ZA 16.04

20U00

Competitie

Lommel SK - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Wedstrijdbeelden

Persconferentie

Wedstrijdverslag

KMSK Deinze speelt na sterke tweede helft gelijk tegen dodelijk efficiënt Moeskroen

 

KMSK Deinze is op de laatste wedstrijd voor de winterstop blijven steken op een gelijkspel tegen Royal Excel Moeskroen. Les Hurlus kwamen in de eerste helft al snel twee doelpunten voor via het omschakelingsvoetbal van Jeunechamps. De Decker greep in bij de rust en de invallers maakten duidelijk het verschil in de tweede helft. Uiteindelijk waren het Boone en Challouk die Deinze op gelijke hoogte brachten. KMSK Deinze speelt zo voor de negende keer dit seizoen gelijk.

 

KMSK Deinze ontving op de zestiende speeldag Royal Excel Moeskroen in de eigen Dakota Arena. De troepen van Jeunechamps verloren in de laatste zes wedstrijden slechts een keer en pakten een knappe 15 op 18. Jeunechamps wisselde zijn basisploeg op een positie. Lepoint viel vorige week geblesseerd uit tegen Lommel en startte uit voorzorg op de bank. Ook De Decker greep in na het stevige verlies tegen Waasland-Beveren. Hij wisselde zijn basisploeg op drie posities. Boone verving de geschorste Prychynenko, Hendrickx kwam erin voor Lecomte en Tarfi maakte plaats voor de uit schorsing teruggekeerde Challouk.  

Al in de openingsminuut van de partij ontsnapte KMSK Deinze aan rood. Blondelle kopte de bal verkeerd weg en stuurde Chevalier zo ongewenst diep. De Fransman van Moeskroen kon alleen op doel, maar Janssens gebruikte de noodrem om hem af te stoppen. Scheidsrechter Simonini zag er slechts een gele kaart in.

Beide ploegen begonnen nerveus aan de wedstrijd. Het spel circuleerde zich vooral rond het middenveld en van kansen was er weinig sprake. Moeskroen kon via Tainmont eenmaal dreigen in de eerste tien minuten, maar zijn schot ging niet tussen de palen. Ook Deinze kwam dicht, maar het schot van Bizimana werd van de lijn geveegd door een verdediger van Moeskroen.

Het duurde tot de 25ste minuut voor er eerst echt groot gevaar uitbrak. Een afstandsschot van Boone schatte doelman Gillekens bijna verkeerd in. Hij loste de bal, maar de Tigers konden niet profiteren. Uiteindelijk was het Moeskroen dat als eerste op voorsprong kwam. Diandy verlengde een vrije trap voorbij Dutoit en bracht les Hurlus op 0-1. Oranje-Zwart toonde zich niet aangeslagen en ging meteen op zoek naar de gelijkmaker, maar Dansoko besloot op de paal. De troepen van Jeunechamps staan al weken bekend om hun countervoetbal en dat voerden ze ook perfect uit bij hun tweede treffer van de avond. Lucas Ribeiro Costa profiteerde van de ruimte in rug van de Deinse verdediging en werkte de 0-2 voorbij Dutoit.

 

Wim De Decker greep meteen in bij de rust en wijzigde zijn team op twee plaatsen. De Belder en Janssens bleven in de kleedkamer en Abrahams en Vansteenkiste namen hun plaatsen in. Oranje-Zwart kwam snedig uit de kleedkamer, maar doelman Gillekens hield meerdere keren zijn team recht. Uiteindelijk viel de aansluitingstreffer van Challouk er toch vrij snel.

Gillekens toonde zich de sterkste man voor Moeskroen en bleef Deinze van de gelijkmaker houden. Mertens en Challouk zagen hun schoten meerdere keren uit het doel geranseld worden, maar uiteindelijk was het toch raak. Viktor Boone was blijven hangen na een stilstaande fase en kopte de gelijkmaker binnen. Moeskroen kon geen vuist meer maken tegen een aanvallend en snedig Deinze, maar een winnend doelpunt viel er niet meer en zo blijft Deinze steken op een negende gelijkspel op zestien wedstrijden.

 

Opstellingen

KMSK Deinze: 28. William Dutoit (GK), 3. Viktor Boone, 5. Djihad Bizimana (69’ 6. Raphaël Lecomte), 7. Alessio Staelens, 9. Lennart Mertens (C), 10. Gaëtan Hendrickx, 11. Youssef Challouk, 14. Bafodé Dansoko, 16. Christophe Janssens (45’ 17. Jannes Vansteenkiste), 22. Siebe Blondelle, 99. Dylan De Belder (45’ 34. Kurt Abrahams)

Royal Excel Mouscron: 21. Nick Gillekens (GK), 2. Frédéric Duplus, 7. Clément Tainmont (87’ 8. Jason Bourdouxhe), 10. Teddy Chevalier, 11. Dimitri Mohammed (C), 20. Lucas Ribeiro Costa (59’ 23. Christophe Lepoint), 22. Joachim Carcela-Gonzalez (87’ 19. Matheo Vroman), 25. Christophe Diandy (74’ 6. Calvin Dekuyper), 26. Manuel Angiulli, 32. Olivier Myny, 77. Eric Bocat

 

22U51

#DEIREM in statistieken. 🟠⚫️

SocialScore
22U42

Gelijk na 90 minuten. 🟠⚫️

#DEIREM

SocialScore
22U20

GOOAAAAAALLLLL! Viktor Boone kopt de gelijkmaker binnen! 👊🟠⚫️

Keep pushing boys!

#DEIREM

SocialScore
22U10

Verse kracht voor de Tigers, Lecomte vervangt Bizimana! ↔️

#DEIREM

SocialScore
21U56

GOOOOAAAAAL! Yousske met de aansluitingstreffer!

COME ON DEINZE! 🟠⚫️

#DEIREM

SocialScore
21U49

Ook Christophe Janssens gaat rusten, Jannes Vansteenkiste is zijn vervanger. ↔️

#DEIREM

SocialScore
21U49

Dubbele wissel na de rust. De Belder blijft in de kleedkamer voor Kurt Abrahams. ↔️

#DEIREM

SocialScore
21U33

Achtervolgen aan de rust...

#DEIREM #1B #ProLeague

SocialScore
21U19

Moeskroen scoort de 0-2 op een counter..

#DEIREM

SocialScore
21U13

Moeskroen komt op voorsprong na een kopbal van Diandy..

#DEIREM

SocialScore
08U18

Matchday! 🔥🧡🖤

#DEIREM #1B #ProLeague #IEDEREENSKD

SocialScore

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq