De officiële clubsite

Vrouwentongen: Godelieve Van Hoe

Even slenteren op de Markt -doe ik wel meer- en ik arriveer ten huize Santens-Van Hoe waar ik heel hartelijk word ontvangen om een goeie babbel te hebben met GODELIEVE VAN HOE. De koffie geurt al vanuit de keuken ....
 
BEN JE EEN ECHTE DEINZENAAR, GODELIEVE?
Nee, hoor, ik ben geboren (thuis!!, toen was dat nog zo) in Bachte-Maria-Leerne, waar ik 28 jaar gewoond heb. Ik liep er 8,5 jaar school en toen kreeg ik een transfer naar Sint-Vincentius in Deinze waar ik de Handelsafdeling volgde. (door mijn tante nonneke). Toen ik daar afstudeerde, vond ik geen aangepast werk; daarom ging ik aan de slag in het naaiatelier van “De Boog”. Ik werkte er tot mijn 55ste. Toen ging de zaak failliet. Dus moest ik op verplichte rust!!!
 
HOE HEBBEN JIJ EN GABY MEKAAR LEREN KENNEN?
Dat was via het toneel -ik speelde jaren in het Molenhuis-, via het voetbal in Leerne en ook in het uitgangsleven. Ik speelde vanaf mijn 16de jaar tot mijn 27ste toneel. In 1972 zijn we getrouwd en ik ben dan “vrijwillig” gestopt met toneel. Ik heb mijn man gevolgd in het voetballeven in Nevele. Tot in 1994 heb ik geholpen in de voetbalkantine van SK Nevele. Daarna zijn we voor ons eigen gemak in Deinze komen wonen. We hebben 1 zoon en 2 kleinkinderen. En naar Nevele terug gaan, zou ik nooit meer doen. Het is zo aangenaam wonen in Deinze.
 
HOE KWAM JE DAN ALS TROUWE SUPPORTER BIJ SK DEINZE TERECHT?
Toen we nog in Nevele woonden, kwamen we al eens kijken naar Deinze. Maar door wijlen “Ludwig” en de supportersclub “The Gentlemens” rolden we in het voetbal van SK Deinze. We volgen nu alle thuismatchen en zijn trouwe klanten in de VIP.
 
WELKE ZIJN JOUW HOBBY’S, GODELIEVE?
Mijn belangrijkste hobby is SK DEINZE en het is mijn vurige wens dat ze in de eerste 8 eindigen!!!!!! Daarnaast doe ik vrijwilligerswerk: breien voor de daklozen. Kaarten, zowel manillen, bieden als whisten, is ook een mooi tijdverdrijf voor mij. Ik lees ook heel veel boeken en kruiswoordraadsel graag. En TV? Voetbal natuurlijk, maar ook quizzen.
 
WELKE IS DE MOOISTE ERVARING IN JE LEVEN? 
De geboorte van mijn zoon!! Maar ik heb een fantastisch mooi jong leven gehad en heb nu een heel gelukkig huwelijk.
 
EN KOKEN? ZEGT JOUW DAT IETS, GODELIEVE?
Ik kook graag, maar dan wel “den dagelijkse kost”. Maar nu en dan gaan we ook uit eten in een of ander restaurant op de Markt.
 
Wij, als Nevelaars onder mekaar, kaarten nog wat na over het voetbal en ons jonge leven. Maar dat is niet voor publicatie vatbaar.
Ik neem afscheid en bedank Godelieve en Gaby voor de lekkere koffie en de gezellige babbel.
 
 
Raymond Haerens 
website door GRAMMA