De officiële clubsite

Vrouwentongen: Melissa Louvaert

Op een winterse decembermorgen waag ik mij op glad ijs naar Meulebeke. Niet om er de Herentmolen te bezoeken en ook niet om op bedevaart naar de kapel Onze-Lieve-Vrouw van Bijstand te gaan. Wel naar de Gaversdreef om er een gezellige babbel te slaan met Melissa Louvaert, de vriendin van speler Frederik De Clercq.

Ik word er hartelijk ontvangen door Melissa en Frederik in een prachtig gerenoveerde woning (alles gedaan door Frederik en zijn vader) in de weidse natuur.

Ben je een geboren Meulebekenaar, Melissa?
Inderdaad. Meulebeke is een gemeente op zichzelf. Een kleine gemeente (toch wel 11000 inwoners) die leeft. Sedert ongeveer 2 maanden wonen Frederik en ik hier nu samen. We zijn nog geen jaar samen, maar kenden mekaar al 5 jaar als vrienden. En plots was er “DE VONK”.

Hoe zag je schoolloopbaan er uit?
De kleuterschool en de lagere school doorliep ik hier in Meulebeke. Na het 6de leerjaar trok ik naar Tielt waar ik 6 jaar STW volgde. En toen moest ik een keuze maken: ik wilde een sociaal beroep, iets met kinderen. Daarom koos ik voor een 3-jarige opleiding als kleuteronderwijzeres aan het toenmalige KATHO in Tielt.

En dan begon de zoektocht naar een job als kleuteronderwijzeres?
Inderdaad. Het 1ste jaar dat ik afgestudeerd was, zat ik zowat overal. Het 2de jaar lachte het geluk mij toe: ik vond een job aan de Basisschool “De Plataan” in Roeselare. En daar werk ik nog altijd.

En welke zijn je hobby’s, Melissa?
Ik heb één grote hobby die ook mijn bijberoep is: ik ben danslerares.

15 jaar geleden ben ik zelf beginnen dansen bij dansschool “Nele” (DSN). Geleidelijk aan ben ik zelf beginnen lesgeven, tussen de 6 en 10 uur, in Oostrozebeke. Het is nu een dansschool met 900 leden: kleuters, jongeren, volwassenen. Ik geef les aan jongeren, maar ook aan volwassenen die optredens doen.

Alles loopt mee met een schooljaar. En op die manier heb ik geen tijd meer voor andere hobby’s. Het dansen is een uit de hand gelopen hobby. En natuurlijk ben ik fysiek “TOP”.

Kook je graag?
Ik heb tijdens mijn studies STW een opleiding daarvoor gekregen. Maar het is niet mijn favoriete bezigheid. Ik tover de alledaagse kost op tafel; dat heb ik van thuis meegekregen. Als ik bezoek heb, probeer ik wel eens iets uit.

En ga je graag uit eten?
Ik ben een BOURGONDIER!!! Vooral samen met een groepje vriendinnen ga ik uit eten. En ook naar “sterrenrestaurants”. Met Frederik ga ik natuurlijk ook wel uit eten.

Reis je graag?
Ja, hoor. Ik reisde al naar Zuid-Frankrijk, Griekenland, Spanje…. Met vriendinnen ben ik al 3 jaar op rij op reis geweest. Het is dan vooral ontspanning, maar we vergeten de bezienswaardigheden niet.

En de cultuur thuis?
Ik lees graag, vooral voor het slapen gaan. En sporadisch pik ik samen met de vriendinnen een film, een toneelstuk en een concert mee.

Is familie belangrijk voor jou?
Absoluut!! Bijna de ganse familie woont in Meulebeke, ook mijn oudere broer. Alleen mijn zus woont in Nieuwpoort.

Welke zijn je dromen naar later toe?
Een eigen huisje hebben we al en voorlopig blijven we samenwonen. Ik wil wel een kindje, later. Ik ben een heel realistisch persoon. Carpe diem!!

Wat is lui zijn voor jou, Melissa?
Een dag niks doen…….

Wat zijn jouw mooiste levenservaringen?
Ik heb genoten van mijn 29 jaar !!!!!!!

Hoe verwennen jullie mekaar?
We proberen de tijd die we samen hebben “leuk” in te vullen: een dagje uit, eens naar de bioscoop, uit gaan eten ….

Wat is jouw levensfilosofie, Melissa?
Ik ben realistisch ingesteld, zonder al te veel fantasie. Ik hou niet van tierlantijntjes, van rond de pot te draaien. Ik hou van mensen die rechtuit zijn. Oprechtheid en eerlijkheid apprecieer ik het meest in contact met andere mensen.

Mijn persoonlijkheid: eerst iets voor iemand anders, dan voor mijzelf.

En tenslotte: horoscopen, waarzeggers, de volle maan …. Iets voor jou?
Helemaal niet!!!! En ik ben ook niet bijgelovig.

 

Ik neem hartelijk afscheid van Melissa en bedank haar voor de heel leuke babbel.
En nu terug naar Oost-Vlaanderen.

 

Raymond Haerens

website door GRAMMA