De officiële clubsite

Vrouwentongen: Melissa Vandeputte

Ik begeef me over de Oost-Vlaamse landsgrenzen heen- nee niet per fiets- naar het landelijke West-Vlaamse Oeselgem. Naar de Heuvelhoekstraat, een kleine straat langs een kabbelende oude arm van de Leie.

Wat een prachtzicht vanuit de schitterende woning van MELISSA VANDEPUTTE!! 

Bij een geurende koffie maken we kennis.

 

EN Melissa, een geboren Oeselgemnaarster?

Helemaal niet. Ik ben afkomstig van Olsene, mijn man van Petegem. Een uiteindelijk compromis.

Ik doorliep de Lagere School in Kruishoutem en mijn Middelbaar in Oudenaarde. Daar volgde ik mijn opleiding tot verpleegster. Sedert 2000 ben ik werkzaam in het Wit-Gele Kruis. Van 2000 tot 2015 heb ikaltijd in Zulte gewerkt, bij het Wit-Gele Kruis. In 2010 heb ik mijn Bacheloropleing gevolgd in Brugge.

Vanaf 2016 ben ik naar school geweest voor een gespecialiseerde opleiding binnen het Wit-Gele Kruis. Eigenlijk is het een continuopleiding. Het is een boeiende job met veel variatie van verpleegkundige zorgen, van jong naar oud.

Hoe heb je je man leren kennen?

Dat was in Olsene via gemeenschappelijke vrienden. We hebben 2 jongens : Renzo, 12 jaar, die school loopt in het VTI in Deinze, en Noah, 1o jaar, die de Lagere School volgt in Olsene.

Mijn jongste zoon Noah voetbalt bij de U 12 bij SK Deinze.

En dat is jouw link met SK Deinze?

Inderdaad. Al jaren is fotografie mijn hobby. Als Noah voetbalt, en ook bij bepaalde evenementen zoals de FANDAG, fotografeerde ik altijd. En op die manier heeft men mij gevraagd om een jeugdpagina te voorzien in ’t Sportje.

En voetbal interesseert mij enorm want ik heb zelf gevoetbald bij de vrouwenploeg “DAMES ZULTE”. ( verwondering van mijzelf, want dat Zulte een vrouwenploeg heeft, wist ik helemaal niet !!)

Vanaf mijn 12 jaar heb ik gevoetbald, zowel op provinciaal als op nationaal vlak. Op een gegeven moment zat ik bij een nationale selectie in Parijs op een tornooi om zo tegen de schitterende Duitse voetbaldames te voetballen. De “goesting is er gekomen doordat mijn broer ook voetbalde en ik samen met mijn vader ging kijken naar Zulte- Waregem. En via mij is ook mijn man in het voetbal gerold.

Toen ik 20 jaar was, ben ik gestopt met voetballen omdat het niet meer te combineren was met mijn job. Maar ik blijf het voetbal volgen natuurlijk !!!!!

Zijn familie en vrienden belangrijk voor jou?

Mijn man is alleen en ik heb 2 broers en 1 zus waarmee we goeie contacten hebben.

Ik heb een aantal vrienden via mijn werk en veel voetbalkennissen.

Wat is jouw levensfilosofie?

Werken is heel belangrijk : ik zou niet alle dagen thuis kunnen zijn. Genieten van het leven : op reis gaan ( éénmaal per jaar), lekker eten, naar een optreden of festival gaan.

Vanaf mijn 12 jaar tot mijn 15 de ben ik bij een landbouwer als vakantiejob gaan werken. Dan ben ik aan de slag gegaan als weekendmedewerker in de “Quick”, dit tot ik ben afgestudeerd.

Het was soms heel lastig . Ik deed bijvoorbeeld stage in het ziekenhuis tot 18 u en moest dan om 19 u al in de Quick zijn om een avondshift te draaien om zo tot slot elke dag van het weekend paraat te zijn om alle mogelijke shiften te werken.

Mijn levensfilosofie : veel werken om veel te bereiken en NIET OPGEVEN.
Dat is ook de filosofie van mijn man.

Maar : er zich van bewust zijn dat niet alles mogelijk is !!!

Ben jezelf culinair aangelegd?

Mijn man is “de kok” en ook huisman. Ik kook sporadisch eens. Eén keer per maand gaan we uit eten : een menuutje .

Heb je nog andere hobby’s, behalve fotografie?

Eens een balletje “sjotten” met Noah Mijn oudste sport niet, maar ik kan “o zo genieten” van zijn verhalen over auto’s. En ik probeer eenmaal per week met een collega of een andere voetbalmama te gaan lopen, meer als ontspanning. Ik drink geen alcohol, uitzonderlijk eens een gin-tonic.

Lezen doe ik niet, wel samen met mijn man een film bekijken op tv.

Wat is LUI zijn voor jou, Melissa?

Op reis gaan : genieten van hetgeen je verdient. Luie mensen zijn voor mij slordige mensen. Ik krijg frustraties van luie mensen. IK WIL NIET LUI ZIJN !!!!!

Ga je graag shoppen?

Niet zo graag. Het liefst met mijn schoonzus of iemand anders. En shoppen is niet voor mijn man.

Hoe zou je jezelf en je man in 3 woorden typeren?

Mijn man : lief – plaagbeest – motiverend en steunend

Ikzelf : goed van hart – creatief – doorzetter

Welke dromen heb je naar later toe?

Ik wil nog veel van de wereld zien. Mijn man en ikzelf hebben een motorrijbewijs en willen ooit eens gaan toeren.

 

Na een boeiend gesprek neem ik afscheid van Melissa en rijd naar het al even landelijke Deinze.

 

Raymond Haerens

website door GRAMMA