ZA 16.04

20U00

Competitie

Lommel SK - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Wedstrijdbeelden

Persconferentie

Wedstrijdverslag

KMSK Deinze verliest met 4-1 op het Freethiel

 

Geen tweede zege op rij voor KMSK Deinze na een lastige partij op het Freethiel. Waasland-Beveren kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong via Verstraete, maar Blondelle zette al snel de bordjes in evenwicht. Na het afgekeurde doelpunt van Dylan De Belder vonden de Wase Leeuwen nog drie keer de weg naar doel. KMSK Deinze verliest zo voor de derde keer dit seizoen en ziet Waasland-Beveren opnieuw drie punten uitlopen.  

 

Wim De Decker wijzigde zijn basiself op twee posities na de overwinning van vorige week tegen Virton. Zo maakten Gaëtan Hendrickx en Jannes Vansteenkiste plaats voor Raphaël Lecomte en Alessio Staelens. Van Challouk was er opnieuw geen sprake. Onze aanvallende middenvelder zat zijn laatste speeldag schorsing uit. Ook Marc Schneider, coach bij Waasland-Beveren, voerde verschillende wijzigingen door na de thuisnederlaag tegen RWDM. Hij wisselde zijn opstelling op vier verschillende plaatsen.

KMSK Deinze begon overtuigend aan de wedstrijd, maar zonder veel gevaar. Na tien minuten pakte Prychynenko de eerste gele kaart van de wedstrijd, nadat hij een aanval van Waasland-Beveren foutief afstopte. Hij mist daardoor de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Royal Excel Mouscron. Op het kwartier kwam Waasland-Beveren tegen het spelbeeld op voorsprong. Balverlies bij Deinze leidde tot een snelle uitbraak van de Leeuwen. Maderner kon de bal terugleggen tot bij Verstraete, die de bal in een tijd voorbij Dutoit werkte. Oranje-Zwart was niet aangeslagen en zette nog geen minuut later de bordjes alweer in evenwicht. Blondelle buffelde de corner van Janssens staalhard voorbij Jackers en scoorde zo zijn eerste van het seizoen. De Tigers bleven daarna doorstromen op hun elan en versierden een aantal corners, maar Oranje-Zwart kreeg de bal niet voorbij de Wase doelman. Uiteindelijk bracht De Belder Deinze toch op voorsprong, maar hij zag zijn doelpunt onterecht afgekeurd voor buitenspel.

 

De wedstrijd werd bitsiger nadat de minuten verstreken. Deinze bleef de betere ploeg en zocht naar de voorsprong, maar het waren opnieuw de Waaslanders die tegen het spelbeeld op voorsprong kwamen. Dutoit wist met een ultieme reflex de kopbal van Maderner uit zijn netten te houden, maar in de herneming was hij kansloos tegen het schot van Hoggas. Voor de aanvallende middenvelder van Beveren was het zijn zevende doelpunt van het seizoen. Nog geen twee minuten later was het alweer prijs voor de Leeuwen. Kablan vertrok op avontuur vanop zijn eigen helft en kreeg met een gelukje de bal diep tot bij Maderner. De Oostenrijkse spits liet de een op een kans tegen Dutoit niet liggen en prikte zo het vierde doelpunt van de eerste helft tegen de netten.  

 

Wim De Decker greep meteen in bij de rust. Abrahams verving Tarfi, die in de kleedklamers was gebleven. Toch bracht die wissel niet veel soelaas. Maderner baande zich te makkelijk een weg door de Deinse defensie en legde zijn tweede van de avond voorbij Dutoit. KMSK Deinze was zijn grip op de wedstrijd volledig verloren en had het zichtbaar lastig tegen een vechtlustig en schijnbaar herboren Waasland-Beveren.

Na een moeilijk openingskwartier in de tweede helft kwam de Deinse motor toch op gang. De Tigers bleven de schoten richting doel opstapelen, maar een aansluitingstreffer zat er niet in. Naar het einde van de wedstrijd bleef de wedstrijd nog wat aanmodderen met enkele kansen langs beide kanten, maar de Tigers konden hun derde nederlaag van het seizoen niet voorkomen. Waasland-Beveren heeft zo terug wat ademruimte op de tweede plaats. De Tigers trekken met lege handen naar huis en spelen volgende week zaterdag tegen dé ploeg in vorm, namelijk Royal Excel Mouscron.

 

Opstellingen

Waasland-Beveren: 1. Nordin Jackers (GK & C), 2. Jenthe Mertens (77’ 4. Jur Schryvers), 6. Leonardo Bertone, 7. Jacob Buus Jacobsen, 11. Joe Efford (72’ 14. Tom Reyners), 13. Kevin Hoggas, 15. Dries Wuytens, 16. Derrick Tshimanga, 17. Daniel Maderner (77’ 23. Jacob Montes), 27. Chris Kablan (83’ 3. Brendan Schoonbaert), 33. Louis Verstraete (83’ 8. Matthias Verreth)

KMSK Deinze: 28. William Dutoit (GK), 5. Djihad Bizimana, 6. Raphaël Lecomte (80’ 10. Gaëtan Hendrickx), 7. Alessio Staelens, 8. Mehdi Tarfi (45’ 34. Kurt Abrahams), 9. Lennart Mertens, 13. Denis Prychynenko (C), 14. Bafodé Dansoko, 16. Christophe Janssens, 22. Siebe Blondelle, 99. Dylan De Belder

17U46

Niet onze dag...

#BEVDEI

SocialScore
17U38

Hendrickx vervangt Lecomte met nog 10 minuten op de klok.

#BEVDEI

SocialScore
17U04

...

SocialScore
17U01

Abrahams vervangt Tarfi in de rust. ↔️

#BEVDEI

SocialScore
16U48


Werk aan de winkel voor de tweede helft...

#BEVDEI

SocialScore
16U40

Beveren met de 3-1...

#BEVDEI

SocialScore
16U37

Beveren komt opnieuw op voorsprong via Hoggas...

Come on Tigers!

#DEIBEV

SocialScore
16U22

Meteen het antwoord van onze Tigers! Siebe scoort met het hoofd na een hoekschop! 💪🟠⚫️

#BEVDEI

SocialScore
16U16

Uit het niets scoort Waasland-Beveren..

SocialScore
08U18

Matchday! 🔥🧡🖤

#BEVDEI #1B #ProLeague #IEDEREENSKD

SocialScore

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq