De officiële clubsite

Vrouwentongen: Kathleen Thienpont

Om de hoek, in de Peter Benoitlaan, heb ik afgesproken met KATHLEEN THIENPONT.
Ik word er hartelijk ontvangen door Kathleen en haar man. Bij een geurige kop koffie vuur ik mijn vragen af.

Kathleen, een geboren en getogen Deinzenaar?

Geboren in Deinze, dat wel, maar ik ben opgegroeid in De Pinte waar ik ook de Lagere School volgde. Daarna trok ik naar Gent om er Beroepsonderwijs te studeren.

Hoe leerde je je man Luc kennen?

Dat was op een avondje uit. Tijdens het weekend ontspande ik mij meestal in “Hof Ter Meeren” en daar ontmoette ik Luc. Toen we trouwden, kwamen we naar Deinze wonen, waar we hier in de P. Benoitlaan al een 30 jaar vertoeven.

Wat is jouw job, Kathleen?

In Gent werkte ik bij het onderhoudspersoneel op de Kunstacademie Sint-Lucas. Toen ik in Deinze kwam wonen, heb ik nog even bij de politie gewerkt in de buurt van Palaestra, ook bij het onderhoudspersoneel. Maar nu ben ik vooral “huisvrouw”.

Ik heb een zoon, Pieter, die nog thuis woont. Hij studeert aan de Arteveldehogeschool, sociale opleiding. Zijn middelbaar onderwijs volgde hij rechtover de deur, in St.-Vincentius. Hij is keeper bij Machelelen. Voetbal, zijn grote passie.

Welke zijn je hobby’s?

Op de eerste plaats SK Deinze natuurlijk. Via Luc, mijn man, die al “jaren” actief is bij SK Deinze kwam ik ook in het voetbal terecht. Bij de thuiswedstrijden staan Luc en ikzelf aan de ingang : als de supporters een lotje kopen, geef ik hen een “Sportje”. Ook bij het Paastornooi help ik mee. Ik shop ook graag, alleen, met een vriendin of met Luc. Mijn belangrijkste bezigheid is “mijn huishouden”. TV is voor mij ook ontspanning :familie en voetbal natuurlijk. Lezen doe ik niet. Alleen de krant en TV Express.

Is familie belangrijk voor jou?

Heel belangrijk. Op de eerste plaats mijn gezin. Ik heb ook 1 zus en mijn ouders wonen nu in het rusthuis in De Pinte. We gaan ze dan ook regelmatig bezoeken.

Welke zijn de mooiste ervaringen in je leven?

Op de eerste plaats trouwen met Luc en de geboorte van mijn zoon. Wat ik ook zo heerlijk vond, was de jaarlijkse uitstap met mijn ouders naar zee, naar Bredene.

Kook je graag, Kathleen?

Alle dagen, maar dan wel “den dagelijkse kost”. Nu en dan gaan Luc en ik, samen met vrienden, eens uit eten.

Wat is lui zijn voor jou?

Dat ken ik niet : IK BEN ALTIJD BEZIG !!!!!!!!!

Als laatste Kathleen : Welk is je favoriete ploeg?

“DEN SK NATUURLIJK. Maar Anderlecht is ook een favoriet. Als ik kan, wil ik gaan kijken. En de wedstrijden van Anderlecht volg ik zeker op TV.

 

We tateren nog wat verder over het voetbal vooraleer ik afscheid neem en Kathleen en Luc bedank voor de hartelijke babbel. Terug het hoekje om (letterlijk), naar huis.

 

Raymond Haerens

website door GRAMMA