De officiële clubsite

Vrouwentongen: Monique Janssens

Een strakke noordenwind en een priemend herfstzonnetje begeleiden mij naar de Oudenaardse Steenweg waar ik hartelijk verwelkomd word door MONIQUE JANSSENS, mijn nieuwe sportvrouwentong. Heel gemoedelijk word ik ontvangen in de eetkamer, waar de geurende koffie met de “eclairkes” al staan te wachten. Je voelt je direct thuis.

Als een waterval begint Monique te vertellen en toont ze mij fier het speciale hoekje in de woonkamer vol attributen over SK Deinze. Zelfs de oranje bloemen in de tuin verwijzen er naar. Meteen het moment om te praten over haar hobby’s.

Ik heb een heleboel hobby’s. Mijn grootste hobby is natuurlijk SK Deinze. Maar ik ga ook driemaal per week kaarten. Ik kijk graag tv : programma’s over geneeskunde, Familie, geen films. Muziek beluisteren doe ik ook graag en zeker concerten bijwonen in het Casino van Oostende. NEE, GOKKEN DOE IK NIET!!!!!!

Ik ga af en toe naar toneel kijken. Ik lees graag streekromans en mijn tuin is er ook nog. En ik kies wel speciale bloemkleuren. Dus : IK VERVEEL MIJ NOOIT.

Hoe is de link met SK DEINZE er gekomen?

Dat is gebeurd via Peter De Maertelaere. Hij vroeg om de spelers te vervoeren. Dan werd ik gevraagd om als vrijwilliger in de VIP te helpen. Natuurlijk zei ik “ja” want sociaal contact is zo belangrijk voor mij. Het is nu het 4de jaar.

Ik probeer iets te zien van de matchen zelf, al is het maar even door het raam kijken.

En Monique, geboren en opgegroeid in Petegem?

Ik ben opgegroeid in de Astridstraat waar mijn ouders een kolenhandel hadden. Ik ben enig kind. De keuterschool volgde ik hier in Petegem. Mijn Lagere School en mijn Middelbaar (Handelsafdeling) doorliep ik in Sint-Vincentius in Deinze.

Daarna heb ik 10 jaar als bediende gewerkt. Toen bleef ik 3 jaar thuis om voor mijn dochter Bianca te zorgen.

En toen ben ik als zelfstandig spaarbankagente beginnen werken. Met “ den bromfiets naar de klanten”. Ik heb 4 bromfietsen versleten. Ik heb dit 20 jaar gedaan en toen ben ik gestopt. Ik wilde niet instappen in de digitale wereld. Trouwens, ik heb nu ook nog geen PC : ik heb liever sociaal, rechtstreeks contact met de mensen. En als ik iets niet weet, dan bel ik gewoon iemand op!!!!

Kook je graag, Monique?

De gewone keuken, ook voor de kinderen. We gaan graag wel eens uit eten.

En shoppen?

Heel graag met de kleinkinderen, 3 meisjes!!! OMA HAALT DE PORTEMONEE DAN BOVEN….. En ja, opa gaat ook mee, maar hij mag niet verloren lopen…..

Zijn jullie reizigers?

Nee, uitstapjes doen aan zee, dat wel. We hebben daar ons appartement. En ik natuurlijk naar mijn concerten.

Horoscopen, waarzegsters, de sterren…. Zeggen jou die iets?

Ik ga mijn horoscoop eens lezen, dat wel, maar ik geloof er niet in. En waarzegsters dat zijn leugenzegsters. En pendelen kunnen wij allemaal!!!!!

Een laatste, Monique : beschrijf jezelf eens in 3 woorden?(of heel korte zinnetjes)

Ik zit nooit stil, ik ben altijd bezig.

Altijd bereid om te helpen.

Heel sociaal.

 

Ik bedank Monique voor de mooie ontvangst en de uitermate gezellige babbel en rij fluitend terug naar de heimat.

 

Raymond Haerens

 

website door GRAMMA