ZA 16.04

20U00

Competitie

Lommel SK - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Wedstrijdbeelden

Persconferentie

Wedstrijdverslag

Magisch hakje van Dansoko levert de Tigers slechts één punt op

 

KMSK Deinze is in het Herman Vanderpoortenstadion niet verder geraakt dan een gelijkspel tegen Lierse Kempenzonen. Hoofdrollen in de wedstrijd waren weggelegd voor scheidsrechter Jordy Vermeire, Bafodé Dansoko en Hakim Abdallah. Abdallah zette op het halfuur een discutabele penalty om. Vlak voor rust zorgde Bafodé Dansoko met een magische ingeving voor de gelijkmaker. De tweede helft was kansenarm en uiteindelijk bleef het 1-1 op het Lisp. Het is voor KMSK Deinze zijn tiende gelijkspel van het seizoen.

 

Aan het begin van de wedstrijd stond er druk op de ketel bij beide ploegen. De laatste thuiszege van Lierse op het Lisp dateerde al van de zesde speeldag. Toen wisten de Pallieters Waasland-Beveren te verslaan met 2-1. Sindsdien lukte het de troepen van Tom Van Imschoot niet meer om de drie punten thuis te houden. Voor Deinze was een uitzege nog langer geleden. Daarvoor moesten we al terug naar 22 augustus toen Deinze met 0-2 ging winnen op het Freethiel. Beide ploegen wisten dus wat hen te doen stond.

Bij de Tigers verving Blondelle de geblesseerde Denis Prychynenko en ook Challouk kwam terug in de basis. Hij verwees Staelens naar de bank. Lierse begon het sterkst aan de partij en na nog geen dertig seconden op de klok was Nils Schouterden al dicht bij een openingsgoal. Hij kon profiteren van Deins balverlies, maar mikte de bal in het zijnet. De Pallieters waren duidelijk gemotiveerd in hun eerste match met (opnieuw) supporters in het stadion. Oranje-Zwart had het dan weer moeilijk om kansen bij elkaar te voetballen. Lierse zakte ver terug en hield een laag blok op voor de eigen zestien.

Na de stevige openingsminuten herstelde het evenwicht zich wat in het spel. Deinze eiste daarna meer en meer de bal op en dat resulteerde ook in een overwicht aan balbezit. Toch bleven de Tigers zoeken naar een doorbraak en die leek er op het halfuur te komen. Geklungel in de Lierse defensie zorgde ervoor dat Dansoko alleen kon besluiten op een leeg doel, maar vanuit een scherpe hoek mikte hij voorlangs.

In het voetbal luidt er dan een gezegde: ‘Wanneer het muntje niet valt aan de ene kant, dan valt ie wel aan de andere kant.’ En dat gebeurde op het Lisp. In die fase eiste vooral scheidsrechter Jordy Vermeire de hoofdrol op. Hij schatte een onderschepping van Blondelle op Abdallah discutabel in en wees naar de stip. Abdallah jaste de elfmeter voorbij Vandenberghe en zo was de spits van de Pallieters goed voor zijn zevende van het seizoen.

Op slag van rust volgde het offensief van Deinze. Oranje-Zwart creëerde oorlog in de zestien met kansjes voor Challouk en Vansteenkiste. Telkens wist Teunckens zijn netten schoon te houden. Voorlopig dan toch. In de slotminuut van de eerste helft kreeg Deinze nog een corner en die werd snel genomen. Abrahams werkte uiteindelijk voor en Dansoko kreeg opnieuw een geniale ingeving. Gallery play was het. Met een hakje verlengde hij de voorzet van onze Zuid-Afrikaanse aanvaller voorbij Teunckens. Opnieuw een sollicitatie naar doelpunt van het jaar en Oranje-Zwart opnieuw op gelijke hoogte.

 

Aan de rust bleef Bizimana in de kleedkamer. Hij stond op een kaart van schorsing en bleef uit voorzorg voor de wedstrijd tegen Westerlo binnen. Na elf minuten in die tweede helft kon Mertens de netten laten trillen, maar zijn binnentikker werd afgekeurd voor buitenspel.  Uiteindelijk ging de wedstrijd goed op en neer, maar zonder dreigend gevaar langs beide kanten tot Quirynen zijn moment zag gekomen. Een afzwaaier verraste bijna Teunckens, maar uiteindelijk bracht de paal redding.

De Belder, die opnieuw vanop de bank was gestart, mocht twintig minuten voor affluiten een bleke Mertens vervangen. Maar ook hij kon geen potten breken tegen zijn ex-ploeg. Zijn vrije trap was iets te centraal geplaatst en zo bleef de 1-1 score op het bord. Beide ploegen schieten dan ook weinig op met een nieuw gelijkspel.

De wedstrijd tegen Lierse was de eerste van drie uitwedstrijden in negen dagen. Aanstaande woensdag trekken de Tigers richting het Kuipje voor de match tegen leider KVC Westerlo.

 

Opstellingen

Lierse Kempenzonen: 1. Jens Teunckes (GK), 2. Pieter De Schrijver, 4. Kenneth Schuermans, 5. Brent Laes, 6. Tibeau Swinnen, 8. Thibaut Van Acker, 10. Guillaume De Schryver (82’ 77. Yvan Yagan), 11. Jordi Liongala (63’ 49. Jens Naessens), 18. Nils Schouterden (75’ 7. Jonathan Hendrickx), 27. Jordy Gillekens, 28. Hakim Abdallah

KMSK Deinze: 23. Tom Vandenberghe (GK), 3. Viktor Boone, 5. Djihad Bizimana (45’ 6. Raphaël Lecomte), 9. Lennart Mertens (C) (72’ 99. Dylan De Belder), 10. Gaëtan Hendrickx, 11. Youssef Challouk, 14. Bafodé Dansoko, 17. Jannes Vansteenkiste (72’ 16. Christophe Janssens), 19. Robbe Quirynen, 22. Siebe Blondelle, 34. Kurt Abrahams

22U59

SocialScore
22U20

Geen winnaar op het Lisp... 🟠⚫️

#LIEDEI #1B #ProLeague

SocialScore
20U56

GOOAAAAALLL! Bafo maakt net voor de rust de gelijkmaker! 🟠⚫️

Come on Deinze!

#LIEDEI #1B #ProLeague

SocialScore
08U18

Matchday! 🔥🧡🖤

#LIEDEI #1B #ProLeague #IEDEREENSKD

SocialScore

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq