VR 12.05

20U00

Competitie

KMSK Deinze - Dender EH

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

Wedstrijdbeelden

Wedstrijdverslag

‘Gouden Lenny’ is met twee doelpunten opnieuw beslissend

In het Edmond Machtensstadion is KMSK Deinze voor de derde keer op rij blijven steken op een gelijkspel. RWDM had met een dubbele voorsprong lang zicht op zijn vijfde overwinning van het seizoen, maar uiteindelijk trok Lennart Mertens met twee doelpunten een gelijkspel voor KMSK Deinze uit de brand. De topschutter in 1B was in zijn 150ste competitiewedstrijd meer dan beslissend voor de Tigers. Beide ploegen schieten uiteindelijk weinig op met het gelijkspel.

 

Wim De Decker greep in na het gelijkspel van vorige week tegen Lommel SK. De Rwandese middenvelder Djihad Bizimana kwam terug uit schorsing, nadat hij die had opgelopen in de bekerwedstrijd tegen Club Brugge, en nam de plaats in van Lecomte. Ook Vincent Euvrard , de coach van RWDM, paste zijn team op twee posities aan na de overwinning van vorige week tegen Virton. Corenthyn Lavie nam de plaats in van N’Zuzi Mata en Aboubakar Keita maakte dan weer plaats voor Théo Gécé.

Na een afwachtend openingsbegin, waarin beide ploegen elkaar nog wat aan het aftasten waren, volgde na tien minuten de eerste kans van de wedstrijd. Dansoko maakte de actie vanop links en kreeg na een een-tweetje met De Belder de eerste mogelijkheid van de wedstrijd. Jammer genoeg stond Staelens ongelukkig in de weg, waardoor het schot niet binnen het doelkader viel.

Na iets minder dan twintig minuten spelen kon Oranje-Zwart opnieuw voor doelgevaar zorgen. Tarfi brak door na een aanval van RWDM en werd foutief tegen de grond gewerkt door Ruyssen. De Brusselse verdediger pakte de eerste kaart van de wedstrijd. Janssens stelde zich achter de vrije trap en werkte de bal goed voor, maar De Belder kon net niet hoog genoeg klimmen om doelman Defourny aan het werk te zetten.

Na 25 minuten kwam RWDM voor de eerste keer in de buurt van Dutoit. Lavie zag Nangis lopen in de rug van de Deinse defensie, maar de spits van RWDM besliste in het zijnet. Niet veel later dwong Rommens Dutoit tot een geweldige parade, maar onze Franse goalie wist zijn netten schoon te houden. In de daaropvolgende corner was het wel prijs voor de Brusselaars. Ruyssen zorgde met een kopbal, buiten het bereik van Dutoit, voor de openingstreffer van de partij.

De Tigers hadden het zichtbaar moeilijk om het sterke blok van RWDM te ontwrichten. Dansoko zorgde opnieuw voor het gevaar vanop rechts en stuurde De Belder diep in de zestien. Onze aanvallende middenvelder kon Mertens bedienen, maar de topschutter in 1B besliste net naast. Niet veel later was het opnieuw prijs voor RWDM. Op een nieuwe stilstaande fase werkte Staelens een vrije trap van de Brusselaars slecht weg en Le Joncour profiteerde. De verdediger schoot de tweede van de avond voorbij Dutoit.

Na een moeilijke eerste helft voor de Tijgers gingen ze de rust in met een 2-0 achterstand. Oranje-Zwart kreeg geen grip op het sterke blok dat Vincent Euvrard had neergezet. RWDM daarentegen profiteerde van twee stilstaande fases om op voorsprong te komen.

 

Onze coach greep bij de start van de tweede helft meteen in. Challouk en ex-RWDM’er El Banouhi kwamen het veld in voor Hendrickx en Staelens. Zij moesten voor meer vuur en duelkracht zorgen in de fysieke partij tegen de Brusselaars.

Pas na twintig minuten in de tweede helft viel het eerste wapenfeit in de wedstrijd te noteren. RWDM is opnieuw gevaarlijk op een stilstaande fase, maar Dutoit behoedde de Brusselaars van een derde treffer. In de counter probeerde El Banouhi de actie op te zetten, maar Ruyssen trok aan de noodrem en werd met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd.

Wim De Decker bracht in het slotkwartier nog meer offensieve slagkracht in het veld met Van Walle en Lecomte, maar RWDM bleef voorlopig standhouden met zijn tienen. Deinze bleef zoeken naar de kansen en uiteindelijk vielen die er toch. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd profiteerde kon Challouk voorzetten van binnen de zestien. Zijn voorzet belandde perfect op het hoofd van Mertens die zijn achtste van het seizoen binnenkopte. De wissel van Challouk bleek een gouden wissel te zijn. De assistenkoning van vorig seizoen brak op snelheid opnieuw door via links en werd daarna foutief afgestopt door Goncalves. Challouk ging zelf achter de bal staan en verraste met een lage schuiver de Brusselse defensie. Mertens zette er subtiel zijn voetje tegen en scoorde zijn negende van het seizoen. Challouk was dan weer goed voor zijn vijfde assist van het seizoen. Mertens scoorde dan weer zijn 79ste en 80ste goal in zijn 150ste wedstrijd voor Deinze.

Oranje-Zwart rook bloed, maar uiteindelijk viel het beslissende doelpunt niet meer. Beide ploegen houden elkaar in evenwicht en blijven ook samen gedeeld derde staan in het klassement. Volgende week vrijdag speelt Oranje-Zwart opnieuw. Dan komt rode lantaarn Virton naar de Dakota Arena voor de veertiende competitiewedstrijd van het seizoen.

 

Opstellingen

Racing White Daring Molenbeek: 33. Théo Defourny (GK), 3. Florian Le Joncour, 8. Lenny Nangis, 9. William Togui (77’ 97. Pereira Gonçalves), 11. Thomas Ephestion (67’ 2. Abdoul Danté), 20. Théo Gécé, 22. Gilles Ruyssen, 23. Bibuangu Mpati, 24. Jarno Libert, 27. Corenthyn Lavie (53’ Ivann Botella), 94. Nicolas Rommens (C)

KMSK Deinze: 28. William Dutoit (GK), 3. Viktor Boone, 5. Djihad Bizimana (70’ 65. Raphaël Lecomte), 7. Alessio Staelens (45’ 2. Soufiane El Banouhi), 8. Mehdi Tarfi (70’ 12. Gert Van Walle), 9. Lennart Mertens, 10. Gaëtan Hendrickx (45’ 11. Youssef Challouk), 13. Denis Prychynenko (C), 14. Bafodé Dansoko, 16. Christophe Janssens, 99. Dylan De Belder

21U57

Gouden Lenny bezorgt ons een punt na een slotoffensief! 🟠⚫️

#RWDDEI #1B #ProLeague

SocialScore
21U53

Onze gouden stier scoort 2 keer in het slot! 🤩🧡🖤

Let's goooooo!

#RWDDEI

SocialScore
21U29

Ook Mehdi wordt gewisseld, Gert Van Walle komt in zijn plaats!

Come on Deinze! 🟠⚫️

#RWDDEI

SocialScore
21U28

Bizi mag naar de kant, Lecomte komt hem vervangen.

#RWDDEI

SocialScore
21U08

Ook Gaëtan Hendrickx blijft binnen, in zijn plaats komt El Banouhi.
Come on Deinze! 👊

SocialScore
21U08

Coach Wim De Decker grijpt in tijdens de rust. Alessio Staelens blijft in de kleedkamer, zijn vervanger is Youssef Challouk

SocialScore
20U48

Back to the drawing board...

#RWDDEI

SocialScore
20U38

RWDM scoort via Le Joncour...

#RWDDEI

SocialScore
20U29

RWDM komt op voorsprong na een hoekschop.

#RWDDEI

SocialScore
08U18

Matchday! 🔥🧡🖤

#RWDDEI #1B #ProLeague #IEDEREENSKD

SocialScore

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens GGG DEA MGG