VR 12.05

20U00

Competitie

KMSK Deinze - Dender EH

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

Wedstrijdbeelden

Persconferentie

Wedstrijdverslag

‘Gouden duo’ De Belder en Mertens sturen Virton met lege handen naar huis

 

KMSK Deinze heeft op de veertiende speeldag in de D1B Pro League de drie punten in de eigen Dakota Arena gehouden. Na een moeizame eerste helft zorgden De Belder en Mertens voor de doelpunten in de tweede helft. Beide spitsen bekleden respectievelijk de tweede en eerste plaats in het topschuttersklassement. Virton wist voor de derde wedstrijd op rij niet te scoren en keert met lege handen terug naar het meest zuidelijke stadje in België. Oranje-Zwart springt door de overwinning naar een voorlopige gedeelde tweede plaats in het klassement.

 

Wim De Decker en Christophe Gregoire timmerden allebei aan hun elftallen in vergelijking met vorige week. Bij Virton ontbraken heel wat belangrijke sleutelfiguren waardoor Gregoire zich genoodzaakt zag een klein B-elftal op te stellen. Ook Wim De Decker moest ingrijpen. Viktor Boone en Youssef Challouk zaten op de strafbank, Alessio Staelens startte dan weer vanop de bank.

Het nieuwe systeem, waarin Deinze aantrad, zorgde voor een moeizame eerste helft voor onze troepen. Beide ploegen speelden erg afwachtend, waardoor het spel zich voornamelijk rond het middenveld afspeelde. De Tigers kwamen niet in de buurt van Sadin, al hadden ze wel de nodige corners verzameld in de eerste helft. Vansteenkiste kreeg nog de beste kans, maar hij kreeg de bal niet voorbij Sadin.

Dansoko toonde zich de meest bedrijvige man in de eerste helft. Met een aantal sterke en aanvallende acties deed hij Virton vaak pijn, maar vaak was er geen medespeler te bereiken. Les Verts de Gaumes dwongen met een aantal schoten Dutoit tot enkele interventies, zonder veel gevaar voor onze goalie.

 

De Decker greep in bij de start van de tweede helft en haalde Hendrickx en Vansteenkiste eruit. Lecomte en Staelens moesten voor meer drive en vechtlust zorgen. De Tigers kwamen sterk uit de kleedkamer met Tarfi die een voorzet van Dansoko niet kon kadreren. Niet veel later was het toch prijs voor Oranje-Zwart. Tarfi mikte zijn kopbal op Sadin, maar de Luxemburgse doelman zag er niet goed uit bij het schot en liet de bal uit zijn handen glippen. De Belder was goed gevolgd en jaste de bal staalhard tegen de touwen.

KMSK Deinze bleef daarna verder aandringen en ging op zoek naar de dubbele voorsprong. Janssens, Bizimana en De Belder waren er dichtbij, maar de bal wou er niet in. Ook Mertens had tot twee keer toe zijn tiende treffer van het seizoen aan de voet, maar ook voor hem wou het voorlopig nog niet lukken.

In het slot van de wedstrijd vielen de langverwachte doelpunten er dan toch. Mertens stak De Belder diep met een kopbal. De aanvaller ging solo op doel af en schudde daarbij verdediger Doué af. Vanuit een scherpe hoek legde hij zijn tweede van de avond in het mandje. Tot slot beloonde Lennart Mertens zijn avond nog met een extra doelpunt. Onze topschutter profiteerde in het slot van de wedstrijd van geklungel in de Luxemburgse verdediging en scoorde zijn tiende van het seizoen.

KMSK Deinze springt door de overwinning tegen Virton naar een voorlopige gedeelde tweede plaats in het klassement. Volgende week zondag trekt Oranje-Zwart richting het Freethiel in Beveren voor de vijftiende speeldag van het seizoen.

 

Opstellingen

KMSK Deinze: 28. William Dutoit (GK), 5. Djihad Bizimana, 8. Mehdi Tarfi (77’ 34. Kurt Abrahams), 9. Lennart Mertens, 10. Gaëtan Hendrickx (45’ 6. Raphaël Lecomte), 13. Denis Prychynenko (C), 14. Bafode Dansoko (88’ 12. Gert Van Walle), 16. Christophe Janssens, 17. Jannes Vansteenkiste (45’ 7. Alessio Staelens), 22. Siebe Blondelle, 99. Dylan De Belder

Excelsior Virton: 8. Anthony Sadin (GK & C), Nicholas Rizzo, 4. Marc-Olivier Doué, 6. Kéres Masangu (60’ 33. Lorenzo Rapaille), 12. Amine Ghazoini, 13. Thomas Touré (86’ 10. Aimery Pinga), 16. Ibrahim Karamoko, 17. Ayyoub Allach, 21. Jamal Aabbou, 27. Hugo Colella (60’ 18. Jad Mouaddib), 28. Ruben Droehnlé

 

 

22U06

3 goals, 3 points! ✅

#DEIVIR #1B #ProLeague

SocialScore
22U05

3 goals, 3 points! ✅

#DEIVIR #1B #ProLeague

SocialScore
21U59

Onze gouden stier versterkt zijn positie in de topschuttersrangschikking! 💪🧡🖤

#DEIVIR

SocialScore
21U51

Didi with the brace! ⚽️⚽️

SocialScore
21U37

Kurt Abrahams moet het vuur aanwakkeren met nog een kwartier op de klok! 🔥

#DEIVIR

SocialScore
21U15

GOOOAAALLL! Didi maakt de 1-0 na goed volgen op een kopbal van Tarfi! 🤙😁

#DEIVIR #1B #ProLeague

SocialScore
21U05

Ook Gaëtan Hendrickx blijft in de kleedkamer. In zijn plaats komt Lecomte!

Come on Deinze! 💪

#DEIVIR

SocialScore
21U04

Coach De Decker brengt nieuwe energie in de ploeg. Alessio Staelens vervangt Vansteenkiste.

#DEIVIR

SocialScore
20U45

Geen doelpunten in de eerste helft. 🟠⚫️

#DEIVIR #1B #ProLeague

SocialScore
08U18

Matchday! 🔥🧡🖤

#DEIVIR #1B #ProLeague #IEDEREENSKD

SocialScore

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens GGG DEA MGG