De officiële clubsite

Voorbeschouwing wedstrijd KFC Oosterzonen - KMSK Deinze (13.01.2018)

Naar het Oosterzonen complex in Oosterwijk

K.M.S.K. Deinze trekt voor de eerste maal dit seizoen naar de Antwerpse Kempen, meer bepaald naar de Zuider-Kempen. K.F.C. Oosterzonen Oosterwijk, is de gastheer op zaterdag 13 januaril 2018. De wedstrijd vangt aan om 20 uur.

 

Wegwijzer

E17 naar Antwerpen nemen, door de Kennedy tunnel en Ring A1 tot aan de afslag naar de E313 richting Hasselt-Luik. De E313 verlaten aan afrit 22 Herentals-Oost. Beneden aan de verkeerslichten linksaf richting Aarschot/Herselt/Westerlo ... N152. Door het centrum van Olen (plein met bomen aan uw rechterkant) en vervolgen, zo'n drietal kilometer. Na een groene hangar aan uw rechterkant komt u een groot wit huis tegen, ook op de rechterzijde ... Vastgoed Makelaars Chris Engelen & Partners. Daar onmiddellijk rechts afslaan. Er zijn wegwijzers naar Kamp C en naar K.F.C. Oosterzonen en Keukens Van Lommel. De Britselaan volgen en daarna derde straat links, Bovenmansstraat inslaan waarin het stadion aan uw linker zijde is gelegen.

 

Situatieschets Oosterwijk

Is gelegen in het zuiden van de provincie Antwerpen, in de Antwerpse Kempen en een gehucht van Tongerlo. Dat is geen autonome gemeente meer maar een deel-gemeente van Westerlo. Veel meer kan men daarover niet vertellen, alleen dat er een Engelse Legerbasis kwam die in gebruik werd genomen op 15 oktober 1952. Kamp C, zoals het ook genoemd wordt, werd in 1952 opgericht in volle koude oorlog, onder het Belgisch-Brits akkoord “Operatie Gondola”. Er werden ook nog andere kampen opgericht ... kamp 'A' in Emblem bij Ranst ; kamp 'B' in Grobbendonk en kamp 'D' in Tielen bij Kasterlee. De Kempen werden uitgekozen omwille van de gunstige ligging ten opzicht van de haven van Antwerpen en wegens de hoge werkloosheid. Tot in 1970 was het Britse Leger één van de belangrijkste werkgevers in de Antwerpse Kempen, waarbij gedurende al die jaren ruim 12.000 werknemers hun boterham verdienden bij “den Engelsman”! Kamp 'C' bestaat nog altijd aan de Britse laan, maar heeft intussen een nieuwe bestemming gekregen, met de medewerking van de Gemeente Westerlo en de Provincie Antwerpen wordt het een Provinciaal Centrum Duurzaam Bouwen en Wonen en dit onder het veelzeggende motto ... “ van Kaki naar Groen ”.

 

Het Oosterzonen stadion

K.F.C. Oosterzonen Oosterwijk zal daar wel altijd gespeeld hebben. Het stadion werd daarna aangepast naarmate de club op de niveau ladder steeg. Klom op zes jaar tijd van vierde provinciaal naar het nationale voetbal (2003-04 t/m 2008-09). Er werd een zittribune geplaatst, een verlichting, de kantine werd gemoderniseerd waarvoor intussen ook een kleine zittribune werd aangebracht. Ongetwijfeld is er nu ook een accommodatie aangebracht waar voor de wedstrijd maaltijden kunnen worden opgediend.

 

Sportief

De volledige sportieve geschiedenis van K.F.C. Oosterzonen Oosterwijk is terug te vinden op de website van K.M.S.K. Deinze onder de hoofding “seizoen 1718” en “tegenstanders”. K.M.S.K. Deinze heeft het al drie keer uiterst moeilijk gehad tegen de ploeg uit de buurt van Olen, maar deeluitmakend van de gemeente Westerlo. At home werd in 2016-2017 in extremis gewonnen met 3 - 2, maar dit seizoen ging de heenwedstrijd verloren met 0 - 1. En dan is er nog de uitwedstrijd in het seizoen 2016-2017. De laatste wedstrijd van het seizoen, waarbij er nog geen uitspraak was gevallen m.b.t. de “affaire”, waar we niet meer hoeven op terug te komen.

K.F.C. Oosterzonen Oosterwijk was bij het verdict van het B.A.S. wel uitermate betrokken, want op dàt ogenblik nog in strijd om het behoud verwikkeld. Na een eigenaardige eerste helft, met het meeste balbezit voor K.M.S.K. Deinze en ook het meest aanvallend, leidde “Oosterzonen” aan de rust met 3 - 0. In de tweede helft zou Jérôme Mezine, op strafschop, de eer nog redden ... maar verder kwam oranje-zwart niet. K.F.C. Oosterzonen Oosterwijk was daarmede wel “gered! En de rest kent u.

 

Marcel Dingemans

website door GRAMMA