ZA 16.04

20U00

Competitie

SK Lommel - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Wedstrijdverslag

In het derbytreffen tussen SK Deinze en Sparta Petegem was het niveauverschil duidelijk. Deinze pakte onmiddellijk uit met snel combinatievoetbal op zoek naar een vlugge openingstreffer. Die kwam er al na 6 minuten toen Mertens foutief werd gestopt in de zestien. De Belder zette de 11 meter feilloos om. Diezelfde De Belder werd net voor het kwartier uit voorzorg vervangen door Dansoko nadat hij slecht was neergekomen na een onschuldig duel.

Deinze verdubbelde de voorsprong in de 26ste minuut na een geweldige crossbal van Vansteenkiste die Mertens met een staalharde kopbal tegen de netten duwde.De enige kans van de Spartanen noteren we op het halfuur met een vrije trap van Berwouts die de bal rond het muurtje probeerde te draaien. We rusten met 0-2.

Bij de start van de tweede helft voerde coach De Decker twee vervangingen door. El Banouhi kwam in de plaats van Staelens en Van Walle verving Janssens. SK bleef het tempo hoog houden. Al snel miste Lecomte alleen voor de doelman Vandenbossche. Eén minuut later werd een schot van Van Walle met de hand geraakt door een verdediger maar de scheids floot de strafschop niet. Even later in de 49ste minuut scoorde Gert ons 3de doelpunt na een mooie collectieve aanval. Op het uur noteren we 3 vervangingen met Bizimana, Geeraerts en debutant Abrahams. Lecomte, Challouk en Mertens hebben hun taken volbracht.

Stilaan kwam Petegem meer in de match en herstelde enigzins het evenwicht met enkele kansjes tot gevolg. In de 70ste minuut misten we tot tweemaal toe de kans om verder uit te lopen via Geeraerts en Dansoko. Een kwartier voor tijd volgden nog drie wijzigingen, Blondelle kwam erin voor Boone, Tossavi voor Tarfi en Verwaal maakte ook zijn eerste minuten in ons shirt. Het werd uiteindelijk nog 0-4 via Bizimana na een voorzet van Abrahams. 

Een logische einduitslag in een aangename en onderhoudende partij voetbal. Uitkijken nu naar ons volgende oefenpartij tegen KSV Oudenaarde.

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq