ZA 16.04

20U00

Competitie

Lommel SK - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Wedstrijdbeelden

Persconferentie

Wedstrijdverslag

KMSK Deinze krijgt in de slotminuten het deksel op de neus

 

KMSK Deinze is op de 21ste speeldag van het seizoen niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel tegen Lommel SK. De Tigers kwamen vroeg in de eerste helft op voorsprong dankzij een ingestudeerd nummertje op corner. In het slot van de wedstrijd kreeg Oranje-Zwart toch nog het deksel op de neus.  Lommel profiteerde van de ruimte op links en uiteindelijk hoefde Cauê de bal enkel binnen te tikken. Voor Deinze is het zijn elfde gelijkspel van het seizoen. Het derde gelijkspel al tegen Lommel.

 

Lommel SK kwam naar de Dakota Arena met een nieuwe coach. De 70-jarige Brian Eastick was begin deze week aangesteld als de nieuwe T1, maar de Brit mocht nog niet plaatsnemen op de bank. Daarom nam Patrick Greveraars nog even de rol als waarnemend T1 over. Hij hield vast aan zijn systeem dat hij gebruikte voor de overwinning thuis tegen Virton. Dat wou zeggen: iets meer maturiteit, minder jonkies van de City Football Group en meer Belgen in de basis. Wim De Decker wijzigde zijn elftal dan weer op 1 positie. Jannes Vansteenkiste moest plaatsmaken voor Janssens.

De wedstrijd tegen Lommel kondigde zich aan als een wedstrijd tussen twee voetballende ploegen en dat merkte het Deinse publiek meteen op. De 22 spelers op het veld hadden naast de tegenstander ook nog een andere klant om mee rekening te houden, namelijk de felle wind. Dat belette Lommel niet om de eerste kans op hun naam te schrijven. Anello kon doorbreken op de counter, maar Prychynenko hield hem van een schotkans. Dat zou hij later in de wedstrijd nog een aantal keer mogen doen.

Na een kwartier voetballen trilden de netten voor de eerste keer. Nieuwkomer Bryan Smeets wierp de bal voor en Lemoine verlengde hem naast Vandenberghe in het Deinse doel. Oranje-Zwart kwam goed weg want de verdediger werd daarna afgevlagd voor buitenspel.

Deinze reageerde als door een wesp gestoken. Challouk kon counteren, waarna De Belder voor de eerste keer de handschoenen van De Busser uittestte. In de hoekschop die daarop volgde pakten de Tigers uit met een ingestudeerd nummertje. Hendrickx was de afwerker van dienst met een knal buiten het bereik van de Lommelse goalie.

Niet veel later was De Busser opnieuw bijna geklopt. Dansoko gebruikte zijn snelheid om door te breken, maar zijn schot strandde tegen de handschoenen van de sluitpost van de bezoekers. Na een groot halfuur spelen werd het publiek opnieuw opgeschrikt. Een botsing tussen Fraser en Janssens legde het spel voor lange tijd stil. Beide spelers zouden het einde van de wedstrijd niet halen. Op slag van rust kreeg De Belder nog een mogelijkheid om uit te halen, maar zijn schot ging hoog over het doel.

 

De tweede helft bracht opnieuw snedig voetbal. De wind was ook sterker komen opzetten en dat zorgde voor lastig voetballen. Oranje-Zwart kwam er na tien minuten in de tweede helft voor de eerste keer uit, zonder groot doelgevaar. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en grote kansen bleven uit. Twintig minuten voor affluiten kreeg Deinze nog eens een uitstekende mogelijkheid. De Belder ging neer net buiten de zestien. Hendrickx knalde de bal richting de eerste hoek, maar De Busser bracht opnieuw redding.

Het slotoffensief viel uiteindelijk toe te schrijven aan Lommel. Slecht uitverdedigen van Vandenberghe kon zomaar voor de gelijkmaker zorgen. Onze goalie gaf de bal in de voeten van de Braziliaan Cauê. Uiteindelijk besliste de Braziliaanse jonkie recht op onze doelman. Niet veel later was het toch prijs voor de bezoekers. Martinez zette de counter in vanop zijn eigen helft en profiteerde van het Lommelse overwicht op de Deinse helft. Hij zette de bal voor en wat daarnet niet lukte voor Cauê, lukt nu wel. De spits hoefde de bal alleen maar tegen de netten te knallen. KMSK Deinze kreeg zo vijf minuten voor affluiten het deksel op neus. Het is voor Oranje-Zwart al zijn elfde gelijkspel van het seizoen, waarvan drie puntendelingen tegen Lommel. Volgende week trekken de Tigers op de ‘Route du Sud’ richting het Luxemburgse Virton.

 

Opstellingen

KMSK Deinze: 23. Tom Vandenberghe (GK), 3. Viktor Boone, 4. Liam Fraser (37’ 6. Raphaël Lecomte), 9. Lennart Mertens (86’ 34. Kurt Abrahams), 10. Gaëtan Hendrickx, 11. Youssef Challouk, 13. Denis Prychynenko (C), 14. Bafodé Dansoko, 16. Christophe Janssens (51’ 17. Jannes Vansteenkiste), 19. Robbe Quirynen (86’ 7. Alessio Staelens), 99. Dylan De Belder

Lommel SK: 20. Jari De Blusser (GK), 3. Laurent Lemoine, 4. Stijn Wuytens, 5. Kevin Kis, 6. Glenn Neven (C), 7. Robin Henkens, 13. Arthur De Oliveira Sales (45’ 11. Alfonso Martinez), 26. Théo Pierrot, 28. Augustin Anello (67’ 10. Thomas Agyepong), 29. Bryan Smeets (77’ 18. Kolbeinn Thordarsson), 99. Vinicius Dos Santos Cauê

17U51

We geraken niet verder dan een gelijkspel..

#DEILOM #1B #ProLeague

SocialScore
17U44

SocialScore
17U44

De Coach brengt 2 nieuwe aanvallende krachten. Staelens en Abrahams komen er in voor Quirynen en Mertens

SocialScore
17U41

Lommel maakt gelijk met nog 7 minuten te gaan...

#DEILOM

SocialScore
17U10

↔️ | Ook Christophe Janssens verlaat het veld na enkele minuten in de tweede helft. Jannes Vansteenkiste neemt zijn plaats in. 🟠⚫️

SocialScore
16U48

De rust in met een voorsprong! Come on Deinze! 👊🟠⚫️

#DEILOM #1B #ProLeague

SocialScore
16U36

↔️ | Liam Fraser moet na de botsing met Christophe Janssens noodgedwongen het veld verlaten. Lecomte is zijn vervanger.

SocialScore
16U23

GOOOOAAAALLLLL! Gaëtan Hendrickx met de 1-0! 👊

#DEILOM #1B #ProLeague

SocialScore
08U18

Matchday! 🔥🧡🖤

#DEILOM #1B #ProLeague #IEDEREENSKD

SocialScore

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq