De officiële clubsite

Voorbeschouwing wedstrijd Winkel Sport - K.M.S.K Deinze (03.11.2019)

Naar het Sportpark Terschueren in Sint-Eloois Winkel

K.M.S.K. Deinze trekt voor de eerste en ook de enige maal in het aanhangige seizoen naar de provincie West-Vlaanderen. Desalniettemin is het niet voor de eerste maal dat het naar “Winkel” gaat. Er staan immers al twee ontmoetingen tussen de beide clubs in de archieven. In de eerste ronde van de Beker van België, seizoen 1971-72, won “Winkel Sport” met 5 - 2. Beide clubs kwamen toen uit in hun respectievelijke eerste provinciale afdeling ... West- en Oost-Vlaanderen. Op zondag 31 augustus 2014 verspeelde K.M.S.K. Deinze er zijn eerste punten in de competitie 2014-2015, na een eerde negen op negen. Het werd toen 0 – 0. Ineens meegeven dat er toen 5 clubs uit de provincie West-Vlaanderen in de derde nationale afdeling reeks ‘A’ aantraden !
De wedstrijd heeft plaats op zondag 3 november 2019 a.s., aanvang om 15 uur.

Sint-Eloois Winkel


Is feitelijk een dorp in West-Vlaanderen, een deelgemeente van Ledegem waarvan het gescheiden is door de snelweg A17/E403. Het ligt ten Noordwesten van Kortrijk en bezuiden Roeselare en Izegem. Aanvankelijk was Sint-Ellois-Winkel een gehucht van de parochie Gullegem, In 1747 werd het een zelfstandige parochie en op het einde van het "Ancien Régime” werd het een zelfstandige gemeente, in 1977 dan een deelgemeente van Ledegem. De locatie is vooral gekend voor de jaarlijkse paardenkoersen in de maand oktober ... “ Winkel Koerse ” genoemd. Voor het overige hebben we niet veel kunnen terugvinden over Sint-Eloois Winkel, ook niet waar de nam feitelijk vandaan komt. Een spotnaam hebben ze nochtans wel ... “ rijstkakkers ” ... ! De tramhalte aldaar, moet lang geleden zijn, was de laatste voor Kortrijk. Omdat de tram altijd vol zat moesten de Winkelaars; plaats nemen in het goederen compartiment, waardoor ze vaak op zakken rijst moesten gaan zitten ... vandaar die rijst-kakkers !

Wegwijzer

Het is ongetwijfeld één van de kortste verplaatsingen, zo niet de kortste. We zien maar één mogelijkheid, of twee. Ofwel via de N43 (Kortrijkse steenweg) en via Zulte en Sint-Eloois-Vijve naar Harelbeke. Voor het centrum rechtsaf N36 naar Lendelede en aldaar richting Sint-Eloois-Winkel nemen. Aan het “Dorpsplein” linksaf, daarna derde straat rechts en eerste links ! Uiteraard kunt u ook via de E17 tot aan de uitrit Deerlijk en dan via Harelbeke en diezelfde N36 naar Lendelede en zo naar Sint-Eloois Winkel ... !

Sportpark Terschueren

Sinds dit seizoen is het stadion uitgerust met een kunstgrasveld, nadat eerder al de zittribune werd vernieuwd. “Winkel Sport”, zoals men in de volksmond de club noemt, heeft daar niet altijd gespeeld. We vernoemen achtereenvolgens ... de “Gullegemstraat” ; de “Kloosterstraat” ; de “Sint-Pietersstraat” ; de “Klein Izegemstraat” ; de “Izegemsestraat” ; opnieuw de “Gullemgemsestraat” en uiteindelijk het huidige in de “Terschuerenlaan”. We hebben niet kunnen achterhalen sinds wanneer. En eindelijk, wat ons dan betreft, wordt er nog eens op een zondag namiddag gespeeld. Nadat vorig seizoen, 2018-2019, Winkel Sport heel het seizoen op het speelveld van F.C. Gullegem wegens de aanleg van het kunstgrasveld treed men dit seizoen, blijkbaar, ook niet meer tezamen ‘thuis’ aan.

Sportief

Sint-Eloois Winkel Sport werd gesticht op 1 augustus 1940. Het kwam aanvankelijk uit in het Katholiek Vlaamsch Sportverbond. Eerst in 1946 sloot men zich aan bij de K.B.V.B., onder die vermelde benaming, dit onder stamboeknummer 4408. Voor de gehele sportieve geschiedenis verwijzen we naar de website van K.M.S.K. Deinze bij “tegenstanders 1920”.
Zoals in de aanhef gesteld kwam K.M.S.K. Deinze tweemaal uit in Sint-Eloois-Winkel. Over die bekerwedstrijd hebben wij geen gegevens, wel over de 0 – 0 van zondag 31 augustus
2014. Het is toch even de moeite waard u het sterke elftal van oranje-zwart van die dag terug even op te rakelen, met tussen haakjes de club waar ze nu actief zijn.
Brecht Laleman (K.F.C. Mandel United I.I.) ; Karim Ben Liou (K.S.V. Bornem) ; Jarric Buysse (R. Knokke F.C.) ; Frederik Declercq (Torhout 1992 K.M.) ; Birger Longueville (gestopt) ; Jérôme Mezine (K.M.S.K. Deinze) ; Arne Naudts (Lommel S.K.) ; Mathias Schamp (K.V.K. Ninove) ; Alessio Staelens (K.M.S.K. Deinze) ; Roel Van Hemert (zonder club) ; Jonas Vervaeke (S.C. Dikkelvenne). Op de bank Daan Ronse (K.F.C. Meulebeke) ; Mickenson De Pessemier (zonder club) ; Xavier Deschacht (S.K. Berlare) en Tibo Van Van de Velde (K.S.K. Zwevezele).


Marcel
Dingemans

website door GRAMMA