ZA 16.04

20U00

Competitie

Lommel SK - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Wedstrijdbeelden

Persconferentie

Wedstrijdverslag

Gouden wissel De Belder bezorgt Deinze in slotminuten drie punten tegen Virton

 

KMSK Deinze heeft in zijn eerste wedstrijd na de winterstop gedaan wat het moest doen. De Tigers zetten, niet zonder slag of stoot, Virton met 2-1 opzij. Gouden wissel De Belder hield met een afgeweken bal de drie punten thuis in de Dakota Arena. Het was de eerste overwinning voor KMSK Deinze sinds 3 december. Door de overwinning blijft Deinze ook meedraaien in de strijd om de tweede plaats.

 

42 dagen. Zo lang was het geleden dat KMSK Deinze nog eens een officiële wedstrijd in de D1B Pro League speelde. Door coronaperikelen bij de Tigers werd de topper tegen KVC Westerlo uitgesteld en zo begon Oranje-Zwart bijzonder laat aan het tweede deel van het seizoen. Wim De Decker zag in zijn selectie nog een aantal afwezigen en daardoor begon hij ook met een gewijzigd elftal aan de aftrap. Nieuwkomer Quirynen stond meteen aan de aftrap; net als Vansteenkiste, Abrahams en de uit blessure teruggekeerde Tom Vandenberghe. Vooraf was het koffiedikkijken hoe Virton aan de aftrap zou staan. Trainer Pablo Correa begon met vier nieuwkomers in vergelijking met de vorige speeldag tegen Waasland-Beveren.

De Tigers begonnen met veel pit aan de wedstrijd en dat leverde in de openingsminuut al meteen gevaar op. Alessio Staelens startte in het eerste deel van het seizoen vaak vanop de rechtsachter, maar tegen Virton mocht hij als aanvallende winger starten. Die positie leek hem duidelijk te liggen, want na nog geen minuut spelen mocht hij ogenschijnlijk alleen afstormen op doel, maar Bidi trok aan de noodrem en haalde onze Tiger neer. Scheidsrechter Simonini oordeelde slechts met geel. De wedstrijdleider van de avond hield zijn kaarten duidelijk niet op zak, want ook Bizimana belandde al snel op het boekje.

Na de potige schermutselingen in de openingsminuten kwamen de eerste schaarse kansen. Abrahams was de eerste die een pegel op doel mocht afvuren, maar hij plaatste hem net naast de kooi van Sadin. Tegen het spelbeeld in kwam Virton op het kwartier op voorsprong. Vanuit een stilstaande fase kon Vandenberghe eerst redding bieden op een schot van Mouaddib, maar het was uiteindelijk de Franse nieuwkomer Vanbaleghem die in een leegstaand doel vrij kon inkoppen. Twee minuten later was het alweer bijna gelijk. Boone mikte een vrije trap van Staelens recht in het hoekje, maar Sadin bracht redding.

De thuisploeg had duidelijk het overwicht op het veld en profiteerde op het halfuur van zijn dominantie. Een staalharde fusee van Hendrickx vloog voorbij alles en iedereen en zo schoot onze middenvelder zijn tweede van het seizoen binnen. Ondertussen was ook Quirynen bezig met een sterk debuut. Met enkele goede voetballende acties en sterke looplijnen wist hij het Deinse publiek te bekoren.

Virton kwam vlak voor rust nog eens dreigen met hun topschutter Anne. Met een sterke actie hield hij Prychynenko en Hendrickx af en dwong hij Vandenberghe uiteindelijk tot een fikse redding. Beide ploegen gingen uiteindelijk de rust in met een gelijkstand.

 

Bij de start van de tweede helft greep De Decker meteen in. Bizimana bleef in de kleedkamer en werd vervangen door Raphael Lecomte. Toch kwam het eerste gevaar in de tweede helft opnieuw van de bezoekers. Topschutter Anne maakte de actie, maar Vandenberghe kon met een voetveeg erger voorkomen.

Daarna nam Deinze opnieuw over. Lecomte probeerde het met een afzwaaier, daarna was het Mertens die de bal net naast plaatste en ook Dansoko kon dreigen. Ondertussen verdween het tempo wat in de wedstrijd en zo kon Virton groeien in de partij. Vandenberghe moest een aantal keer gaan liggen op enkele doelpogingen van de Luxemburgers.

Twintig minuten voor affluiten konden de Tigers nog eens opzetten. Vandenberghe kon met een snelle spelhervatting De Belder diep steken. De vervanger van Abrahams plaatste de bal een metertje voorbij de kooi van Sadin.

In de laatste twintig minuten van de wedstrijd modderde het spel wat aan. Beide ploegen maakten weinig aanstalten op de drie punten, maar uiteindelijk viel het beslissende doelpunt toch. Vansteenkiste zette de aanval op en vond de Belder in het centrum. Zijn bal week af op het hoofd van Bidi en uiteindelijk moest Sadin zich nog een tweede keer omdraaien. De Belder zorgde met zijn zevende van het seizoen voor de drie punten. Oranje-Zwart blijft meedraaien in de strijd om de tweede plaats. Volgende week vrijdag trekken de Tigers richting het Lisp voor de negentiende speeldag van het seizoen. 

 

Opstellingen

KMSK Deinze: 23. Tom Vandenberghe (GK), 3. Viktor Boone, 5. Djihad Bizimana (45’ 6. Raphaël Lecomte), 7. Alessio Staelens (80’ 8. Mehdi Tarfi), 9. Lennart Mertens, 10. Gaëtan Hendrickx, 13. Denis Prychynenko, 14. Bafodé Dansoko, 17. Jannes Vansteenkiste, 19. Robbe Quirynen, 34. Kurt Abrahams (67’ 99. Dylan De Belder)

Royal Excelsior Virton: 8. Anthony Sadin (C & GK), 2. Jonas Vinck, 4. Marc Olivier Doué (27. Hugo Colella), 5. Anas Hamzaoui, 14. Valentin Guillaume, 15. Alan Bidi, 18. Jad Mouaddib (73’ 17. Ayyoub Allach), 19. William Rémy, 20. Aboubakar Sidibé (81’ 10. Hervé Kagé), 22. Souleymane Anne, 31. Altin Kryeziu

22U39

De eerste driepunter van 2022 is een feit! 👊🧡🖤

#DEIVIR #1B #ProLeague

SocialScore
22U34

GOOOAAAAAALLL! The perfect time to score Didi! 💪🟠⚫️

#DEIVIR #1B #ProLeague

SocialScore
22U20

↔️| Tarfi vervangt Staelens met nog dik 10 minuten op de klok.

SocialScore
22U17

↔️| Prychynenko moet het veld verlaten. Blondelle is zijn vervanger.

SocialScore
22U07

↔️| Dylan De Belder moet het vuur terug aanwakker. Hij komt in de plaats van Abrahams.

SocialScore
21U47

↔️| Bizi blijft in de kleedkamer, Lecomte is zijn vervanger!

#DEIVIR

SocialScore
21U31

1️⃣-1️⃣ aan de rust. 🤝

#DEIVIR #1B #ProLeague

SocialScore
21U12

Gaëtan maakt met een geweldige knal de gelijkmaker! 💣

Come on Deinze! 🟠⚫️

SocialScore
21U03

Virton komt voor na een stilstaande fase.

#DEIVIR #1B #ProLeague

SocialScore
08U18

Matchday! 🔥🧡🖤

#DEIVIR #1B #ProLeague #IEDEREENSKD

SocialScore

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq