ZA 16.04

20U00

Competitie

Lommel SK - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Wedstrijdbeelden

Persconferentie

Wedstrijdverslag

KMSK Deinze laat dure punten liggen in de hoofdstad

 

KMSK Deinze heeft op de 20ste speeldag van het seizoen met het kleinste verschil verloren tegen Racing White Daring Molenbeek. De Brusselaars kwamen na 25 minuten op voorsprong via Vorogovskiy en uiteindelijk stond diezelfde score ook nog na 90 minuten op het bord. De Tigers laten zo dure punten liggen in de strijd om de tweede plaats. Racing White Daring Molenbeek loopt door de overwinning zeven punten uit.

 

Amper wijzigingen in de basiself van Oranje-Zwart in vergelijking met de gewonnen topper tegen Westerlo. Staelens startte vanop de bank, terwijl Quirynen weer zijn vaste stek op de rechtsachter innam.

Molenbeek en Deinze deden in de openingsminuten van de wedstrijd een studieronde van elkaar. De Brusselaars kregen na zeven minuten de eerste corner van de wedstrijd, maar de kopkans ging een metertje over. Oranje-Zwart had het lastig om ruimte te vinden in het blok van RWDM en creëerde weinig kansen. De thuisploeg toonde zich in het openingskwartier de gevaarlijkste ploeg. Quirynen haalde een bal uitstekend van de lijn en ook in de herneming werd het schot van Le Joncour afgeschermd. Pas na een kwartier spelen, viel het eerste schot binnen het kader te noteren. Vandenberghe klemde het schot van Ephestion.

RWDM, dat duidelijk door het thuispubliek werd opgezweept, profiteerde na 25 minuten van Deins balverlies. El Ouahdi, de winger, kon oprukken en slingerde de bal voor het Deinse doel. Een sterke parade van Vandenberghe was nodig op de volley van De Camargo. In de herneming was onze goalie wel geklopt. Vorogovskiy schoot de bal van dichtbij tegen de touwen. De Camargo was er niet veel later opnieuw dichtbij, maar zijn kopbal vloog nipt naast de kooi van Vandenberghe.

Pas na een halfuur kon Deinze voor het eerst de handschoenen van Defourny testen. Het schot van Mertens was uiteindelijk slechts een plukbal. Op slag van rust hadden de Tigers hun eerste grote mogelijkheid. Onze topschutter Lennart Mertens dwong Defourny tot het uiterste met een lage volley, maar de goalie van Molenbeek hield zijn ploeg in twee tijden recht.

 

In de tweede helft kwam KMSK Deinze gedreven uit de kleedkamer en dat leverde meteen al gevaar op. Opnieuw was er een sterke Defourny nodig om Deinze van de gelijkmaker te houden. Zowel Mertens als Boone botsten op de Brusselse doelwachter

Balverlies bij Deinze leidde na tien minuten in de tweede helft de eerste kans voor RWDM in. De Camargo, die in de winter overkwam van KV Mechelen, mikte recht in de handen van Vandenberghe. Ook KMSK Deinze kwam op het uur nog eens dreigen, maar de bal wou er niet ingaan. De wedstrijd modderde in het slot wat naar zijn einde toe, maar in de allerlaatste minuten van de wedstrijd viel de gelijkmaker er toch bijna. Opnieuw hield Molenbeek de boel op slot achterin. Deinze verliest voor de vierde keer dit seizoen en ziet Molenbeek zeven punten uitlopen in de strijd om de tweede plaats.

 

Opstellingen

RWD Molenbeek: 33. Théo Defourny (GK), 3. Florian Le Joncour, 5. Yan Vorogovskiy, 8. Lenny Nangis (69’ 27. Corenthyn Lavie), 11. Thomas Ephestion (80’ 13. Kylian Hazard), 14. Ibrahima Sory Sankhon, 22. Gilles Ruyssen, 47. Igor De Camargo (80’ 9. William Togui), 77. Zakaria El Ouahdi (83’ 2. Abdoul Dante), 88. Aboubakar Keita, 94. Nicolas Rommens (C)

KMSK Deinze: 23. Tom Vandenberghe (GK), 3. Viktor Boone, 4. Liam Fraser (82’ 6. Raphaël Lecomte), 9. Lennart Mertens, 10. Gaëtan Hendrickx, 11. Youssef Challouk (82’ 7. Alessio Staelens), 13. Denis Prychynenko (C), 14. Bafodé Dansoko (63’ 34. Kurt Abrahams), 17. Jannes Vansteenkiste, 19. Robbe Quirynen, 99. Dylan De Belder

 

17U52

Strijdend ten onder in Molenbeek.

SocialScore
17U40

SocialScore
17U40

Dubbele wissel bij de Tigers. Staelens en Lecomte komen voor Fraser en Challouk.

Come on Deinze! 🟠⚫️

SocialScore
17U21

Dansoko wordt naar de kant gehaald, zijn vervanger is Kurt Abrahams! 🟠⚫️

#RWDDEI #1B #ProLeague #ComeOnDeinze

SocialScore
16U45

Werk voor de boeg.. 🟠⚫️

#RWDDEI #1B #ProLeague

SocialScore
16U27

RWDM opent de score...

#RWDDEI #1B #ProLeague

SocialScore
08U18

Matchday! 🔥🧡🖤

#RWDDEI #1B #ProLeague #IEDEREENSKD

SocialScore

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq