ZA 16.04

20U00

Competitie

Lommel SK - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Wedstrijdbeelden

Persconferentie

Wedstrijdverslag

KMSK Deinze pakt uit met 3-0 zege tegen RWDM

 

Op de 26ste speeldag van het seizoen heeft KMSK Deinze RWD Molenbeek verslagen met 3-0. Deinze kwam tegen het spelbeeld op voorsprong dankzij een owngoal van Vorogovskiy. In de tweede helft dikten Dansoko en Challouk de score nog aan tot een ‘jantje’. Door de overwinning van de Tigers kroont Westerlo zich tot kampioen in 1B. RWDM speelt dan weer de barragewedstrijden tegen RFC Seraing.

 

Weinig wissels bij Deinze in vergelijking met de gewonnen wedstrijd tegen Moeskroen. Janssens keerde terug uit schorsing en verwees Vansteenkiste terug naar de bank. Vincent Euvrard paste zijn ploeg dan weer op drie posities aan. Libert, Bibuangu en Hazard vielen ofwel naast de selectie, ofwel op de bank. Hun vervangers waren Vorogovskiy, El Ouahdi en Sankhon.

Molenbeek had duidelijk een studie gemaakt van de voorafgaande wedstrijden van de Tigers. De Brusselaars pakten de Tigers meteen bij de keel. RWDM kreeg meteen drie grote kansen in de eerste helft. De Deinse verdediging werkte een voorzet van de uitploeg verkeerd weg, maar Nangis knalde de bal enkele meters over de kooi van Vandenberghe. Niet veel later was El Ouahdi er dichtbij. Ook zijn schot ging naast. Deinze had het zichtbaar moeilijk in de eerste tien minuten van het spel. Slordigheden, verkeerde balcontroles en passes die niet aankwamen, Oranje-Zwart had even inlooptijd nodig.

Na 13 minuten kreeg Deinze zijn eerste kans van de wedstrijd. Dansoko knalde over. Tien minuten later was het wel prijs voor Deinze en dat bij hun eerste bal tussen de palen. De Belder en Challouk voerden een snelle combinatie op. Vorogovskiy werkte uiteindelijk de bal in zijn eigen doel. Dansoko liet het daarna na de score te verdubbelen. Defourny bracht twee keer redding, al werd hij ook geholpen door het doelhout. Deinze kreeg vertrouwen na de openingsgoal en zette RWDM verder onder druk. Molenbeek was zichtbaar aangeslagen na de openingsgoal.

Vijf minuten voor het einde van de eerste helft kreeg Canadees international Fraser nog een grote kans op de 2-0. Een steekpass van Challouk bracht hem alleen voor Defourny, maar Fraser miste het kader met enkele centimeters. Vlak voor rust was er ook nog een broodnodige redding van Vandenberghe nodig op een corner van de Brusselaars.

 

In de tweede helft ging RWDM meteen op zoek naar de gelijkmaker. Als ze op gelijke hoogte kwamen, werd Westerlo geen kampioen. Dat leverde al snel een corner op, maar Claes mikte de bal over. Deinze kon counteren. Challouk stak het hele veld over. De jarige De Belder deed te weinig met de kans. De wedstrijd stond helemaal in brand, want aan de overkant mikte Ephestion amper enkele minuten later tegen de deklat.

KMSK Deinze profiteerde van de ruimte en opnieuw was Challouk de aangever van de actie. Onze aanvallende middenvelder leverde kersvers Guinees international Dansoko de 2-0 op een presenteerblaadje af. Met een kapbeweging omspeelde hij eerst nog een verdediger van RWDM en daarna knalde hij de bal voorbij Defourny.

Tien minuten later stond de eindstand volledig op het bord. De Belder zijn voorzet werd verkeerd weggewerkt. Fraser recupereerde de bal en vond Dansoko. De kersvers international vond een vrijstaande Challouk en die keerde dit keer de rollen om. Defourny stond als aan de grond genageld en stond erbij en keer ernaar. Challouk plaatste de 3-0 enig mooi in de touwen. Na de 3-0 verdween de pit wat uit de wedstrijd. In het ultieme slot kreeg De Belder nog de ultieme kans op een doelpunt, maar de deklat weerhield hem van zijn negende van het seizoen.

Door de overwinning springt KMSK Deinze over Waasland-Beveren naar de derde plaats in het klassement. Bovendien vervulden de Tigers hun sportieve plicht en zorgden zij voor een titelfeest bij KVC Westerlo. RWD Molenbeek speelt dan weer barrages voor een plaats in 1A tegen RFC Seraing. Volgende week ontvangt Deinze de mannen van Lierse Kempenzonen in de Dakota Arena. Het word trouwens de laatste thuiswedstrijd van het voetbalseizoen 2021-2022 in eigen huis. KMSK Deinze neemt dan afscheid van boegbeelden Challouk en Vandenberghe.

 

Opstellingen

KMSK Deinze: 23. Tom Vandenberghe (GK), 3. Viktor Boone, 4. Liam Fraser, 9. Lennart Mertens, 10. Gaëtan Hendrickx, 11. Youssef Challouk (79’ 8. Mehdi Tarfi), 13. Denis Prychynenko (C), 14. Bafodé Dansoko, 16. Christophe Janssens, 19. Robbe Quirynen (55’ 22. Siebe Blondelle), 99. Dylan De Belder

RWD Molenbeek: 33. Théo Defourny (GK), 3. Florian Le Joncour, 5. Yan Vorogovskiy, 8. Lenny Nangis, 11. Thomas Ephestion (65’ Mayingila Nzuzi Mata), 14. Ibrahima Sankhon (65’ 24. Jarno Libert), 20. Théo Gécé (65’ 9. William Togui), 22. Gilles Ruyssen, 47. Igor De Camargo, 77. Zakaria El Ouahdi (45’ 10. Glenn Claes), 94. Nicolas Rommens (C)

21U49

3️⃣ Goals, 3️⃣ Points! 🔥🧡🖤

#DEIRWD #1B #ProLeague

SocialScore
21U44

↔️ | Lecomte mag de laatste minuten van de wedstrijd nog volmaken. Hij vervangt Hendrickx.

SocialScore
21U38

↔️ | Youssef mag rusten na een sterke partij, Mehdi Tarfi is zijn vervanger!

SocialScore
21U31

GOOAAAAAALLLLL! Youssef Challouk knalt ons op 3-0! 💣

SocialScore
21U23

GOOOOAAAALLLLL! Bafodé Dansoko brengt ons op 2-0!

Come on Tigers! 🟠⚫️

SocialScore
20U47

One up at the break! 💪🧡🖤

SocialScore
20U33

GOOOOAAAAAALLLLL! Challouk forceert de 1-0 voorsprong! 🧡🖤

SocialScore
08U18

Matchday! 🔥🧡🖤

#DEIRWD #1B #ProLeague #IEDEREENSKD

SocialScore

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq