De officiële clubsite

Vrouwentongen: Lieve Hendrickx

Rechttoe rechtaan. Van Deinze naar Aarsele, kaarsrecht. Geen probleem, aan de “friture” rechts afslaan. Ik kom terecht in een bijna volledig omgeploegde straat waar ik een afspraak heb met Lieve Hendrickx. Hartelijk word ik ontvangen en bij een dampende koffie, die het ijsberenweer doet vergeten, vuur ik mijn vragen af.

En, Lieve, een “echte West-Vlaamse”?

Helemaal niet. Ik ben opgegroeid in Affligem. Ik heb ook nog in Deinze, in de G. Gezellelaan gewoond. Daarna hebben Sven en ik ons huis in Aarsele gekocht.

Welke studies heb je gevolgd en wat voor job oefen je nu uit?

Ik heb een 3-jarige opleiding gevolgd voor onderwijzeres. En ik geef nu les in het 6de leerjaar in een school in Aalter.

Hoe heb je Sven leren kennen?

Via de website van het onderwijs. Sven geeft ook les als onderwijzer, in het 4de leerjaar.

Wat is nu de link met SK Deinze?

Toen ik Sven leerde kennen, werd ik overdonderd door VOETBAL. Het eerste jaar dat we mekaar kenden, was hij trainer in Moeskroen. Dan ben ik veel meegegaan naar Moeskroen. Daarna trok Sven naar Club Brugge. Maar toen zijn zoon Robbe in Deinze speelde, is Sven (en ik dus ook …..) teruggekeerd naar Deinze.

Sven is in Deinze manager en werkt ook op het secretariaat (gerechtigd correspondent). En op die manier belandde ik in de VIP. Van de wedstrijden zelf zie ik niets door mijn werk in de VIP en op verplaatsing ga ik niet mee. Ik zou wel nog eens willen meerijden met “de supportersbus”.

En kijk je naar het voetbal op TV?

NEE!! Naar Robbe zou ik wel eens een uurtje “live” gaan kijken, maar dan is het voor mij genoeg ….

Is familie voor jou belangrijk?

We hebben een hechte familieband. Niet dat we mekaar veel zien, want we wonen te ver van mekaar. We gaan wel samen eens naar zee.

Welke zijn je hobby’s, Lieve?

In Palaestra in Deinze volg ik eenmaal per week AQUAGYM. Ik surf graag op het internet om ideeën te vinden voor de klas. Ook fotografie interesseert mij enorm, maar ik heb nu nog geen tijd om een cursus te volgen.

En dan TONEEL!!!! Als Chiromeisje was ik al de presentator van dienst. En nu op school in Aalter ben ik altijd bereid om “feesten te trekken”.

Maar ik ben ook lid van de toneelgroep in Aarsele, waar ik veel gespeeld heb, vooral in “Wagenspelen”. IK HEB EEN ENORME PASSIE VOOR TONEEL. Nu doe ik vooral de grime en de bar.

Op dit moment heb ik te weinig tijd voor toneel: de school slorpt veel tijd op en ik ben thuis nu ook een beetje architect.

En hoe zit het met jouw kookkunsten?

Och, de gewone keuken … En voor veel mensen koken doe ik niet graag. Maar uit gaan eten met Sven en/of vrienden is voor mij QUALITY TIME.

Hou je van reizen?

JA!!!!!!! Maar de laatste 3 jaar zijn we niet meer op reis geweest door het voetbal.

Safari in Kenia, Italië, en we zijn verliefd op het Zuiden van Frankrijk .

Wat is jouw levensfilosofie?

Eerlijk duurt het langst !!!!!!!

Kaartenleggers en dergelijke interesseren mij niet.

Ga je graag shoppen?

ZEKER !!!!  En met de dochter en met Sven.

Welke is jouw grootste droom naar later toe?

Gezond blijven samen met Sven tot ons 99 !!!!!!!

Als laatste, Lieve. Hou zou je jezelf en Sven typeren?

SVEN : pietje precies / sociaal / realistisch

IKZELF : sociaal / zorgend / positief

 

Ik bedank Lieve voor het hartelijke, open minded gesprek. En dan terug naar de heimat!!

 

Raymond Haerens

website door GRAMMA