ZA 16.04

20U00

Competitie

Lommel SK - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Wedstrijdbeelden

Persconferentie

Wedstrijdverslag

KMSK Deinze pakt uit met ‘een jantje’ in het Kuipje

 

De droogte is over. KMSK Deinze weet voor het eerst sinds 22 augustus weer wat winnen is op verplaatsing. En dat deden de Tigers op een flagrante manier. Oranje-Zwart pakte op verplaatsing in het Kuipje uit met drie doelpunten tegen leider Westerlo. Lennart Mertens, Bafodé Dansoko en Dylan De Belder waren de afwerkers van dienst. Westerlo kwam nooit in de wedstrijd voor en uiteindelijk moesten de Kemphanen de kelk tot op de bodem ledigen. In de stand komen de Tigers tot op vier punten van de tweede plaats.

 

Wim De Decker wijzigde zijn elftal op verschillende plaatsen in vergelijking met het gelijkspel tegen Lierse van afgelopen weekend. Zo kreeg onze eerste winterse transfer Liam Fraser zijn eerste minuten bij de Tigers. Hij werd voor de eigenlijke speeldag tegen Westerlo al voorgesteld in de kleuren van Deinze en daarom mocht hij, in tegenstelling tot Robbe Quirynen, aan de wedstrijd beginnen. Staelens speelde daardoor opnieuw op de positie van rechtsachter. Ook Prychynenko, Janssens en De Belder kwamen opnieuw in de basis. Zij vervingen respectievelijk Blondelle, Vansteenkiste en Abrahams.

Deinze begon het sterkst aan de wedstrijd en dat resulteerde na enkele minuten al in een eerste kans. De Belder testte al na twee minuten de handschoenen van Jensen uit. Deinze zette meteen druk op de Westelse defensie en dat resulteerde in Deins overwicht op de helft van Westerlo in de openingsminuten. Ook Fraser liet zich opmerken met een schot van afstand, maar die ging een metertje naast de kooi van Jensen. Na negen minuten spelen was het toch prijs voor onze Tigers. Fraser recupeerde de bal op het middenveld, bereikte daarmee Dansoko die dan op zijn beurt de assist voor Mertens afleverde. Onze topschutter omspeelde de Westelse defensie en tikte de bal voorbij Jensen.

Ne een klein kwartiertje kwam Westerlo toch opzetten. Eerst was het Bernat die doorbrak in de defensie van Oranje-Zwart, maar hij besliste recht in de handen van Vandenberghe. Niet veel later drong Westerlo opnieuw aan. Challouk speelde de bal verkeerd terug, maar De Cuyper mikte naast de kooi van Vandenberghe en ook Van Den Keybus mikte zijn schot niet tussen de palen. Als Westerlo dan eens in de buurt kwam van onze doelman, dan zat er altijd wel een been tussen dat erger kon voorkomen. Op het halfuur kwam Westerlo dan weer goed weg. Boone mikte zijn kopbal net naast.

Niet veel later was Deinze opnieuw dichtbij de 0-2, maar Prychynenko werd afgevlagd voor buitenspel. En ook Challouk was er een paar minuten later dichtbij met een immense pegel. Jensen haalde uit met een broodnodige save. Op slag van rust was het opnieuw bijna prijs voor de Tigers, maar Jensen haalde met een kattensprong de bal van De Belder nog uit zijn doel.

 

In de tweede helft mochten dezelfde twee elftallen opdraven. Na de pauze trok Deinze door op zijn elan van in de eerste helft. Ook Westerlo bleef zoeken naar de gelijkmaker, maar de Deinse verdediging hield de rangen goed gesloten. Na 56 minuten kreeg Westerlo dé kans om op gelijke hoogte te komen, maar Vandenberghe hield zijn netten schoon op het schot van Foster.

En wanneer het doelpunt niet valt aan de ene kant, viel die wel in het voordeel van de Tigers. Challouk zette de counter perfect op en speelde de bal richting Dansoko. Onze Franse aanvaller krulde de bal loepzuiver over Jensen en solliciteert daarmee opnieuw voor doelpunt van het jaar.

Westerlo voelde naarmate de wedstrijd naar zijn einde toeging de druk verhogen en daardoor werd het spelbeeld ook bitsiger. Het belette de Tigers niet om opnieuw te counteren en op zoek te gaan naar het derde doelpunt van de avond. Dylan De Belder overstak het hele veld en maakte het zelf ook af, weliswaar met een gelukje. Het doelpunt was meteen goed voor zijn achtste van het seizoen. In het slot van de wedstrijd probeerde Westerlo nog op zoek te gaan naar de eerredder, maar uiteindelijk kwam die er niet meer. In de allerlaatste minuten van de wedstrijd waren het nog de Tigers die het dichtst bij een vierde treffer kwamen, maar Abrahams botste op een sterke Jensen.

De leider moest de kelk tot op de bodem ledigen en van een ‘close call’ was er in deze wedstrijd eigenlijk nooit sprake. De Tigers hadden de wedstrijd goed in handen en pakken uit met een ‘jantje’ in het Kuipje. Nu zondag trekken de Tigers naar het Edmond Machtens Stadium voor de derde uitwedstrijd in negen dagen. Door de overwinning komen de Tigers ook tot op vier punten van de Brusselaars. Westerlo blijft nog altijd leider met acht punten voorsprong op RWDM.

 

Opstellingen

KVC Westerlo: 1. David Jensen, 2. Pietro Perdichizzi, 7. Lukas Van Eenoo (C), 9. Lyle Foster (80’ 5. Oguz Kagan Güctekin), 10. Jan Bernat (64’ 14. Kyan Vaesen), 11. Maxim De Cuyper (76’ 25. Igor Vetokele), 18. Kouya Mabea, 21. Erdon Daci (80’ 29. Fernand Gouré), 23. Rubin Seigers, 32. Edisson Jordanov (64 ‘ 16. Léo Seydoux), 39. Thomas Van Den Keybus

KMSK Deinze: 23. Tom Vandenberghe (GK), 3. Viktor Boone, 4. Liam Fraser, 7. Alessio Staelens, 9. Lennart Mertens, 10. Gaëtan Hendrickx, 11. Youssef Challouk (80’ 34. Kurt Abrahams), 13. Denis Prychynenko (C), 14. Bafodé Dansoko, 16. Christophe Janssens (67’ 17. Jannes Vansteenkiste), 99. Dylan De Belder (88’ 8. Mehdi Tarfi)

20U34

We nemen de 3️⃣ punten mee naar huis! 🧡🖤

#WESDEI #1B #ProLeague

SocialScore
20U28


Mehdi komt Dylan vervangen.
#WESDEI

SocialScore
20U21

Wissel #2

#WESDEI

SocialScore
20U19

DYLAAAAAAN! 🧡🖤

#WESDEI

SocialScore
20U07


Christophe moet eer noodgedwongen af

#WESDEI

SocialScore
20U05

Baafo met een prachtige krul!

#WESDEI

SocialScore
19U30

Op voorsprong aan de rust. 🧡🖤

#WESDEI #1B #ProLeague

SocialScore
18U57

Lenny met de 0-1!!!

Come on! 💪🏻

SocialScore
08U18

Matchday! 🔥🧡🖤

#WESDEI #1B #ProLeague #IEDEREENSKD

SocialScore

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq