ze aangesteld worden om bij een wedstrijd van K.M.S.K. Deinze betrokken te zijn. In alle geval trok de referee tweemaal geel voor Robbe Van Steenkiste, met alle gevolgen van dien, en bleek hij zeer gul te zijn met de strafschoppen..

 

De wedstrijd

We vallen met de deur in huis, ook al wegens die laatste opmerking. Alhoewel de wedstrijd zeer vinnig betwist werd, gaan we ons wedstrijdverslag niet in de twee speelhelften opsplitsen. De “rode draad” is trouwens de strafschoppen. In die eerste helft waren er trouwens wel wat doelpogingen gekaderd en niet. 

Steve Bael mag de eerste poging op zijn naam schrijven, maar trapt links naast op voorzet van rechts (5e). De nieuwe aanwinst Michael Lallemand gaat er voor ... even na het kwartier. Zijn laag schot in de linker beneden hoek wordt door doelman Brandon Vandenbeken gepakt (17e). Het moet ook rond het kwartier spelen gebeurd zijn als Valentin Rommont (ex-K.M.S.K. Deinze) met zijn studs in het kunstgrasveld blijft steken. De gevolgen zijn dramatisch, want evacuatie met een gebroken enkel of een scheur in de ligamenten daarvan. Mogen wij zo vrij zijn Valentin hiermede een spoedig en algemeen herstel toe te wensen! Maar de “game must go on” met een eerste doelpoging van de thuisploeg. Wim Vandoorne kopt naast (22e). K.M.S.K. Deinze heeft alweer het meeste balbezit, maar doet daar doelgericht weinig mee. Even voor het half uur dringt Denis Yuseinov door tot in de grote rechthoek en wordt neergelegd. PENALTY! Jérôme MEZINE zet links in doel om 25e 0 - 1. Daarna komt F.C. Gullegem toch wel opzetten. Kevin Frans bewijst zijn kwaliteiten en keert met de voet een poging van Nagim Ayini (32e). “Franske” pakt daarna een center-schot-voorzet van diezelfde speler (35e). Ook André Ntambue laat zich gelden. Een “vlam” van lichtjes op rechts gaat over (44e) en in de toegevoegde tijd pakt Kevin Frans een laag schot over de grond van André (45e+2). Daarna rusten geblazen 0 - 1.

De tweede helft blijft aantrekkelijk op het gebied van snelheid en inzet. Daar moet echter nog wat zout en peper bij. Daarvoor zorgt referee Yves Verslycken. In die tweede helft toont F.C. Gullegem zich ook gretiger, het speelt dan ook naar de zuidelijke kant toe, iets wat men bij elke wedstrijd probeert te doen. Het is nochtans Steve Bael die voor oranje-zwart een eerste poging waagt, over (56e). Kevin Frans laat zich gelden op een poging van André Ntambue (62e), waarna er aan de andere kant een nieuwe strafschop volgt. Gert Van Walle wordt “gepakt” ; Deni YUSEINOV zet om 65e 0 - 2. Enkele minuten later gaat van op de rechter flank André Ntambue op de solo tour. Men weet wat hij wil bereiken, en ofschoon hij nog al “gemakkelijk” neer gaat nieuwe strafschop. André NTAMBUE zet zelf om 66e 1 - 2. Nog voor het laatste kwartier ingaat volgt een nieuwe overtreding in de 16-meter van K.M.S.K. Deinze. Robbe Van Steenkiste krijgt geel de penalty wordt omgezet door Nagim AYINI 72e 2 - 2. Behoudens enkele vervangingen en de tweede gele kaart voor Robbe Van Steenkiste (en dus rood) blijven de doelpogingen achterwege, op een schot van Steve Bael na, maar doelman Brandon Vanderbeken pakt (90e). Volgende ploegen kwamen op de “Poezelhoek” in actie.

 

De ploegen

Na vijf seizoen heeft coach Dirk Azou afscheid genomen en is nu “T1” geworden bij K. White Star Lauwe, dit in eerste provinciaal West-Vlaanderen. De Nieuwe trainer is een oude bekende Pascal De Vreese, geen onbekende in de voetbalwereld. Hij stelde de volgende elf op F.C. Gullegem Brandon Vanderbeken/1 ; Jens Decoster/22, Valentin Romont/7 (15e Laurenz Simoens/9), Wim Vandoorne/5, Jimmy Hempte/3 ; Jenci Dejonghe/6, Indy Vancraeyveld/18 (Robbe Dekiere/15), Romain Mendes Ribeiro/17 (73e Lennart Sampers/20) ; Jonathan Stael/23 (73e Louis Coetsier/14), André Ntambue/11 ; Nagim Ayini/19.

Regi Van Acker koos voor een zeer jong elftal K.M.S.K. Deinze... Kevin Frans/1 ; Ken Vandenberghe/14, Mathias Lievens/3 (46e Arnaud De Greef/15), Arne Vandecasteele/18, Gauthier Libbrecht/5 (46e Gert Van Walle/12) ; Robbe Van Steenkiste/17 ; Jérôme Mezine/21 (60e Seppe Brulmans/16), Seger Scheyvinck/19 ; Steve Bael/7, Michael Lallemand/24 (60e Youssef Chalouk/11) ; Denis Yuseinov/20 (70e Lennart Mertens/9).

 

Epiloog

Er toch eentje aan “breien”. Merkwaardige heenreis, want de website van de N.M.B.S. stuurde ons met de trein naar Bissegem om aldaar bus 61 naar Gullegem te nemen. Het waarom is ons niet duidelijk, want het had evengoed via Kortrijk gekund, om aldaar die bus 61 te nemen! In alle geval zijn we er geraakt. De terugweg was een “makkie”, met dank aan Yvan Beelaert want direct naar Blankenberge! 

 

Marcel Dingemans

website door GRAMMA