VR 12.05

20U00

Competitie

KMSK Deinze - Dender EH

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

Wedstrijdbeelden

Wedstrijdverslag

KMSK Deinze sluit zijn seizoen met een nederlaag af

 

De laatste speeldag van het seizoen is voor KMSK Deinze uitgedraaid op een nederlaag. In het Souvereinstadion van Lommel SK werd het 2-1. De thuisploeg wist de hele wedstrijd de Tigers in te tomen en kwamen vroeg in de wedstrijd via Saito op voorsprong. Vlak voor de rust dikte Sales de score nog aan. In de tweede helft maakte Quirynen nog de aansluitingstreffer. Lommel kwam daarna niet meer in gevaar en deelt zo het competitierecord van negen ongeslagen wedstrijden op rij met KVC Westerlo. Voor Oranje-Zwart wordt het nog afwachten wat Waasland-Beveren doet tegen Moeskroen in de strijd om de derde plaats.  

 

Voor de laatste wedstrijd van het seizoen moest coach Wim De Decker zijn ploeg noodgedwongen op drie posities aanpassen. Zo pakte Dutoit de plaats in van Vandenberghe. Onze doelman nam vorige week afscheid voor eigen publiek in de Dakota Arena. Hendrickx en Janssens werden noodgedwongen gewisseld vanwege een gele schorsing.

Lommel komt al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. De Deinse verdediging liet zich ringeloren door een diepe steekbal van Smeets. De Nederlandse middenvelder vond in die diepte de vinnige Koki Saito en die tikte de bal via de paal voorbij Dutoit in doel. De thuisploeg heeft er duidelijk zin in, terwijl onze Tigers zichzelf moesten terugvinden in de openingsminuten. Na acht minuten kan Deinze voor het eerst dreigen in de wedstrijd. Mertens kopt recht in de armen van De Busser.

Het openingskwartier was er een voor de thuisploeg. Smeets en Henkens zagen hun schot geblokkeerd worden. Sales mikte over. Daarna kreeg Deinze wel nog eens een kans. De afscheidnemende Challouk zorgde voor gevaar, maar De Busser kon het afstandsschot nog over de lat tikken.

Het spelbeeld ging over en weer zonder reële dreiging langs beide kanten. Vijf minuten voor het einde van de eerste helft bracht Sales Lommel toch op een dubbele voorsprong. Hij knalde de assist van Henkens voorbij Dutoit en zo keek Deinze bij de rust tegen een 2-0 achterstand aan.

 

Bij de rust greep De Decker in. Hij wisselde Viktor Boone voor de jonge verdediger Nathan Fuakala. De Fransman die aan het begin van dit seizoen overkwam van Club NXT mocht nog wat extra minuten maken in het shirt van Oranje-Zwart. KMSK Deinze begon overtuigender aan de tweede helft en dat resulteerde al snel in enkele kansen. Dansoko en De Belder lanceerden hun schot af op het doel van De Busser, maar op een doelpunt bleef het voorlopig nog wachten.

Uiteindelijk kwam het aansluitingsdoelpunt er dan toch. Quirynen kwam goed mee naar voor en tikte de bal voorbij De Busser. Het voorbereidende werk werd gedaan door doorkoppen van Mertens. De assist kwam van Dansoko. Na de aansluitingstreffer probeerde Deinze meteen op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Challouk probeerde het vanop afstand.

De thuisploeg was niet aangedaan door de aansluitingstreffer. Smeets zette eigenhandig een solo op. Zijn schot ging hoog over. Ook Kevin Kis zijn vrije trap ging net naast. De Tigers probeerden wel de ruimte te zoeken, maar de troepen van Brian Eastick hielden de boel goed gesloten achteraan. De wedstrijd modderde wat aan naar het einde van de wedstrijd. Al wisten de Tigers toch een slotoffensief op te zetten. Coach Wim De Decker gooide met Geeraerts ook nog een extra spits in het spel. Voor Deinze was het daarna opletten voor de counter. Sales werd diepgestuurd, maar Dutoit hield de plaatsbal uit zijn netten. Lommel kwam uiteindelijk niet meer in gevaar. De thuisploeg behaalde hun negende ongeslagen wedstrijd op rij. KMSK Deinze sluit zijn seizoen af met een nederlaag op het veld van Lommel SK.

 

Opstellingen

Lommel SK: 20. Jari De Busser (GK), 3. Laurent Lemoine, 4. Stijn Wuytens (69’ 27. Caio Roque) , 5. Kevin Kis, 7. Robin Henkens, 9. Koki Saito (81’ 18. Kolbeinn Thordarson) 13. Arthur Sales, 14. Jesper Tolinsson (60’ 17. Rafik Belghali), 26. Theo Pierrot, 29. Bryan Smeets, 99. Cauê (81’ 37. Enrik Ostrc)

KMSK Deinze: 28. William Dutoit (GK), 3. Viktor Boone (45’ 59. Nathan Fuakala), 4. Liam Fraser, 5. Djihad Bizimana (58’ 6. Raphael Lecomte), 9. Lennart Mertens, 11. Youssef Challouk, 13. Denis Prychynenko (C), 14. Bafodé Dansoko, 17. Jannes Vansteenkiste, 19. Robbe Quirynen (86’ 27. Ruben Geeraerts), 99. Dylan De Belder (81’ 34. Kurt Abrahams)

22U02

We sluiten het seizoen met een nederlaag af..

SocialScore
21U37

↔️ | Abrahams moet het forceren in de laatste minuten. Hij vervangt De Belder

SocialScore
21U25

↔️ | Bizimana mag gaan rusten. In zijn plaats komt Lecomte!

SocialScore
21U17

Robbe brengt ons terug naar 1-2! Come on Tigers! 🟠⚫️

SocialScore
21U05

↔️ | Viktor Boone blijft binnen na de rust. Nathan Fuakala is zijn vervanger.

SocialScore
20U43

Two down at halftime.

SocialScore
20U40

Sales brengt Lommel op 2-0..

SocialScore
20U08

Saito brengt Lommel vroeg op voorsprong.

#LOMDEI #1B #ProLeague

SocialScore
08U18

The last one! 🔥🧡🖤

#LOMDEI #1B #ProLeague #IEDEREENSKD

SocialScore

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens GGG DEA MGG