ZA 16.04

20U00

Competitie

Lommel SK - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Wedstrijdbeelden

Persconferentie

Wedstrijdverslag

Efficiënt Deinze pakt volle buit mee uit Le Canonnier

 

KMSK Deinze heeft op bezoek in Le Canonnier de volle buit gepakt na een doelpunt van Mertens in de slotminuten. De Tigers keken op het uur nog tegen een 1-0 achterstand aan, maar doelpunten van De Belder en Mertens zorgden uiteindelijk toch voor de ommekeer. De Tigers creëren zo meer ademruimte met de ploegen uit de tweede tabelhelft en zetten met hun overwinning ploegen als Waasland-Beveren en RWDM onder druk in de strijd voor de top drie.

 

Veel wijzigingen in de elftallen van Jeunechamps en De Decker. KMSK Deinze kon niet rekenen op de diensten van de geschorste Abrahams en Janssens. Het resulteerde uiteindelijk in de logische wissel van Vansteenkiste in plaats van Janssens op de rechtsachter. Ook Alessio Staelens moest forfait geven voor de kraker tegen Moeskroen wegens ziekte. Daarnaast moest ook Jeunechamps sleutelen aan zijn elftal. De coach bij Les Hurlus miste ‘man-in-vorm’ Joachim Carcela. Ook Diandy (griep), El Hadji (knieblessure) en Taraval (geschorst) waren er niet bij.

Moeskroen en Deinze begonnen allebei afwachtend aan de wedstrijd. Beide ploegen wouden vooral het balbezit in de ploeg bewaren en waren in het openingskwartier bezig aan een bestuderingsronde. Les Hurlus waren wel de betere ploeg in die eerste vijftien minuten en dat resulteerde in enkele kleine kansen. Lepoint kopte een meter naast en ook Chevalier kon zijn schot niet kadreren. Daarna was ook Tainmont er dichtbij, maar een parade van Vandenberghe voorkwam erger.

Vooraf kondigde de Deinse coach Wim De Decker aan dat het een wedstrijd zou worden van momenten nemen en die voorspelling bleek achteraf ook te kloppen. Op het halfuur trilden de netten voor de eerste keer. Mertens tikte de voorzet van Fraser voorbij Gillekens, maar zijn twaalfde van het seizoen werd afgekeurd wegens handspel. Uit de counter die daarop volgde moest Vandenberghe uiteindelijk alle zeilen bijzetten op een pegel van Tainmont. Op slag van rust kregen de Tigers nog hun beste kans van de eerste helft. De Belder ging alleen af op Gillekens. Hij omspeelde de doelman van de thuisploeg, maar uiteindelijk was de hoek te scherp om er meer mee te doen.

 

In de tweede helft kwam Moeskroen scherper uit de kleedkamer. Chevalier knikte een meter naast de kooi van Vandenberghe en ook een voorzet van Tainmont zoefde over alles en iedereen. De reactie van Deinze liet niet lang op zich wachten. Mertens profiteerde van balverlies bij de Henegouwers en stuurde Dansoko diep. De Franse aanvaller ging voor eigen gewin, maar dat bleek niet de juiste keuze. Hier konden de Tigers meer mee doen.

Het doelpunt hing in de lucht. De Belder mikte op Gillekens, maar die redde in twee tijden. Uiteindelijk was het Moeskroen dat als eerste de score wist te openen. Deinze schatte een verre bal van les Hurlus verkeerd in. Chevalier hield de bal in het spel en schilderde de voorzet op het hoofd van Lepoint. Die knikkerde de bal overhoeks voorbij Vandenberghe. De ban was gebroken en nog geen twee minuten later stonden de bordjes alweer gelijk. Mertens ging neer bij een fout van Gillekens en de scheidsrechter wees naar de stip. De Belder zette de penalty feilloos om en stuurde de thuisdoelman de verkeerde hoek op.

Tien minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg De Belder de kans op zijn tweede van de avond, maar Gillekens hield onze aanvaller af met een flukse parade. Deinze maakte uiteindelijk het meeste aanstalten op de overwinning en vijf minuten voor affluiten viel het verlossende doelpunt er toch. Mertens profiteerde van geblunder van Gillekens en onze gouden stier zette uiteindelijk de 1-2 op het bord, goed voor zijn twaalfde van het seizoen.

KMSK Deinze pakt zo zijn achtste overwinning van het seizoen na een moeilijke wedstrijd op Le Canonnier. Volgende week spelen de Tigers twee oefenwedstrijden ter voorbereiding op de clash tegen RWDM binnen twee weken.

 

Opstellingen

Royal Excel Moeskroen: 21. Nick Gillekens (GK), 2. Frederic Duplus (90’ 18. Matis Laloux), 7. Clement Tainmont, 10. Teddy Chevalier, 11. Dimitri Mohamed, 23. Christophe Lepoint, 26. Manuel Angiulli, 31. Harlem Gnohéré (56’ 9. Virgiliu Postolachi), 32. Olivier Myny, 77. Eric Bocat (90’ 8. Jason Bourdouxhe), 88. Marko Bakic

KMSK Deinze: 23. Tom Vandenberghe (GK), 3. Viktor Boone, 4. Liam Fraser, 9. Lennart Mertens, 10. Gaëtan Hendrickx, 11. Youssef Challouk (88’ 6. Raphael Lecomte), 13. Denis Prychynenko (C), 14. Bafodé Dansoko, 17. Jannes Vansteenkiste, 19. Robbe Quirynen, 99. Dylan De Belder (90’ 27. Ruben Geeraerts)

22U13

We nemen de 3 punten mee in Le Canonnier! 😏🟠⚫️

#REMDEI #1B #ProLeague

SocialScore
21U48

GOOOOOAAAAAAAALLLLLLLLLL!!!! Onze gouden stier doet het in de laatste minuten! 💪🧡🖤

#REMDEI #1B #ProLeague

SocialScore
21U27

GOOOAAAAAALLLLL! De Belder brengt ons op gelijke hoogte vanaf de penaltystip! 👊

Come on Tigers! 🟠⚫️

SocialScore
21U14

Lepoint kopt Moeskroen op voorsprong..

SocialScore
20U47

HT in Mouscron. 🟠⚫️

SocialScore
08U18

Matchday! 🔥🧡🖤

#REMDEI #1B #ProLeague #IEDEREENSKD

SocialScore

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq