ZA 07.03

19U30

Competitie

Dessel Sport - KMSK Deinze

Wedstrijdverslag

K.M.S.K. Deinze – S.V. Zulte-Waregem 0 – 2

B a c k !

Na negen weken afzien proberen we de draad terug op te pakken. Die werd doorgeknipt op zaterdag 4 mei 2019 laatstleden, na een struikel- en valpartij op perron 10 van het station van Berchem. De bloedneus werd
al na enkele minuten gestelpt. De neus bleek niet gebroken te zijn, het rechter sleutelbeen evenmin. De rechterarm hing hulpeloos naast mijn lichaam. Doorreizen naar de wedstrijd K.L. Kempenzonen – K.M.S.K.
Deinze zou niet gaan, dus kozen we voor de optie ... terugkeer met de trein naar Blankenberge. Bij de consultatie in de afdeling spoed van het ziekenhuis bleek de rechter schouder verbrijzeld te zijn.
Er volgende een transport naar het ziekenhuis van Knokke, waar ik op maandag 6 mei geopereerd ben, waarbij een prothese werd aangebracht. Na één maand kon de kiné eerst worden opgestart, de wonde van
13 cm moest immers helemaal genezen zijn, en we zitten nu aan 23 sessies. Er zijn er zeker nog 40 te gaan maar er is al verbetering in ... het gaat er nu vooral om veel te oefenen. Dat geldt ook voor K.M.S.K. Deinze,
dat op zaterdag 6 juli j.l. al een eerste oefenpartij afwerkte tegen de club van Franky Dury. We brengen u hiervan een zeer kort verslag, want we waren er bij. Met dank aan Dirk waren we dus terug “ back “ !


V.A.R.
Die was voor deze partij ook aanwezig. Ook voor hen zijn het “oefenmatchen”. Referee Ken Vermeiren deed er éénmaal beroep op, alhoewel het niet nodig was. De strafschopfout van een verdediger van K.M.S.K. Deinze, op Mathieu De Smet, was immers zéér evident. Desalniettemin duurde het weer zeer lang eer Dimitri OBERLIN zich achter de bal mocht zetten en daarna laag in de linker beneden hoek mikte ... 16e 0 – 1. In die eerst helft was S.V. Zulte Waregem de meest ondernemende ploeg en ook de gevaarlijkste. Maar geen enkele van die mogelijkheden werd nog verzilverd. K.M.S.K. Deinze versierde er twee. Op voorzet van links van Michiel De Looze kopt de vrijstaande Mauro Devos rechts naast (37e) en een minuut later zette Youssef Challouk zich door, eerst centraal waarna hij zich naar rechts toe vrij kapt en dan voorlangs links naast trapt (38e). De rust werd dus bereikt op een 0 – 1.

Troepenschouw
Die moet men er altijd bijnemen in de voorbereidingswedstrijden. We komen daar verder op terug. In het eerste kwartier van de tweede helft voerde oranje-zwart de forcing. Al direct na de aftrap zorgde Jérôme Mezine voor een mooi nummertje, borstcontrole en dan draaien en in de vlucht over trappen (47e). De inbreng van Alessio Staelens zorgde ook voor meer “swung”. De knapste actie noteerden we nog voor het uur, als er een knappe aanval werd opgezet, Alessio kruist naar rechts tot bij Jérôme Mezine, die dan voor doel geeft en even voorbij de tweede doelpaal trapt dan Alessio Staelens acrobatisch naast (54e). De gelijkmaker kwam echter niet op het bord, integendeel het was Nill DE PAUW die van op links een vrijschop fraai in de rechterbenedenhoek vlamde ... 66e 0 – 2. Meteen ook de eindstand van deze wedstrijd, want opnieuw konden de bezoekers de afgedwongen mogelijkheden niet benutten en verprutste de ingevallen Jannes Van Hecke in de na-speeltijd nog twee riante kansen in één en dezelfde fase. Al bij al bood K.M.S.K. Deinze toch wel wat weerwerk, vooral in de tweede speelhelft waarin het vier hoekschoppen afdwong. S.V. Zulte Waregem trapt er, over heel de wedstrijd, zes (4 / 2).

De leiding
Die was in handen van referee Ken VERMEIREN (° 24 september 1982) die aangesloten is bij K.S.K. Steenbrugge, stamboeknummer 4153. Regio Brugge dat degradeert naar de vierde provinciale afdeling, waarbij we betwijfelen of ze nog een “B” ploeg zullen mogen in lijn brengen. De ref is lid v/d K. Vriendenkring Brugse Scheidsrechters, maar wellicht woonachtig in de regio van Deinze, gezien zijn aantal blokken. Is de laatste seizoenen vooral actief in de twee hoogste afdelingen. Eind seizoen 2018-2019 toe aan 258 wedstrijden, 160 als referee, 8 als 'a.r.' en 90 als vierde official. Met K.M.S.K. Deinze vier wedstrijden away als referee. D.d. 08/03/2015 K.F.C. Izegem (0 - 2) ; 03/10/2015 A.S.V. Geel (2 - 2) ; 09/12/2015 R. Union Saint-Gilloise (3 – 0) en 23/01/2016 R.F.C. Seraing (1 – 5). Hij werd bijgestaan door de grensrechters Philippe Vandecauter (eind seizoen 2018-2019 ... 495 wedstrijden, 90 als referee, 392 als a.r. en 13 als 4de official) en David Symons (eind seizoen 2018-2019 ... 89 wedstrijden als a.r.) ; die allebei uit de provincie Antwerpen moesten komen. Meer hoeven we voor het ogenblik niet meer te zeggen over het scheidsrechterstrio.

De ploegen
Het oefenprogramma was wellicht nog opgesteld door Regi Van Acker ... vandaar ook dat David Gevaert (zijn opvolger) nog van zijn verlof genoot dat al was vastgelegd. Cedric Vlaeminck nam de “honneurs” waar als “T1” en liet de volgende elf aan de aftrap komen ... K.M.S.K. Deinze ... Gillian Verbrugge/13 ; Bart Goossens/2, Arnaud De Greef/4, Niels De Schutter/24, Jelle De Vrieze/5 ; Luca De Feudis/9, Seppe Brulmans/16, Jonas Reumers/10 ; Youssef Challouk/11, Mauro Devos/18, Lennert De Smul/20

Bij aanvang van de tweede helft toch wel wat vervangingen. Tussen haakjes de verdere wissels in het tweede bedrijf. Tom Vandenberghe /23 ; Jannes Vansteenkiste/17, Viktor Boone/3, Pieters Kobe Guervens/8, Jelle De Vrieze/5 (74e Luca De Feudis/9) ; Jonas Reumers/10 (70e Mauro Devos/18), Mathias Schils/15, Michiel De Looze/19 ; Alessio Staelens/7, Jérôme Mezine/21, Gert Van Walle/12.

Franky Dury liet, op één speler na, zijn hele kern aandraven die op het scheidsrechtersblad vermeld stond ... S.V. Zulte Waregem ... Eike Bansen/44 ; Davy De Fauw/2 (80e Ewoud Pletinckx/24), Cameron Humphreys/33, Marcq Damien/5 (80e Ben Reichert/41), Nikolaos Kainourgios/43 (70e Michael Heylen/4) ; Sandy Walsh/14, Ibrahima Seck/21 (70e Florian Tardieu/22), Mathieu De Smet/29 ; Henrik Bjordal/20 (63e Benjam Urho Nissila/16), Nill De Pauw/11 (70e Jannes Van Hecke/67), Dimitri Oberlin/27 (63e Benjamin Bambi/45).

Marcel Dingemans

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed MIG Motors Declercq Delikip Johan Desmet Versele-Laga AB Inbev Messer Rabotvins