ZA 16.04

20U00

Competitie

Lommel SK - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Wedstrijdbeelden

Persconferentie

Wedstrijdverslag

KVC Westerlo pakt op een diefje de drie punten mee uit de Dakota Arena

 

KVC Westerlo heeft op de 23ste speeldag zijn Zwarte Beest, KMSK Deinze, zijn vijfde nederlaag van het seizoen toegediend. Westerlo kwam al na drie minuten op voorsprong na een kopbal van Soumah. Oranje-Zwart nam na twintig minuten het spelbeeld over, maar liet het na om te scoren. Janssens zorgde zo’n twintig minuten voor het einde voor de gelijkmaker dankzij een absolute screamer. Uiteindelijk diende De Cuyper de Tigers de doodsteek toe op counter. KMSK Deinze ziet de tweede plaats verder uit zijn handen glippen. Niets lijkt KVC Westerlo de titel in 1B nog te ontgaan na de overwinning in de Dakota Arena.

 

Coach Wim De Decker kon opnieuw rekenen op Christophe Janssens na zijn afwezigheid in de wedstrijd tegen Virton. De linksachter van Deinze was dan ook de enige wissel in de basiself van de Tigers en mocht aandraven tegen zijn ex-ploeg Westerlo. Ook langs de kant van de Kemphanen vielen een aantal wissels te constateren. De Roeck moest noodgedwongen zijn doelman Jensen wisselen. De Deen viel uit met corona. Hij werd vervangen door Van Langendonck. Daarnaast kon de trainer van Westerlo niet rekenen op de geschorste Perdichizzi en ook Fixelles en Bernat vielen naast de basiself. Hun vervangers waren respectievelijk Soumah, Vetokele en Daci.

Westerlo vatte de wedstrijd met hoge pressing aan en Deinze was zichtbaar verrast door het offensieve voetbal van de Kemphanen. De Antwerpenaren kregen al na twee minuten twee corners en bij de tweede was het prijs. Soumah kopte de corner door en met een gelukje viel de bal via de binnenkant van de paal binnen. De Tigers waren zo na drie minuten op achtervolgen aangewezen. Het openingskwartier was duidelijk helemaal in handen van de Kemphanen. Van Eenoo en Soumah zorgden voor nieuwe Westelse dreiging.

KMSK Deinze had het zichtbaar lastig in het openingskwartier, maar daarna keerde het spelbeeld. Deinze nam het balbezit over, maar het ontbrak hen aan efficiëntie. Na 23 minuten zorgde De Belder voor het eerste schot tussen de palen. Het werd een plukbal voor Van Langendonck. De Tigers bleven de ploeg aan de bal, maar buiten een aantal corners bleef het ongevaarlijk voor de Westelse kooi van Van Langendonck.

Vijf minuten voor het einde van de eerste helft kreeg De Belder de beste kans op de gelijkmaker. Onze aanvaller botste op de vuisten van de Westelse doelman.

 

Ook in de tweede helft kregen de talrijke supporters in de Dakota Arena aanvallend voetballend te zien. Fraser lokte een vrije trap uit op een interessante positie. Opnieuw brachten de vuisten van Van Langendonck redding. In de herneming zorgde Quirynen voor nieuwe dreiging, maar de doelman van Westerlo bracht in twee tijden redding. Niet veel later plukte hij ook nog een kopbal van Boone uit de lucht.

Westerlo kwam er in de tweede helft nauwelijks meer uit. Foster kon de counter niet afronden en ook Daci mikte een metertje naast. Het was Deinze dat bleef druk zetten en dat resulteerde uiteindelijk ook in de gelijkmaker. Een vrije trap van Janssens waaide over alles en iedereen regelrecht in de touwen van Westerlo. Onze linksachter scoorde zo uitgerekend tegen zijn ex-ploeg zijn eerste doelpunt van het seizoen.

De Tigers leken erop en erover te gaan, maar het bleef opletten voor de tegenprikken van Westerlo. Opnieuw toonde Foster zich de gevaarlijkste man. De Westerlo-spits botste op een sterke Vandenberghe. Daarnaast bleven ook de Tigers aandringen. Dansoko, Hendrickx en Janssens knalden naast.

Het was Westerlo dat een kwartier voor affluiten de topper besliste. Daci zette zich sterk door vanop rechts. Hij bracht de bal tot bij De Cuyper die de bal in een tijd tegen de touwen jaste. Een domper voor de Tigers, dolle feestvreugde bij de Kemphanen.

In het slot van de wedstrijd drong Deinze nog aan, maar het mocht niet baten. KVC Westerlo kon zo voor het eerst dit seizoen de Tigers verslaan. Het dient Deinze zijn vijfde nederlaag van het seizoen toe. In de stand zien de Tigers de tweede plaats zo nog iets verder van zich wegsluipen. Volgende week speelt Oranje-Zwart opnieuw thuis. Deinze ontvangt op zondagnamiddag Waasland-Beveren in de Dakota Arena.

 

Opstellingen

KMSK Deinze: 23. Tom Vandenberghe (GK), 3. Viktor Boone, 4. Liam Fraser (83’ 6. Raphaël Lecomte), 9. Lennart Mertens (C), 10. Gaëtan Hendrickx, 11. Youssef Challouk (58’ 7. Alessio Staelens), 13. Denis Prychynenko , 14. Bafode Dansoko, 16. Christophe Janssens, 19. Robbe Quirynen (58’ 34. Kurt Abrahams) , 99. Dylan De Belder

KVC Westerlo: 30. Koen Van Langendonck (GK), 7. Lukas Van Eenoo (C), 9. Lyle Foster, 11. Maxim De Cuyper, 14. Kyan Vaesen (79’ 77. Tibo Persyn), 20. Noël Soumah, 21. Erdon Daci (79’ 10. Jan Bernát), 23. Rubin Seigers, 25. Igor Vetokele (73’ 18. Kouya Mabea), 32. Edisson Jordanov, 39. Thomas Van Den Keybus

 

21U50

Defeat at home..

#DEIWES #1B #Proleague

SocialScore
21U39

↔️ | Liam Fraser mag rusten, Lecomte komt op het veld.

SocialScore
21U34

De Cuyper scoort de 1-2 voor KVC Westerlo..

SocialScore
21U23

GOOOOAAALLLLLL! Een heerlijke vrije trap van Christophe Janssens brengt ons terug op gelijke hoogte! 🟠⚫️

#DEIWES #1B #ProLeague

SocialScore
21U15

SocialScore
21U14

↔️ | Dubbele wissel bij de Tigers. Challouk en Quirynen maken plaats voor Abrahams en Staelens.

SocialScore
20U46

One down at the break...

SocialScore
20U03

Vroeg tegendoelpunt van de Kemphanen...

#DEIWES

SocialScore
08U18

KMSK Deinze loves Football for All! 🏳️‍🌈🧡🖤

#FootballforAll #Morethanfootball #DEIWES #1B #ProLeague

SocialScore

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq