ZA 16.04

20U00

Competitie

Lommel SK - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Wedstrijdbeelden

Persconferentie

Wedstrijdverslag

Dakota Arena neemt afscheid van twee legendes

 

De Dakota Arena, onze thuishaven, heeft op de 27ste speeldag afscheid genomen van twee absolute clubiconen. Tom Vandenberghe en Youssef Challouk waren respectievelijk zeven en vijf jaar actief bij Oranje-Zwart. De wedstrijd tegen Lierse moest dan ook een galamatch worden, maar KMSK Deinze miste de snedigheid om zichzelf te belonen. Lierse Kempenzonen toonde zich uitermate efficiënt en nam de drie punten mee naar huis.

 

Geen wissels in vergelijking met de gewonnen wedstrijd tegen RWDM bij KMSK Deinze. Coach Wim De Decker startte met zijn vaste typeploeg en blikte vooraf vol vertrouwen uit naar de confrontatie tegen de Pallieters. Lierse begon het sterkste aan de wedstrijd. Na twee minuten profiteerde de uitploeg van balverlies van Prychynenko. Onze kapitein was te traag in de omschakeling, waardoor Limbombe kon profiteren. De Lierse spits werkte de bal door de benen van Vandenberghe in doel.

Deinze nam daarna over, maar miste creativiteit om de muur van de Pallieters te doorbreken. Na negen minuten moest Teunckens even alles op elkaar zetten om een bal voor de neus van De Belder en Mertens weg te krijgen. De Tigers hadden het zichtbaar moeilijk met de ingesteldheid van de Pallieters. Oranje-Zwart moest het vooral hebben van snelle flitsen en die kwamen er van Challouk. Hij schudde een prachtige combinatie met Dansoko uit zijn voeten, maar de afscheidsnemer zijn voorzet was te zwak om voor een schot binnen het kader te zorgen.

De Pallieters hadden hun schaapjes op het droge en konden rekenen op de counter. De Tigers kwamen tot twee keer toe goed weg.

Op het halfuur werd het even muisstil in het stadion. Van Acker liep, als het ware, als een mes door de boter in de Deinse verdediging, maar Vandenberghe hield hem met een beenveeg van de 0-2. Op de corner die uit de actie volgde, moest onze doelman opnieuw goed plat op een schat van diezelfde Van Acker. Aan de overzijde was Teunckens dan weer beslissend met een parade op een actie van Challouk.

 

De rust bracht nieuw leven bij KMSK Deinze. De thuisploeg leek als door een wesp gestoken en leek zijn flow van de voorbije weken terug te pakken. Dansoko kopte de bal in de handen van Teunckens. Nog geen minuut later was het wel prijs voor de Guinese international. Hij plaatste de bal door de benen van Teunckens. Het beloofde het begin van veel moois te worden, want niet veel later was ook De Belder dicht bij een doelpunt.

Het offensief was uiteindelijk van korte duur, want het spelbeeld uit de eerste helft nam niet veel later weer de bovenhand.

Twintig minuten voor affluiten kwam Lierse opnieuw opzetten. Van Acker stond helemaal alleen op de rand van de zestien en plaatste de bal voorbij Vandenberghe. Deinze had daarna nog een noemenswaardige mogelijkheid op de gelijkmaker. Janssens mikte over. In de afscheidsmatch van Challouk en Vandenberghe konden de Tigers niet aan het langste eind trekken. Volgende week volgt de laatste wedstrijd van het seizoen. Deinze trekt dan richting het Soevereinstadion in Lommel.

 

Opstellingen

KMSK Deinze: 23. Tom Vandenberghe (GK), 3. Viktor Boone, 4. Liam Fraser (82’ 34. Kurt Abrahams), 9. Lennart Mertens, 10. Gaëtan Hendrickx, 11. Youssef Challouk, 13. Denis Prychynenko (C), 14. Bafodé Dansoko, 16. Christophe Janssens, 19. Robbe Quirynen (74’ 22. Siebe Blondelle), 99. Dylan De Belder

Lierse Kempenzonen: 1. Jens Teunckens (GK), 4. Kenneth Schuermans, 5. Brent Laes, 6. Tibeau Swinnen, 7. Jonathan Hendrickx (70’ 49. Jens Naessens), 8. Thibaut Van Acker (C), 9. Stallone Limbombe (83’ 11. Jordi Liongola), 10. Guillaume De Schryver, 18. Nils Schouterden (89’ 20. Scott Bitsindou), 27. Jordy Gillekens, 44. Joeri Poelmans

17U48

Full Time.

SocialScore
17U38

↔️ | De Decker brengt een extra aanvallende kracht. Abrahams vervangt Fraser.

SocialScore
17U34

↔️ | Eerste wissel bij de Tigers. Quirynen komt naar de kant voor Siebe Blondelle.

SocialScore
17U32

Opnieuw achtervolgen in de Dakota Arena.

SocialScore
17U10

GOOOOAAAAAALLLLL! Dansoko brengt de bordjes kort na rust op gelijke hoogte! 💪🟠⚫️

SocialScore
16U45

One down at the break.

SocialScore
16U06

We komen vroeg op achterstand..

SocialScore
08U18

Matchday! 🔥🧡🖤

#DEILIE #1B #ProLeague #IEDEREENSKD

SocialScore

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq