DI 06.07

14U00

Oefenwedstrijd

Union - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze merchandise

Naar de webshop!

Wedstrijdverslag

KMSK Deinze speelt voor het eerst van de oefenmatchen thuis en dit tegen reeksgenoot Lierse Kempenzonen die pas vorige week werden opgevist uit 1ste Amateur. Viktor Boone is er niet bij, hij kwetste zich op oefenstage en moet een goede week rust nemen. Arnaud De Greef is terug en neemt zijn plaats in centraal in de verdediging. Dutoit staat in Doel. Het eerste kwartier bouwt Deinze rustig op met goed combinatievoetbal. Af en toe prikt Lierse terug met een tegenaanval echter zonder gevaar. Ze maken het Deinze op dat moment zeker niet gemakkelijk. De eerste kans van de match noteren we in de 17'. Een hoge bal van Jannes Van Steenkiste wordt door Lennart Mertens aan de tweede paal nipt naast gekopt. 

Het is spelen onder een loodzware zon. Warm, warm en nog eens warm maar toch maken beide ploegen er het beste van. Na de drinkpauze nam Lierse Kempenzonen meer initiatief echter zonder Dutoit op de korrel te nemen. Naar het einde van de eerste helft dringt oranje-zwart meer en maar aan. De beste kans is opnieuw voor Lennart Mertens. Hij dribbelt de keeper voorbij maar wordt alsnog afgestopt door een snel teruggekeerde verdediger. Zo blijft het 0-0 bij de rust.

Deinze start de tweede helft met een gewijzigd elftal. Het brengt meteen meer tempo in het spel. Dat resulteert al snel in een eerste doelpunt. Een actie op links via Jannes Vansteenkiste, een gekraakt schot van Dansoko wordt door Alessio Staelens in twee tijden perfect afgewerkt, 1-0 48'. Tien minuten later een mooie aanval op links van Dansoko, bal komt bij Schils die niet egoïstisch is en de bal lateraal doorspeelt naar de vrijstaande Lennart Mertens die er 2-0 van maakt. Net voor de tweede drinkpauze heeft Soufiane verzorging nodig na een elleboogstoot. Hij wordt toch uit voorzorg vervangen. 20 minuten voor tijd maken vier youngsters van de beloften hun opwachting. Deinze controleert verder de wedstrijd, lijkt minder last te hebben van de warmte en staat fysiek verder dan Lierse Kempenzonen. Naar het einde van de match is Deinze nog dichtbij de 3-0. Een laterale bal richting aanstormende Challouk die maar nipt van de bal wordt gehouden voor het lege doel. Al bij al een verdiende overwinning van KMSK Deinze tegen Lierse Kempenzonen 2-0.

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Legea Group Ceyssens EDA Declercq Messer