ZA 16.04

20U00

Competitie

Lommel SK - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Wedstrijdbeelden

Persconferentie

Wedstrijdverslag

KMSK Deinze neemt de drie punten uit het Stade Yvan Georges mee naar huis

 

KMSK Deinze heeft op de 22ste speeldag gedaan wat het moest doen tegen Royal Excelsior Virton. De rode lantaarn in de 1B Pro League kwam nauwelijks in de buurt van Vandenberghe. Oranje-Zwart legde vanaf de eerste minuten van de wedstrijd zijn wil op en dat resulteerde in een vroeg openingsdoelpunt via Hendrickx. Deinze voetbalde volwassen en kwam nooit echt in de problemen. In de tweede helft pikte ook Dansoko nog zijn doelpunt mee. KMSK Deinze pakt zo de nodige drie punten en kan weer aansluiting maken met de top 3.

 

Coach Wim De Decker begon met bijna de identieke opstelling als vorige week. De Decker hield Mertens door een lichte blessure wel uit voorzorg op de bank. Zijn vervanger was Alessio Staelens. Christophe Janssens maakte de verplaatsing richting de Gaumestreek dan weer niet. De linksachter bleek niet genoeg hersteld van zijn botsing met ploegmaat Fraser tijdens de wedstrijd tegen Lommel. Die laatstgenoemde was er overigens wel bij, zij het dan met vijftien hechtingen in zijn hoofd. Ook de coach van Virton, Pablo Correa, wijzigde zijn elftal in vergelijking met de nederlaag van vorige week tegen Moeskroen. In totaal veranderde hij zijn elftal op vier posities.

De Tigers hadden duidelijk geen last van de lange bustrip en schoten het sterkst uit de startblokken. Een combinatie tussen Dansoko en Challouk zorgde voor het eerste schotje op doel, maar die bal werd makkelijk geklemd door Morin. Niet veel later kwam ook Virton even kort opzetten. De bal gleed gevaarlijk voorlangs. Uiteindelijk haalde Quirynen de angel uit de aanval.

KMSK Deinze voetbalde matuur en met het nodige overwicht. Oranje-Zwart ging op zoek naar een vroeg openingsdoelpunt en dat viel er ook na een kwartier voetballen. Een Deinse corner werd slecht weggewerkt en werd zomaar opgepikt door Hendrickx. Onze middenvelder die in de afgelopen twee speeldagen ook al de netten wist te laten trillen, zorgde met zijn pegel opnieuw voor het openingsdoelpunt. Zijn schot belandde via een Luxemburgs been in doel en ook Morin viste naast de bal. De Tigers hadden moed geput uit hun openingsdoelpunt, maar lieten het daarna na om in de eerste helft nog te scoren.

 

Bij de start van de tweede helft riep De Decker Staelens en Challouk naar de kant. De impulsen moesten komen van Lecomte en Abrahams. Toch was het Virton dat de eerste kans in de tweede helft op zijn naam kon schrijven. Op een stilstaande fase moest Vandenberghe even diep in het arsenaal tasten om een kopbal over zijn doel te tikken.

Dat signaal wakkerde het Deinse vuur weer aan en niet veel later viel het doelpunt aan de overkant. Dansoko profiteerde van geharrewar in de defensie van les Gaumes en legde de 0-2 simpel voorbij Morin. De Tigers speelden daarna het spel volwassen uit en slikten geen tegendoelpunt meer. Oranje-Zwart had wel nog de mogelijkheid om de score uit te breiden, maar uiteindelijk bleef het bij 0-2. In de stand komt Deinze tot op een punt van Beveren en zo is de aansluiting met de top 3 weer helemaal een feit.

 

Opstellingen

Royal Excelsior Virton: 23. Timothy Martin (GK), 2. Jonas Vinck (70’ 21. Jamal Aabbou), 4. Marc-Olivier Doué (70’ 18. Jad Mouaddib), 5. Anas Hamzaoui, 6. Kères Masangu, 11. Yannis Mbombo (66’ 22. Souleymane Anne), 15. Alan Bidi, 19. William Remy, 24. Cédric Augarreau (66’ 17. Ayyoub Allach), 30. Herve Kage, 31. Valentin Vanbaleghem

KMSK Deinze: 23. Tom Vandenberghe (GK), 3. Viktor Boone, 4. Liam Fraser (87’ 5. Djihad Bizimana), 7. Alessio Staelens (6. Raphaël Lecomte), 10. Gaetan Hendrickx, 11. Youssef Challouk (46’ 34. Kurt Abrahams), 13. Denis Prychynenko (C), 14. Bafode Dansoko (87’ 9. Lennart Mertens), 17. Jannes Vansteenkiste, 19. Robbe Quirynen, 99. Dylan De Belder

08U18

Matchday! 🔥🧡🖤

#VIRDEI #1B #ProLeague #IEDEREENSKD

SocialScore

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq