De officiële clubsite

Vrouwentongen: Christa Degry

Een stapvoets ritje naar de Molenstraat in Petegem, in de buurt van de watertoren. Ik word heel hartelijk ontvangen door Christa Degry, mijn nieuwe vrouwentong. De blaffende hond wordt braafjes weggeleid (gelukkig, wat ben ik bang voor honden!). De tafel is al gedekt alsof ik kwam ontbijten.

En Christa, al gans je leven een echte Petegemnaarster?

Helemaal niet. IK heb tot mijn 13 jaar in Alveringem gewoond, een dorpje tussen Diksmuide en Veurne. Daarna ben ik verhuisd naar Poelkapelle. In Alveringem doorliep ik de Lagere School. Mijn middelbaar onderwijs, de Latijn-Griekse afdeling, volgde ik in Roeselare. OP INTERNAAT in Barnum. Na mijn middelbaar ben ik door omstandigheden gestopt met studeren. Daarna ben ik beginnen werken in de feestzaal in Alveringem. En toen heb ik een job gevonden in een groot horecabedrijf in Ieper, waar ik mijn man leerde kennen.

En daar werk je nog altijd, Christa?

Toch niet. Een tante van mijn man Claude hield het restaurant Savarin open. Door gezondheidsproblemen van de uitbater, kregen wij de kans om de zaak over te nemen. Van 1989 tot 2006 hebben wij de zaak gerund. Dan zijn we gestopt omwille van gezondheidsproblemen van mijn man.

En dan?

Vanaf 2005 ben ik beginnen werken bij Cardiff, een bedrijf van kaarten en geurartikelen. Zwaar fysisch werk. En toen kreeg ik in 2009 de kans om op het secretariaat van een boekhoudkantoor te werken: Trofisk. En dar werk ik nu nog altijd. Ondertussen heb ik 1,5 jaar hogeschool boekhouding gevolgd in Gent

Wat is de link met SK Deinze?

Mijn zoon Anthony heeft bij SK Deinze zijn opleiding gevolgd van zijn 6 jaar tot zijn 19de. We kwamen graag supporteren en zijn nadien blijven hangen. WE PROBEREN OOK TE HELPEN WAAR HET NODIG IS. Mijn interesse voor het voetbal kwam dus door mijn man en zoon. Ik kijk ook wel eens voetbal op TV, maar geen volledige match. En als het EK of WK is, durven we wel eens pronostieken met de collega’s en de boekhouder op kantoor.

En jouw hamburgerkraam op SK Deinze?

Mijn man is veel op SK Deinze. Zo ben ik niet alleen thuis en heb ik mijn bezigheid op zaterdag !!!

En nog hobby’s ook, Christa?

Toch wel. Ik werk graag in de tuin. Ik ben geen echte TV-kijker. Alleen de vrijdagavond volg ik graag Engelse series. Lezen doe ik weinig, want als ik begin, lees ik het boek in één ruk uit. Maar mijn mooiste hobby zijn mijn kinderen en mijn 3 kleinkinderen !!! Shoppen: alleen het noodzakelijke. De zondagnamiddag ga ik wel eens naar een shoppingcenter als ontspanning

Kook je zelf ook?

Mijn man kookt ! Zelf heb ik daar weinig tijd voor.

Wat zijn jou mooiste levenservaringen?

De geboorte van de kinderen: het wonderbaarlijke van het leven. En de geboorte van een kleinkind: pure emotie …

Wat zeggen jou de sterren , de pendelaars….?

Als kind was ik wel gefascineerd door De Grote Beer en De Kleine Beer aan de hemel.

Als afsluiter, Christa: hoe zou je jezelf en je man heel kort typeren?

Ikzelf: een bezige bij / een optimist/plezier hebben in wat je doet en het goed doen.

Mijn man: voetbal is mijn leven. Soms moeilijk te bespelen, een beetje eigenwijs, maar met een hart voor KMSK Deinze.

Ik bedank Christa voor het heerlijke gesprek en tuf terug naar Deinze.

 

Raymond Haerens

website door GRAMMA