ZA 16.04

20U00

Competitie

Lommel SK - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Wedstrijdbeelden

Persconferentie

Wedstrijdverslag

Onwaarschijnlijke pot voetbal in de Dakota Arena

 

De Dakota Arena, de thuishaven van KMSK Deinze, was zondagmiddag the place 2 be voor een onwaarschijnlijke pot voetbal. In de topper tussen KMSK Deinze en Waasland-Beveren vielen er maar liefst zes doelpunten. KMSK Deinze stond na tien minuten twee doelpunten in het krijt. De Tigers wisten de scheve situatie toch om te zetten, maar in het slot lukte Costa toch in de gelijkmaker. Beide ploegen vergeten zo te profiteren van hun rechtstreekse concurrenten. In het slot van de wedstrijd kreeg Deinze zelfs nog twee rode kaarten.

 

Geen veranderingen in de basiself bij de Tigers. Wim De Decker hield vast aan zijn vaste elf en wijzigde zijn elftal niet na de wedstrijd tegen Westerlo. Jordi Condom wijzigde zijn elftal wel op twee plaatsen. Zo hield de ‘nieuwe’ Spaanse coach in Beveren Bertone en Wuytens uit de basiself. Da Costa en Verstraete waren hun vervangers.

Het begin van de wedstrijd werd een exacte kopie als tegen KVC Westerlo. Net als vorige week startte de uitploeg de match met drive en hoge pressing. De Waaslanders maakten het KMSK Deinze lastig en dat zorgde opnieuw voor een vroeg openingsdoelpunt. De Deinse verdediging liet zich ringeloren en Maderner profiteerde van balverlies achterin. De Oostenrijkse spits schotelde Hoggas het openingsdoelpunt op een presenteerblaadje voor en die werkte het leer voorbij Vandenberghe.

KMSK Deinze leek tijdens het openingskwartier opvallend afwezig en de Wase Leeuwen konden andermaal profiteren. Lucas Ribeiro Costa ging op wandel door de verdediging en jaste de bal uiteindelijk in de korte hoek naar binnen. De Tigers stonden na tien minuten al twee doelpunten in het krijt.

Na een kwartier rechtte Oranje-Zwart de rug en zo vond het zijn drive terug. De eerste kans viel op naam van de Belder. De Deinse aanvaller profiteerde van de ruimte, maar besliste uiteindelijk hoog over. Het eerste waarschuwingsschot was geleverd en niet veel later volgden al snel de volgende. Fraser kreeg veel ruimte en haalde uit vanop zo’n 20 meter. Hij zag zijn pegel op de paal uiteenspatten.

Deinze kwam meer en meer opzetten en uiteindelijk viel de aansluitingstreffer er dan toch in het openingshalfuur. Challouk zette de actie zelf op net buiten de zestien. Zijn schot week af op Vukotic en die verschalkte zijn eigen doelman. Beveren toonde zich zichtbaar aangeslagen na de aansluitingstreffer en Deinze toonde zich de betere ploeg. Toch hadden de Leeuwen niet veel ruimte nodig om tegen te prikken. Maar ook Deinze bleef gevaarlijk, topschutter Lennart Mertens was op slag van rust nog dichtbij de gelijkmaker, maar zijn schot ging voorlangs.

 

In de tweede helft greep Wim De Decker in. Quirynen bleef tijdens de rust in de kleedkamer, terwijl Abrahams zijn plek innam. Door de inbrenging van Abrahams schoof Dansoko een rijtje achteruit en werd de Franse aanvaller plots rechtsachter. Een tactisch sterke wissel zou later blijken.

De wedstrijd volgde het elan van de tweede helft. Deinze had het overwicht, maar opnieuw was het opletten voor een Beverse counter. Prychynenko redde de bal uiteindelijk van de lijn. Toch bleef Oranje-Zwart de gevaarlijkste ploeg op het veld. Het schot van Janssens strandde in het zijnet. Daarna haalde Challouk uit richting de korte hoek, maar Jackers was er opnieuw bij. En ook Mertens kon de gelijkmaker niet in de touwen jassen.

Op het uur moest Vandenberghe nog eens zijn tenen uitkuisen op een vrije trap van Hoggas. De bal verdween in corner en ook daar moest hij opnieuw alle zeilen bijzetten om een derde doelpunt van de uitploeg te verhinderen. De Tigers groeiden naarmate de wedstrijd vorderde. Challouk kreeg alle ruimte van de wereld en verschalkte met een afstandsschot doelman Jackers. Alles opnieuw te herdoen in de Dakota Arena.

Niet veel later was de remonte helemaal compleet. De Belder zette zich door vanop rechts en verlegde het spel richting Dansoko. De Franse aanvaller infiltreerde perfect vanuit zijn onnatuurlijke verdedigende positie en pegelde de bal in de korte hoek voorbij Jackers. Deinze kirde van plezier en de Dakota Arena stond in extase. Maar het kon nog onwaarschijnlijker. Beveren moest komen en dat deden ze ook. Janssens moest aan de noodrem trekken en haalde Costa neer. Hij kreeg zijn tweede gele kaart van de wedstrijd.

Deinze speelde met tien man en Beveren profiteerde van de manmeersituatie. Balde zette zich door vanop rechts en vond Costa bij de tweede paal. Die werkte zijn tweede van de avond voorbij Vandenberghe. In het absolute slot van de wedstrijd kreeg Deinze nog een tweede rode kaart. Prychynenko vergiste zich in een controle en stuurde Maderner alleen op Vandenberghe af. Opnieuw werd aan de alarmbel getrokken en onze kapitein werd prompt naar de kleedkamers gestuurd. De vrije trap van Beveren strandde uiteindelijk een metertje naast de kooi van de Deinse doelman, Tom Vandenberghe.

Beide ploegen vergeten zichzelf te belonen na een aangename en aantrekkelijke pot voetbal en schieten weinig op met een gelijkspel. Voor Deinze is het ondertussen zijn twaalfde van het seizoen. Volgende week trekken de Tigers vrijdagavond richting Moeskroen voor de 25ste speeldag in de 1B Pro League.

 

Opstellingen

KMSK Deinze: 23. Tom Vandenberghe (GK), 3. Viktor Boone, 4. Liam Fraser, 9. Lennart Mertens, 10. Gaëtan Hendrickx, 11. Youssef Challouk, 13. Denis Prychynenko (C), 14. Bafodé Dansoko, 16. Christophe Janssens, 19. Robbe Quirynen (45’ 34. Kurt Abrahams), 99. Dylan De Belder (89’ 17. Jannes Vansteenkiste)

Waasland-Beveren: 1. Nordin Jackers (C & GK), 2. Jenthe Mertens, 5. Manuel Da Costa (17’ 15. Dries Wuytens), 8. Abdelhafid Al Badaoui, 11. Lucas Ribeiro Costa, 13. Kevin Hoggas (66’ 14. Tom Reyners), 17. Daniel Maderner, 26. Aleksandar Vukotic, 28. Eric Ocansey, 30. Guillaume Gillet, 33. Louis Verstaete (80’ 10. Aliou Balde)

17U57

Gelijkspel na een knotsgekke partij..

#DEIBEV #1B #ProLeague

SocialScore
17U41

Beveren komt terug op gelijke hoogte..

SocialScore
17U38

GET IN THERE TIGERS! 👊🧡🖤

Dansoko with the 3-2!

#DEIBEV #1B #ProLeague

SocialScore
17U31

GOOOOOAAAALLLLL! Youssef Challouk zorgt voor de comeback! 🧡🖤

SocialScore
17U03

↔️ | Robbe Quirynen blijft in de kleedkamer, Kurt Abrahams is zijn vervanger! 🟠⚫️

SocialScore
16U44

Big task ahead in the second half. 🟠⚫️

#DEIBEV #1B #ProLeague

SocialScore
16U29

Challouk dwingt Vukotic tot een owngoal. Come on Deinze! 🟠⚫️

#DEIBEV #1B #ProLeague

SocialScore
16U10

0-2 ...

SocialScore
16U07

Vroege achterstand voor onze Tigers...

SocialScore
08U18

Matchday! 🔥🧡🖤

#DEIBEV #1B #ProLeague #IEDEREENSKD

SocialScore

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq